Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Lucifer 3x20 - The Angel of San Bernardino

2018. szeptember 05. 15:00 - Szencsike

Egy kedves, idősebb hölgy az éjszaka közepén hangos szóváltásra riad fel. Fél ugyan, de egy baseballütővel felszerelkezve lesétál a földszintre, ahol két férfi dühös kiabálását, majd egy lövés hangját hallja. Nála van a mobilja is, felhívja a 911-et, de elmondani se tudja a gondjait, az ajtó kicsapódik, szegény hölgy pont ott áll mögötte, feldönti a szökni készülő rosszfiú. Majdnem meg is öli őt, de ekkor egy angyal segít, a rosszfiú eltűnik. Reggel, Chloénak és Pierce-nek jól indul, az őrsön a bizonyítékraktárat avatják fel. Ez pont Ella irodája mellett van, és a falak vékonyak, a helyszínelők gyöngyét nem zavarja, hogy a szomszédban töcsköl az ifjú pár. Menjünk a helyszínre, egy lelkes Lucifer várja Chloét, de mivel a hadnagy a nyomozóval jött, oda a vicceskedés. Chloe is elég zavarban van, csak egyszeri alkalom, hogy elhozta. Hát persze, Pierce se nagyon fogja bolygatni az álomcsapatát, de ha már dolgozni kell, akkor jobb ha tudják,  a halott egy ismert család tagja, kezeljék bizalmasan az ügyet. Lucifer egy kis DNS-t fedez fel Chloe pólóján, nagy a megkönnyebbülés, amikor Chloe rájön, hogy ez csak egy DNS feliratú cetli. Aki a bizonyíték raktárban csinálja, ugye…

1.png

A halott bent van a házban, Ella a mindent tudók vigyorával fogadja Chloét, de jobban teszi ha mesél az áldozatról. A halott a 34 éves Kevin Winstead, a családja a legmenőbb New York-i ingatlanmogulok közé tartozik, ám Kevin egy lepukkant helyen élt és halt meg L. A. külvárosában. Kevin volt a család fekete báránya, heroinozott, de a karján lévő szúrásnyomok elég régiek, mára talán sikerült leszoknia. A halálát a lövés okozta, az illetőt, ha rabolni akart volna, azt a ház tulaja megzavarta. Chloe elbeszélget a hölggyel, a kihallgatott beszélgetés alapján Kevin ismerte a támadóját, aki maszkot viselt, így személyleírás nincsen, de a hölgy biztosra veszi, hogy az őrangyal nélkül tuti meghalt volna. Chloe szokás szerint szkeptikus, Lucifer röhög, a tesói egyedül csak a jókedvet üldözik el a világból, nem a rablókat, de a hölgy kitart mellette. Sőt, bizonyítani is tudja, ugyanis gyűjti az angyalszobrokat, és Gábrielé eltűnt. Pierce kedvesen megkéri a mentőst, hogy most kísérjék a hölgyet az orvosi kivizsgálásra, Chloe nevetgél, tényleg Lucifer tesója járt itt… Pierce is rákérdez ugyanerre négyszemközt, de a válasz nem, Apuka nem ilyen csip-csup ügyekben szokta leküldeni az angyalokat a földre, és ha mégis, akkor is Lucifer bosszantásával töltenék az időt.

2.png

Ha már bosszantás, Ámenka hívta haza Lucifert, kétségei támadtak Charlotte ügyében. Elmondták neki az igazat, de mi van, ha Charlotte tovább adja valakinek? Ugyan már, nem hisznek neki, és amúgy se érdekli a dolog. Viszont ha már mennyei problémák, itt van valamelyik tesójuk, mert állítólag egy angyal megmentett egy halandó nénit. Ámenka nem tud senkiről, meg hát ennyi problémát csak egy unatkozó vagy egy nagyon zavart angyal venne a vállára. Ámenka el, Lucifer is nevetgél már a dolgon, de hoppá, a padlón ott hever az elveszett Gábriel szobrocska. Lucifer ezek után Doktor Lindának meséli el a szobrocska ügyét, de fogalma sincsen hogy került hozzá. Linda megemlíti Lucifer álmait, ahol nem tudja kontrollálni a szárnyait, talán valamivel nem tud megbirkózni, és elnyomja, és ezért alva jár, vagyis repül ez esetben. Ugyan már, neki aztán nincsenek gondjai! És mi van Chloe&Pierce párossal? Semmi, zavarja, hogy együtt vannak, de ez még nem jelenti azt, hogy állandóan nyűglődne miattuk. És ha kell, be is bizonyítja, hogy nem csinál semmit alvás közben!

3.png

Chloe-lak, a párocska itt lopott magának egy kis kettesben töltött időt, viszont sietniük kell, mert Trixie hamarosan hazaér. Pierce-nek világos, nem akarja, hogy a gyerek tudjon róla, elfogadja. Chloe megmagyarázza, Dan óta Pierce az első komoly pasi az életében, és fogalma sincsen, hogy mit mondjon Trixie-nek, csak szeretne felkészülni rá, és ha biztos a kettejük dolgában, akkor bemutatja neki. Jó magyarázat, és akár gyorsan, akár lassan haladnak, Pierce kitart Chloe mellett. Kivéve akkor, amikor Chloénak Lucifer miatt kell elrohannia, mert azt nagyon nem szereti. Lucifer a rendőrségen gyakorlatilag ráparancsol Chloéra, hogy minél előbb meg kell oldani az ügyet, vagyis be kell bizonyítaniuk, hogy nem ő a bosszúálló angyal. Chloe szerint biztosan nem ő volt, de vágjunk bele, Kevin pár napja kijött a rehabról, ahol verekedésbe keveredett egy Brian nevű bentlakóval, oda fognak először menni. Ez a rehabcenter is a gazdagoknak készült, gyakorlatilag olyan mint egy ötcsillagos szálloda. Lucifer nem is érti, miért kell elfojtani a vágyakat és bebizonyosodik, hogy ez a Brian nevű faszi is csak nyaralni jött ide, nem meggyógyulni. A gyilkosság idejére sincsen használható alibije, kocsikázni ment egyedül. Brian túl menő ahhoz, hogy bármiben is segítsen, de Lucifer elég dühös, a masszázságyra löki, és meséljen, ki volt az angyal? Senki, mert nem tud mit mondani,  nem ő volt a gyilkos. Beismeri a verekedést, mert ő pont leszarja a rehabot, csak az asszony és a meló miatt jön ide, de Kevin... Na, ő aztán komolyan vette a dolgokat, meg akart gyógyulni, hogy újra a családjával lehessen, ezért megütötte. A valódi alibije szerint tegnap éjjel kurvázni volt, szexfüggő, ezért van itt, de hibába kötelezi a kezelésre a bíróság, nem akar igazán meggyógyulni.

4.png

Kint Chloe lecseszi Lucifert a túlzott agresszió miatt, mi történt? Semmi, csak fáradt. Ha fáradt, menjen haza és pihenjen, most úgyis Kevin családjának néz utána, nem tud segíteni, ám ha kipihenve visszatér, azzal sokat tehet a nyomozás sikeréért. Legyen, de kölcsönveszi a bilincset is, Chloe nem kéri vissza, ismerve Lucifer szokásait. Lucifer otthon szó szerint az ágyhoz láncolja magát, és megpróbál aludni. Az ébredés viszont morcosra sikerül, Ámenka kelti, kezében a legfrissebb újsággal, ami beszámol egy angyalról, aki kimentett egy családot az égő házból. Még becenevet is adtak neki, San Bernardino angyalának hívják  a megmentőt. Lucifer felkel  és kénytelen rájönni, hogy ő az őrangyal, a bilincset is levágta a kezéről éjszaka és kormos a keze. Lucifer hiába hitetlenkedik, Ámenka sem segít, ő azon kesereg, hogy hamarosan jön a bünti, mert elmondták Charlotte-nak az igazat. Vagy éppenséggel lehet, hogy ez a büntetés, Lucifer jót cselekszik, ő pedig… az ő büntetése pedig lehet még el se jött. Ugyan már, Lindánál se büntetett, Apu most is ugyanazt teszi amit régen, manipulál! Lucifer ki fogja deríteni az igazságot, minél hamarabb meg kell találni a gyilkost, hisz ő látta az angyalt!

5.png

Pierce az irodájában a telefonon keresztül cukiskodik Chloéval, Ella jön hozzá, hallja az utolsó mézes-mázos mondatokat, imádja a párost. Ja, rendben is van minden, de Chloe mintha visszafogná magát. No igen, kimondani azt a bizonyos szeretlek szócskát mindig nehéz, és ugyanez egy erős személyiségnek a legnehezebb, de ha már kimondta, az nagyot fog szólni. Ella optimizmusában Pierce is osztozik, de mi tudjuk, hogy ott az a bizonyos hátsó szándék… Nézzük Charlotte-ot, bejött az őrsre, de nem dolgozni, hanem kiosztani a kollégákat. Mit veszíthet alapon mindenkihez szól néhány őszinte, de keresetlen szót, egyedül Ellára nem tud rosszat mondani, mert ő alapból is cuki. Dant viszont elrabolja, aki nem tiltakozik. Chloe és Lucifer egy házaspárt hallgat ki a lakásukban, a nő, Mary régen Kevin menyasszonya volt, illetve Kevin gyermekének az anyja is, de szétmentek, mielőtt házasság lett volna a dologból. Kevin drogozása nem tetszett a nőnek, aki régen szintén drogozott, de néhány feljelentéssel végződő balhéja miatt leállt vele, Kevin folytatta. Évekkel ezelőtt beszéltek utoljára, néha-néha felhívja, hogy pénzt kérjen, három hónapja történt a legutóbbi ilyen. Mary ilyenkor mindig átadja a telefont a férjének, Jeremynek, aki megerősíti, hogy Kevin sok pénzzel tartozott valakinek, de ő jobbnak látta, ha nem kérdezősködik. Lucifer szerint ez az egész időpocsékolás volt.

6.png

Egy valóban cuki páros egy étteremben iszik, Charlotte meséli, hogy milyen kalandjai voltak, mióta mindenkinek őszintén elmondja a véleményét. Jókat röhögnek a dolgokon, Charlotte nagyon biztatja Dant, hogy éljen a mának, ne törődjön a következményekkel. Ám Dannek még nem nyíltak meg a mennyei csatornák, így muszáj viselkednie. Részegen se akar bemenni, de Charlotte tud enyhítést kérni a Nagyfőnöktől és ez most a Teremtőt jelenti, nem a rendőrfőnököt. Viszont mielőtt visszamenne dolgozni, még a raktárban megejthetnének egy menetet, Dan vetkőzzön csak le, Charlotte megy utána. Dan kapva kap az alkalmon, viszont a légyottból nem lesz semmi, az étteremfőnök ér előbb a raktárhoz, Dant épp csak takarják az ott tárolt eszközök. Az éttermes már a rendőrséget hívná, de hát itt ugye Dan lenne a rendőrség,  Charlotte pedig szép csendben elsétál. Az őrsön Lucifer háborog, hogy semmit se találtak Kevin kínos múltjából. Chloe szerint azért, mert a családja elég sokat áldozott arra, hogy eltussolják Kevin ügyeit, ezért időbe telik használható nyomra bukkanni, menjen haza nyugodtan! De nem lehet, mert ha elalszik, újra ő lesz San Bernardino angyala és ezt nem akarja! Akkor ne aludjon és ezzel Chloe egy kiváló ötletet adott Lucifernek.

7.png

Lucifer mindent elkövet, hogy ne aludjon: bulizik, gyorsítókat szed, takarít, agyonvereti magát az ágyban egy nővel és egy boxmeccsen egy pasival, barkácsol, hülye játékokat játszik és ledarálja a Dr. Csont összes évadát. Brennan és Booth kalandjait nézve rájön, hogy Chloe és ő kiköpött ugyanolyanok mint a fiktív társaik. Egy szép napon Chloe Mézivel telefonál, Trixie még mindig dühös rá. Mézi türelmes, gyorsan vagy lassan haladnak, de alkalmazkodni fog. Ez a gyorsan vagy lassan megjegyzés felkelti Chloe figyelmét, hiszen ezt már hallotta valakitől. Mézi szerint ha a másik tempójához alkalmazkodik valaki, azzal az illető megmutatja, hogy törődik vele. Okos gondolat, Mézi ezt a szexben is alkalmazza, ez már sokkal inkább Mézis vélemény. Viszont a telefonálás után azt látjuk, hogy Mézi még mindig dühös. Chloéhoz végre megérkezett egy nagyon szétesett Lucifer, egy teljes hétig nem aludt, de a legfontosabbakat a Dr. Csontból szedte fel, alaposan kielemzi Kevin boncolási jegyzőkönyvét. Chloe nem kér belőle, talált egy régi biztonsági kamerás felvételt Kevinről, ahol épp összeverekszik a drogdílerével, Matt Kessmannel. Mattről is tudják hol van, a szobatársa szerint épp az egyik hotelban dolgozik.

Luciferék elmentek a hotelba, ott épp egy esküvő van, ahol Matt mint tanú épp a párt méltatja, Lucifer pedig egy teljes kancsó kávét iszik meg. Chloe szerint fura, hogy Matt szívsebészként állította be magát a vendégek előtt, de van egy szobatársa és dílerkedik. Lucifer már látta valahol a pasast, ő egy gyilkos! Mattet és a vőlegényt a garázsban találják meg, ahol egy kis pénz is gazdát cserélt köztük. Lucifer neki ront, ő ölte meg Kevint és az egyik kórházi gyakornokot is, brutálisan elégette, csak a koponyája maradt meg! Chloe szerencsére kapcsol, ez utóbbi csak egy Dr. Csont rész, igaz? Igaz, tényleg, 3x6. rész, és Matt is bólogat, az klassz szerep volt. Szegény vőlegény szégyenkezik, mivel nincsenek barátai, csak felbérelte Mattet, hogy tegyen úgy, mintha. A vőlegény elmehet, Mattet kikérdezik Kevinről. A felvételen azért verekszik Kevinnel, mert erre a melóra bérelték fel, hogy vegye rá Kevint, hogy drogozzon, de Kevin ellenállt. Kevin színész, de ne jönnek gyakran a szerepek, kell egy kis mellékes, így leszerződött egy másik ügynökséghez, ahonnan családot, barátokat lehet bérelni. Ebben a szerepben Kevin drogos haverját alakította, de nem tudja, hogy ki bérelte fel, mindent az ügynökség intézett.

13.png

Pierce hazaért, ott Mézi várja, a démonka már szívesen megölné Pierce-t, de a jegy még ott virít a karján. Viszont Chloe nagyon fog szenvedni, ha rájön, hogy csak felhasználta. Szenvedjen, nem érdekli, mekkora fájdalmat okoz másoknak, ha ő végre eléri, amit akar. Az őrsön Chloe és Lucifer az ügynökség honlapját olvassa, színészeket lehet felbérelni, akik családtagokat, barátokat játszanak el, nyilvános eseményeken. Lucifer most azonnal indulna, de a házkutatási parancs csak holnapra lesz meg, addig pihenjen. Nem pihenhet, NEM PIHENHET! A kihallgatóban négyszemközt is átbeszélik, hogy Lucifer miért ilyen hisztérikus. Lucifer teljesen meghülyült az alváshiánytól, az apja megint manipulálni próbálja, vagy elnyomja, hogy mennyire zavarja, hogy Chloe és Pierce együtt vannak. Chloe igyekszik higgadt maradni, miért zavarja ez Lucifert? A kérdés jó, de Lucifer már annyira kikészült a kialvatlanságtól, hogy totális zagyvaságnak tűnik a magyarázata arról, hogy Pierce a bibliai Káin, aki bárkin átgázolna, hogy elérje a célját. Sajnos ilyen körülmények között ez pontosan azt a hatást váltja ki Chloéból, mint ami a tankönyvekben van: egyszerűen nem hisz Lucifernek. Fáradt és téveszméi vannak. Ami viszont Pierce-t illeti, Chloe szerint ő egy jó ember, jól bánik vele, boldog mellette és majdnem kimondja a szeretem őt szavakat is, de nem, inkább abbahagyja a beszélgetést.

14.png

Charlotte ékszereket vásárol, gyémántot, természetesen. Érkezik Ámenka, Dan felhívta, aggódik érte. Ugyan, Charlotte jól van, most érzi csak igazán jól magát, hiszen két angyalt is ismer, akik bármikor felvihetik a mennybe. Sajnos Ámenka kénytelen felvilágosítani őt, hogy ez nem ilyen egyszerű. Egyikük sem tud senkit se felvinni a mennyekbe, ráadásul Lucifert sem látják odafönt szívesen. Tényleg csak Charlotte számít. Hát pont ez az, megtalálta a kiskaput, hát visszatért a régi életéhez. Nincs remény, képtelen megváltozni, egyenes út a Pokolba. A rendőrségen Trixie is felfedezte az ügynökség honlapját, simán lecserélheti az anyját, ha nem lesz jó anyukája. Közben jön Pierce is, összemosolyognak Chloéval, ami nem kerüli el a kislány figyelmét. Itt az idő nagy vallomásra, anyuka újra randizik és nagyon boldog és ennek az iménti pasi az oka. Ha így van, akkor Trixie is áldását adja rájuk, legfőképpen akkor, ha a csokitortát is szereti. Akkor itt a nap vége, megkérdezhetik tőle, már zárná le a gépet, de az ügynökség egyik fotóján feltűnik Jeremy, Mary jelenlegi férje.

16.png

Jeremy és Mary lakásában Jeremy kénytelen felkelni éjjel, mert nyitva van egy ablak. Igaz, a fotelben ott ücsörög Lucifer is, ő mégis elment az ügynökséghez és egy kedves alkalmazottól kapott infók alapján összerakta a képet. Jeremy régen színész volt, de elég középszerű. Mary meg aggódott, hogy nem lesz helye a gazdagok között, ha már szakítania kellett Kevinnel. Felbérelte Jeremyt, aki ölni is tudott a meló megtartásáért. Gyilkolni, ugyan, ő sose, de Lucifer elég meggyőző tud lenni. Jeremy beismeri, hogy szeretik egymást Maryvel és Kevin felbukkanása csak összezavart mindent. Sőt, Lucifer is zavaró elem, elintézi őt is, fog egy konyhakést és leszúrja őt, de a kés eltörik, Lucifernek semmi baja. Annak örül, hogy Jeremy beismerte a gyilkosságot, de ki az angyal, őt csak ez érdekli. Semmilyen angyalt nem látott, a nő talán valamilyen transzba esett és hallucinált. Vagy a szobrok árnyékát látta, egyhez hozzáért, azt elvitte, de össze is törte. Nem tud semmiről, csak a családját védte! Ugyan már, a család sose volt az övé, ellopta Kevintől, és színészeket bérelt fel, hogy azok önpusztításba vezessék Kevint, hogy ne legyen útban. Viszont Lucifer is rájött valamire.

A házhoz megérkezett Chloe, de csak a rettegő Jeremyt találja ott, aki készséggel beismer mindent. Lucifer nagyon keresgél valamit otthon, mikor Mézi megérkezik. Lucifer az angyalszobrot akarja megtalálni, hogy meggyőzze Chloét, hogy Pierce félrevezeti mindkettejüket. Pierce csalta csapdába az angyalkodással, hogy távol tartsa Chloétól, akit fel akar használni. Mézi túlságosan is segítőkész, Lucifer túlságosan is kikészült, de szerencsére a szimata még jó, Mézi túl gyanús. Segít neki, igaz?! Mit segít, az ő ötlete volt az egész, Pierce csak arról mesélt neki, hogy egy hölgy látott egy angyalt, de ezek szerint csak az árnyékukat. Viszont a szobrocskát Mézi hozta Lucifernek, a tűzből pedig már ő maga mentette ki a családot, a nyaka még mindig fáj a nehéz szárnyaktól. Szerencsére Lucifer se ébredt fel, amikor levágta a bilincset róla. A nagy kérdés a miért, Chloénál csak egy fontosabb dolog van Lucifer számára, az pedig önmaga. Túlságosan is el van foglalva a saját problémáival, jó alkalom volt, hogy feltartsa őt. Lucifer azonnal indul a nyomozóhoz, hogy figyelmeztesse, de Pierce sokkal előbb odaért. Ünnepelni jött Chloéhoz, mert megoldotta az ügyet, és hozott Trixie-nek egy csokitortát, igaz ő a citromosat szereti. Chloe odavan, Trixie nincs itthon és Pierce akár maradhatna is, sőt az érzései is szárnyalnak és majdnem kimondja az „sz” betűset is, de Pierce leállítja. Mintha ő is megijedt volna ettől, ez túl sok, Chloe fejében száguldanak az elméletek, hogy mit rontott el. Pierce közli vele, hogy ez túl sok és nem éri meg, Chloe azt hiszi, hogy ő az, aki nem éri meg Pierce-nek, aki lelép. Chloe szíve összetört, Pierce az utcán borul ki, Lucifer pedig a dráma után ér Chloéhoz. Trixie nyit ajtót, a kislány is elég morcos, az anyja összetörten sír a kanapén. Lucifer ezek után Pierce-hez megy, szétveri a lakását, szétveri őt magát is, amiért fájdalmat okozott Chloénak. Pierce rájött, hogy kihasználta Chloét, hiszen már majdnem kimondta a mindent eldöntő szót, de ez sok volt. Nem akart neki ilyen fájdalmat okozni. Lucifer viszont szívesen fog Pierce-nek fájdalmat okozni, egyetértenek abban, hogy a verés folytatódni fog, Pierce se fog ellenállni. Viszont a jegy eltűnt a karjáról. Zenelista.

Csatlakozz a Hogyvolt Walking Dead csoportjához, ahol meg lehet beszélni a legvéresebb részleteket, a legforróbb pletykákat, és szembe jönnek a legizgalmasabb viceók és a legviccesebb mémek!

Címkék: lucifer
2 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Is 2018.09.06. 09:20:43

Ööö, van oka annak, hogy a 22-es már tegnap kint volt?

Szencsike 2018.09.06. 14:31:43

@Is: Javítottuk, csak véletlenül rosszul lettek dátumozva a posztok.
süti beállítások módosítása