Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

The Walking Dead 5x16 - Hódítás 18+

2018. augusztus 21. 10:00 - Chat Géza

Megérte erre az évadzáróra várni. A nagy finálé előtt olvastam olyat, hogy kinyírnak egy igen fontos karaktert, így még jobban ráparáztam a kétes kimenetelű fosatós zombis jelenetekre, amitől csak még izgalmasabb lett az epizód a mély moralizáláson túlmenően. És még egy agydurrantó cliffhangerünk van a végére. Na, nézzük!

Morgan – igen, végre az a Morgan – egy kocsi hátsó ülésén ébredezik. A hamar összerittyentett kis mini tűz fölött melegít magának vizet, hogy legyen mibe feloldani az instant levest. Gyaníthatóan nem az ínycsiklandó illatra és nem is Morgan sugárzó jelenléte miatt, hanem inkább a hosszas megfigyelés vagy a vakszerencse okán egy mocskos képű huligán is leül vele szembe egy pisztollyal a kezében. Morgan már nem az a félőrült idegbeteg, akik meg akarja gyógyítani, azaz egy az egyben lemészárolni az élőket és halottakat, hogy „tiszták” legyenek, különben a faszinak nyekk lenne.

Tök nyugodtan elüldögél, nem zavarja, hogy egy kisebb kézi ágyúval néz farkasszemet, sőt, a kissé zakkant srác mondókája sem cseszi fel az agyvizét a homlokába vésett „W” bilogról, hogy anno a telepesek vérdíjat tűztek ki a farkasokra, angolul Wolves, ugye, aztán meg az indiánokra, de a lényeg, hogy a történelem ismétli önmagát. És ezen nevetnek egyet. A csávó közli, hogy most szépen kisemmizi Morgant, aztán megöli, nincs apelláta, ennyi. Morgan békét akar, odaadna szinte mindent, csak hadd menjen dolgára, de a gyerek nagyon mohó. Ha így, akkor így. Morgan nem kulázza össze magát, pikk-pakk lezúzza a sunyi módon hátulról támadó csávóval együtt, bevágja őket a kocsiba és ezzel a sztorival talán a legrosszabb reggelit maga mögött tudva elhúz a vérbe.

twd_4.pngHa fütyülök, akkor beindul a chicagózás.

Rick is ébredezik valami vendégházban az összesebtapaszozott fejével, míg Michonne fenyítő fegyőrként figyel rá, aztán teszi fel a kérdést, hogy mégis mi a jó isten volt ez a tegnapi agymenés. A válasz egyszerű: Rick per pillanat is azt érzi, hogy a Terminus fogságában van, konkrétan a konténerbe bezárva, amiből így egyetlen ésszerű kiutat lát: a megfelelő embereknek el kell metélni a torkát. Az okfejtés végére Carolék is betoppannak, aki meg a honnan szerezted a fegyvert kérdésre hazudja be csont nélkül, hogy Rick maga lopta ki a raktárból. Az a kis sztori, hogy ez amúgy ő volt, sőt, még egy gyámoltalan, őzgida szemű kisfiút is halálosan megfenyegetett az akció sikeressége érdekében, na az valahogy most tabu. Rick falaz Carolnak, B-tervnek jó jön még az a dugi fegyver. Ricket szabadon engedik, mert majd csak az esti telepi lakógyűlésen fognak dönteni a sorsáról a történtek miatt, mert itt így mennek a dolgok.

Míg Rick a fiának papol, hogy ez itt már az OTTHON, de lehet, hogy ki kell nyírni pár embert – itt mondjuk betérdeltem volna az örömtől, ha ez a kis nyomika hullik el a ”véres csatában” – addig Carol átmegy az elszeparált asszonyverő dokihoz, hogy majd ha úgy adódik, akkor nézzen már rá Tarára. Ezt az önzetlen gesztust, ezt kis a kérést persze egy szolid belező kés társaságában és egy tál sült tésztával teszi meg. Ja, merthogy Tara ugyan egy teljes epizódon keresztül hanyagolva volt, annak ellenére, hogy durva fejsérülést szenvedett, majd még egy vágóképben 4 frissen ásott sírt is kaptunk az arcunkba, azaz valahol adta magát a feltételezés, hogy a haza felé vezető úton elvérzett és feldobta a bakancsot, pedig nem, kicsit bekómált, de él. A doki nem tud mit tenni Carol atom pszicho üzemmódjával, még a sült tésztás jénai tál is kiesik a kezéből, de nem törik el, pedig Carol nyomatékosan kérte, hogy patyolat tisztán, ha kell domestosszal kifertőtlenítve adja vissza, ha beburkolta a tápot.

just chillin'

Másnak is megvan a baja. Sasha például a mellékelt ábra szerint sziesztázik. Glenn meg Nicholast követve az erdőbe kap a vállába egy golyót. A pap meg nulla fegyverrel bandukolva a falon túl kísérti a sorsot, próbálja megetetni magát egy járkálóval, de helyette inkább agyonveri egy kővel azt. Ebből a kis zarándok útból visszatérve a Deanna fia megkéri, hogy csukja be a kaput, mire Gabriel atya halál lazán berántja maga mögött a tolórácsot. De mivel ez nem egy tescós fotocellás ajtó, így a lendülettől nyitva marad, mert a reteszt azt luxus használni zombiapokalipszis idején, ugye. Na, ez, hogy egy ilyen miatt történjen meg egy olyan invázió, mint amilyen a börtönnél is volt, az elég szánalmas lenne, pedig elég sanszos, hogy hörgő, csoszogó zombik fogják megzavarni a lakógyűlést.

twd_6.png

Mindeközben a vadonban Daryl és Aaron egy piros esőkabátos Bear Grylls nyomában vannak, míg nem elvesztik a reggeli CBA-s vizes zsemléknél is frissebb nyomokat és találnak helyette egy bekerített területen négy konzerveket szállító kamiont. Az udvaron lézengő zombikat két másodperc alatt legyakva már a kamionok raktere előtt sündörögnek. Aaron talál egy alaszkai rendszámtáblát is, szóval már tiszta haszon, hogy feladták a keresést és bejöttek ide élelemért. Daryl felpattintja az egyik kamiont, mire az összes kinyílik és elkezd kifolyni vagy 200 zombi, akik eddig, hogy a bánatba tudtak néma csendben lenni és nem szétkaparni a konténer oldalát Daryl duruzsoló baritonja hallatán? HOGY? Aaron az alaszkai rendszámtáblával kezd el gyilkolni, Daryl pedig egy combo breaker mozdulattal egy lánccal csapja le egyszerre három zombi fejét, aztán bemenekülnek egy autóba, de onnan se tőlem, se hozzád. Jó ötletnek tűnik eltakarni az ablakokat és várni, hogy valami zaj elcsalogassa a zombikat – vagy akár Daryl egy próbát is tehetett volna, hogy a piros meg a kék drótot összeérintve beindítsa a kocsit, ha már ekkora szerelőkirály, hogy egy mocit simán összepattintott – de találnak egy cetlit az autóban, amin az áll: „rossz emberek jönnek, ne maradjatok” így jobb valami öngyilkos tervet kieszelni. Daryl rágyújt az utolsó cigijére, majd ő megy előre, mondja, mire Aaron behúzza a gyilokvonaton a kéziféket, merthogy ketten mennek és egyszerre. Ha túlélik, ha nem, közösen próbálják meg. Jó, akkor három, kettő, egy… És Morgan furkós botjának vége nekicsapódik a kocsi ablakának egy zombi vizenyős fején keresztül. Hárman megerősödve már egy reggeli séta könnyedségével aprítják a szellősen lézengő zombikat, minek okán már a kerítés túloldalán beszélgethetnek arról, hogy ki, hova és merre. A vicc, hogy Morgan sose találkozott Daryllel, így benne van a pakliban, hogy francokat megy velük Alexandriába, hisz minek, amikor ő a saját útvonaltervét követi. Jó, de hova? Washingtonba, és ezzel átadja az Abraham által a paplaknál hagyott térképet, amin ott virít, hogy „Az új világnak szüksége van Rick Grimesra.”

Alexandria közelében, az erdőben meg Glenn és Nicholas veri hülyére egymást, Glenn kétszer is kimászik a halál torkából, de még jó, hogy ő gyepálja el Nicholast, akit meg kicsit kölletlenül, de csak-csak visszacibál a városba, mert Glenn legbelül egy rózsaszín plüss mackó kedvességével bír és csak akkor öl, ha nagyon kell. A lakógyűlésen közben kezdetét veszi, mindenki ontja magából a Rick mellett szóló kortes beszédeket, csakhogy az érintett személy pont nincs jelen, hogy hallja, merthogy ő az egyetlen, aki kiszúrta a nyitva felejtett kaput, követte az Alexandria patyolat tiszta aszfaltjára hullott zombivért és egy járkáló tokáján át az agyáig tolva fegyverét lőtte szét a fejét, hogy újfent kis lifegő agycafatokkal az arcán, lucsok véresen dobjon egy antrét a gyűlésen és így mondja el, hogy ha ő nincs, akkor itt reggelre mindenkinek sanyi lenne, aztán a pádre mehetne hányni a kereszteket. Rick megélt már ezt-azt, illetve ahogy Abraham is mondta:

„Óceánnyi szar van odakint, és ti lófaszt se tudtok az egészről.”

Szóval itt nem neki kell megváltoznia, hanem a nyámnyila alexandriaiaknak. Ő nem ide tartozik! – jött végszavazni az asszonyverő doki Michonne kardjával hadonászva. Kis lökdösődés után sikerül is elvágnia Dianna férjének torkát, aki menten meghal, mire a politikus asszony kiadja Ricknek az ukázt, hogy végezze ki Petet a francba.

ezgif_com-resize.gif

Rick? – teszi fel a kérdést a pacifizmus hű megszállotjává vedlett Morgan, mire Rick lányos zavarában, véres, de leginkább hülye fejjel néz vissza rá.

twd_17.png

twd_18.png

(Csak, hogy ez is meglegyen: a gyűlés alatt Gabriel padra a templomban kuksoló Sashát igyekezett felbőszíteni, hogy kinyírja végre, de Maggie közbenjárásával egy édes hármas közösségi imádkozásba torkollik a gyilok parádé. A stáblista után Michonne újra a vállára veszi a kardját, jelentsen ez bármit, plusz a W-s pszichopatákra is rápillantunk, akik valahogy - mert a hülye ott felejtette menekülés közben - megszerezték Aaron Alexandriáról készített fotóit, de mindez csak októberben lesz újra érdekes, a lényeg, hogy Daryl él.)

A sorozat epizódjait itthon a FOX vetíti, egy nappal az amerikai adás után.

A The Walking Dead a comment:com-on:

Címkék: 18+ twd
7 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ensorcelant 2015.03.31. 22:14:59

Nekem fura ez a nagy önteltség Rickék bandájában. Folyamatosan leszólják Alexandria lakóit, akik néhány éve egész jól megvannak ezen a helyen. Építkeztek, van kajájuk, védik magukat, míg Rickék sorban veszítették el egyik támaszpontjukat a másik után, az ötödik évad egyik epizódjában már csak vonszolták magukat, kiégve, éhezve. Ha Aaron nem viszi el őket Alexandriába, nem tudom, meddig húzták volna még ki. Szóval nem tudom miért tartják magukat különbnek.

sélli_ 2015.04.01. 12:05:53

@ensorcelant: Hja, mondjuk tenyleg vicces hogy Rickek mar vagy 3 atombiztosnak mondott helyet is elbuktak; Alexandriaiak meg egy hullampala keritessel evek ota elvannak :) :)
De hat nem ezet nezzuk a Walking Deadet. Jo szezonzaro volt, de azert volt mar ennel nagyon cliffhanger is.
Koszi Geza a hogyvoltozast!

Important roll 2015.04.01. 19:44:33

Ha jól emlékszem, a kocsi egy kész roncs volt, nem is volt benne talán kormány. Anélkül vezetni pedig csak az oroszok tudnak...

julie0812 2015.10.21. 21:22:17

Mizu a 6. evaddal?? :(

Dundola 2016.10.30. 21:21:18

6-7. évados HV nem várható? :/
süti beállítások módosítása