Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

A Bodyguard c. új sorozatával a BBC nagyon betalált

2018. szeptember 04. 08:02 - AaannnaaA

Nem is olyan régen ajánlottunk figyelmetekbe egy új sorozatot, mely Bodyguard címmel érkezik a BBC-re. Nos, véleményem szerint igazán kiváló lett. A brit sorozatoktól már megszokott rövidségű (mindössze 6 epizód egy évad), amit én abszolút pozitívumnak értékelek - nincs elnyújtott akciózás, sem felesleges körök futása, csupán tömény történetmesélés, karakterépítéssel karöltve.

Szóval aki vevő erre, plusz szereti az akció sorozatokat (és véletlenül sem a cím alapján tévesen asszociálható Kevin Costner - Whitney Houston féle "Több mint testőr" szintű maszlagra vágyik) annak kötelező darab. Részletek a tovább mögött.

1.jpg

Az alapfelállás szerint David Rudd, egykor Afganisztánt megjárt (jól titkoltan PTSD-vel küzdő) katona, aki testőri megbízást kap, méghozzá Julia Montague Belügyminiszter mellett, akit kollégái egy része is szimplán törtető (vagy rosszabb esetben pszichopata) picsának tart.

Ha finoman akarunk fogalmazni, hősünk nem feltétlenül ért egyet védence nézeteivel, de a munka az munka, a terrorfenyegetettség meg terrorfenyegetettség, szóval húzni kell az igát véleményezés nélkül (na jó néha csak kibújik a szög a zsákból). És itt jönnek az igazán jó részek, mert meló az akad bőven.

2.jpg

Kezdésnek olyan 20 percet raktak össze a készítők, hogy lerágtam a tíz körmöm - ezt még külön megnézésre azoknak is ajánlom, akiknek a téma nem keltette fel a figyelmét, de megnéznének egy jó kis drámát, melyben a bombamellényes terroristapalántát próbálják megakadályozni terve végrehajtásában. Mindezt úton lévő vonaton, több tucat áldozatjelölttel súlyosbítva.

Na nem úgy, mint a 'Párizsi vonat' c., egyébként viszonylag élvezhető Clint Eastwood filmben, ahol kb. 3 perc akcióra építettek fel egy egész filmet - itt tömény dráma zajlik rövid idő alatt úgy, hogy elhiszem róla, a valóságban is így mehet, plusz konkrétan a hajamat megszaggattam a végére.

3.jpg

Nyilván a feszültséget nem lehet egy évadon át ilyen szinten fenntartani, hiszen a testőrködés angolhonban nem 0-24 órás élet-halál küzdelem, ugyanakkor a sorozat a nyitány alapján kifejezetten szórakoztatóra, izgalmasra sikeredett - kötelező darab!

Hogyvoltíró a twitteren - megjelenések, készültségi fok információk:

https://twitter.com/AaannnaaA_HV

Csatlakozz a Hogyvolt Walking Dead csoportjához, ahol meg lehet beszélni a legvéresebb részleteket, a legforróbb pletykákat, és szembe jönnek a legizgalmasabb viceók és a legviccesebb mémek!

Címkék: bodyguard
komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

wrstjnethn 2018.09.04. 13:58:03

A személyi testőrség tipikusan az a szakma, ahol folyamatos feszültség meg készültség van, aztán az esetek 99%-ban nem történik semmi. Egy ilyen háttérre vagy nagyon szar (minden héten rálőnek a védett személyre vagy elrabolják a gyerekét) vagy nagyon jó (az ember úgy hullajtja ki a haját, hogy valójában semmi nem történik) sorozatot lehet írni.

Flankerr 2018.09.04. 20:56:00

a végén még megnézem :D

AaannnaaA 2018.09.04. 21:05:00

@Flankerr: Ajánlom is, már a junkie-n is ígérted, szóval számon leszel kérve :)
süti beállítások módosítása