Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

The Walking Dead 6x16 - Utolsó nap a Földön

2018. szeptember 12. 10:00 - hektor_

Meg az utolsó rész is az évadból, ráadásul több mint 60 perces, és lesz még mit behoznom mielőtt elkezdődik a nyolcadik, úgyhogy vágjunk is bele. Morgan Carol keresése közben megtalálja az előző részben elvesztett lovat, most viszont a gazdája nincs meg, szóval nem tudom, mire a nagy öröm - Negan egyik embere továbbra is rendületlenül követi, hogy bosszút álljon Carolon. Negan másik emberei üldöznek egy férfit az erdőben, szerintem nemsokára be is érik. Alexandriában Maggiet kísérnék többen is Hilltopba a dokihoz, Carl és Enid ezen összeugatnak, a lány nem akarja hogy Carl is menjen, de a kis takony persze úgy gondolja, pont ő kell még oda segítségnek, olyan feladatra, amibe még a felnőtt férfiak is könnyen belebuknak.

w1.jpg

Az erdőben a banda utolérte a bekólázott egér kinézetű férfit, jól összerugdossák. Carl végül enged Enidnek és megígéri hogy hagyja majd hogy vele menjen, de valójában átveri és bezárja a gardróbba, mikor a kiscsaj kiüvölt hogy mi lesz ha nem jössz vissza, leoltja a második részben gyakran hallott Just survive somehow-val. A Maggiet cipelő lakókocsiba lassan többen szállnak be, mint ahány karakter összesen szerepel a sorozatban, de nem, hálistennek nem egyszerre lép le mindenki aki használható, mert Gabriel Atya, A Fölösleges megnyugtatja Ricket, hogy ha mégis lenne támadás, ő majd megvédi Alexandriát. Hát azzal ki lesztek segítve, bazmeg. Rick is csak azért nem röhögi el magát, mert volt gyerekszobája.

w3.jpg

Morgan sétalovaglás közben rálel végül az elég szar állapotban lévő Carolra aki egy ház előtti lépcsőn gubbaszt, de az nem örül neki túlságosan, pedig ránézésre ellátás nélkül a hétvégét sem érné meg. Negan emberei kihúzzák az összevert foglyukat az útra, amit amugy 3 kocsival állnak el, most pedig veled fogunk példát statuálni, mondja a vezetőjük, egy antipatikus bajszos forma - a 9.percben vagyunk és még csak most jön a főcím, jó hosszú rész lesz ez! Morgan ellátja Carol sebét, de gyógyszert nem hozott magával, így megpróbálja rábeszélni a nőt hogy húzzanak vissza Alexandriába segítségért. Carol ellenkezik, elmondja neki is hogy miért jött el onnan, és megkéri a férfit hogy távozzon. Morgan a vita után kimegy a házból elintézni a zajongó, felakasztott zombit, de mire visszaér, Carol ismét meglépett.

w4.jpgw7.jpg

Csatlakozz a Hogyvolt Walking Dead csoportjához, ahol meg lehet beszélni a legvéresebb részleteket, a legforróbb pletykákat, és szembe jönnek a legizgalmasabb viceók és a legviccesebb mémek!

Rickék kiszállnak a kocsiból, egyelőre feltett kézzel de azért a feltett kezekben puska van, a Király azt mondja, egyezkedjünk. Bajuszéknál az egyezség azt jelenti hogy Rickék adják oda az összes cuccukat, az egyiküket megölik, és majd utána szót értenek egymással. Rickék valamiért ebbe nem akarnak belemenni, így rövid faszméregetés után közli hogy akkor ők most elhúznak, de azért beszállás előtt még visszaköhögi Bajusznak a címadót: tényleg azt akarod hogy ez legyen az utolsó napod a Földön? A csávó nem szarik be az egyelőre alaptalan fenyegetőzéstől, hasonló dumákkal ereszti útjára a csapatot. A Király nem gondol arra, amire én igen: ez túl könnyen ment, tuti hogy lesz még böjtje.

w5.jpgw6.jpg

Abraham vezetés közben épp gyereknemzésre invitálja Sashát, amikor ismét belefutnak egy úttorlaszba: visszafordulnak, de a Királynak nem esik le hogy a 37 km-es távolságra lévő Hilltop valószínűleg minden lehetséges útvonalon el van zárva Negan embereivel, akik csak terelik őket, ha meg akarták volna ölni a bagázst, rég megtették volna. Bepróbálnak egy harmadik utat is; itt már zombikból álló lánc van az út közepén, közelebbről észreveszik hogy az egyik zombi fejébe Michonne raszta tincsei vannak beleszúrva, a másikban Daryl két nyílvesszője, a célzáson sokáig agyalni azonban nincs idő, ekkor a fák közül lőni kezdenek rájuk, így a zombiláncot gyorsan legyakva elszelelnek. A kocsiban végre kapcsolnak, hogy tudatosan megtervezve van ez így, ekkor a negyedik úttorlasz tűnik fel, ahol 20 ember várja őket. Ismét visszafordulnak, de már nem nagyon van hova.

w8.jpg

Carol zombikkal harcol az úton, mire sikerül mindkettőt kiiktatnia, előkerül a Morgannál rosszabb szándékokkal közeledő üldözője, nemsokára megdöglök, de előtte végignézem a haláltusád, mondja, és belelő egyet az asszony karjába. Carol vihogni kezd, úgyhogy belelő még egyet, majd lelépne de a vérben fekvő nő tovább provokálja, hogy fejezze be amit elkezdett - a faszi hajlana is a dologra, de lóhalálában megérkezik Morgan és kilövi az embert. A feka Carol segítségére siet, aki hiába könyörög hogy hagyja meghalni, Morgan makacsul nemet int, ekkor oda érkezik két srác valami furcsa páncélban, az egyik lovon ül, a másik a Morgannél lévő ló gazdája.

w10.jpg

A Királyék bepróbálták a 4.utat is, itt egy fából épített fal fogadja őket, meg a Bajusz úrék korábbi foglya akit a szemük láttára akasztanak fel a hídon. A csapat visszafordul, megy a tanácskozás, megpróbálják-e az ötödik utat is, ezek szerint a zombiapokalipszis után minden út Hilltopba vezet. Beesteledik, Eugene odaadja Ricknek a lőszer gyártás házilag - jegyzetfüzetét, majd halk hegedűszóval kísért könnyes búcsú közepette szétválnak, ő megy tovább a lakókocsival, míg a többiek az erdőn keresztül, gyalog próbálják Maggiet Hilltopba vinni. A trükk sajnos nem jön be, az erdőben is várnak rájuk, a csapat futásnak ered, de amint kiérnek egy tisztásra, rájuk kapcsolják a fényszórókat, ami megvilágítja a teljes Negan gárdát is, akiknél már ott van Eugene. Na, akkor fegyvereket ide, szól a Bajszos, és mindenki térdre. Ricknek végre leesik, hogy most vannak TÉNYLEG kurva nagy szarban, így maga is térdre hull. Egy kisbuszból előcibálják szépen a többieket, Daryl, Michonne, Glenn és Rosita mehetnek oda felsorakozni. Mindenki itt van, kérdi Bajusz, akkor most jöjjön a vezérünk!

w9.jpg

w11.jpgw13.jpg

Drámai jelenet, kinyílik egy kisbusz ajtaja, és előugrik belőle Jeffrey Dean Morgan a vállán egy szöges baseball ütővel, na, behugyoztatok már, kérdezi mosolyogva, csípem ezt a színészt, de még sosem láttam negatív szerepben, az első pillanatokban nem is tudom komolyan venni hogy itt valami komoly móresre tanításnak leszünk tanúi. Odalépked Rickhez, bemutatkozás: én vagyok Negan, és mindjárt nagyon megbánod hogy keresztbe tettél nekem, mert új világrend van, kisfiam, és ebben a rendben ti mindent nekem adtok, vagy megöllek titeket. Mindenki kussol, a vezér folytatja a tények közlését, rengeteg emberemet megöltétek, ezt nem úszhatjátok meg büntetés nélkül, ezért egyikőtökből a szart is kiverem. Ez a csávó nem beszél mellé, az hótziher.

w14.jpg

Negan körbejár a foglyai között, Carlhoz lépve rámutat a fiú pisztolyára, ez a miénk - így értelmet is nyer, miért volt szöges baseball ütő vésve a fegyverbe. Maggiehez lépve közli hogy a lány szarul néz ki, akár meg is menthetné a további szenvedéstől, ekkor Glenn kiugrik a sorból üvöltve, Negan meg figyelmezteti a társaságot, hogy meg ne próbálják utánozni, az első bemutató ingyen volt, de a soron következő jelentkezés nélküli közbeszóló kegyetlenül megfizet a meggondolatlanságáért. Rickre pillantva megjegyzi, szívás mikor szart sem tudsz, igaz? JDM kiváló ebben a szerepben (is), ezt egy szűk 7 perc után bátran ki merem jelenteni. Választanom kell valakit, mondja, az asztalnál mindenki arra vár, hogy rendeljek, úgyhogy kitaláltam valamit - ekkor nem hiszem el, de elkezdi a kiválasztást az ecc-pecc kimehetsz mondókával, tagonként mutatva a jelenlévőkre.

twd.gif

A percekig tartó visszatartott lélegzet után vége a mondókának, Negan megáll az áldozata előtt és figyelmezteti a társaságot hogy sírni lehet, de ne merjenek közbelépni, vagy kivájja Carl másik szemét is, majd lendül a baseball ütő.. és reped a koponya. DE KIÉ?

Címkék: 18+ twd
Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása