Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Grace klinika 11x21 - Hogyan mentsünk életet?

2018. augusztus 16. 13:00 - Hoppancs

Az előző epizód vészjósló befejezését még vészjóslóbb Meredith-belsőmonológ követi, amelyben ismét előkerül a körhinta, az őrült anyuka és az emlékek úgy általában, miközben tovább pörög a best of Derek flashback-sorozat. Drámai váltással ugrunk a távolodó kompon felszabadultan mosolygó idegsebészre, aki éppen hiába hívja a - szintén vidáman - melóba induló nejét. Még nem tudjuk, mit akar mondani, de nyilván szép és megható szavakat, amelyeket majd pityeregve lehet visszahallgatni, amikor…

bscap0000.jpg

De most még minden szép, Shep az autóban hasít, operálva mobilozó kollégái szerint nem elég gyorsan. Pedig így is bőven sebességhatár felett jár, és még egy titkos, rövidebb utat is tud a reptér felé. Mi baj lehet így? Sajna a záróvonal ellenére össze-vissza előzgető szuperkocsi még nála is jobban siet, el is kaszál egy másik autót. Derek egyelőre megússza, de orvosi teendői hirtelen megszaporodnak. A kisebbik felborult autóban egy anyuka ül, illetve most már függ a lányával. Sarah és Winnie. Utóbbi úgy érzi, meghalt, de Shep felvilágosítja, hogy erről szó sincs, mivel van pulzusa. Ja, meg beszél is. Örömködnek egy sort e tényen, aztán Derek kénytelen csekkolni a másik járművet, mert a hippokratészi esküben nem szerepel, hogy a menőzőknek nem jár ellátás.

bscap0001.jpg

Talál is egy riadt tinilányt, aki már anélkül is sokkos állapotban van, hogy tudná: itt bizony nincs térerő. Amúgy kémiadogát kéne írnia éppen. Ez megmagyarázná a pánikszerű vezetést, de kiderül, hogy nem ő ült a volánnál, hanem egy bizonyos Charlie, aki az úttest közepén játszik Walking Dead-eset. Derek megdöbbenve látja, hogy a srác haja baloldalon csúnyán lelapult a vértől, zselével sem mutatna jól, de így…. Winnie a körülményekhez képest remekül van, ki tud mászni a helyéről, hogy segíthessen elsősegélyt nyújtani a baleset okozóinak. Valahogy nincs hozzá kedve, inkább nézné, ahogy Derek a mamáját kínozza, elvégre látott ő már annál durvábbat is, amikor az apja az orra előtt kapott végzetes szívrohamot. Itt senki nem fog meghalni, arcoskodik Derek, mire Winnie emlékezteti, hogy ő sajna nem Isten, így valójában nem tudhatja.

bscap0002.jpg

Shep ebben az epizódban jó sok üveget zúz össze,  például azért, hogy kiszabadíthassa szerencsétlen Sarah-t Az asszony nem felejti el, hogy melyik sorozatban van, ezért megoszt pár felesleges infót arról, hogy ez (volt) az első új autója és nagyon szerette. A karambolgeneráló rohadékot viszont utálja, illetve csak a szüleit, miután megtudja, hogy az illető csak 17 éves. Derek közli, hogy vissza fogja rakni a csípőjét a helyére, és nem lesz népünnepély. Közben Winnie mégis megszánja a tiniket, és hajlandó beszélgetni velük. Charlie-val annyira nem lehet, mert elmementósodott az agya, minden azonnal kiesik belőle. Alana magánál van, de fáj a hasa, lehet, hogy hányni fog. Vagy rosszabb. 

bscap0003.jpg

Sarah nem akarja, hogy a lábát is helyrerántsák, mert nem számított a spanyol inkvizícióra, meg különben is, biztos mindjárt jön a hivatalos segítség. Ez ritka optimista gondolat, tekintvén, hogy nincs térerő, és senki a környéken. Derek nem tágít, mert ha úgy marad, nem jut vér a nő lábába, ami rövid úton protézisrecepthez vezethet. Ropp. Charlie apjának kocsija felrobban, úgyhogy a fiú lehet, hogy kiakadna, ha fel tudná fogni a helyzetet. Vagy Alana előadását arról, hogy ő jó tanuló, jó sportoló, csellózik, meg sosem hiányzik a suliból, de elhülyült a gyagya bálkirály iránti szenvedélytől. Szóval neki nem is kéne itt lennie, akárcsak Danténak a Shop Stopban, és  most inkább hazamenne. Ideje megvizsgálni a hasát, ami még a rinyálásánál is elrettentőbb. Konkrétan kilátszanak a belei, amit Derek úgy tolmácsol, hogy van rajta egy KIS vágás. Mázli, hogy Sarah-ék tisztítóban voltak, így a ruháik nejlonjaival be lehet fedni a sebet, hogy legalább ne legyen szem előtt. Meg biztos jót is tesznek.

bscap0004.jpg

Hogy elterelje a figyelmet a szétnyílt pociról, Derek elbeszélget Alanával az első csókról, meg az igaziról, amely előtt a többi nem is számít. Neki például Meredith előtt senkivel sem volt jó. Még azt is elmondja, hogy „csodás nap ez az életmentésre”, nehogy bármi kimaradjon a nagy Derek-pillanatok közül. Hamarost megjönnek a tűzoltók és a mentők, mivel Charlie-ék kocsija elég látványosan füstölt. Mindenkit elvisznek, akit kell, Winnie ölel, Sarah párás szemmel hálálkodik, Derek integet. Aztán ő is elindul…na, ha nem rezegne a telója, és nem hajolna le. De igen, úgyhogy most őt kapja oldalba egy teherautó a veszélyes kanyarban. Szivacs.

bscap0005.jpg

Még nagyobb gond, hogy egy béna, nóném kis kórházkába viszik, mivel az van közel. Nem traumaközpont, nincs elég felszerelés, és persze az orvosok is szarok, hiszen az összes szakmájában legjobb, szupersztár-szuperhős, istenséget felszívta a Grey-Sloan. Azért akad itt is egy egész értelmes, vörös csajszi, aki rögtön intézkedik, és elhangzik a szájából a bűvös szó: koponyacété. Sajna nem hallja meg senki, Derek pedig nem tud beszélni, így hiába állapítja meg magáról gondolatban, hogy agyvérzése van. Vöröske becsövezi a mellkasát, majd otthagyja, hogy Winnie könnyebben észrevehesse. A hülye sebész szerint nincs idő cétére a hasi vérzés miatt, kolléganője téved. A feminista Shep úgy véli, zsenge kora és neme miatt nem veszik őt komolyan. Sajnos a neki járó píszídíjat már nem fogja átvenni.

bscap0006.jpg

Befut Winnie, hogy megnyugtassa új barátját, miszerint még neki is van pulzusa. Azt javasolja, maradjon is így. A seggfej sebész visszajön és empatikusan elzavarja a kislányt, a fiatal dokinő viszont hajlandó meghallgatni, így megtudja, hogy mekkora hős Derek. És még orvos is. A nő felvilágosítja kollégáját is, hátha ettől visszajön a tudása. Ideje lenne, mert a helyzet rosszabbodik. Még mindig lenne idő egy CT-re, úgyhogy Vöri utoljára fel is veti a kérdést, de továbbra is süket fülekre talál. Shep biztos benne, hogy ő most meghal. A feje miatt, mert a többivel viszonylag elboldogulnak. Aztán feltűnik nekik az agysérülés, úgyhogy megcsipogtatják a helyi idegsebészt, aki azonnal rohan is. Miután megebédelt. És megemésztette a kaját. És kakilt. Aztán aludt egyet. Na jó, de 20 perc múlva már tényleg. Akkor késő lesz, jósolja az altatásban is tovább öndiagnosztizáló Sheperd.

bscap0007.jpg.

Agysebész jóval később jön, mint 20 perc, de ő nem hibás, mert éhes volt, aztán álmos, és különben is, azok tehetnek mindenről, akik nem kértek CT-t. Derek tudja, hogy már tök mindegy, igazából hagyhatnák is a fenébe. Az illetékes azonban vág, ha már itt van, a feleselő Vörit meg kizavarja. Visszatérünk Meredith-hez, aki a villogó fényekben képzelődik arról, mi lenne, ha nem is lenne semmi baj. De van, úgyhogy irány a nyomi kórház, gyerekestül. Bevillannak öngyilkoló mami szavai, hogy semmi baj, ez csak vér. Helyi idegsebész nagyon sajnálja, hogy megölték a sokkal jobb idegsebészt. Meredith lealázza a fiatal kolléganőt, aztán szomorkodik egy sort az agyhalott ura felett. Hamarosan jön a cététnemkérő orvos, hogy elbeszélgessen a lehetőségekről, amin Meredith biztos jót röhögne, ha az nem fája most egy cseppet. Szóval inkább zaklatottan, könnyes szemmel oktatja ki a doktort arról, hogy mennyire vágja a szitut. Szervdonáció nem játszik, mert Shep túlságosan meghibásodott, helyette itt vannak a "kegyelemdöfést" engedélyező papírok.

bscap0008.jpg

Mer ordítva elszalad, hogy odakint meghallgathassa Vöri monológját arról, hogy mennyire sajnálja, hogy nem volt elég felkészült. Az meg teljesen elfelejtődött, hogy ő volt az egyetlen, aki tudta, mit kellett volna tenni, és szorgalmazta is, de lehurrogták. Mrs. Sheperd kifejti, hogy ez van, de tanulni kell belőle, majd legközelebb ügyesebb lesz, mert Derekre mindig emlékezni fog, rendszeresen kísérti majd orvoskodás közben, hirtelen dob egy jump scare-t a megfelelő pillanatokban. És most húzzon vissza dolgozni, mert odabent betegek vannak ám. Meredith is érzi, mennyire jó beszédet mondott, hány is egy embereset. Aztán megy a dokumentumokkal dugót kihúzni, amíg a kölkökre vigyáz a szocmunkás. Gépek kikapcs, Chasing Cars című dal elindul, flashbackek jönnek az első találkozásról, melyekből ismét kiderül, hogy megöregedtek a színészek. Derek távozik az örök agysebészeti műtőkbe. 

Címkék: grace klinika
Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása