Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

A mi kis falunk – 3. évad 2. rész

2018. szeptember 12. 17:00 - Gillotte

A nyitójelenetben három maszkos alakot fedezünk fel az éjszakában: Szifont, Bakit és Matyit – utóbbi az álcázás teljes zárójelbe tételével magán hagyva a munkába használt fényvisszaverő-mellényt. Károly eközben azt ecseteli a nővérének, hogy kérni akar egy disznót a sertéstelep-vezető volt osztálytársától, hogy egy nyári disznótorossal kápráztassa el az odalátogató kampányfőnököt, akitől sok-sok pénzt vár a falu számára. ,,Egy közös mészárlásnál semmi sem hozza jobban össze az embereket.” Ezzel a szép gondolattal indul a főcím.

2_1.jpg

 A főcím után ismét a betörőket látjuk, akik éppen hogy megkezdik a behatolást, Piroska néni – a lakó – máris elkezd óbégatni, úgyhogy a tolvajok futásnak erednek. Sajnos azonban Laci későn megy haza, és pont a tett helyszínén jár, és a három maszkos olyan hevesen rohan az életéért, hogy Laci fejjel előre nekiesik a lámpaoszlopnak. Másnap édesanyja elviszi Reviczky doktorhoz, aki szerint semmi komoly baj nincs, az anyai szív azonban mást mond. Megkéri a doktort, hogy faragjon férfit ebből a szerencsétlen Laciból, mert a polgármester nagybácsi csak az abc elböfögését tanította meg neki. Laci is gondoskodik magáról: Stokit kéri meg, hogy vezesse be az önvédelem alapjaiba. Elmennek hát egy titkos tornaterembe gyakorolni, de csak annyira titkos, hogy a tősgyökerek az épületen kívül sörözgessenek munkaidőben. Stoki próbálja felhergelni Lacit, ami nem nagyon sikerül, hisz jószívű gyerek ez a Laci, ám Szifon kintről benyögi, hogy ,,Stoki! Még mindig fogdosod Tecát?” Na ez az, ami hat és Laci akkorát behúz Stokinak, hogy a rendőr elterül, mint a ólajtó.

2_2.jpg

Károly eközben kiosztja Szifont, hiszen tény, ő mondta, hogy szerezzenek disznót, de ne azt, hogy a falun belül lopjanak valakitől! A polgármester Stokit is ráállítja az ügyre: felszólítja, hogy foglalja le Piroska néni disznóját. Piroska nénit persze nem ejtették a fejére: ,,kezed-lábad összetöröm, ha egy ujjal is hozzá mersz érni a disznómhoz!” – mondja harcra készen.

2_3.jpg

Itt az ideje egy B tervnek. Károly fülébe jut, hogy az állatorvos Pajkarétre megy a konkurens város polgármesterének a disznójához, aki lenyelt egy biciklicsengőt – így lett csengőhasú. Már átment rajta a biciklitartozék, látják a fejét, de nem mernek hozzányúlni. Károly azon információ birtokába jut, hogy az említett disznón altatásban lesz végrehajtva a csengő eltávolítása, úgyhogy várhatóan a disznó szundikálni fog. Riasztja hát a három jómadarat, hogy hozzák el az alvó disznót. Ára van az ügyletnek: három üveg pálinkába fog fájni ez a polgármesternek, dehát valamit valamiért. Közben haladnak a város díszítésének tervei is: zászlók, lufik, kaja, pia.

2_4.jpg

Mire a fényvisszaverő hármas visszaér a disznóval a küldetésből, addigra Reviczky doktor felvilágosítja a polgármestert: talán nem kéne lufikkal meg zászlókkal várni a pénzes zsákot, mert úgy nem látja, mekkora szarban van a falu. Hadd lássa a kampányfőnök, hogy mennyire kell a pénz! Odavan hát a disznóvágós ötlet is, vigyék vissza a disznót a francba! – utasít a város első embere. Szifonék nem vacakolnak sokat, elengedik a disznót a falu határában, aztán jó esetben hazatalál. Csakhogy mire visszamennek, a pajkarétiek már arra jártak, és kiraktak pár felhívást: ,,elveszett egy idomított disznó, a becsületes megtaláló 50 ezer forintot kap”. Ennyi pénzt ezek a fickók még életükben nem láttak együtt, mert mielőtt látták volna, már elitták. ,,Bárcsak tudnánk, merre lehet az a disznó!” – morfondírozik Matyi, de Szifonék már tárcsáznak is, és hamar megkapják a jussukat a haszonállatért.

2_5.jpg

Képbe kerül Zsuzsa, a postásnő is, akiről kiderül, hogy nem az a szende kis postáskisasszony, akinek eddig gondoltuk. A tanítónő is említi rosszallóan a doktornak, hogy mennyi időt tölt egy-egy tértivevény aláírásának alkalmával a férfi címzetteknél ez a Zsuzsa. Nem lőtt nagyon mellé a tanárnő, hiszen a postás kisasszony félreérthetetlen jeleket küld a doktor felé kávézás közben – de Károly érkezik, mielőtt bármi említésre méltó történhetne. Zsuzsa ezután a polgármesteri hivatalba kézbesít, és könnyű célpontot választ: Lacit. Teca ide, vagy oda, Laci nehezen áll ellen a csábításnak – de be is állít Erika, úgyhogy tárgytalan a dolog. Laci tanácsot kér először Gyuritól, aki szerint azt a nőt, aki ingyen kínálja magát, meg kell hágni, míg az atya szerint hiába jók az illető mellei, mindig a szív szava után kell menni. Hát Laci valami egészen más testrészének szava után megy.

2_6.jpg

Megérkezik a kampányfőnök a díszeket eltávolító, s így saját magát is alulmúló faluba. Nem is baj, hogy nincs disznóvágás, úgysem fogyaszt húst a vendég, kivéve a halat. Károly ennek apropóján elviszi a tóhoz, ahol négyszemközt tudnak beszélni. Károly a helyzet komolyságát érzékelvén rögtön elkezd hárítani: ,,A tűzoltóság, amire három éve kapjuk a támogatást? Mert azt meg tudom magyarázni!” Nem erről van szó, hanem arról, hogy majdnem névrokonom, úgynevezett Karsai, a választókerület parlamenti képviselője továbbáll, ezért új parlamenti képviselő kell, és ők Károlyra gondoltak, hogy induljon a választáson, s legyen a térség parlamenti képviselője – hiszen őt mindenki szereti. Károly köpni-nyelni nem tud, hogy ekkora megtiszteltetés érte. Nyilván máshonnan fúj a szél, de örüljünk vele!

2_7.jpg

Nem elég a jó hír Károlynak, még némi pénzt is szerez: fogja a letépett disznós szórólapot és a három ivócimbora elé teszi, hiszen ő utasította őket, hogy vigyék vissza a disznót, magyarán a pénz neki jár. Tény, hogy közbejött ez a becsületes megtaláló dolog, de lényegtelen, úgyhogy Károly elteszi az ötvenezret. ,,Nem baj, végre egyszer gazdagok voltunk – húsz percre” – zárja le az epizódot a mindig pozitív Matyi.

Címkék: A mi kis falunk
2 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Gabba 2018.09.16. 09:35:33

csenghőhasú :DD - köszönöm, ez feldobta a hétvégémet!

Gillotte 2018.09.16. 10:07:27

@Gabba: Sajnos nem saját, a sorozatban volt (szégyellem piszkosul, de nekem is tetszett, úgyhogy nem hagyhattam, hogy kimaradjon :) )
süti beállítások módosítása