Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Lucifer 3x19 - Orange is the New Maze

2018. augusztus 22. 15:00 - Szencsike

Egy nagyon feldúlt Mézivel kezdünk, visszatért a Chloe-lakba, és feldúl mindent, ami csak az útjába kerül. Szerencsére semmi gond nincsen, nem bosszút akar állni egy mondvacsinált probléma miatt, hanem csak a kését keresi. Legalábbis ezt mondja Lucifernek, akit ide hívott egy találkozóra. Már rég nem lakik itt, de a kése az kell, eredeti kínai, occó kés. Lehet csak konyhakés, mindegy, az nincs meg, de egy karton kókuszos ízű zöldteát megtalált szerencsére, vigaszdíjnak jó lesz. Végül is megvan minden, innentől Luciferen a sor: vigye haza! Haza, mármint a Pokolba, mert elege van a földi életből, otthon akar lenni végre, ahová tartozik. Sajnos Lucifer nagy csalódást okoz neki, mert nem fogja őt visszavinni, mert nem akarja, hogy bárkinek, khmm…. nyomozó…. khm… baja legyen. Köszi, de bezzeg Pierce miatt simán lement, és őt még csak nem is kedvelte, de azért, akit barátjának gondolt, már nem teszi meg ugyanezt. Lucifer inkább egy kis pihenőt javasol egy szép tengerpart mellett, ha ennyire besokallt a démonkája, de ez már felesleges szócséplés. Szerencsére a páros nem tud sokat vitázni, mert hazatért Chloe, strandolni volt, és ha már Mézi itt van, maradjon egy kicsit, csak beszéljen Trixie-vel, hogy nem akarta őt megsérteni, egy félreértés volt. Nem, Mézi minden szót komolyan gondolt, és már megy is, de Chloe nem is érti a viselkedését. Sose kérte, hogy költözzön el, Mézi saját magát hergelte fel. Szóval az ő hibája mi?! Ennyi volt, Mézi elment, Chloe pedig Lucifert küldené utána, de ő most aztán nem vállalja be a lelkizést a démonkával. Pedig jó lenne, ha minél hamarabb utána menne, mert Chloe csak azért küldi el Lucit, hogy ne lássa meg, hogy megjött Pierce, ketten voltak a strandon. Chloe zavartan egy újabb gyilkosságot emleget, a strandon megöltek valakit, Lucifer meg utálja a homokot, azért nem szólt. Lucifernek ez tiszta sor, inkább lelép, minthogy még kínosabb legyen a helyzet. Chloe meg zavartan bocsánatot kér Pierce-től, valamit mondania kellett, mert munkatársak, jobb lenne, ha még nem tudódna ki semmi róluk. Pierce részéről nincs gond, sőt, bármiben benne van, ha az segít Chloén.

1.png

Nézzük Charlotte-ot, Doktor Lindának meséli, hogy egy furcsa pasas leanyázta őt. Mármint nem csúnyán, hanem tényleg az édesanyjának hívta őt. Ha ez nem lenne elég, azt is mondta, hogy tudja mi történt vele: Lucifer a pasas testvére és ő pedig egy vénséges vénember felesége és emiatt két felnőtt férfi mostohája volt. Charlotte elsőre maga se hitt neki, de volt valami igazán meggyőző abban a férfiban, így elhatározta, hogy nyomozni fog. Linda sok mindent tud, amit Charlotte nem, de hiába mondja neki, hogy ez rossz ötlet és felejtse el a palit, Charlotte eltökéltebb mint valaha. Menjünk a tengerpartra, tényleg történt ott egy gyilkosság, de Chloe még mindig aggódik Méziért. Lucifer egy kis időt és teret hagy neki, ezért sem megy utána, majd helyre jön. A helyszín egy tengerparti bár táncparkettje, a halottat több késszúrással ölték meg. Nohát, akkor ez a strandos gyilkosság, amit Chloe emlegettet, igaz? Ella is mérges, ahelyett, hogy hagynák nyugiban úszni a népet… Chloe végre vall, nem volt gyilkosság, csak egy randevú. No, ez kínos, még Ella sem tesz megjegyzéseket, inkább a halottról dumál, de legalább megvan a bár biztonsági kamerája. Chloe elmegy a felvételekért, Ella pedig egy nagy öleléssel vigasztalja az összetört Lucifert. Chloe és közte egy igazán nagyszerű kapcsolat van, de Pierce és Chloe, ez már több mint tökéletes. Lucifer nem nagyon erőltetné a témát, végül is az ő ötlete volt, úgyhogy elfogadja amit kell.

2.png

Chloe elhívja őket megnézni a felvételeket, sajnos egy nagyon megrázó dologgal kell szembesülniük. Mézi szúrta le a halott férfit, majd kihúzta a mellkasából a kést, ennyit a pihenőről. A rendőrségen se Chloe, se Lucifer nem éri el Mézit, de legyünk őszinték, Mézi tényleg képes lenne ölni? Robbanékony a személyisége, de egy gyilkosság?! Lucifer elismeri, hogy most ő bosszantotta fel, mert nem akarja hazavinni őt, de ha ezzel akarja manipulálni, hát rossz útra téved! Jön Pierce, zavar az Erőben, de szerencsére az ügy jó téma, a halott Mézi egyik zsákmánya a fejvadász korából, egy bizonyos Mike. Pierce aggódik, hogy Chloét ez személyesen érinti, de Chloe nyugodt, Mézi már nem a lakótársa, mindent profin fog kezelni. Lucifert viszont személyesen érinti a dolog, megkeresi az elvadult démonkát, addig Chloe Mike munkahelyére, egy borászatba megy, Pierce szívesen vele tart. Lucifer vétóz, inkább a nyomozásban segít és ha kell, lebuktatja Mézit, így Chloéval együtt mennek a borászatba. Ez szép mentés volt. Útközben persze a randi és Pierce a téma, Lucifer mindent megtesz, hogy lebeszélje Chloét róla, még a korát is emlegeti, sokkal idősebb, mint amilyennek látszik és ez hatással lehet Chloe kielégülésére is. Chloe részéről a szex az utolsó téma, amit Luciferrel kibeszélne, inkább menjenek a borászatba.

Ott a főnöknővel, Margóval, és Mike felettesével, Zackkel találkoznak. Zack szerint jó dolgozó volt, sose volt rá panasz, de nem is tudtak a priuszáról. Margó szerint ha mindenkinek utánanéznének, senki se maradna itt szőlőt szüretelni. Lucifer közben a laposüvegét tölti fel egy kis borral, és lehet Mézi felkereste Mike-ot, láttak nála egy csinos, bőrruhás nőt. Először a lakókocsijánál kereste, de Mike épp nem volt ott, és mikor Mike megtudta, hogy ez a bizonyos valaki nála jár, nagyon kibukott. Ezután megnézik a lakókocsit is, és sajnos ott van Mézi kedvenc üdítőjének a doboza, a kókuszos zöldtea. Lucifer számára elég egyértelmű a dolog, de Chloe még várna egy kicsit. Nézzük Lindát és Ámenkát, Linda lecseszi őt, hogy beszélni merészelt Charlottal, aki még nem áll készen az igazságra! De igen, pont azért szenved, mert nem tudja az igazat, de az isteni dolgokat még nem mondta el. Viszont ez a „ne mondj semmit” semmit stratégia is Linda ötlete, csak úgy mint a szakításuk, egyiket se beszélték meg igazán. Igaz, de vajon Ámenka valóban Charlotte miatt teszi ezt, vagy a saját háborgó lelkét akarja megnyugtatni? A rendőrségen Chloe és Pierce az akták felett búgnak a tárgyalóban, az érkező Ella szerint kibírhatatlanul cukik. Az ügyre visszatérve a dobozt még vizsgálják és úgy tűnik, az egész őrsön elterjedt a lámúr híre, ugyanis Dan eléggé kimérten üdvözli a párost. Utánanézett Mike családi, baráti körének, de semmi. Érkezik Lucifer is, Chloe rögtön átadja neki a helyét, de Pierce szerint lett volna még tucatnyi másik hely is. Előmelegítette neki, de mi van a démonkával? Dan felteszi a nagy kérdést, ha Mézi tényleg gyilkos lenne, meglepődtek volna? Igenek és nemek záporoznak, de a kérdést a vádlott is megválaszolja, Mézi feladja magát, ő tette!

4.png

Chloe figyelmezteti őt, hogy nem kell semmit se mondani, sőt, csak közvetett bizonyítékok vannak ellene. Mézinek mindegy, csukják le, még a gyilkos fegyvert is elhozta, a kést. Ezek után már muszáj őt letartóztatni. Chloe azonnal Pierce után megy, ez nem lehet ilyen egyszerű! Lehet, de lehet csak a személyes érzései befolyásolják őt, pont mint Lucifer esetében. Mi van köztük? Semmi, társak, barátok! Minden barátjától kapott ékszert, mert Chloe nyakában ott fityeg a szülinapi nyaklánca. Ez csak egy közös poénjük, ezzel a golyóval hatolt belé, de nem mintha valaha is lefeküdtek volna, soha, tényleg. Pierce nem kommentálja a fura poént, de ha hisz Mézi ártatlanságában, keresse meg a valódi gyilkost. Mézi már a kihallgatóban ül, Lucifer egyre csak nyomatja, hogy nem fogja őt hazavinni, akármit is tesz. Mézinek mindegy most már, ha már nem haza megy, a női börtön is elég pokoli lesz, majdnem ugyanaz. Igazán, életfogytiglanit kaphat, ez kész kikapcsolódás lesz neki Lucifer szerint. Akkor mondja, mit tett. Leszúrta, kétszer, vagy háromszor, de lehet négyszer. Nem, tíz késszúrás volt, oké, annyira őrjöngött, hogy elfelejtette megszámolni. Egy borászatba is követte őt. Igen, még bort is ivott. Szerencsére a kihallgatás alapján Lucifer átgondolta a dolgokat, tényleg nem Mézi tette. Így viszont meg kell szöktetni Mézit és az igazi gyilkost kell megbüntetni. Ha már a börtönt emlegették, jön Charlotte is, tud segíteni Mézinek, Chloe hozza a papírokat, addig Lucifer és Charlotte elbeszélgetnek.

5.png

Charlotte kikérdezi, bár jobban mondva kivallatja Lucifert, igen, tényleg tesók Ámenkával és tényleg a mostohája volt. De ebből hogyhogy nem emlékszik semmire, pont ez az amitől megőrül, mondja el az igazat. Lucifer enged, és röviden összefoglalja, hogy ő tényleg az Ördög, Ámenka egy bukott angyal és hogyan vette birtokba Charlotte testét a Teremtés Istennője. Szegény Charlotte pedig szólni sem tud a döbbenettől a történet után. Ha további kérdései vannak, kérdezze Ámenkát, neki most egy démont kell megmentenie. A fogdában Ella érkezik egy kis vidításra, Mézi segített a bátyján, Ella ezek után bármit megtesz érte. Abban is biztos, hogy nem bűnös, ugyan a bizonyítékok tökéletesen az ellentétét igazolják, de Ella hisz benne. Mézi nagyon maga alatt lehet, mert egy ölelésre lenne most a legnagyobb szüksége, a rácsokon keresztül ölelgetik meg egymást. Később a laborban Ella jó híreket mond, az üdítős dobozon semmilyen DNS-t nem találtak, de rajta van Chloe ujjlenyomata. Mert általában Chloe dobja ki Mézi szemetét is, Lucifer szerint valaki ellopta. És ha a dobozt is ellopta, akkor a kést is ellophatta, tehát rá akarják kenni Mézire a gyilkosságot. Ella nagyon aggódik érte, már csak azért is, mert kért és kapott egy igazi Ella-ölelést.

6.png

Az ölelés nemcsak vigasz volt, hanem elterelés is, Mézi ellopta Ella belépőkártyáját, és betört az archívumba, mert kell neki egy régi akta. Egy fiatal rendőr srác érkezik, ha kell az akta, akkor regisztrálja magát! Mézi megmutatja a lopott belépőt, de kitakarja a fotót, a rendőr nagyon örül, hogy a híres Miss Lopezzel találkozik. Még csak pár hete van itt, de azt már tudja, hogy a kedves kolléganője egy igazi boldogság bomba. Az fix, sőt, szívesen megöleli őt, ezzel kenyérre is kente a kollégát, és alaposan megszorongatja őt. A srác elájul, Mézi meg eldobja a kártyát és lelép. Később már egy doki vizsgálja a rendőrt, aki végre találkozhat az igazi Ellával is. Ella kénytelen tudomásul venni, hogy kihasználták, és Lucifer is tudja, hogy milyen érzés az, amikor manipulálják. Most Mézit manipulálja valaki, meg kell találni, hogy megbüntessék! Ahhoz képest, hogy korábban még simán lecsukatta volna a démonkát, most ugyanilyen elszántan védi. Viszont Mézi valamit elvitt, és Chloe lelkesen rohan Pierce-hez, Mézi direkt csukatta le magát! Egy aktából kiszedte Mick óvadékügynökének a nevét, aki elhitette Mézivel, hogyha odamegy a bárba, akkor az csak egy újabb fejvadász meló lesz. Viszont aki megölte Micket, Mézire akarja kenni, ezért Mike-ot megölte, Mézi pedig megtalálta a halott Mike-ot, mellkasában a késével, amit kihúzott. Ez az óvadékügynök lehet a kulcs, őt kell megtalálni! Remek, a jó munkáért jár a puszi, főleg ha velük is minden rendben, majdnem elcsattan a csók, de Lucifer pont jókor zavarja meg őket. Természetesen nem zavarja, hogy turbékolnak, de ideje megkeresni a gyilkost, mielőtt Mézi találja meg. Pierce pedig eheti a kefét, hogy Lucifer állandóan „közbejön”.

Mézi megérkezett a Barry nevű óvadékügynökhöz, aki épp nincs az irodájában, de mivel a pasas bowling rajongó, tudja hol keresse. Barry épp egy nagy meccs közepén van, Mézit nem érdekli, kinek a játékát és a gurítását teszi tönkre, neki Barry kell. Charlotte irodájában újabb dolgokat tisztáznak Ámenkával, igen, Lucifer mindent elmondott. Mindent, de képtelen elhinni, mert amennyire igaznak hangzik, pontosan ugyanolyan őrültség is, és ha elhinné, akkor tényleg megőrül. Mézi, Barry egy alapos verés után elmondja, hogy valaki felbérelte, hogy Mézit küldje Mike után. Tényleg, mire odaért, Mike már halott volt, és a kését is a pasas mellkasában találta meg! Barryt egy pasas hívta fel, még a cég nevét is megmondta, Barry továbbadja Mézinek a nevet, de sajnos a démonka nem ismerheti meg a céget alaposabban, mert valaki Barryt fejbe lövi. Később Barrynél már ott a teljes csapat, Ella elemzése szerint Barryt egy mesterlövész ölte meg, az utca másik oldaláról. Barry bowlingcsapata látta Mézit távozni a lövöldözés után, de Mézi nem lehetett egyszerre két helyen, de akkor ki ölte meg Barryt? Azokat fogják elsőként meghallgatni, akiket Mézi fogott el, talán valaki haragszik rá.

8.png

Mézi rosszfiúi kihallgatását váltakozva nézzük meg, egyik egy tipikus baltaarcú nehéz fiú, a másik egy cingár ázsiai, a harmadik egy sírós néger. A néger azért bőg, mert Mézi megette az aranyhalát, ezt se Chloe, se Lucifer nem bírja ki röhögés nélkül, ne rójuk fel nekik mi se ezt. A baltaarcú pasast totálkárosra verte, de meghívta egy sörre. Az ázsiainak a befizetetlen parkolási csekkjei miatt kellett felelnie, de megtanította neki, hogyan készítsen gyilkos fegyvert bármilyen eszközből, még egy fogkeféből is. Mindhárom „áldozatban” az a közös, hogy kedvelték Mézit, mert nem ítélkezett felettük. Kintről Pierce és Dan figyeli a kihallgatást, Pierce-t azonban jobban aggasztja Lucifer állandó jelenléte. Dan szerint Lucifer és Chloe elválaszthatatlan, ha kell Chloe, akkor Lucifert is el kell viselnie. Mintha egy macskás nő lenne a barátnője, ha kell a nő, befogadja a macskát. Pierce inkább kidobná a macskát. Érkezik még egy áldozat, ő se haragszik Mézire, sőt, olyan jó tanácsot adott neki, hogy egy jól menő borászati állást sem fogadott el, mert túl szép volt, hogy igaz legyen, bajba is került volna. A borászat pont az a borászat, ahol Mike is dolgozott, Margo és Zack lett a két gyanúsított hirtelen.

9.png

A borászat pincéjében egy mit sem sejtő Margó dolgozik, mikor eljött számára az igazság pillanata. Margó nem léphet meg csak úgy Mézi elől, aki összerakta a kirakóst. Barry egy céget emlegetett, és a cég főnökét néhány hónappal korábban ő maga vadászta le, mert rosszban sántikált. Részegen elütött valakit, de hiába a gazdag mama és a menő ügyvédek, börtönbe került. A gazdag mami Margó, de miért? A gyerek nem bírta elviselni a börtönt? A srác meghalt a börtönben, belekeveredett egy verekedésbe, Margó pedig azt akarta, hogy Mézi szenvedjen, mert ő juttatta a rácsok mögé a fiát. Hát persze, mindenki tökéletes, csak Mézi a rossz démon a történetben. Margónak lesz egy erősítése, Zack kezd lövöldözni, de végre megérkeztek Chloéék is, mehetnek segíteni. Lucifer elkapja Zacket, Batman módjára elhajlítja a puskacsövet, majd leüti a pasast. Mézi ezt kihasználva rátámad Margóra, de jön Chloe, ne csináljon hülyeséget! Ugyan már, ő mindent tönkretesz, neki csak ez megy! Nem igaz, mert sem Mike-ot, sem Barryt nem ölte meg, Margó ültette fel! Arra is gondoljon, Trixie szereti, sőt, egy nagyon jó barát, a rockbanda és a füves süti ellenére is, és csak azt szeretné, hogy beszéljenek. Rakja le a kését, és segíthet neki! Pont ő, hiszen pont Chloe miatt nem mehet haza, és ezt bizony már Lucifer is meghallotta. Mézi már menthetetlen, le is rakja a kést, egyenesen Margó talpába vágja bele és elrohan.

Este a Luxban egy nagyon zaklatott Charlotte bűvöli a poharat a bárpultnál, a két lüke meg azon morfondírozik, hogy valóban helyesen fognak-e cselekedni. Ámenka sem biztos abban, hogy rá kellett zúdítani az Anyu-sztorit, de Lucifer sem segített, hogy borította az igazi őrület-bilit,viszont nincs más választásuk.  Charlotte sem akar a diliházba kerülni, de fogalma sincsen, hogy mit is higgyen. Lucifer mutatna neki valamit, ezzel talán tovább tud lépni. Mivel Ámenka sem gondolta meg magát, Lucifer megmutatja a szárnyait, Charlotte pedig lefagy, de legalább tudja, hogy nem őrült. A rendőrség parkolójában Pierce készülődik haza, ez jó alkalom Chloénak is, hogy beszéljen vele. Gondolkodott Luciferen, jó barátok és remek partnerek, nem akarja ezt eldobni. De ha kell, akkor bizony leveszi a nyakláncot, hiszen Pierce-szel akar lenni. A nagy kibékülés közepette Lucifer épp odasétál sétál a kocsijához, ha Chloe vele akar menni, menjen, de Chloe Pierce barátnője, hát vele fog haza menni. Lucifer persze mindezt látja, és hát le kell nyelnie ezt. Otthon egy kis zongorázással igyekszik feloldani a feszültséget, de megérkezett Mézi. Lucifer azért hívta ide, hogy bocsánatot kérjen, tévedett, de Mézi tiszta. Sajnos azonban nincs minden rendben, Mézi csak most jött rá igazán, hogy mennyire félrecsúszott az élete. Kínzásnak éli meg, hogy törődnie kell az emberekkel, pedig ő az, akinek kínoznia kellene őket, ő csak haza akar végre menni. Lucifer nem viheti haza, nemcsak az Apja miatt, hanem azért is, mert már csak ő maradt neki, így, hogy a nyomozó Pierce barátnője lett. Szeretné boldognak látni, de fogalma sincsen, hogy vajon Pierce mit akar igazából tőle? Na, csak ez a rúgás kellett Mézinek, mindig csak második lesz Lucifernek Chloe miatt, hiszen ha nincs ló, akkor jó a szamár is ugye. Mézi viszont egyikőjüket sem akarja többé, és legközelebb már a buszállomáson látjuk viszont. El akar menni, de lesz valaki, aki visszahozza: Pierce. Mézit sokan cserben hagyták és most dühös, együttműködhetnének. Még csak nem is kedvelik egymást, úgyhogy minek? Pierce nem is akar a barátja lenni, de segíthetnek egymásnak, hogy megkapják azt, amit akarnak. Zenelista.

Címkék: lucifer
Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása