Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Outlander 2x03 - Useful Occupations and Deceptions (Hasznos elfoglaltságok és praktikák)

2018. szeptember 10. 15:00 - pethő.anni

Kemény az élet a francia fővárosban, Jamie megint hajnalban érkezik haza a Csinos Csárlival töltött mulatozásból, s rögtön mennie is kell tovább. A borkereskedésbe ellenőrök jönnek, aztán ott a szokásos sakkparti a pénzügyminiszterrel, s este megint az ivászat a bordélyházban. A házastársak (+ a lakáj) a röpke reggeli találkozás során úgy keringenek a palotában, mint a West Wing szereplői a Fehér Házban. Emlékszünk még arra, amikor Jamie egyszerű lovászfiúként élt Leoch várában? Egyébként nem találja egy ideje a bátyjától kapott faragott kígyócskát, nos, legalább annak keresésével elfoglalja magát majd a személyzet.  

outlander_2_3_1.jpg

Claire-nek sem könnyű a dolga, ő teára hivatalos Louise-hoz, ahol kártyázás közben Mary Hawkins ecseteli, milyen durvaságokat hallott a francia férfiakról a szobalányoktól: azt a dolgot, a micsodájukat bedugják a nőkbe! Ilyen illetlenséget egy angol férfi soha nem követne el, hangoztatja a kislány. Sőt, egészen biztosan még egy skót sem. Claire jelzi, hogy szükség lesz itt egy fontos beszélgetésre, Louise meg szimplán kiröhögi vendégét, aki továbbra is fenntartja, hogy ott, ahonnan ő jött, a férfiak nem így viselkednek a hölgyekkel. Miért, honnan jöttél te lány, a Holdról? Nem, Sussexből.

outlander_2_3_2.jpg

Claire-nek ekkor esik le, honnan is volt ismerős Mary neve: ő volt/lesz Black Jack Randall felesége, legalább is a Frank által mutatott bejegyzés szerint. Claire ideges lesz, hogy a fenébe fog ez a lány összekeveredni azzal a vadállattal? És ha nem fog? Akkor Frank sem lesz? De hát Frank lesz, ha más nem, az ő kezén még mindig ott lévő jegygyűrű a bizonyíték erre. Ingerülten ér haza, de csak káosz fogadja. A kígyó továbbra sincs meg és Suzette sem végezte el a ráosztott feladatot. Megy is hozzá az úrnő számon kérni rajta. A lányt ágyban találja, épp Murtagh-t lovagolja meg nagy lelkesen. Na ez az, amit Claire biztos nem akart látni. 

outlander_2_3_3.jpg

A  zsémbes skót utána megy a szalonba, bocs, de itt hogyan másként lehetne eltölteni a csevegő időt? Az asszony kimérten jelzi, Murtagh azt tesz, amit akar, de a szobalánynak lenne más dolga is. Amúgy meg, mi az, hogy fényes nappal? Nocsak, mikor lettünk ilyen prűdek? Claire nyersen odaböki, ő az úrnő, úgyhogy kuss. Majd megbánja és bocsánatot kér: mostanában nem önmaga. Hát nagyon nem. Az a baj, hogy Black Jack életben van. Megbeszélik, hogy ezt nem mondhatják el Jamie-nek, mert rögtön rohanna vissza Skóciába bosszút állni, a történet vége pedig egyértelműen az akasztófa lenne. Murtagh aztán elnézést kér, távozna, van egy befejezetlen ügye a szobalánnyal. Claire rákérdez, hogy esetleg védekezés, vagy ilyesmi? Milyesmi? Á, hagyjuk.

outlander_2_3_4.jpg

Legalább van indoka meglátogatni Raymond mestert. De előtte még a miniszterrel sakkozó Jamie-t látjuk. Duverney elmondja, hogy az osztrákokkal folytatott háború kiürítette a kincstárt. Jamie szerint ezt személyesen kellene közölni Károly herceggel. A bordélyház pont jó helyszín egy informális találkozáshoz. Szóval közben Claire a gyógyszerészhez megy, ahol Saint-Germain grófjába botlik. Aztán elbeszélget a kisemberrel az egyik legfelkapottabb termékéről, egy méregről, melyet a gyilkos haragú párizsiak vásárolnak: az áldozat csak kicsit, de látványosan szenved a hasmenéstől. A gyógyulást a tanulatlan emberek Isten (de legalább is egy pap) közbeavatkozásának tekintik, s amúgy is, addigra már el is párolog a haragjuk. 

outlander_2_3_5.jpg

Míg elkészül a Suzette-nek szánt fogamzásgátló, addig Claire kesereg kicsit, hogy mennyire kommersz lett az élete. A patikárius a kórházi önkéntes munkát ajánlja, tud is egy helyet,  L 'Hospital des Anges a neve. Itt aztán mi is  megismerkedhetünk Hildegarde főnővérrel.  Claire-t először unatkozó naccságaként kezelik, majd amikor Hildelgarde anya tanúja lesz annak, ahogyan más módszert nem tudván belekóstol egy beteg fiatalasszony vizeletébe, mindjárt komolyan veszi az idegen ladyt.

outlander_2_3_6.jpg

Közben létrejön a találkozás a miniszter és a herceg között. Ők is tudják, hogy a háborúhoz egy dolog kell, de abból sok: pénz. Csinos Csárli megjegyzi, hogy befolyásos brit arisztokraták biztosították egy nagyobb összegről. Jamie-nek és Durverney-nek leesik az álla, a miniszter még a csöcsöket is eltolja magától.De akkor mi szükség a franciákra? Majdan az angol trón elfoglalása után Nagy-Britannia és Franciaország esetleg lehetne szövetséges is. Károly lelkesedésében kezet csókol a miniszternek. Jamie hazamegy, Claire-t viszont nem találja sehol. Az asszony jóval később érkezik, Murtagh felméri a helyzetet és visszahúzódik a tűzvonalból. Ő megmondta, hogy az ifiúrnak nem fog tetszeni ez a gyógyítósdi.

outlander_2_3_7.jpg

A házastársak között egy klasszikus vita zajlik arról, hogy míg a férj mulatni jár, a feleség halálra unja magát odahaza. Jamie-nek nem tetszik, hogy Claire betegek közt van terhesen, dühösen elmegy otthonról. A bordélyban a kissé már tompa tekintetű férfi észreveszi, hogy egy tíz éve körüli fiú - láttuk már néhány jelenettel korábban is - míg leszedi a tányérokat a vendégek elől, közben meg is lopja őket. A felföldi kacag a jeleneten, mindaddig, míg rá nem jön, őt is kifosztotta a kis csirkefogó. Nosza, utána is ered, és mint kiderül, a faragott kígyót is ő lopta el. A  világ legcukibb tízévese, a dús göndör hajú, nagy kék szemű kis csibész tud angolul, de nagyon édes francia akcentussal beszél. Jamie munkát ajánl neki, ezentúl az ő számára kellene tolvajkodnia.

outlander_2_3_8.jpg

Csatlakozz a Hogyvolt Walking Dead csoportjához, ahol meg lehet beszélni a legvéresebb részleteket, a legforróbb pletykákat, és szembe jönnek a legizgalmasabb viceók és a legviccesebb mémek!

Claire az éjszaka közepén felébred, s az étkezőben összetalálkozik a csirkecombot falatozó fiúval, aki rögtön bókolni kezd az úrnőnek, mondván nagyon szépek a mellei. Murtagh-tól kap egy fülest (hohó, megvan a komikus kettősünk erre a szezonra is!), Suzette-nek is ezt mondta az előbb, azért kapta a csirkecombot. A kisfiú teljes magától értetődőséggel mondja, hogy a lányoknak a bordélyházban is mindig bejön ez a duma. Claire egyre kevésbé van meggyőződve a bók értékéről, s továbbra sem tudja, kit tisztelhet a kis csibészben. Jamie siet segítségére: ő kérem, szépen, Fergus, na jó, igazából Claudel, de az nem éppen férfias név, így átkeresztelte. (József Attila likes this - ja, nem.) Fergus zsebtolvaj, a herceg leveleit fogja ellopni, mert anélkül nem fognak előbbre jutni. Claire szerint ez egy nagyon jó terv. 

outlander_2_3_9.jpg

Így zajlanak a napok a Fraser-palotában, Fergus és Murtagh Csinos Csárli levelezését intézi, Jamie halálra unja és/vagy idegesíti magát az idióta herceggel töltött tivornyákban, ahol sok szó esik kevés konkrétumról, Claire pedig kedvére gyógyítgathat. Jamie természetesen a kódfejtéshez is nagyon ért, miközben tisztában van azzal, hogy a leveleket már mások is feltörték előttük, és fogják majd utánuk is. Egyik küldeménnyel azonban nem boldogulnak, kotta van benne meg egy német versike. Most aztán jól jön, hogy ismerik Hildegarde anyát, Jamie hozzá fordul segítségért. Pont akkor érkezik, amikor a főapáca kutyája, Bouton bemutatja tudományát Claire-nek: kiszagolja, hol lehet egy betegben olyan gyulladás, amit szemmel nehéz észrevenni. 

outlander_2_3_10.jpg

Hildegarde anya leül a zongorához, s a Goldberg-variációkra igencsak emlékeztető darabot kezdi játszani. Meg is jegyzi, hogy van neki egy Herr Bach nevű ismerőse, ő szokott ilyesmiket küldözgetni neki. Szellemes darabokat ír, de az érzelem hiányzik belőlük. Nem is sokra fogja vinni szegényke. Claire el van ájulva, a nővér tényleg ismeri Johann Sebastian Bachot? Az apáca számára talán még meglepőbb, hogy Claire is. A lényeg, hogy a hangnemváltások (előjegyzések váltakozása) a kulcs a kódolt szöveghez. Jamie innentől már boldogul maga is, és láss csodát, tényleg értelmes szöveg áll össze: egy S. betűs valaki 40 ezer fontot tud adni Károly hercegnek. 

outlander_2_3_11.jpg

Jamie és Claire egyszerre vágja rá: Sandringham! Na erre inni kell, végre felgöngyölítették a szálakat. Csak Murtagh morcos,  mert ha a herceg újra Párizsba jön, nem lehet halogatni tovább, el kell mondani Jamie-nek, hogy Black Jack életben van. Claire azonban végül ezen az estén mégsem meri ezt megtenni. 

Címkék: Outlander
Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása