Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

The Walking Dead 6x04 - Az itt nem itt van

2018. augusztus 27. 10:00 - hektor_

Előre szólok, nem ez lesz a legeseménydúsabb hogyvolt, egyhelyszínes, kétszereplős (bocs, a kecskével együtt 3), cserébe több mint 60 percen át tárják elénk Morgan karakterépítését. "Most" felirattal nyitunk, Morgan beszél valakihez, majd snittnél megkapjuk az "Akkor" feliratot, ahol ugyanezt csinálja, csak közben felgyújt egy tantermet. Főcím, snitt, erdőben rohangál és zombikat öl tekes sisakban, snitt, este máglyát rak belőlük, snitt, reggelizik, snitt, el is ment az első 7 perc - valószínűleg a teljes rész a jellemépítésre megy majd el, hogyan lett a fekánkból a hatodik parancsolatot harsogó hippi.

w1.jpg

Csatlakozz a Hogyvolt Walking Dead csoportjához, ahol meg lehet beszélni a legvéresebb részleteket, a legforróbb pletykákat, és szembe jönnek a legizgalmasabb viceók és a legviccesebb mémek!

Két srác menekül az erdőben, beérnek Morgan táborába, emberünk előbb szúrja át a gigáját az egyiknek, mint kérdez, a másik épp csak kinyögné hogy sajnálom, Morgan üvölti hogy dehogy sajnálod és megfojtja. A fészkét egyébként körbe-körbe kihegyezett botokkal béleli ki, az ötlet nem rossz, a járkálók éjjel fennakadnak rajta, ő nyugodtan tud aludni, plusz a tetemeket reggel csak leszedi és elégeti, így mindig van tűz a kávé megmelegítéséhez is. A zombik vérét felhasználva a környező fák és kövek festegetésével üti el az időt. Épp egy tisztáson karatézik a levegővel, mikor mekegés hallatszik a közelből, a hangot követve egy erdei házikót talál - zombitámadás esetére zörgő dobozokkal körülmadzagolva - mikor azonban megpróbálja elorozni az állatot, egy hang szól a semmiből: tedd már meg azt a szívességet öcsém, hogy békén hagyod a kecskét, egyrészt mert nem a tied, másrészt nekem még kéne, most tanulok sajtkészítőnek. Morgan belő a bokrokba ahol a csávót sejti, erre az falafellel kíválja, ezt nevezem vendégszeretetnek! A ház felé sunnyogva megpróbál belesni, ekkor visszanyal a fagyi: egy szerzetesnek kinéző férfi leüti egy bottal.

w2.jpg

A házban ébred a földön, alatta paplan, előtte reggeli, még egy vödör is oda van készítve a reggeli toaletthez, csak egy pici gond van: be van zárva egy cellába. A ház ura megérkezik, mi a neved?Ölj meg. Az hülye egy név, a helyedben megváltoztatnám. Morgan tovább óbégat, ölj meg, ölj meg, ÖLJ MEG, a sajtkészítő tanoncot azonban nem könnyű kihozni a sodrából, bedob Morgannek egy "A béke művészete" című könyvet, majd bemutatkozik: Eastmannek hívnak, ekkor megzörrennek a konzervek odakinn, a férfi pedig kirongyol és kivégzi a járkálót. Éjjelre behozza a kecskét, majd emlékezteti vendégét: te rámlőttél, én kaját adtam. Jóéjt.w3.jpg

Eastman az eddigiek fényében elég jófejnek tűnik, másnap folytatja az ismerkedést: amugy törvényszéki pszihiáter vagyok, és te?Én tisztogató. Az meg mi a túró? Hát, aki a közelembe jön, legyen ember vagy élőholt, azt megölöm. Aha, ez elég szar szakmának tűnik. Morgan később a jóöreg MacGyver részeket felidézve letöri a pulcsija cipjárját, és azzal kapja szét a fába eszkábált vascsöveket. "Fogvatartója" közben visszaérkezik, és elmagyarázza neki a poszttraumás stressz mibenlétét, majd közli vele hogy ja, amugy az ajtó nyitva van, eddig is nyitva volt - maradj, vagy menj, de megölni nem fogsz! Morgan kijön, persze hogy nekimegy a csávónak, de az simán leaikidozza, így rövid úton vége az ugrálásnak. Este ismét sztorizik kicsit Eastman, illetve felveti egy jövendőbeli utazás lehetőségét is. Morgan nem szól, szomorúan bámulja a dulakodás közben levert rajzot.

w4.jpg

Másnap reggel a házigazda rábízza a kecskét, majd lelép. Morgan épp a kezébe veszi végre a könyvet, aminek az első mondatában az aikidos ne ölj-okosság van írva, á, már minden világos, kisvártatva zörrennek a konzervek, így kilép elintézni a zombit aki jött a kecskéért. Később Eastmannel zombikat temetnek, amelyiknél van személyi, még névvel ellátott fejfát is kap. Eastman sikerrel ülteti el az életfelfogása magjait Morganben, megtanítja aikidozni, az esti vacsi mellett pedig elmeséli neki a saját élettörténetét: az egyik általa kezelt pszihopata, Crighton Dallas Wilton anno megszökött a börtönből és kicsinálta az egész családját, ezért építette a házába a cellát, hogy elhozza ide, és végignézze ahogy éhendöglik – most már viszont hiszi, hogy minden élet értékes. Morgan visszakérdez, még ezé a féregé is?Hangsúly a MOST MÁR-on, fiacskám.w5.jpgw6.jpg

Az utazást tervezgetik reggel, később vissza kell menniük Morgan korábbi fészkébe az otthagyott felszerelésekért. Eastman szétnézve a helyen rákérdez Morgannél, kiket veszített el, majd feszkólevezetésnek botoznak egy kicsit – ekkor előkerül a srác akit Morgan a rész elején megfojtott, zombiként, amitől a férfi totál lefagy, Eastman a segítségére siet, de ezzel meg is ássa a saját sírját, mert vesénharapja a járkáló, lesz itt sírás-rívás. Ezen jól összemarnak, illetve verekednek, aminek az a vége hogy Morgan visszaesik a kezdetekbe, Eastman meg feldobja a halott zombit a talicskára és hazalép.w7.jpgw8.jpg

Később miután megment egy párocskát egy járkálótól, Morgan átgondolja ezt a veszekedősdit és hazaszalad. A ház előtt a kecskét épp egy zombedli kajálja, de nem Eastman az, őt a síroknál találja. Átveszi a feladatot, majd ásás közben meglátja a Crighton Dallas Wilton fejfát, a barátja ekkor elkezd hogyvoltozni: igen, megcsináltam vele amit akartam, 47 napba telt, de nem leltem békére, aztán mikor felakartam adni magam, kitört az apokalipszis. Estére Eastman már igen szarul fest, így a barátjának ajándékozza a kislányától kapott talizmánját (ami amugy azokra a 90es évek beli nyúlláb kulcstartókra emlékeztet), búcsúzkodnak a vég előtt, ami a fiókban tartott fegyver segítségével jön el. Másnap Morgan útra kel, az erdőben rövidesen meg is találja a legszarabb célállomást, amit csak el lehet képzelni.w10.jpg

Na, elmondtam minden részletet, mondja Morgan az első vágóképbeli szobában, ki is derül hogy nem hagyta ott a kiütött W-s, amugy totál pszihopatának kinéző csávót Rickéknél csak úgy az előző rész végén, neki sztorizik. Aha, mondja a srác, feltűnt hogy elég szarul vagyok? Felhúzza a pólót, jó nagy vágott seb az oldalán, gyógyszert akartam rá összelopkodni, mondja, majd kilátásba helyezi Morgannek, ha felépül, biztos hogy kinyírja, sőt, az egész bandát a gyerekeikkel együtt. A kedvenc fekánk azonban nem veszi ennek elejét, csak rázárja az ajtót, mert minden élet értékes. Alig várom, hogy Carol fülébe jusson, mit rejteget a pincében!

Csatlakozz a Hogyvolt Walking Dead csoportjához, ahol meg lehet beszélni a legvéresebb részleteket, a legforróbb pletykákat, és szembe jönnek a legizgalmasabb viceók és a legviccesebb mémek!

 

Címkék: 18+ twd
Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása