Hogy volt?

911 LA 1x06 – Szívtörés

2018. szeptember 12. 15:00 - szde

Fiatal pár kettecskén repül Los Angeles fölött, a lány nevetve veszi észre a látnivalókat, mint például a Hollywood feliratot vagy a csillagvizsgálót. Az idillt a gép meghibásodása töri ketté, a fiú – akinek egy hónapja van csak pilótaengedélye – a „Mit tegyek repülőgép-baleset esetén for dummies” című könyv segítségével kéri meg a lány kezét, azaz a teendők közé csempészi be a lánykérést, majd aztán az igazi drámát az jelenti, hogy a lánynak rángógörcse lesz, még mielőtt igent mondana.

vlcsnap-2018-06-25-15h03m04s678.png

A helyzettel Abby sem tud mit kezdeni, pedig szerintem tök romantikus volt, én értékelném az ilyen lánykérést. Miután a legközelebbi reptér 15 percre van, a fiú a közeli golfpálya gyepén teszi le a gépet, miközben ismételgeti, hogy fék-fék-fék. Bobby és a csapat már a helyszínen, Abby megint pont jókor hív, de nem romantikázni, hanem felhívta a lány dokiját, és nem szívrohama van, hanem megtört szív szindrómája. A lány felébred, rögtön a gyűrűt akarja látni, Abby pedig még mindig a vonalban van. Végül a lány igent mondott, majd pofonvágta a fiút.

Abby anyukája Carla segítségével sütni tanul, aki fiatalabb korában sosem főzött, ez az apuka reszortja volt, Abby pedig nagyon várja a Valentin-napot, mert végre lehet mindenki romantikus meg csöpögős, Carla szerint mehetne Buckkal, és túlléphetnének a telefonszexen. Buck viszont utálja a szerelmesek ünnepét, Bobby sok nőt ismer, aki szintén nem kedveli a napot, ellenben sok pasit, aki meg igen, szerintem meg ez csak egy szimpla marketingünnep, szeretni a párunkat és ezt kimutatni nem csak február 14-én lehet.

vlcsnap-2018-06-25-15h03m34s592.png

vlcsnap-2018-06-25-15h03m49s194.png

vlcsnap-2018-06-25-15h03m56s316.png

Chimney visszatérési bulija van, kap egy átszúrt fejű tortát, még Athena is itt van, Chim feje pedig már csak Buck miatt fáj. Bobby gyufáért megy, amikor meglátja a közeledő Abby-t, akin megint tök jól áll a ruha, és még sütit is hozott, ez itten szerelem lesz, érzem. Bobby egy „áh, a telefonos hölgy” felkéréssel nyugtázza, hogy Abby Buckhoz jött, majd mindenkinek bemutatja, Chim tortával is megkínálja. Chimney megfogalmazza a rész kérdését: mit tud Buck, amit ő nem? (Ugye Chimet dobták a baleset után…) Hen rögtön kíváncsi, hova viszi Buck Abby-t, és bár mindkét fél terelne, végül csak kierőltetik belőlük a randit valami klassz helyen, ugyanis a srácnak vannak kapcsolatai.

Pár vacsorázik, a nő nagyon rákészült a napra, még a szexet is felajánlja, a pasas meg láthatóan mindenhol lenne. Az ajándéka csoki, ami Le viant (?) gyémánt formájú, a nő pedig kiakad ezen, a pasas meg bevallja, hogy egyszerre több vasat is tart a tűzben, és van még egy randija az estére. A szomszédok jelentik az esetet, Athena érkezik a helyszínre, ahol a nő – Melora – megnyugtatja, hogy minden rendben van, csak veszekedtek a barátjával. A rendőrnő azért még bemenne, csak körültekint, majd beszélgetésbe elegyedik Melorával.

Néha az igazi sem az igazi. (Athena)

vlcsnap-2018-06-25-15h04m19s091.png

vlcsnap-2018-06-25-15h04m26s812.png

Athena magányos, de hordja a jegygyűrűjét, mert fogadalmat tett, és jobb Melorának a pasas nélkül, aki régebben öngyilkos is akart lenni. Ha későbbiekben is magányos lenne, akkor hívja csak fel Athenát, Melora ennek pedig nagyon örül. Amikor a rendőrnő távozik, fogja a konyhában a húsbárdot egy pohár bor kíséretében, és elindul a gardrób felé, ahol ott van megkötözve a pasas.

Bobby Buck nyakkendőjét köti, a srác azon parázik, hogy el fogja szúrni a randit, meg mi lesz, ha szexelnek, hiszen szexfüggő – öndiagnózis, mondja Bobby – majd kéri a srácot, hogy minden legyen, csak tapló ne. Abby is készülődik, ez a ruha is baromi jól áll neki, és nagyon izgatott, hiszen egy év után végre randija lesz. Karambol van az úton, tizenkét autó koccant, az egyik kocsi egy átültetésre visz szervet, Athena pedig intézi a dolgot, még motoros felvezetést, pardon, forgalomirányítást is kér, azaz a két mocis megállítja a kocsikat, amíg Athena padlógázzal tapos az úton. A szervet egy tizenhat éves lány fogja kapni, majd a kórház előtt Athena megjegyzi, hogy nincs jobb dolog, mint szívet leszállítani Valetin-napon. Az a szív egy vese, de Athena szerint az is megteszi.

vlcsnap-2018-06-25-15h05m06s659.png

vlcsnap-2018-06-25-15h05m12s097.png

vlcsnap-2018-06-25-15h05m20s720.png

A rendőrnőt visszahívják Melora lakásához, aki nem érti, miért kellett visszajönnie, de a nő vett neki egy doboz csokit. Athena továbbra sem érti, mi történt, Melora még a bort is az egyenruhára önti, majd a mosdót akarja használni. Melora szerint ha nem jó a hidrogén-peroxid, van ammónia is, ami jól kiszedi a vért. A pipereszekrény tele van gyógyszerekkel, a zuhany lefolyója pedig véres. Athenának kell az ex telefonszáma a jelentéshez, és amikor megtalálja a pasas hulláját összeragasztva, Melora kiakad, hogy a ragasztó még szárad, nincsen kész.

Az étteremben halljuk Abby és Buck gondolatait: a nő azon parázik, hogy a srác igazolványát elkérik, de csak az övét, a diszpécserét nem, az mennyire ciki már; Buck pedig nyugtatja magát, hogy ne a szexre gondoljon, majd a kenyeret is félrenyeli, iszik is rá, és kész a fulladás. A Heimlich fogás nem sikerült, Buck életkora pedig 26. Abby a 911-et hívja megint, és a mentős diszpécsert hívja, akivel jóban vannak, és gégemetszést szeretne végrehajtani a srácon. A mentős diszpécser sem érti a helyzetet, majd elmondja, hogy keressen bemélyedést az ádámcsutka és valami porc között, egy centi széles bemélyedés ejtése, és oda illessze be a tollat, két gyors fújás, és 5 másodperc múlva még egy, majd Buck kinyitja a szemét.

vlcsnap-2018-06-25-15h05m54s177.png

vlcsnap-2018-06-25-15h06m19s968.png

Bobby és Chimney egy eséshez jönnek, az ajtót egy nő nyitja ki, a férjének pedig semmi baja sincs, pedig férfi telefonált. A nő volt egész éjjel itthon, a pasas meglepte a nőt, a tűzoltók meg körbenéznek a ház körül, de megoldják egyedül, hagyják a párt romantikázni. Meg is van az illető, Casanova-törést szenvedett, de pechjére a háziak is észreveszik a dolgokat, a sérült tag a férj, az ép és egészséges meg a szerető, aki kiakad azon, hogy a nője még mindig a férjével kavar, és mivel a nő még nem írta alá a válási papírokat, bemehet a kórházba.

Melora megkötözte Athenát, és a nőnek nem az agyával, hanem a szívével van gond (öndiagnózis), a rendőrnő pedig megígéri Melorának, hogy segít neki, csak engedje el. A másik randit is a házba csalta Melora, és most felébredt, a nő pedig nem hiszi el, hogy ő is csak áldozat, de Melora meg akarja ölni, nehogy visszaszerezze a pasast, aki minden kritériumnak megfelelt, csak hát szegényke szíve romlott volt, és erre kell Athena, aki jószívű, hogy kicserélje a két szervet. Melora szerint kézifűrésszel kell elvágni a bordákat, de hát neki nincsen olyanja, mert ki tart otthon olyat? Athena időhúzásképp elmondja Valentin-nap sztoriját, de Melora nem hiszi, hiszen Szent Bálintot, a szerelmesek védőszentjét ünneplik, aki amúgy az epilepsziások védőszentje. Az ajtón kopognak, aminek következtében Athena végre kiszabadul és lecsapja Melorát.

vlcsnap-2018-06-25-15h06m46s466.png

vlcsnap-2018-06-25-15h07m01s589.png

A látogató egy ideges nő, aki a harmadik randija lett volna a pasasnak, és a készülékkeresővel találta meg, a nő pedig meg akarja ölni, de hát ezzel elkésett. A pincében megkötözött nőt is eloldozza, a kiérkező helyszínelők pedig átveszik az ügyet, Athenát pedig hazaküldik a férjéhez, hogy ünnepeljenek.

Bobby a kórházba jött Buckhoz, Abby az ágy mellett várja az ébredést, majd a kis csevej után kávézni mennek, azzal a feltétellel, ha nem lehet tőle megfulladni (kac-kac). Athenát otthon egy pohár bor és három süti várja a szeretteitől: Maytől, a kisfiútól és Férjtől.

Csatlakozz a Hogyvolt Walking Dead csoportjához, ahol meg lehet beszélni a legvéresebb részleteket, a legforróbb pletykákat, és szembe jönnek a legizgalmasabb viceók és a legviccesebb mémek!

Címkék: 911 911 LA
Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.