Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Jessica Jones 2x06 – Avagy szemtől szemben

2018. augusztus 28. 13:00 - Qedrák

Jess rohan, mint a meszes, hogy utolérje a menekülő párost, de nem jár sikerrel. Akad ugyan egy kamera amelyik lefilmezte őket, de egy szombaton zárva tartó boltból néz rá. Közben az okostelefonja is ronggyá ázik, ami elég kellemetlen, aki átélte tudja. Utóbbira végül talál megoldást, amolyan csináld magad mozgalom keretében egy zacskó rizs segítségével próbálja kiszárítani, miközben rátéved a szeme az újságok címlapjára, ahol Trish és Griffin szakítását tárgyalják. A rizs ugyan nem szuperhős, de a telefon rendbe jön, és Karl ujjain is meglátjuk a főhősünkkel együtt a jegygyűrűt. Látva azt, hogy még nekik is jut társaság, ráadásul benyakalt egy üveg whiskeyt, levonul a latin csődörhöz, hátha egyedül találja. És így is történik, sőt végre sor kerül a szexre kettejük között, amire a fogadóirodák elképzelhetetlenül alacsony oddsot adtak volna, cserébe viszont mindezt a kiborított festéken teszik meg.

jessicajones601.jpg

A szanaszéjjel kokózott Trish kinéz magának egy leendő bűnözőt, ám az illető fegyver helyett a buszon ülve végül egy könyvet húz elő. Pech, mondhatnánk, de végül egy zavart tekintetű fogdosós arcot sikerül húznia a kalapból, akit jól le is rugdos a buszról. Az édesdeden szundító szuperhősünket a migráns házmester hajnalok hajnalán lefesti, és mikor a nő felriad, szembesül a saját szebbik felével, de köszönet helyett inkább lelécel a francba. Malcolm azzal fogadja, hogy ő ismeri a gyűrűt, ami nem jegygyűrű, hanem egy egyetemi gyűrű, azé, ahova ő is járt, ám amikor Jess a nyomozásra akarja rávenni, nem szívesen fűlik hozzá a foga, mert az ottani élete elég rossz véget ért.

jessicajones602.jpg

Hogarth ezalatt a KRK-ról faggatja Inezt, mert nagyon érdeklik a kísérletek, ám hiába az újonnan vásárolt cuccok, a nő hadoválásából körülbelül annyit tud leszűrni, hogy fogalma sincs semmiről. Trish és Jess betérnek a boltba, ahol azonban az eladó elég ridegen fogadja őket. Őszőkesége, aki napszemüveg mögé rejti a drogozás miatt összeszűkült pupilláit, gyorsan fegyvert is ránt, és csak Jess nyugtatására teszi el a fegyverét. Kiderül, hogy szar van a palacsintában, a boltos is egy migráns, aki ráadásul illegális migráns, és nem akar bajt. Végül megegyeznek, kihagyják a rendőrséget a buliból, a felvételekről pedig kiderül, hogy a szupererős nőt egy injekcióstűvel Karl elkábította.

jessicajones603.jpg

Malcolm elmegy a campusra, ott összefut egykori barátnőjével, Nichelle-lel, aki némi szóváltás után megbocsát a férfinak, aki azonban csak azt akarta, hogy lenyúlja a belépőkártyáját. Közben Hogarth panaszkodik Jessicának, hogy baromira elege van abból, hogy egy csöves dekkol a lakásában, és szuperhősünk nem szállítja az eredményeket, közben viszont Jess elmagyarázza, hogy már nagyon közel jár a megoldáshoz, csak még kellene pár nap. Nem kap. Inez meghallja ezt, és nekilát összegyűjteni egy kistáskába a legfontosabb értékeket, hogy lelépjen, ám belebotlik Hogarth gyógyszereibe.

jessicajones604.jpg

Ezalatt Malcolm örömmel beszámol az eredményről, Karl Malus 1978-ban végzett, ez a nyom, amin el lehet indulni. Jess nekilát a keresésnek, miközben Malcolm Trisht próbálja vigasztalni, aki egy szendvicset burkol éppen, mintha nem lenne holnap. Trish megdicséri őt, de szuperhősünk inkább kiküldi. Jess felvilágosítja a mostohatesóját, hogy Malcolm valószínűleg bele van zúgva, amit amaz baromságnak tart, de erről a magánnyomozónk nem nyit vitát. Nem is baj, mert előkerül közben egy Justis Ambrose nevű figura, akinek az a passziója, hogy fizeti Karl kiadásait, és éppen golfozik, ideje felkeresi.

jessicajones605.jpg

A golfklub alkalmazottjai fogkrémreklámokat megszégyenítő mosollyal küldik el Jesséket messzire, úgyhogy azt találják ki, hogy Trish eltereli az őrök figyelmét, míg szuperhősünk legyőzi a kerítés jelentette nem túl erős akadályt. A biztonságiak persze így is észreveszik, de Ambrose jelzi nekik, hogy semmi gáz, beszélget Jess-szel. Kiderül, hogy Karl tényleg az ismerőse, és a doktor volt az, aki a genetikai rendellenességtől szenvedő fiát megmentette. Közben Patsy szóval tartja az őröket, de azok azt hiszik, hogy berúgott, és valóban, kidobja a taccsot a szemük láttára, majd úgy matat a táskájában, mint egy anyag után kutató kétségbeesett drogos. Tulajdonképpen az is. Ambrose elmondja Jessnek, hogy Karl egy földre szállt angyal, aki csak megment embereket, és semmi nem igaz abból, amit Jessica mond róla. Ezt persze szuperhősünk nem hiszi el, ám megverni mégsem akarja az idős férfit, úgyhogy beéri egy golfütő eltörésével.

jessicajones606.jpg

Ambrose fel is hívja Karlt, aki egy halom injekciós tűvel babrál, de a doktor biztosítja a barátját, hogy semmi nem igaz abból, amit róla mondtak. Persze aggódik, ezért bemegy a leláncolt idősebb nőhöz, akit Jessica üldöz, és felkelti valami anyaggal, majd közli vele, hogy itt az idő a cselekvésre. Szuperhősünk közben Trish ápolgatja, aki tényleg szét van csúszva, és már-már gyanút fog, de a mostohatesó meggyőzi arról, hogy csak egy kis ételmérgezésről van szó, nem másról. Maradna, de Trish rábeszélésére inkább távozik. Ahogy elmegy, Trish kétségbeesetten elkezdi szétverni a lakást Simpson drogja után. Az persze nincs sehol, de kiderül, hogy hol maradt: Malcolm találja meg a Jessnél hagyott kabát zsebében.

jessicajones607.jpg

Inez kopogás nélkül tér be Hogharthoz, és elé önti a lopásra szánt cuccokat. Az ügyvéd felháborodását csak az a tény söpri el, hogy az egykori ápolónő felismerte azt, hogy mire írták fel a gyógyszert. Nem meglepő módon Inez bevallja, hogy nem mondott el mindent korábban, mert létezett egy páciens a KRK-nál, akinek a gyógyítás volt a képessége, és az a tény, hogy még tud járni a sérülése után, neki köszönhető. Jess hazaér, és az ajtó előtt a házmesterbe oltott latino migráns festménye fogadja ajándékképpen. Malcolm közben beér Trishez a felfordult lakásba, és visszajuttatja a drogadagolót. Már-már tenne valami szerelmi vallomásfélét, ám Trish inkább rohan a budiba kábítószert fogyasztani. Amikor visszatér, a férfi menne, de Trish inkább rácuppan, és szeretkeznek egy alaposat. Reggel Jess Ambrose fiának a nyomába ered, és némi erőszakkal elkövetett közös szelfizést követően kiszedi az apjából Karl tartózkodási helyét.

jessicajones608.jpg

Jess bejárja az általunk már jól ismert házat, a zongora helyét és a gyakorlásra használt okoseszközt is megleli, ahogy a szuterénben a bilincses ágyat is. Közben egyre jobban kiül az arcára a zavar, a dallamok, illatok és más dolgok után furcsán ráncolja a homlokát. Majd meglát egy képet, amelyen ő és az öccse látható. Ez az a pillanat, amikor megjelenik doktor Karl és az idősebb szupererős nő. Utóbbi lehúzza magáról a parókát, és leleplezi magát: ő Jessica halottnak hitt édesanyja. Innen folytatjuk.

jessicajones609.jpg

Címkék: jessica jones
Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása