Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Grace klinika 11x22 - Elment, itthagyott I.

2018. szeptember 04. 13:00 - Hoppancs

Visszaugrunk az előző rész végére, amikor Meredith és a nézők elköszöntek Derektől, majd bevillan a rettenetes Ellis Grey, ahogyan saját élete nagy szerelméről, Richardról regél. Ő bizony otthagyta a fenébe, miközben a körhinta csak pörgött tovább, az asszony zokogott, a kis Meredith nem értette, aztán folyt a vér. A szerencsétlen románc gyümölcse, Maggie a jelenben éppen egy ízületbe beletört eszköz vidám történetéről faggatja Torrest, amikor belép a kísértetre hajazó Mer. Ó, hallom, pocsék az idő, késett Derek gépe, csicsergi Maggie, mire az érintett nem vágja rá, hogy ja, de inkább egy másikra szállt fel, arra a felhőkön túlira. Inkább maga elé motyogja, hogy Derek meghalt, miközben zajlik körülötte a kórházi élet. Aztán megismétli hangosabban, majd még hangosabban, és a tekintetéből mindenki látja, hogy nem viccel. Meg abból is, hogy rögtön utána elájul, mert túl sok a fejében a flashback.

bscap0000_1.jpg

Pár perccel később Miranda sír, Richard az özvegy állapotáról tájékoztat: leszámítva, hogy kiszáradt és nincs férje, tök jól van. Amelia még nem tudja, mert éppen a műtőben van, és - hacsak nem gyűlölik a pácienst - olyankor nem szokás a sebésszel ilyesmit közölni. Torres szalad vissza a sérülthöz, akit felismer: ő Dan Pruitt, akit már kezelt korábban. A beavatkozás után Owen szalad tájékoztatni Amy-t, aki le akarja rázni, mert azt hiszi, kettejük bonyi viszonyáról lesz szó. Majd a nézést felismerve megkérdezi, ki halt meg. Hát Derek, mondja a meglepett Owen, aztán szeretné felmondani az ilyenkor kötelezőt az autóbalesetről, elromlott agyról, meg arról, hogy nagyon sajnálja, de Amelia leállítja. Minden oké, nem először hal meg a testvére. Na jó ő igen, de más szerettei már csináltak ilyet, szóval nem ügy, olyan ez, mint a napfelkelte, természetes esemény. Hunt nem tud erre mit lépni, csak rossz érzés fogja el Amelia „tök jól vagyok” arca láttán. Temetés, tor, Mer agyában tovább forgó körhinta.

bscap0002_1.jpg

Szép szertartás volt, jegyzi meg Ben lefekvéskor, amivel nem járul hozzá az egyetemes kultúra fejlődéséhez, de így szokás. Miranda a tragédia hatása alatt rendelkezik saját magáról arra az esetre, ha ő is agyműködés nélkül maradna. No gépek, no extra erőfeszítések, no százéves kóma, kapcsolják ki, aztán menjen mindenki útjára. Ben éppen az ellenkezőjét szeretné, mert optimista, élni akar. "Komolyan?", így Bailey, hiszen orvosok nem szoktak hinni abban, hogy pont az ő vegetációs szabadságuk alatt fedezik fel az idegsejt-regeneráló csodagépet.

bscap0003_1.jpg

Meredith felszívódik a gyerekekkel, de hagy egy üzit, hogy nincs semmi gáz, nem kell zargatni rendőrséget. A társaság nem tudja mire vélni, még Yanget is felhívták, de hiába. Richard diszkréten elővezeti Ameliánál egy AA gyűlés lehetőségét, hogy ott megtudhassa, most sem tanácsos inni vagy leküldeni egy nagy adag fájdalomcsillapítót. Amy köszöni, nem kell, az agyak eléggé lefoglalják. Richard felvázolja a helyzetet: Mer lelépett, mint Ellis annak idején, vissza sem nézett, törődjön bele mindenki. Alex nem akar, hívogatja tovább, mert neki majd hátha felveszi. De nem.

bscap0004_1.jpg

Eljön a húsvét, az élet megy tovább, Owen arról áradozik Aprilnek, milyen szuper az élet a fronton: nincs más, csak önfeledt életmentés, kiomlott zsigerek és láb nélküli emberek között. Jackson és Jo súlyos égési sérülthöz indul kötést cserélni. Ez bonyolult eset, vetíti előre Avery, ami alatt azt érti, hogy iszonyatos lesz hallgatni, ahogy a páciens ordít fájdalmában. Anne, a beteg még nem tudja, hogy ezt fogja tenni ő is, de szomszédja, J. J. nem kertel: a nyugtató kakit sem ér, most a pokol következik. Jackson leállítaná az információáradatot, ígéri, hogy gyors lesz, de nem úgy néz ki, amikor kis lépésekben elkezdi birizgálni az égett bőrréteget. Anne üvölt, J. J. jósdát nyithat.

bscap0005_1.jpg

Dan, a Horn Gyulás koronát viselő zsaru - akit valójában Callie egészen másképp „kezelt”, mint amit bevallott - megtudta egy rezidenstől, hogy a doktornő régen azért pattintotta le, mert uncsinak találta. Torres nem esik ki a szerepéből, hosszú felépülésről, egy rakás műtétről, nem biztos, hogy megmenthető lábról értekezik. Dan azonban nem hagyja békén, tovább humorizál, hátha a nő majd amputáció közben beleszeret. April már a reptéren köszön el Jacksontól, de véletlenül sem a halott gyerek és az emlékek elől menekül, csak kiváló lehetőség a háború, új technikákat sajátíthat el, buli lesz. Avery nem ért egyet. Hunt már szexi uniformisban várja a kolléganőt, aki izgatott és boldog. Jackson meg le van szarva, ne hisztizzen, csak három hónap az egész. A katonákra emlékezős Memorial Day-en Miranda továbbra is nehezen emészti, hogy az ura súlyos agysérülés esetén nem szeretné, ha azonnal likvidálnák, és ezzel rengeteg kellemetlen évet kíván neki okozni. Lesz még ebből pár vita.

bscap0006_1.jpg

Dan szénája rosszul áll, ezért Torres már a bionikus protézisről álmodozik. Nem szeretné, ha páciense azért nem kaphatna olyat, mert Amelia rosszul (nem) nyúl az idegekhez. A gyászfeldolgozással hadilábon álló Amy az aggodalmas megjegyzést túlreagálva idegállapotba kerül: nem érdekli, mit tenne a bátyó, hiszen ő kimúlt. Anne már megszokta, sőt, a körülményekhez képest élvezi J. J. műsorát, de annyira nem vonódik el a figyelme, hogy ne visítson egyre jobban: regenerálódó idegei ugyanis már kiválóan szállítják a fájdalominfót. Ráadásul Wilson kezeli, aki nem csupán az égési sérültek között tűnik kifejezetten matyóhímzésnek. A frusztráló "Hófehérke Jo" mellé Anne és J. J. törpeneveket kreál magának és a többi betegnek. Wilson osztozik a kínos kacajban,  Anne férje viszont inkább ráripakodik a vicces szomszédra. Csak megijedt, közli az asszony, mire J. J. elnevezi Betojinak. De már kevésbé nevetnek.

bscap0007_1.jpg

Egy kolléga panaszkodik, amiért még nem szereztek új idegsebészt, mire Arizona a Derek barátainak fenntartott piedesztálról kiabálja le a fejét. April az urával videótelefonál, aki csak addig toleráns, ameddig a szakadozó feleség oda nem ér, hogy egyelőre nem megy haza, mert a tanítás, meg a gyerekek… Már július 4-én tartunk, Maggie és Alex együtt nézi a tűzijátékot és Meredithen keseregnek. Maggie elhagyva érzi magát. Halloweenkor Ben saját élőhalottjövője mellett érvel, Amelia kínosan poénkodik néhai tesóján. Steph rosszul viseli, szerinte nem ártana némi gyászterápia, drogosgyűlés vagy bármi, amitől mentora elhallgatna.

bscap0008_1.jpg

Jackson a bőrátültetésről mesél Anne-nek, aki gyógyul, de még van egy kis fertőzés az orrában. A férje hozott bagelt, de JJ szerint  egy kis szeretet jobban esett volna. Ahogy Averynek is, de April bizony még nem jött haza. Itt a hálaadás, Jo nem tud pulykát sütni, mert nem volt gyerekszobája, csak kocsija, így Karev inkább hozott hambit. Mer rajtaütésszerűen felveszi a telót: jól van, a kölkök is, de ne hívogassák. Kikapcs.

bscap0009.jpg

Dan még karácsonykor is udvarol, de már nem úgy. Callie nélkül nem élte volna túl, köszöni szépen. Miranda már ott tart, hogy mi lesz, amikor Ben már 10 éve szundikál, neki meg bejönne egy numeralehetőség mondjuk Idris Elbával. Pár szezonnal ezelőtt még Denzel Washingtont mondott volna, de rohan az idő. Még egy kis szoftpornó nyitójelenetet is felvázol a meztelen felsőtesttel gyerekeket mentő színművészről, aki pont Seattle-ben esik be a sürgősségire. A nagyon alkoholos tojáslikőr mellett Arizona, Maggie, Alex és Jackson együtt szomorkodik Karevnél. Úgy néz ki, Kepner szabadon értelmezte a három hónapot. Robbins hozott ajándékot Zolának is, mert Sophia még mindig hazavárja a kis barátnőjét. Befut Richard, akit Maggie szánalomból hívott meg, mert magányosnak tűnt. April telefonál, és kiböki, hogy nyilván nem megy haza karira, amikor nincs gyereke…Jackson meg… azt már mondtuk, hogy le van szarva? Vegyen egy macskát. Aprilnek mennie kell, de nem azért mert gond lenne, csak pár lázadó lövöldözik rá.

bscap0010.jpg

Anne-t elhagyta a férje, faszányos időzítéssel. J. J. és Wilson vigasztalja, utóbbi még nyugtatót is hozna. J. J. szerint örülni kell, a pasas nem volt hozzá való, szuper karácsonyi ajándék, hogy ez most kiderült. Mindent újra lehet kezdeni, juhé! Anne jobban lesz. J. J. énekel, I’ll be home for Christmas, lalala. De nem mindenki van otthon: Torres már nem tesz ki zoknit Robbinsnak, April kikapcsolva, Amelia a kórházban, Mer valahol távol Zolát altatja. A Mikulás nem fog neki húgocskát hozni, de az új évi malacka talán igen, mivel Meredith eléggé terhes. Hoppá.

Csatlakozz a Hogyvolt Walking Dead csoportjához, ahol meg lehet beszélni a legvéresebb részleteket, a legforróbb pletykákat, és szembe jönnek a legizgalmasabb viceók és a legviccesebb mémek!

Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása