Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

The Walking Dead 5x14 - Titkok és hazugságok 18+

2018. augusztus 17. 10:00 - Chat Géza

twd14_1.png

Mindenki nyugodjon le a fenébe, itt a pap és széttépi a Bibliát! Erős nyitás, na. És ne felejtsük el, hogy két rész van hátra, aztán a következő szezonig marad a nagy büdös üresség, szóval hamar eszkalálódnia kell valaminek, hogy az évadzáró cliffhanger kivigye Alexandria atombiztos oldalát.

A faék egyszerű történetünk 4 szálon fut. Daryl és Aaron elindulnak toborozni – aztán többet nem is hallunk felőlük – ; Glenn, Eugene, Noah, Tara plusz Deanna fia meg még valaki elmennek valami cuccért, hogy a bekrepált napelemek, vagy generátorok, vagy mik újra működőképesek legyenek; Rick országos nyomozásba kezd a szomszéd dögös Milf bádog baglyának megrongálásának ügyében; Abraham vaslemezgyűjtés közben megment egy közösséghez tartozó nőt, egymaga leabál egy zombihordát, amihez még jó pofát is tud vágni, sőt Colgate mosolyt is tud villantani a vörös Hulk Hogan bajsza alatt.

twd14_2.png

Mivel Darylék kalandos útjáról egyelőre csak annyit tudunk, hogy Alexandria kapuit kinyitva Aaronnal elrobogtak a washingtoni naplementébe, ezért ezt nem is érdemes ragozni. Azt viszont igen, hogy Noah Deanna férjével műzlizik reggelente a verandán. Most is az építészetről beszélnek, mert Noaht ez érdekli, mert ő hosszútávra tervez. A faszi ennek nagyon örül. Annyira, hogy kissé teátrálisan ráhagyományozza a még szinte bontatlan, patika állapotú kis fekete jegyzetfüzetét, amibe mostantól Noah minden szart kötelező jelleggel lejegyezhet, ami az építészettel kapcsolatos, de az ettől eltérő velős életbölcsességeket is. A nagy büszkülés után Glennékkel bevágódnak a furgonba, mire a sofőr el is kezdi üvöltetni a kedvenc deephouse remixét, ami állítólag elriasztja a járkálókat. Vagy ez valami vicc, csak nekem nem elég kifinomult a humorom hozzá.

twd14_4.png

A raktárhoz megérkezve gyorsan lemeózzák, hogy krach esetén van-e valami b-terv, hogy lazán, faszán kijussanak élve. Hát elöl nem jutnak ki, mert ott egy sereg zombi hörög kánonban éppen. Ezért jobb híján nagyon óvatosan lopakodnak befele. Minden ok, vannak zombik, de azok gondosan el vannak szeparálva, azok a very important cuccok is megkerülnek simán, mire egy állig golyóállóba bugyolált zombi kezd el csoszogni Deanne fia felé, aki belé is ereszti a tárat, így a zombivá lett katona egyik gránátját eltalálva rájuk robban a fél kóceráj. Tara fejéből ömlik a vér, Deanna fia nekirepült valami vas polcnak és egy cső áll ki a mellkasából meg a gyomrából, úgy tűnik halott, de a másik Alexandriai csávónak kutya baja, javasolja is, hogy alvadt zombivéren csúszva hazáig húzzanak innen a retekbe. Azt nem lehet, mert Deanna fia elkezdett nyöszörögni, hát mégis él. Glenn és Noah megpróbálja hirtelen mozdulattal leemelni a csávót, pedig tudhatnák, hogy amint ez megtörténik percek alatt elvérzik, de itt elvi dolgokról van szó, Glennék nem hagynak senkit se hátra, míg most kiderül, hogy Deanna kis fiacskája meg ez a másik bizony ott hagynak élőt s holtat, ha beüt a szar. Deanna fiát nem lehet menteni, így Glenn egy könnycseppet elmorzsolva otthagyja, hogy a zombik megnyammoghassák a testét.

Noah, Glenn és a másik alexandriai őslakos egyenest a halál torkába, az első kijárat felé futnak. Nincs más, beékelik magukat a forgóajtó egy-egy panelja közé, így a bentről és a kintről érkező éhes kóborlók pont ellen tartanak egymásnak. Hirtelen valami iszonyat trash zene üti fel a fejét. A bundeszligasérós Eugene kimenekítette Tarát és megérkezett a botrányos válogatás remix-szel, hogy elcsalogassa Glennékkel kissé újragondolt éhezők viadalát játszó zombikat. A szorut helyzetből így már van kiút: Glenn betöri az üveget, kimásznak, oszt cső. Elkezdi ütni a puskával az üveget, ami még csak be sem akar repedni, de olyan erővel küldi meg az ajtót, hogy Noah és a srác nem tudja tartani a balanszot és majdnem beszabadul egy zombi hozzájuk. Semmi para, feszüljenek neki jobban, akkor nem lesz gond. Glenn üt, a faszika nekilódul, de a másik irányba, kipréseli magát az ajtón, ennek Noah issza meg a levét, akit így pont beránt a vákuum, meg pár rothadó zombi kacsó, hogy diszkréten a plexihez préselve az arcát szuperközeli felvételen kezdjék el ízekre szedni. – Az alkotók most eléggé rámentek a gyomorforgatásra, ha már egyszer a drámai szél nem tud úgy kicsúcsosodni. Vagy csak akciós volt a művér, amiből a rendező több kádnyival is bevásárolt.

twd14_5.png

 

Eugene-hoz már csak az alexandriai kis muksó ér oda, mondja is neki, hogy szarja le Glennt, iszkiri van, ha élni akar, mire Eugene már rántja is elő a géppityut, hogy megkínálja egy kis ólommal a faszit, de jön Glenn, aki ájultra veri az Alexandriai ombrét, aztán bevágja a furgonba, mert ő ilyen. Na, amint ezek a dolgok kiderülnek, hogy Ricknek újabb emberét kell elásnia, biztos elborul majd az agya és vagy átveszi Alexandria felett az uralmat és ő lesz a Kormányzó 2.0, vagy ugyanez a terv balul sül el és minden leég a fenébe.

twd14_3.png

Mindeközben Rick a dögös MILF megrongált vas baglyának ügyében nyomozott. Meglepetés: nem jutott semmire, de a nő férje átment hozzá kissé kapatosan egy sörrel a kezében, hogy ők akkor mostantól komák, mert miért ne, meg mert úgy se tehetnek mást. Ez idő alatt Carol a halálosan megfenyegetett gyereket pesztrálja, aki azon van, hogy halálba szekálja a csokis süti receptjéért.  Carol elég mufurc, de aztán kiderül, hogy Sam sem azért van nála, mert olyan atom kedves, hanem mert otthon bajok vannak. Carol, akit bántalmaztak már családon belül, egyből leolvassa a jeleket. Közli is Rickkel, hogy bajok vannak és ennek csak egy módon vethet vége. Kicsit haza beszélve azt javasolja, hogy ölje meg a faszit.

twd14_7.png

Gabriel pádre becsúszó szereléssel érkezik a végére Deanna-hez, azt mondja a sátán fényként tetszeleg, blablabla, magyarán Rick nem jó ember, mert szörnyű dolgokat tettek és figyelje majd meg, hogy eljön az idő, amikor a saját életüket előbbre valónak fogják tartani, mint Alexandria őslakosaiét, - Maggie, hogy ne csak a stáblistán szerepeljen, ezt a pincéből nesztelenül érkezve végig is hallgatja. Vicces, hogy pont Isten földi helytartója vádaskodik gyarlón, aki nemrég könnyek között ugyan, de sült kutyahúst zabált, valamint összetépte az egész Bibliát. Deanna megfontolja a hallottakat, ezek után nem biztos, hogy Abraham ki lesz nevezve hivatalosan is építésvezetőnek, arról nem is beszélve, hogy hamarosan fia emlékére egy kis földkupacot kell kapálnia a kertbe.

A sorozat epizódjait itthon a FOX vetíti, egy nappal az amerikai adás után.

A The Walking Dead a comment:com-on:

Címkék: 18+ twd
komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

szekőcei 2015.03.17. 09:24:26

nem volt OLYAN rossz az a mixkazi.. :)

Scagnetti 2015.03.17. 09:46:41

A csuhást kezdettől fogva utálom, a legújabb akciója már igazából nem oszt, nem szoroz. Remélem, hamarosan zombieledel lesz belőle! Alexandria nyugalmának alighanem vége. De azt nem tudom, az ott élők mennyiben lennének ellenfelek a csapat számára. Fél kézzel elintézik őket, ha arra kerül a sor. Persze lehet, hogy egész másképpen alakul a dolog.

Noah-t sajnálom. Nem volt túl fontos karakter, de akkor is.

Viszont végre beindult az évad. Kár, hogy mindjárt vége is lesz.

kelemen12 2015.03.17. 12:53:19

"évadzáró cliffhanger"

?? eddig sosem volt cliffhanger a walking deadben, direkt nem cliffre utaznak. miért lenne most?

Nézőke 2015.03.17. 15:28:58

@kelemen12: egyszer már majdnem volt. Amikor a vagonban Rick hátranéz,és mindenki várta a "nyugi, bombát tettem a Terminus oldalára" vagy a " lenyeltem egy Magnumot, most csak várni kell,amíg kijön, aztán leölöm őket" mondatot... na akkor majdnem volt egy. :D

nicu71 2015.03.17. 15:53:50

Noah egyáltalán nem volt se fontos,sem jellemes karakter,nekem ugyan nem hiányzik.Viszont Carol elsőszámú kedvenccé vált.Imádom

ensorcelant 2015.03.17. 19:10:24

@nicu71: Mivel 2 szereplő is vele kapcsolatosan lett kinyírva, gondoltam, hosszú távra terveznek vele.
süti beállítások módosítása