Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Grace klinika 11x24 - Megáll az idő

2018. szeptember 17. 15:00 - Hoppancs

Meredith az időről elmélkedik, amely operáció alatt ugyan megáll, de amúgy gőzerővel száguld. Hiszen már a kapuban tolonganak a kiscsibék, azaz a gyakornokok, éppen, mint Mer és – azóta Alexre redukálódott - kis csapata tizenkét esztendeje. És bizony már azóta is eltelt egy egész év, hogy Derek eltávozott. Az újak közül van, aki annyira túlpörög, hogy félbeszakítja Richard ötéves programról, vérről, verejtékről, betegek akaratlan kivégzéséről, - egyszóval az orvosi hivatásról - szóló monológját. A Főnök korát meghazudtoló gyorsasággal veszi vissza a fonalat, miközben a galérián (=piedesztál) terpeszkedő veteránok a csibéket véleményezik. Edwards is úgy vonul be az öltözőbe, mintha nem tegnap lett volna ugyanilyen kezdő, és látványosan Bailey megüresedett szerepére hajt, mint Náci Kettő. Lehet, hogy meg is koronáztatja magát.

bscap0000_2.jpg

Owen jóval szerényebb, nem ülne vissza a főnöki székbe, hiszen eleget szívott már ott. Jackson az esküvői tanú megtisztelő pozíciójába menekül April elől, és a helyzet igen súlyos lehet, ha inkább tölti az idejét a menyasszonyfrizurát készíttető anyjával, mint vele. Catherine-nek is feltűnik, hogy valami nem stimmel, és azonnal belefog a tagadásban lévő férfi analízisébe. Ám mielőtt belemelegedne, a kölkét szólítja a munka, mert giga-tömegbaleset volt a városban. April „Harctéren Edződött” Kepner már a helyszínen elvégzett egy lobektómiát (nem keverendő a lobotómiával), magyarul kikapta valaki tüdőlebenyét. Wilsont lenyűgözte az akció, ettől még a háborúhoz is kedvet kapott. Közben befutnak a mentők, de minek… Csak halottakat hoznak, akiknek állapotán nehéz javítani.

bscap0001_2.jpg

Az alagútomlásban eddig tizenhárman haltak meg, és lesz az még több is. De hopp, jön egy (alig) túlélő, a tizenhét éves Scott, durva hasi sérüléssel. Akadnak mások is, úgyhogy mégsem csak a patológusoknak lesz ma jó napjuk. Richard és Catherine már olyan régen van a szakmában, hogy szerelmes évődésüket még ez a sajnálatos helyzet sem töri meg. Bailey kénytelen emlékeztetni őket, hogy a katasztrófa nem vidám dolog, még akkor sem, ha Catherine beindul a szikétől. Hogy Miranda ne legyen olyan morci, Richard belengeti neki a főnökség lehetőségét. Joant, a nyakmerevítőben vajúdó nőt egy új szereplő, dr. Andrew DeLuca kíséri a mentőben, aki  elmondása szerint munkába menet állt meg a balesetnél segíteni.

bscap0002_2.jpg

Joan nem bánná, ha a pasiját, Keith-t is kiszednék majd az összetört autójukból, mert csak jobb lenne az apás szülés, még akkor is, ha apuka a szomszédos műtőben haldoklik. Meredith még felügyelet alatt áll az egy év kihagyása miatt, de Richard akkor is kiküldi a helyszínre, mert…ő a kiskedvenc. Meg Derek is meghalt. Megérkeznek Scott aggódó, saját bevallásuk szerint stréber barátai, és érdekelné őket, hogy túléli-e az éppen fibrilláló fiú. Wilson függönybehúzással válaszolja azt, hogy fogalma sincs.

bscap0003_2.jpg

Steph elzavarja a bámészkodó kicsiket, ugyanis kínos kérdéseket tesznek fel Joan magzatának esélyeiről, amit nem kéne, mert a beteg enélkül sincs rózsás kedvében. A következő héten esküdne Keith-szel, aki az első randin teherbe ejtette, de aztán elmaradt a dráma. Eddig. Most viszont van baj, mert a fickó még a kocsiban vérzik. Joan szeretné, ha ennek ellenére lenne lagzi. Biztos drága volt az esküvőszervező. Meredith, Maggie, Amelia és April már az alagút maradványainál néz tragikusan, aztán biztatják kicsit az emlegetett személyt. Mer például azzal, hogy ő már látott annál rosszabbat, hogy valakibe két rúd is belefúródott. „Oh, micsoda kalandos élete van magának”, gondolhatja Keith két véres köhögés között.

bscap0004_2.jpg

Joan ezerrel szül, törött nyakkal és csuklóval, Scott pedig megnyerte a lehetőséget, hogy Owen javaslatára bypassra tegyék, kicseréljék a vérét sóoldatra és hibernálják. Szóval semmi komoly. Az ötletre mindenki nagyot néz. Catherine-ék elhalasztják az esküvőt, amitől még jobban gerjednek egymásra, hiszen a sebészet a minden, az ő közös szerelmük, ah! Azért ránéznek Huntra is, akire Jackson már nagyon kiakadt, mert elvitte a nejét a háborúba, és most még itt ez a kísérletezgetés is. Catherine is letiltaná a bulit, de Richard a katona mellé áll, így megvan a két orvos beleegyezése.

bscap0005_2.jpg

Keith-t sürgősen műteni kellene, de kiszedni nem lehet egyelőre. A biztonság kedvéért elmeséli az életét, majd újra vért köp. Bailey kiakad, amiért a gyakornok brie sajtos prosciuttós szenyát zabál kezében vérmintával, de aztán csatlakozik. Kaja egyébként azért van, mert Catherine idehozatta az elmaradt esküvő ellátmányát. Arizona a főnökségről agyal, illetve arról, ki lenne olyan mazochista, hogy elvállalja. Hát Bailey. Scott haverjai kiderítették a netről, hogy a hibernálást emberen még nem próbálták, amiből arra következtetnek, hogy itt poénból öldösik a betegeket. Wilson megdöbben, mert Hunt az igazságnak ezt a részletét nem bontotta ki. Jó, azért disznókon már működött a módszer, és azok már majdnem emberek, moslékot esznek, röfögnek, sárban fetrengenek. Hát ki nem? Owen ragaszkodik hozzá, hogy ez nem is olyan para, de aki szerint mégis, annak klasszikust idézve: el lehet menni. Mindenki marad.

bscap0006_2.jpg

Catherine a vőlegénye arcába vágja, hogy ő csak ideiglenes főnök, ajaj… Keith a Harctéren Edzett szerint is menthetetlen, bár meg lehet próbálni a kivágást. hátha csoda történik és túléli. Meredithék mehetnek, April marad szomorkodni. A kicsik Joan körül sertepertélnek, és a Richardot korábban félbeszakító csaj tapintatosan örömködik a tömegbaleseten, a sok hullán és sérültön. Igen, a törött nyakú, vajúdó nő füle hallatára. Igen, közben azt is elköpi, hogy az autóba szorult pasasnak nem volt esélye. Igen, teljesen hülye. Joannek meglepő módon ettől pánikrohama lesz, és nem kap levegőt, kéri, hogy szedjék le róla a gallért. Egy lelkes, szintén elmebeteg csibefiú meg is lazítja, hátha akkor lebénul. Stephanie kétségbeesetten kéri Andrew-t, hogy kapcsolja vissza a nyakrögzítőt, amíg ő tartja a nő fejét, de nem fog menni, mert DeLuca is ugyanolyan friss hús, mint a többi. Ő meg eddig ezt felejtette el mondani lányos zavarában. Steph újfent mindenkit kizavar, Joan közben már a fájásait sem érzi.

bscap0007_2.jpg

Meredith visszaérkezve kollégáit nyugtatja, hogy nem tehettek semmit Keith-ért, mire Amelia bekattan. Mert hogy dönthet ő ilyesmiről? Mikor határoz úgy, hogy valaki haljon meg? Derek, Derek, Derek, halljuk a zaklatott sorok között. Scott nem akar feléledni, lehet izgulni. Aztán hopp, ott a szívritmus. De lesz vajon agya is? Richardék is emiatt veszekednek tovább, Catherine biztosítja a vőlegényt, hogy az utódja nem lesz ilyen engedékeny. Mer saját kínjait ecseteli Ameliának, az üres házról, a porontyokról, mire a sógornő felvilágosítja, hogy másoknak is vannak érzései. Például neki, akit fel sem hívott, mielőtt a haldokló Derekről döntött. Pedig nemcsak húg, de még idegsebész is, talán lett volna hozzá némi köze. Ezzel nehéz vitatkozni, Mer is inkább zokog egyet magányosan a raktárban.

bscap0009_1.jpg

Richardnak kétségei támadtak, hogy menni fog-e a házasság, ha már megint ennyi a veszekedés a munka miatt. Joan a tapasztalt dokik szakszerű ellátásának köszönhetően újra ordíthat a fájdalomtól, miközben mozognia nem kellene, mert a nyaka instabil. Jackson szerint Owennek csak szerencséje volt Scott-tal, de azt is bevallja, hogy az elkatonásodott Aprillel már nincsenek egy hullámhosszon. Idő kell neki, mondja Hunt. Karev nem akarja, hogy Jo elmenjen a seregbe, de ha annyira ragaszkodik hozzá, nem állítja meg. Ő viszont nem ugrál, jó itt, főleg, hogy Mer is visszatért. Utóbbi nem találja a helyét az egykor Derekkel közös házban, úgyhogy Karevhez költözne, ha nem baj. Ó, hogyne, gyere csak a három kölköddel, Jót nem kell megkérdezni, mondja erre Alex. Aha… Maggie telefonál az anyjával, és igen ingerült. Joan megszül, és végszóra megérkezik Keith is. Az autóval együtt, ahonnan végül Kepner kérésére nem emelték ki. Nesze, itt egy esély!

Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása