Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Stranger Things 2x06 - The Spy

2018. augusztus 27. 09:00 - Ancsinszka

Willt beviszik a laborba, és Dr. Sunyi sk. próbálna segíteni rajta, de mindenkin eluralkodik a pánik. Közben Dustin az enyhén megszeppent Steve-nek magyarázza, hogyan is lett a hobbigyíkjából vérengző komodói varánusz méret, aki megette a macskáját. Queen zenére mindig jól ment a kaszabolás, így hát Steve előveszi az ő highlander, szögekkel kivert baseball ütő igazságosztóját, és meglátogatják a Dustin által bezárt Dartot. A tini demogorgon kicsit szégyenlős, és Steve azt hiszi először, hogy Dustin csak ugratja. Lemennek a földbe vájt fészerbe, és először csak a közben levedlett bőrét találják a jószágnak, aztán felfedezik a lyukat, amin keresztül Dart a távozás hímes mezejére lépett.

vlcsnap-00001.jpg

Laborosék vizitelnek Byersék upside down térképével kitapétázott lakásában, míg Dr. Sunyi összehív egy konzíliumot, ahol megy az egymásra mutogatás. Joyce szerint már megint a laborosok voltak hányavetiek, szerintük meg nem. Dr. Sunyi előveszi a Carter Burke nézését, mert Joyce egy Ripley hadnagyhoz mérhető jelenetet rendez arról, hogy miért is nem tudják meggyógyítani a fiát. Sajnos nincs egy halom papír az asztalon, amit összegyűrhetné, és megfenyegethetné őket, hogy kitörölhetik vele a seggüket.

vlcsnap-00003.jpg

Nancyék közben beindítják a „Vesszen a Hawkins labor” műveletet, és serényen csomagolják az igazságot feltáró kazettákat a nagyobb napilapoknak címezve. Konteó Károly igen jó elmélet felállításban, ezt már tudjuk, és ismét megcsillogtatja tudását. Jól leitatja a fiatalokat, majd közli velük, hogy ideje lenne már abbahagyni a hazudozást egymásnak, és szobára menniük, mert csak a hülye nem látja, mennyire rá vannak indulva egymásra. A fiatalok persze évődnek egy kicsit a saját ágyukban, aztán randevúznak a nappaliban az éjszaka közepén, majd évődnek még egy kicsit, aztán mégis csak rájönnek, hogy Károlynak volt igaza.

vlcsnap-00004.jpg

Hopper lassan végére ér a sugárban hányásnak, és Dr. Sunyi már hozza is neki a szkafandert meg a fehér gumicsizmát, hogy újra beküldhesse az Upside down laborbeli bejáratán. A doki kis biológiaórát tart lefelé menet, és elmagyarázza a seriffnek, hogy akármi is ez itt a föld alatt, elkezdett terjedni, de hiába irtják tűzzel, csak tovább terjed. Will meg felébred közben, de hiába áll fölötte mosolyogva Bob és Joyce, a fiú nem ismeri meg Bobot, meg úgy tűnik az anyját se igazán.

vlcsnap-00005.jpg

Will magához tér, de csak olyan terminátorosan felelget Dr. Sunyi kérdéseire, és látszik rajta, hogy nem tudja, hogy merre van arccal. Willből már félig meddig az Árnyékszörny beszél, és arra emlékszik a legjobban, hogy a katonák bántották, mikor égették az upside downi alagutat. Behoznak egy még mozgó nyúlványdarabkát, ami Hopper seriffet is elkapta, és kicsit odapörkölnek neki Will jelenlétében. A fiúnak persze egyből begyorsul a pulzusa, és amit a csernobili földigiliszta érez, azt érzi ő is egy az egyben. A doki megint biológiázik Joyce-nak, de a lényeg, hogy olyan ez mintha vírusa lenne Willnek, ami képes vele kommunikálni, de egyelőre csak lefolytatnak pár tesztet. Na hurrá.

vlcsnap-00006.jpg

Lucas megszökteti Maxot az otthon bagarettázás közben súlyokat emelgető Séróbáró felügyelete alól, és együtt indulnak Dustinék után. Steve és Dustin húscafatokat dobálnak a sínek mentén, miközben megbeszélik, miért is volt Dustintól idiótaság demogorgon bébivel megpróbálni csajozni. Dustin megjegyzi, hogy nem mindenki nyer ám a genetikai lottón, hogy ilyen haja legyen, mint Steve-nek. Steve meg rögtön mondja is tutit, hogy nem a séró a lényeg, hanem úgy kell tenni, mintha nem érdekelne a csaj, és még ad pár tanácsot a csajozási és hajápolási kiskátéjából.

vlcsnap-00007.jpg

Hopper haza cb rádiózik egy érzelmeset Elevennek, de csak az ürességtől kongó, felforgatott kunyhó hallgatja az üzenetet. Közben a dokik újra meetingelnek, és Will ct felvételeit nézik, próbálják kitalálni mit kellene tenni, de végül arra jut a sok okos laboros, hogy folytatni kéne az Upside down felégetését, még ha Will bele is hal, de ez Dr. Sunyinak nem tetszik. Lehet nem is olyan sunyi…? Joyce közben megunja a várakozást, és be akar törni a dokikhoz, Bob meg utána szalad. Will megint haluzik, és jön a megvilágosodás, hogyan kéne megölni az Árnyékszörnyet.

vlcsnap-00008.jpg

Dustinék közben kiérnek az erdőszéli roncstelepre, és hamarosan megérkezik Lucas és Max is. Lucas és Dustin emberkednek egy kicsit, hogy mit keres itt Max, de aztán nekilátnak barikádot építeni a buszhoz. Jonathanék is hazaérnek közben, és persze nem értik mi ez az őrület már megint a házban. A laborosok körbefotózták a Byers lakást, és Will most a képekből kirakott labirintusban próbálja megmutatni, hol kellene odapörkölni az Upside downnak. A katonákat beöltöztetik, és nekieresztik a pontnak, amit Will mutatott.

vlcsnap-00009.jpg

Steve kis csapata unottan várja Dart felbukkanását, és Max Steve-et faggatja, hogy valóban látta-e ezt a lényt, amiről Lucas hadovált neki. Dustin meg felhorkan, leidiótázza Maxot, meg finoman elküldi a ’csába, hogy ha nem hisz ebben az egészben, akkor minek van itt. Max felmegy inkább a busz tetejére őrködni Lucas mellé, Steve meg megdicséri Dustint, hogy jó úton halad a csajozási technikái fejlesztésében. Max a busz tetején a romantikus párás éjszakában elmeséli Lucasnak, hogy azért jöttek Hawkinsba, mert a szülei elváltak, és Séróbáró apjával jött össze az anyja. Szóval Séróbáró a mostohatestvére, aki utálja őt is meg a helyzetet, Max meg úgy érzi, néha átveszi ezt a hepciás magatartást tőle, pedig nagyon nem akar rá hasonlítani. Lucas mond neki pár bátorító szót, és már izzik is a levegő, ám a csábos egymásra pillantgatást Hörgő-Morgó Junior üvöltése szakítja félbe.

vlcsnap-00010.jpg

Dartika már ott van tőlük pár méterre, de egyelőre nem ugrik rá a csalira. Steve kimegy a szögecses baseballütővel, és Dustinnak odaszól, hogy készüljön fel az akcióra. Steve már tuningolja magát, hogy jól megagyabugyálja Dartot, ám ekkor Lucas észreveszi, hogy nem csak egy demogorgon császkál már arrafelé, hanem vagy tíz. Az egyik szörny betekint a busz tetején levő nyíláson, és egyenesen Maxre kacsint. Steve már készül az ütővel, de ekkor valami hívó szóra az összes demogorgon eliramodik. A laboros katonák közben egyre közelebb kerülnek a ponthoz, amit Will mutatott. Hopper felismeri a kamerákról a helyet, ami tele van csontokkal, és egyéb maradványokkal, és a rádión már közben hallják is a demogorgon nyüszítést.

vlcsnap-00011.jpg

Will ekkor sírni kezd, és azt mondja, hogy sajnálja, de kényszerítették rá, hogy ezt tegye. Merthogy ez az egész akció csak egy nagy átverés és csapda volt, igaziból nincs ott semmi, csak a demogorgonok ebédlője. A katonákat közben bekerítik, és egyszerre hallatszik csontropogás, sikoltás, puskaropogás. Will figyelmezteti az anyját, hogy el kéne hagyniuk a terepet, mert a csorda feléjük tart.

 

 

komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Is 2018.08.27. 09:32:10

Azért a Séróbárónak akkora tökei vannak, hogy külön utánfutó viszi őket utána, ezt meg kell adni nekik. A doki meg lassan kellemes csalódássá vált.

enzo23 2018.08.28. 23:15:59

Igazán beleírhattad volna a teljes sorozat legviccesebb jelenetét...
"So, Jonathan, how was the pull-out?" :D
süti beállítások módosítása