Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

The Walking Dead 7x02 - A kút

2018. szeptember 14. 10:00 - hektor_

Elöljáróban annyit, hogy végre egy jó résszel tiszteltek meg minket az írók, itt volt az ideje a hatodik évad elszenvedett sérelmei után!

Jut eszembe: Carolról meg is feledkeztünk a Rick repeaten játszott szopórollere utáni sokkban. Szerencsére megvan még az öreglány, lovas díszkísérettel az oldalán vonul a behirdetett mentsvárba - de o-ó, ekkor a szekér felborul, a semmiből előkerült zombihorda meg már olyan sebességgel zabálja fel a lovakat, mint amilyennel én rongyolok a Tescoba, amikor leárazzák a Pringlest. (Általában szilveszter környékén, szívesen.) Carol a hasi nyílt sebével és két golyóval a vállában meglepően gyorsan iszkol el a helyszínről, mielőtt azonban ismét megmentik, beleül abba a haluba hogy a körülötte keselyűként köröző zombik valaha emberek voltak.

w1.gif

Az asszony egy kórházszagú szobában ébred: hol vagyunk, Morgan? A feka hogyvoltozik: szarul voltál, most nem vagy, ez meg itt a Kingdom, akihez viszlek, nem sokat tud rólunk. Kicsoda, kérdezi Carol, hát Ezékiel Király, jön a replika, itt jegyezném meg hogy még jó hogy Rick szolgává esett vissza, különben rövidesen nagy lenne a kavarodás a megnevezésekkel. Belépnek a trónterembe, a találkozóról beszéljenek helyettem a képek:

w2.jpgw1.jpg

Ja. Szóval a tigris CGI elég fasza, az hogy a Király frankón úgy beszél mintha újraélnénk a középkort, fura, de cseppet sem antipatikus, pedig ráadásul inasnak hívja az egyik őrét, hát, végülis ő legalább egyenesben vállalja fel azt, amit Rick is gondolt valószínűleg a szerepekről, csak sosem mondta ki. Carol a szemét forgatja, a Király tovább tolja a reneszánsz szlenget, egyébként esküszöm flörtöl a csávó - majd rápakol még egy lapáttal a már amugyis erős kezdésre, mikor csettint az inasnak hogy vigyen gyümölcsöt a hölgynek, sírok. Miután őfelsége kegyesen útjára ereszti a színe elé járulókat, Carol leoltja Morgant, mi ez az idétlenség apám, engem nem írsz bele ebbe a mesébe, amint felgyógyulok, csőcső Királyság, én lépek. Morgan vállat von, és ő is lép a többiekkel, vadászni.

w4.gif

Vadászat = malacokat kergetnek egy gyártelepen, beterelik a csordát egy épületbe, ahol egy zombi van feltálalva az állatoknak. Miután jóllaktak, épp bezárják őket a furgonba, amikor két tucat járkáló közeledik, a Király utasítására Ben, a szegény ember Loras Tyrellje az alábbi módon próbálja kiiktatni az egyiket: „ahogy gyakoroltuk” szöveget mantrázva belevágja a vállába a szablyát. Hát Ben fiam, nem tudom hol gyakoroltátok ezt a fajta zombiölő módszert, de egy tornán sem tennék fel nagyobb összeget rád, az tuti. Szerencsére kisegítik a bajba jutott fiút, a Király (ezt nem hiszem el) megígéri a zombiknak hogy egy napon talán meggyógyítják őket, addig éljenek békében, majd a csapat lelécel. Morgannak ukázba adják, hogy ne mondja el senkinek amit itt látott, de a kérdéseire nem kap kielégítő választ.

w6.jpgw7.jpg

A Királyságban sétálva az uralkodó megkéri Morgant, hogy ugyan tanítsa már meg Bent a bot pörgetés tudásra, nézd öregem, a srác béna a karddal, béna a fegyverekkel, kezdjük kilőni a repertoárt. Mindeközben Carol a kerekesszékében gurulgatva, ismét a kedves néni szerepében tetszelegve ott felejtett késeket/ruhákat lopkod a városban. Őfelsége titkos disznóvágásra invitálja az éppen gyakorló Morgant és Bent, de mielőtt azt hinnénk hogy stika zabálás folyik az udvartartás tudta nélkül, az ok ennél jóval egyszerűbb: bizony, ők is Neganéknak tejelnek, hogy ne basztassák a városukat. Az egyik Negan-párti kötekedni kezd Richarddal, aminek hamar állas osztás a vége, amit nem igazán egyenlő feltételekkel, de sikerül leállítani.

w8.jpg

Morgan miután verbálisan is leoktatta Bent, elmegy meglátogatni Carolt, de az asszonynak csak az összegyűrt takarója hever a tolószékben, ő maga almát lopna a sötétben, de a Király lebuktatja, sőt, modorosan leleplezi a nő eddigi színjátékát. Carol nem szarik be, épphogy a szemébe nem röhög a férfinak, egy vicc vagy, mondja, meg ez az egész hely is egy tündérmese, bezzeg odakint én már megjártam a poklot. Ezékiel Király coming outol, állatgondozó voltam, a tigris is onnan van, az embereknek kell egy vezető, ők kezdtek el így kezelni, én meg eljátszom a szerepet. Elég jó a sztorija különben, Carolt viszont nem tudja meggyőzni, azt mondtam, megyek, úgyhogy megyek.

w9.jpg

Morgan elköltözteti az asszonyt a rész elején látott vidéki kúriába, ahol a bent lévő zombinéni elpusztítása után már otthonosan ropog is a tűz a kis kandallóban, ekkor kopognak: az uralkodó személyesen jött el megtisztelni új alattvalóját, almával a kezében. Na, ez már igen.

Csatlakozz a Hogyvolt Walking Dead csoportjához, ahol meg lehet beszélni a legvéresebb részleteket, a legforróbb pletykákat, és szembe jönnek a legizgalmasabb viceók és a legviccesebb mémek!

Címkék: 18+ twd
komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Serrin 2017.10.06. 11:02:21

Azért az a tigris nagyon is cgi-nek látszik. Főleg majd talán az utolsó(?) részben, ahol harcol is.

Fura, hogy mennyit költenek a sorozatra, miközben néha nagyon amatőr dolgok is benne vannak.

Serrin 2017.10.06. 15:47:31

@hektor_: A piros kabátban hasonlít a pókemberre. :)
süti beállítások módosítása