Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Fear The Walking Dead 4x09 – People like us

2018. augusztus 15. 15:00 - hektor_

Na, gyors összefoglaló az eddigiekről: Morgan átjött ide az anyasorozatból, menekülés, lövöldözés, menjetek innen, nemmegyünk, mindenki keres valakit, John újszereplő pl Laurát, Laura/Naomi megkerült, de igazából June a becses neve, árulás, Lucianat is ide ette a fene megint valahogy, még több lövöldözés, még több zombi, Madison feláldozza magát és magára gyújtotta a stadiont, Aliciáék így megmenekültek, de Nicket lelőtték, és úgy is maradt, Strandet pedig láthatóan kezelésbe vehette Marvin Gaye fodrásza.

Egy bevágással nyitunk a repülő zombikról, vagy Harry Potterék gyakorolják a vingardium leviosát az esőben, vagy a kedvezőtlen időjárási viszonyoknak köszönhetőek a szárnyaló holtak. Morgan számolgatja kincseit egy furgon hátuljában, majd közli Al-lal az adóvevőn hogy elég is volt ebből a sorozatból, inkább hazalécelnék Rickékhez – te vezetsz, anyukám. Később a cukros csávóékat (kedvencem különben) is meginvitálja Alexandriába, de John inkább visszamenne a faházába June-nal, aki egyébként Jennifer Lawrence +10 év, meg a fura kislánnyal, Charlieval, aki legalább olyan bosszantó, mint Carl volt a testvérsorozatban.

f1.png

Morgan a másnap reggeli indulása előtt még beiktatott pár megállót, kezdve a villával ahol Aliciáék élnek. Jó kis hely ez, csak pár zombi lézeng a kertbe kipattintott napelemek között, odabent a drága festményeket a falon hatalmas, kicsit sem biztonságos üvegablakok világítják meg: itt ténfereg atom bekarmolva Strand, egy jó üveg 61-es Latour társaságában, Luciana meg egy nappalival arrébb, a Peter Sivo Band lágy dallamaira sajnálja magát. Morgan nekik is felkínálja a lehetőséget, de rövid úton lezárják a kérdést, a lánynak nincs semmi a külvilágban már, Strand meg a világért nem hagyna ott egy ilyen borospincét – de azt még sikerül megtudni, hogy Alicia nem velük, hanem a másik házban él. Morgan talál ott pár papírt, melyekre rá van írva, hogy „Segítség!”. Alicia a kerítésnél szurkálja a zombikat, számon kéri, de nem ő volt, kicsit vitatkoznak erről meg az ajánlatról, de vele sem megy többre.

f2.png

f3.png

Johnnak szóba hozza June, hogy akkor most tényleg vissza akar-e menni a faházba.

„- Gondolod, hogy még mindig ott van?

- Hát, én bezártam az ajtót, mikor eljöttem!”

Mielőtt pontot tehetnének az ügyre, kintről hörgés, egy zombi jön Charlie felé, aki csak áll, mint f*sz a lakodalomban, majd lassított felvételben elkezd hátrálni - itt tenném hozzá, hogy Carl ennyi idős korában már két késsel és egy pisztollyal egyszerre iktatta volna ki az élőhalottat, még mielőtt az kimászott volna a vízből – de ekkor jön Al, és leszúrja a zombit.

f4.png

Közjáték: a villába is beszabadul egy járkáló, a jelenet annyira képtelen, hogy már vicces - Luciana mögött settenkedik a halott, akit végül a fekánk kap el és birkózik is vele egy sort, mielőtt sikerül megölni – mindeközben a lány zavartalanul élvezi a zenét, hátra sem nézve addig, míg a fekánk fel nem rúgja a lemezjátszót.

f5.png

Ismét szétszéled a társaság: Alicia meg visszajött Morganhez az ötlettel, hogy menjenek el megnézni a segítségkérőt az ABL-nél 10 mérfölddel arrébb, hiába van tele az a hely a holtakkal, hátha sikerül ott megmenteni valakit. Mennek. Al – June páros elmegy körülnézni a környéken, találnak egy dobozt tele cuccokkal, ráírva hogy vidd el amire szükséged van és hagyd itt amire nincs, míg Al rögtön hozza a kameráját, June stalkerkedni kezd nála, ugyan árulja már el, mit mondott róla John.

„- Ő sokat mesélt nekem Lauráról, a többiek meg Naomiról.

- June vagyok.

- Igen. Senki nem mesélt semmit Juneról.”

Szép replika.

f6.png

f7.png

John müzlisdobozokból DIY scrabble szettet varázsol, játszana Charlieval, de ekkor ismét felbőg egy zombi odakint, amíg a csávó elmegy legyakni, a kiscsaj idegesítő tini módjára fogja magát és meglép. A férfi elmegy segítséget kérni a részeg Strandtől, aki Lucianának nem szólva elindul vele.

Morgan hogyvoltozik Alexandriáról, közben találkoznak a járkálókkal akik magukon viselik a helpes cetliket, végül odaérnek a helyre, ahol tényleg van vagy két tucat zombi egy szoba előtt – kicsalják őket a fűrésztelepre, majd kiváló stratégiát megcsillogtatva rájuk ejtenek egy halom fát. Benyitnak a szobába, de késő, odabent is csak 1 db halott faszi ugrál egy „gyertek gyorsan” cetli társaságában. Kétlem, hogy valóban ő lett volna, de a lényeg, hogy Alicia megrogy a tény láttán, jön a bezzegezés, ha anyu velünk lenne, ő megmentette volna. Morgan atyai bölcsességeket oszt róla, hogy Strandéknak szükségük van a lányra, az meg visszavág hogy na igen, de jó lenne ha te is ott lennél nekünk, akkor miért mész el mégis?

f8.png

f9.png

June coming outol a parájával Alnak: John beleszeretett Laurába anno, de mi van ha visszamegyünk a házba, és rájön hogy én nem az vagyok akit elképzelt? Al szerint amit tett azóta érte, hogy ápolta és vele volt minden nap, az ő, úgyhogy nincs pánik, lesz ami lesz. A maradék képkockák sorrendben:

  • Johnék tovább keresik Charliet
  • Strand a kereséshez rányitott egy újabb üveg borra
  • Charlie visszahozza a Kis Herceget Lucianának
  • Ezzel a frászt hozva rá
  • Luciana elkapja, de a kislány kiszalad az esőbe
  • Luciana bekúrja az ajtót, de megtalálja a könyvet és végül utánaszalad
  • John és June elvesztik a rádiókapcsolatot egymással

...és a zombik csak repülnek!

1 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Mate4182 2019.11.04. 16:51:06

oh hector foglaljak a neved imakba !!! de halas vagyok most neked

az elso 6 sor a posztbol jobban leirta az esemenyeket mint Geza egesz eddigi munkassaga.
kitoro orommel latom hogy mostmar olyan irja a posztot aki nezi is a sorozatot !
süti beállítások módosítása