Hogy volt?

911 LA 1x07 – Telihold

2018. szeptember 14. 15:00 - szde

Hen monológjával kezdünk: a Hold a Föld egy darabja, és a telihold olyasmire sarkallja az embereket, amiket sosem tennének meg, és tűzoltóként mindenre fel kell készülni ebben az időszakban.

vlcsnap-2018-06-25-15h09m08s454.png

24 órával korábban

Hen és Karen készülődnek, a közös sorozatozást és a szexet is visszautasítja a mentős, de Karennek nem tetszik az inkább testvérek kapcsolat nem jön be, mert ha nincsen szex, mitől lesznek egy pár? Hen megígéri, hogy következő este majd összebújnak. Buck a vurstliban egy kislány operál ki a plüssállat-automatából, hogy hogyan került bele, az nem derül ki, de engem nagyon érdekelne. A kislány még egy plüssbocival is gazdagabb lesz a klausztrofóbia mellett.

vlcsnap-2018-06-25-15h09m28s777.png

vlcsnap-2018-06-25-15h11m12s025.png

Buck hívja Abby-t, utóbbi nem hiszi el a teliholdas maszlagot, Buck szerint ez tudomány, Abby szerint, aki idióta, az mindig idióta. Egy idős nő hívja a 911-et, akinek a háza előtt egy surranóba öltözött tag áll és őt nézi, de arca nincsen. Athena és Hen jönnek, ugyanis az idős nőnek szívpanaszai is vannak. Chim pont úgy áll, hogy az ajtóban tükröződik, sáros lábnyomok pedig a lakásban vannak, tehát a betörő nem kint volt, hanem a nő mögött a lakásban. Az idős hölgy felhívja a lányát, a csapat meg már megy is máshova.

Abby egy betöréssel egybekötött gyilkosságot hallgat végig, Buck pedig Bobby-t fárasztja a tudományos tényeivel, akik éppen terhesjógára érkeznek, ugyanis az egyik páciensnek a sáskaállás nem sikerült. A nő aggódik a babáért, és inkább anyagi szempontból, mert béranya. Közben két másik nőnél beindul a szülés, az egyiknek ez az első, a másiknak a negyedik, majd bejelentkezik egy harmadik kismama is, Buck pedig kezd pánikolni, ő még nem vezetett le szülést, ellenben a főnök igen. A szülések után Buck elmondja neveiket, hátha róluk akarnák elnevezni a babákat, de kapnak egy „biztos nem” választ, így viszik a császármetszéses anyukát.

vlcsnap-2018-06-25-15h11m59s547.png

vlcsnap-2018-06-25-15h11m24s207.png

Abby a társalgóban ül, a főnökasszonya hozott hozzá egy gyilkossági nyomozót, aki hallani akarja a hívást, mert az átirat azért mégse olyan. A tettes már megvan, a volt férj az, aki ellen volt távoltartási végzés meg családon belüli erőszak-feljelentés is, de Abby valamiért nem hiszi, hogy a jó embert kapták el. Meg is kéri az egyik kollégáját, hogy keresse elő az archívumból, hátha volt a címről korábbi hívást. A két hívás közt szignifikáns eltérés található: amikor a férj tört be, akkor a nő agresszív viselkedést tanúsított, míg az esti hívásnál passzívat.

Hen, Chimney és Athena egy parkba jönnek, ahol egy férfi megtámadta a hajléktalanokat, és közben az arcukat csócsálja. A férfire a sokkoló és a testébe eresztett golyók se hatnak, végül az utolsó, fejre mért lövés vet véget az életének. Hent Eva hívja, már kiengedték, munkát is kapott egy kis cégnél (priusszal), majd meghívja az exét, hogy ünnepeljenek együtt. Athenát pár nap irodai munkára ítélik, majd a telefonhívásról kérdezi Hent, és figyelmezteti, hogy az ő házassága is a bomba robbanásáig működött jól. Hen mondja, hogy Karen nem fog robbanni, Athena pedig nem róla beszélt.

vlcsnap-2018-06-25-15h10m56s693.png

vlcsnap-2018-06-25-15h12m15s443.png

A diszpécserközpontban Abby megmutatja a nyomozónak a hívást, aki továbbra sem hiszi el, hogy a rossz embert kapták el, Abby pedig hiába győzködi, nem tudja meghatni. Abby 200 hívást kap egy tízórás műszakban, és mindegyikre oda tud figyelni, és tudja, mit hall, és tovább tud lépni. Abby munkája az, hogy figyeljen, és a tettes még szabadlábon van. A kollégát meggyőzte, aki talált még egy női hangot a korábbi felvételen.

Athenát Abby hívja, aki már tud a gégemetszésről. A diszpécsernek szüksége van a régi betörés jegyzőkönyvvére, a durvább eset díját pedig a rendőrnő nyerte a fürdősótól elszállt ember-issue-val. A másik hang is megvan, Nora, akinek az édesanyjához a rész elején mentek ki a mentősök, ugyanis a betörő Nora exférje volt, aki már ott is van a lakásban. Nora végül egy baseball-ütővel csapja le a férfit, aki valószínűleg meghalt.

vlcsnap-2018-06-25-15h12m27s069.png

vlcsnap-2018-06-25-15h12m33s280.png

vlcsnap-2018-06-25-15h12m45s289.png

vlcsnap-2018-06-25-15h12m54s099.png

A következő esethez Buck és Bobby jön, a fiatalemberBEN ugyanis van valami, és a fürdőbe zárkózott el a párja elől. Görcsös fájásokat érez, de a párja szerint csak a szusitól van, egy hete vannak panaszai. Ugyanis Connor, a páciens heti négyszer-ötször szusit eszik, a mentőben pedig kiderül, hogy bélférge van, de nem vár a kórházig, mert ő olyan mérget (féreghajtót) nem vesz be. Végül Buck húzza ki a férget, ugyanis Bobby ezt már nem vállalja (a rangnak is megvannak az előnyei).

Abby-hez a nyomozó jön bocsánatot kérni, Athena pedig Hent hívja, hogy megjött az arcevő toxikológiája, amiben csak alkohol volt, és csak kedvtelésből csócsálta az arcokat. Athena szerint csak alacsony volt a vércukorszintje. Hen nem haza tart, hanem Evához, majd megcsókolja a nőt, Buck pedig Abby-t látogatja meg.

A srác hozott bort is, Abby pedig terelni próbál, én jobban be vagyok indulva szerintem ettől a jelenettől, mint a diszpécser, aki ténylegesen ott is van. Mégse okoz gondot Abby-nek szexelnie az anyukája melletti szobában, miközben Hen is lefeküdt Evával. Végül a tengerparton ül, és máris megbánta a tettét.

Csatlakozz a Hogyvolt Walking Dead csoportjához, ahol meg lehet beszélni a legvéresebb részleteket, a legforróbb pletykákat, és szembe jönnek a legizgalmasabb viceók és a legviccesebb mémek!

Címkék: 911 911 LA
Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.