Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

The Walking Dead 5x12 - Emlékezz!

2018. augusztus 15. 10:00 - Chat Géza

Hát, ez a mostani rész sem tocsogott a rothadt zombi vérben és a Halálos irambant megszégyenítő akciójelenetekkel, de ez egyáltalán nem baj. Végre egy mély értelemmel bíró évad, ahol nem valami zsebdiktátort kell iszonyat fifikásan legyakni, hanem egy normális(nak tűnő) közösségben kell levedleni a vadember jelmezt és szépen megélni. Ezért nem is fosnám feleslegesen a szót, csak nagyon röviden leírom a rész kb kétsoros cselekményét, aztán összevetem az epizód az internet rögtön ítélő bírósága által legnagyobb baromságnak odaítélt részeit a saját meglátásaimmal. Nézzük!

twd12_7.pngRick még egy csecsemővel a karján is instant befenyít bárkit

Rickék megérkeztek Alexandriába. Elméletileg már a kapuban le kellett volna adniuk a fegyvereket, de hála Aaronnak ettől most eltekinthetnek, hisz jó gyerekek ezek a Rickék, csak koszosak meg büdösek kicsit. Ahogy az mondva volt, el kell menni a vezérhez, aki meginterjúvol mindenkit, mint egy jó HR-es, hogy kiderüljön hasznos tagja lenne-e a közösségnek. Rick az elején leszögezi, hogy egyáltalán nem is szabadott volna nekik kinyitniuk a kapukat. Mire a főmufti, aki a zombiapokilpszi előtt önérzetes politikus volt, azt mondja, hogy "Látja Rick, már most aggódik ezért a közösségért, pedig csak nemrég érkezett és nem is ismer senkit." Ez Ricknek is odaver kicsit, hisz ez az igazság. Kapnak két pöpec házat, van meleg víz, van áram, ez maga a kánaán. Carl is talál képregényt magának meg pár kamasz játszó pajtást, de senki se akkora jóhiszemű és egyben hülye, hogy egyből elfogadja ezt a helyzetet, nem, hiába kaptak két házat, csak az egyiket lakják be, és az első éjszakákon a nappaliban alszanak közösen. Arról nem is beszélve, hogy Daryl még az út porát sem hajlandó lemosni magáról, hiába fenyegeti Carol, hogy ha kell éjszaka, álmában cibálja le róla azt a rohadt bőrmellényt. A badass íjász szerint indokolt a kosznap, mert úgyse maradnak itt sokáig.

Rick kicsit sétál a falon túl, azaz megnézi a sutyiban eldugott pisztolyt, hogy megvan-e még. Meglepetésére nincs a gondosan elhelyezett turmix gépben. Rick arcán leolvashatunk egy „a bús f*szba” kifejezést, aztán pár zombit leölve visszamegy fiával Alexandriába, ahol meg Glenn kakaskodik a vezető asszony fiával. Mint kiderül a csávó portyázni vitte volna a kis koreait, Tanyát meg még valakit, de az erdőben direkt kikötözött zombi kicsit kiakasztotta embereinket, hisz a zombi nem játék, ki nem szarja le, ha egy megette a barátunkat. Rickék tudnának erről beszélni. A csávó arcoskodására Glenn egy jobb egyenessel válaszol, mire Daryl is ugrik és majdnem kikapja a másik faszi gigáját, de a jó serif leállít mindenkit. A vezető asszony is nagy svunggal megérkezik: mindenki nyugodjon le a francba, itt mindenki egyenlő. Csak Rick és Michonne kicsit még egyenlőbb, hisz mostantól ők Aleandria rendőrei. Hoppáré. Egyedül Darylnek nincs tisztje ebben a közösségben. Az este elérkeztével Rick magára ölti a rendőr gúnyáját és közli, hogy mostantól nem kell egy házban nyomorogniuk, jó hely ez. És ha az itteniek nem képesek fenntartani ezt a helyet, akkor majd erőszakkal átveszik a hatalmat. Ennyike.

És akkor most jöjjön a Funny or Die f*szságlistája.

Ahogy Deanna, Alexandria vezetője Rickéket castingolta

twd12_1.png

Fogott egy kamerát, leöltette a fotelba a delikvenseket és kedélyesen elbeszélgettek. A kérdés, hogy mégis ki az a nyomorult, aki majd meg fogja nézni ezeket a halál unalmas felvételeket? - teszi fel a Funni or Die. Részemről teljesen mindegy, mert jó volt ilyen szemszögből is látni a csapatot, egy általuk ismeretlen szituációban, hogy nincs mitől félni, nincs átbaszás szaga semminek, de ők mégis kételkednek és bizonytalanok. Amúgy Deanna felvételiztette is őket, hogy tudja milyen munka állna nekik jól ebben a közösségben.

Rick Grimes olyan magas, mint Shaquille O’neal?

twd12_2.png

Még mindig a felvételinél járunk. Amikor Deanna és Rick kinéztek az ablakon, úgy látszott, mintha Rick egy égi meszelő lenne, Deanna meg valami térdig érő törpe. A Funny or Die A gyűrűk ura digitális trükkök csapatát látja a fantasyba illő méretkülönbségben.

Rick szakálla

twd12_3.png

Amit leborotvált. Rick ledobta magáról a most oly divatos favágószexuális külsejét, hisz Alexandria egy új kezdetet biztosíthat neki(k). A közelben lakó nő még a haját is levágja, hogy ne úgy nézzen ki, mint egy igénytelen focista a 90-es évekből. Mindeközben Daryl a verandán belez ki egy oposszumot. Ennyit a beilleszkedésről. Szerintem Rick szakálla tökre ment a vadember stílushoz, de mivel itt már adhat az igényességre, így legfeljebb a Mikulás ünnepségen lenne indokolt az a dzsungel, amit az arcára növesztett.

Carol gusztustalan baba kék kardigánja

twd12_5.png

Jó, hát nem a zombiapokalipszis fog új divat irányzatokat kitermelni, az is biztos. Ezzel egyet tudok érteni, közben meg újra megkapta Alexandria vezetőjétől azt a tyúkanyó szerepet, amit a sorozat első részeiben is betöltött. Ehhez pedig ilyen gusztustalan, senki által nem hordott rém ízléstelen outfitek dukálnak.

Carl, aki nagyon megismerne egy lányt

Szegény Carl, hiába van képregény meg videójáték, őt már jobban izgatja az anatómia. Rick ugyan még nem kapta el, miközben fia magával ismerkedik, és suttyomban rakétázik valamelyik fa tövében, de előbb utóbb ez is meglesz, hisz Alexandriában van egy lány, aki nagyon megdelejezte a mi kis két lábon járó zsebmatyinkat. Ennek is van helye, mondhat bármit a Funny or Die, nem kell mindig Kormányzókat és más helyi Janikat leölni egy talpalatnyi területért, amit Rick megjelölhet és körbehugyozhat. Végre mélyebb emberi érzelmek is előtörhetnek a szimpla túlélési ösztönnél, ami mostanra már ki is lett maxolva meg talán kicsit túl is lett tolva.

twd12_6.png

Az én személyes kedvencem ez az Alexandriai fegyverletétel, amikor Rickék az Oscár c. filmre hajazó jelenetet adnak elő, amikor Connie egy hadseregre való fegyvert pakol ki mellényzsebből. A zsúrkocsira felpakolt puskákat eltologató csaj meg is jegyzi, hogy két ilyen tologatós izét kellett volna hoznia. 

A The Walking Dead a comment:com-on:

Címkék: 18+ twd
17 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Prof. William · http://profwilliam.wordpress.com/ 2015.03.03. 11:15:45

Carol bűn ronda ruháján nem igazán akadtam ki. zombiapokalipszis közben ne válogasson az ember. :)
Legalább cégre eszükbe jutott új ruhát felvenni.

Rick szakáltalanodásának meg külön örültem. Már pár rész óta sejtem, hogy csak azért növeszti egyre jobban azt a dzsungelt az arcán, hogy majd valami személyiség/életmód váltó jelenetben végre levághassa.

Külön jó hogy -úgy tűnik- végre nem egy pszihopata/kannibáltanyába futottak bele, hanem egy viszonylag normális közösségbe. Itt most Rickéknek kell normalizálódni egy kicsit, ami rájuk is fér 3 évadnyi vérontás után.

egy igazi barom vagy mária 2015.03.03. 11:47:05

@Prof. William: "végre nem egy pszihopata/kannibáltanyába futottak bele, hanem egy viszonylag normális közösségbe. "
Tulajdonképpen a normális közösségbe futott be a pszichopata csoport :) A kormányzó is valahogy így kezdte, megérkezett, tetszett neki, átvette a hatalmat, aztán kicsit megborult agyilag.

Majolie 2015.03.03. 12:01:38

Azért az nagy volt, amikor Carol előadta a lelkes háziasszonyt, aki annyira hiányolja a férjét és mindenképpen szeretne valami szervezős munkát kapni :D

Cérnahuszár 2015.03.03. 12:08:32

Kukuts.
Kérdésem született, 11 éves fiam hétvégi bandázást tervez, és ezt akarják nézni. Ráhagyhatom? Persze van még egy hetem hogy kutakodjak mi is ez, én nem csípem az ilyeneket ezért nem vagyok képben.

Cérnahuszár 2015.03.03. 13:00:12

Olyanra gondolok mennyi a vér-belek aránya az emberi gyarlósággal.
Úgy gondolom a zombi részek miatt izgatja a fantáziájukat
persze értem hogy +18-as, de előbb utóbb úgy is meg fogják nézni

kanczy 2015.03.03. 13:16:53

11 évesnek semmiképpen.

Cérnahuszár 2015.03.03. 13:42:31

Ok, megnéztem yutubon. Mikor adják ezt? Hogy tudjam mikor kell hárítani.

ancsika 2015.03.03. 13:59:29

így is úgy is meg fogja nézni...

Ruadhnait 2015.03.03. 14:42:18

@Cérnahuszár: Fujj, hat azert neha engem is megvisel, nem tudom, hogy egy 11 evessel mit csinalna. En a helyedben nem engednem. Csak sajnos ha akarjak elobb-utobb ugyis megnezik.

Ruadhnait 2015.03.03. 14:46:06

@Cérnahuszár: Nem is mindig am csak a ver, meg belek, meg rothado testu zombik szejjel loccsano aggyal a gusztustalan. Engem legtobbszor az emberek viselkedese az, ami megremiszt. Pl: kannibalizmus. Ha ez elso par evadot nezik, akkor lehet, hogy oke lenne, en ugy emlekszem azok meg turhetoek.

Cérnahuszár 2015.03.03. 14:58:23

@Ruadhnait: most néztem meg az egész miskulancia kezdésének 2-3 részét :(
(Nem véletlen utálom az ilyet, ismét rájöttem)
Ha a többi még ennél is undorítóbb tényleg be kell húznom a féket
Eljátszottam a gondolattal hogy egy részt engedek, és úgy is ő mondja majd hogy ez nem kell.
(volt már hogy bejött a módszer)
Még megálmodom mi legyen.

Viszont azt elárulhatnátok mi lett a bilincselt csávóval, a yutubon nincs fenn a 4 rész, csak addig tudom hogy levágta a kezét hogy szabaduljon. Mi lett a sorsa?

Cérnahuszár 2015.03.03. 15:02:25

A zombis részek időnként viccesek, pl nem tudnak lépcsőt mászni, és csak nyújtogatják a kezüket felfelé :)
Tényleg a pszichikai részek ami nem jó amikor a tehetetlen vagy mint élő ember részek akasztanak ki, ahogy korábban is.

kanczy 2015.03.03. 15:25:48

@Cérnahuszár: azt ott túléli,de később "elesik".

Nézőke 2015.03.03. 20:53:06

..ki az ,aki youtubon próbálja még nézegetni ezeket? na mindegy. Azért Carol,amit direkt bénázik azzal a távcsövessel, epic. De én biztos nem venném be a sztorit,hiszen nehézfegyverzetet nem bízunk akárkire ugye, pláne nem egy zombiinvázió esetén :D

enzo23 2015.03.03. 22:00:49

nem Tanya, Tara. vagy direkt?

amúgy ja, egy 11 évessel azért nem nézetném, bár a tiltástól meg lehet h úgyis megnézi...mondjuk pl egy 4x14 erős lenne sztem azért :/

Cérnahuszár 2015.03.03. 22:16:31

@Nézőke: hát ja, borzasztó hogy mikkel elégednek meg az emberek ;)

kanczy kösz, megvan mi lett a sorsa, kicsit sokára bukkantam rá a sokadik évadban. Végigolvastam az egészet, hasznos ez a blog :)

Treff Bubi 2016.10.02. 23:11:38

@Nézőke: Tudom, későn szólok bele: Carol válla először kiment, amikor ledúrták a mentőautót a felüljáróról, utána meg akkor, amikor elcsapta a rendőrautó a kórháznál.

Amúgy Rick borotválkozós jeleneténél az jutott eszembe, hogy Michonne meg a többi csaj valószínűleg ugyanezt csinálja, csak alul :D
süti beállítások módosítása