Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

The Walking Dead 5x15 - Igyekezet

2018. augusztus 20. 10:00 - Chat Géza

screen_shot_2015-03-24_at_7_47_02.png

Azt se tudom hol és hogy fogjak neki… Előre szólok, hogy ez is egy –kommentelő által frappánsan kitalált – bevásárló lista hogyvolt lesz, mert leginkább csak így lehet átadni azt az ívet, és azt a durva katarzist, amivel a mostani epizód a jól kiéheztetett The Walking Dead-buziknak abszolvált. Csapjunk is a rothadó lovak közé!

  • Deanna és a család gyászol, mert ugyan a napelemek azok csutkán működnek, de a fiuk már a mennyek országában malmozik bőszen.
  • A tiszteletére be is rakják a kedvenc mixét, amit még bő jóindulattal sem lehet még csak zajzenének se nevezni.
  • Le is kapcsolják, amint az M1 színvonalát megszégyenítő körkapcsolásban megmutatják, hogy az éj leple alatt a felderítő elit alakulat, a.k.a. Daryl és Aaron valami pislákoló fényt találtak maguktól nem messze, és hogy Sasha könnytől fátyolos szemmel lövi a magaslesről a zombikat.

  • Glenn Ricknek regéli az igazságot a napelemes balhéval kapcsolatban, míg ezzel párhuzamban Deanna a videóra vett bullshitelést nézi, amin az ő embere arról hadovál, hogy Glennék állatok és majdnem őt is otthagyták.
  • Deanna persez nem most jött le a falvédőről, tudja, hogy ha valaki vádaskodik és mentegetőzik, az bizony sumákol.
  • De itt ennél többről van szó.

screen_shot_2015-03-24_at_7_47_55.png

  • Rickkel sikerül is még jobban elmérgesíteni az amúgy sem rózsás munkakapcsolatot Tara, Noah és Deanna fiának sírhelye előtt azon vitatkozva, hogy a dögös MILF férjét egy tízes skálán mennyire indokolt nyilvánosan kivégezni.
  • Rick szerint nagyon.
  • Deanna szerint Rick meg ne akarjon itt hóhérkodni, majd megbüntetik valahogy a faszit, oszt kész, de amúgy meg mindenki foglalkozzon a maga dolgával.
  • Rick csak nem fogja ezt annyiban hagyni, hisz már-már hobbijává, sőt rögeszméjévé vált, hogy a saját életéhez hasonlóan mindenkiét rendre elcsessze.
  • Eközben Carl és a másik falon túlról szalajtott lány a zombiktól zsúfolt erdőben játszik, bebújnak egy fa üregébe és majdnem csőrőznek is, de mindketten antiszocok lettek, merhogy:

„Ez már az ő világuk, mi csak benne élünk.” – mondja a lány a zombikra nézve.

screen_shot_2015-03-24_at_7_48_35.png

  • Jó a szó.
  • Csak a társaság felnőttebbik felének pár tagja ebbe nem nagyon tud beletörődni, lásd Sasha, aki az éjszakai műszak után egyből nekiment a vakvilágnak, hogy kiirtsa az összes zombit a környéken.
  • Michonne és Rozita egyből utána erednek, nehezen meg is találják, de leállítani nem tudják, csak amikor már kiürült a puskájából a Halálos fegyver c. Oscar-díjas filmalkotásokból ismert végtelennek tűnő tár.
  • Így már észérvek nélkül is könnyen hazacibálják, bár Michonne, a korábbi pisztolydördülések ütemére bevágott kaszabolós flashbackek alapján szintén érzi az ölési kényszer ízét a szája szélén.

screen_shot_2015-03-24_at_7_49_01.png

  • Mire visszaérnek, Rick a nyílt utcán veri agyon a MILF férjét, mire a a közelben szotyolázó stáblistás színészek odacsődültek.
  • A csihi-puhinak persze megvolt a felszopó része, hogy Rick házhoz ment az ütésért. A nő házában páváskodott, hogy ha kiáll a jogaiért, ha nem hagyja, hogy bántalmazott nő legyen, akkor ő segít, mert AKI NEM HARCOL, AZ MEGHAL.
  • Mivel Rick túl közel állt a nőhöz, a férj meg pont betoppant, így már lett is oka mire féltékenykedni.
  • Rick hívószavára, hogy sétáljanak ki a frissen mázolt verandára és ott cseverésszenek a nőverés mibenlétéről, nos, a faszikám a maga stílusában válaszol, hogy seriffünket felkeni a könnyűszerkezetes ház gipszkarton falára.
  • A beltéri színről egy huszárvágással külsőre váltva egyik a másikat kivágja a csukott ablakon, mint a legkiválóbb Bud Spencer és Terence Hill filmek bármelyikében is történik folyton.

(Rick az előző részben mondta, hogy egy közösség olyan, mint egy ablak, mert ha az ablak ép, akkor a közösség is ép. Fizikálisan egy ablak most rohadtul betört.)

  • Rick végül lezúzza a fickót, illetve Deanna felemelve hangját azt mondja, hogy elég lesz. Mire a többiek közelebb jönnének Rick fegyvert ránt és vértől lucskos pofával, tébolyult tekintettel levág egy monológot, hogy mit tud itt bárki is bármit az életről.
  • Megint elmondja, hogy AKI NEM HARCOL, AZ MEGHAL.
  • Egy közösség így nem működhet, mint ahogy most működik, hogy francokat se tudnak az emberek a kinti dolgokról. És úgy sem lehet itt társadalmat építeni, hogy az emberek bántalmazhatják egymást. Rohadtul kontroll alatt kell tartani mindenkit.
  • Igen, ezt most már én is kristálytisztán látom – mondja Deanna kicsit sem burkoltan Rickre célozva.

(Képletesen is betört az a bizonyos ablak.)

  • Rick belekezd még egy lenéző hangnemben vergődő mondatba, ami oda akar kilyukadni, hogy átveszi a francba a hatalmat, de Michonne egy mozdulattal tarkón veri a kézifegyver markolatával, mire a serif elájul, és a résznek ezzel vége.

screen_shot_2015-03-24_at_7_49_35.png

DE! Mi van azzal a rengeteg W betűvel megjelölt zombival? Darylék a pislákoló fényt, meg aztán a reggeli nyomokat követve kiderül, hogy valaki brutálisan, halomra öli az embereket, kifeszíti vagy éppen felnégyeli őket, majd egy W-t vés a homlokukba. Vagyis erre lehet következtetni, mert nincs a szánkba rágva, hogy ki és miért csinál ilyet. Pedig rohadt jó lenne már tudni.

A sorozat epizódjait itthon a FOX vetíti, egy nappal az amerikai adás után.

A The Walking Dead a comment:com-on:

Címkék: 18+ twd
24 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nézőke 2015.03.24. 12:13:59

hogy finoman fogalmazzak, ehhez a részhez tényleg csak a bevásárlólista illik.
Az írók az olyan magas labdákat nem csapták le, mint
pl:
- Glennék megjelenése,majd következményei amikor a lakosok szembesülnek a saját halottaikkal..
- A csoport egyöntetű felhürdülése, és Glenn vallomása után minimum Nicholás felkoncolása Noah miatt (már láttam magam előtt,ahogy a vörös őrmester beindítja a markolót dühében)
- Maggie közben mit csinál? oknyomoz? elrabolta a papot,hogy kikérdezze, vagy mi?

ehelyett nézhettük a tiniszerelem bimbódzását, ami még egy kézfogásra sem futotta,pedig Carl tudhatná már,hogy ami kell azt el kell venni és kész.

Továbbra is várom azt az ígéretet a showrunnertől,miszerint ez lesz a legbrutálisabb évad...

mandelstam01 2015.03.24. 12:31:20

Abszolút egyetértek Nézőkével...

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2015.03.24. 12:39:26

fura módon a legjobb jelent a végefőcím alatti trailer a következő részből,mikor rick felébred az arcán ragacsokkal, és nem tudni, hogy nem-e muszájdzsekiben fekszik.

WE 2015.03.24. 13:12:03

Na, azért a NIN Somewhat damage c száma az elején az ütött, már-már sajnáltam a gyereket, hogy meghalt.

porciuni 2015.03.24. 13:12:10

ööömm, Tara már tutira meghalt? Én ott ragadtam le, hogy Eugene kicipeli a zombik közül, most meg már sírhelye is van neki?

WE 2015.03.24. 13:13:24

@WE: upsz, elírtam "damaged".

Scagnetti 2015.03.24. 13:26:36

Csatlakozom az első hozzászóláshoz. Azt azért nem gondoltam, és nem is tartom hihetőnek, hogy ennyire simán túl legyenek az előző rész eseményein. Az nem lepett meg, hogy a köcsög másképp adta elő az esetet, mint ahogy az valójában történt, de a csapat tagjai, Glenn beszámolója alapján, ízekre szedték volna ezért. És gondolom, a tábor régi lakói meg bizalmatlanabbak lennének az újakkal szemben. Plusz a táborfőnök fia is meghalt. Ehhez képest semmi nem történt. Szóval ez sehogy nem áll össze.

Azzal nem értek egyet, hogy Rick elcseszni készülne mások életét. A csajét már aligha lehet jobban elcseszni, ahogy a gyerekét sem. Ricknek igaza van, csak túl hamar cselekedett, gondolkodás nélkül.

Tara tudtommal még nem halt meg. (Pl. ezért sem lett volna célszerű Ricknek kinyírni a verekedős férjet, mivel ő a doki a táborban.)

A Darylék által megtalált hulla akár érdekes szálat is hozhat, csak abból sem lesz már semmi ebben az évadban.

És mi van Morgannel? Lemaradtam valamiről, vagy tényleg csak megmutatták az évad elején, és azóta semmi?

Nézőke 2015.03.24. 14:01:13

Hát igen, Morgan.
Egyrészt nem is értem hogy fog idetalálni, amikor csak Washingtonról tud.
Másrészt mi olyan fene nagy durranás a viszontlátásban? Mert mostanra már Eugene barátunk is nettó több időt töltött Rickkel, nemhogy még Daryl vagy Glenn, akikkel igazán jól összekovácsolódtak az út során.
Mindenki várja a nézők közül,mint a messiást, holott egy megveszekedett ellenszérum sincs nála.

Nátán Apfelbaum 2015.03.24. 14:17:27

"bő jóindulattal sem lehet még csak zajzenének se nevezni"

Hát persze!
Én például nem nyilvánítok véleményt a svájci részecskegyorsító működéséről, mert nem értek hozzá

www.nin.wiki/Trent_Reznor

Scagnetti 2015.03.24. 14:24:08

@Nézőke: Semmi nagy durranás nincs benne, csak ha már megmutatták, akkor gondolom, valami szerepet is szántak neki. Most meg már legfeljebb egy cliffhanger lehet belőle a hatodik évadhoz. Ahogy sajnos a Darylék által követett valaki is annak tűnik.

Persze az is lehet, hogy Morgan gyilkolászik, ő vési a W betűket a fejekre, amelyek valójában M betűk, csak így nehezebb kitalálni.

Franc se tudja, csak gondoltam, lesz valami értelme, hogy visszahozták. És gondoltam, ez nem a Lost, ahol egy kérdésre négy évaddal később kapunk választ. :)

Nézőke 2015.03.24. 14:55:33

@Scagnetti: A Lostban aztán marha nagy válaszokat kaptunk. Kb két Istenség játszadozik egymással, persze a végén derült ki hogy nem is volt tétje,mert már halottak :D
Itt is majd kiderül,hogy Rick Grimes kómásan fekszik egy betegágyon,mert meglőtték,és csak haluzza a szitut.:D

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2015.03.24. 15:01:22

@porciuni: nem, el is hangzott, hogy a nőverő megvizsgálta, stabil az állapota.

Scagnetti 2015.03.24. 15:05:14

@Nézőke: Az most tökmindegy, hogy milyen válaszok voltak. A lényeg, hogy elég sokat kellett rájuk várni. A TWD esetében ez nem volt eddig jellemző. Általában egy évadon belül választ kaptunk a kérdésekre. Ez persze még most is lehetséges, csak akkor igen sűrűnek kell lennie az utolsó résznek.

enzo23 2015.03.24. 16:51:43

"(Rick az előző részben mondta, hogy egy közösség olyan, mint egy ablak, mert ha az ablak ép, akkor a közösség is ép. Fizikálisan egy ablak most rohadtul betört.)"

BÁZZEG! De jó hogy ezt írtad, mennyire nem vette észre eddig senki.
amúgy annyira nem bírom a felsorolós hogyvoltokat, de ez most jó lett :D
"Jó a szó." :D

,, 2015.03.24. 17:06:19

"Rick az előző részben mondta, hogy egy közösség olyan, mint egy ablak, mert ha az ablak ép, akkor a közösség is ép"
hátt... a betört-ablak elvről beszélt. ez nem valami filozófiai izé.

porciuni 2015.03.24. 17:58:59

@doggfather: ez oké, de a posztban ott van, hogy Tara sírhelyénél (is) dumál Rick a főniasszonnyal. Ezért nem értettem én sem, miután semmi nem utalt arra, hogy a csaj meghalt volna, sőt. :)

Nézőke 2015.03.24. 18:55:52

tényleg...ez van a hvban: "Rickkel sikerül is még jobban elmérgesíteni az amúgy sem rózsás munkakapcsolatot Tara, Noah és Deanna fiának sírhelye előtt azon vitatkozva..."
hát egyrészt ez csak három,ott meg ugye négy sírhely volt, úgyhogy Tara még él, a másik két hely meg sztem a korábbi sikertelen portyából van.

Important roll 2015.03.24. 20:53:05

@Nézőke: Ez az egyik, ami nekem is feltűnt. Illetve még az is emellett szól, hogy akit konkrétan nem lőttek/szúrtak/csaptak eddig fejbe, annak a nagy része úgyis visszatért vagy élve, vagy halva - itt még csak meg se említik, hogy hulla.
Amúgy én is hiányoltam az elejéről a szembesítős jelenet(ek)et. Eszméletlen nagy konfliktust lehetett volna kihozni a pap szavaiból, a teszkógazdaságos Tom Cruise halálából, a gerinctelen haverja és Glenn szavai közti ellentmondásokból, és ha még belevennék Ricket is az ügybe (aki szerintem már az előző részben sem volt teljesen tiszta az új világ elvárásai szerint), akkor kész a dráma. Bár végülis Rick egymaga is képes volt elhozni a drámát, így, hogy a háromnegyed órás részből kb. fél órán keresztül folyamatosan homlokegyenest az ellenkező irányba ment minden válaszúton, mint ahogy egy város rendőreként kellene viselkednie, végül pedig csihi-puhi a példás családapával és egy kis pisztollyal hadonászás a porfészek főterén. Nem csodálkoztam volna egy cseppet sem, ha ezek után akár csapatostul kidobták volna őket onnan*, de ha valakinek köszönheti, hogy nem fogják, akkor az Michonne lesz, aki jól odasújtott neki, mint Theon Greyjoynak a randomarc Deres közepén, mintegy szimbolikusan megmutatva az új közösség egységét és önnön beilleszkedését a polgármester asszonynak. Így maximum felfüggesztés és elzárás lesz a jutalma, mint minden normális helyen. De persze az is érdekes lezárása lehetne az évadnak, ha Ricket száműznék, és egyedül, vagy a nőverő elvtárs társaságában kéne tovább bolyongania odakinn.

Tényleg, ha már törött ablak, figyeltétek a LIVE feliratot a cuki anyuci mögött, miközben Rick pont az élve maradásról beszél neki? Illetve azt, hogy Michonne előbb szépen fölvette a rendőregyenruhát, és csak azután zúzta le Ricket?

Masamune 2015.03.25. 11:26:12

Egyebkent nagyon varom mar a 90 perces evadzarot es Negan-eket. :)

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2015.03.25. 12:14:27

@porciuni: az marhaság a posztban.
nem tudjuk, hogy kinek a sírjai azok, csak azt, hogy 4 db.

mosott gyümölcslé 2015.03.28. 14:21:44

@Masamune: Ne legyenek illúzióid, a 90 perces azt jelenti, hogy az AMC-n elkezdődik este 8-kor, és fél tízig tart. Reklámokat levonva jó, ha egy óra lesz abból a 90 percből.

Masamune 2015.03.28. 18:54:57

Azt nem gondolhatod komolyan, hogy a 90 perces beharangozast reklamokkal egyutt ertve harangoztak be.
süti beállítások módosítása