Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

The Walking Dead 5x11 - A távolság

2018. augusztus 14. 10:00 - Chat Géza

twd11_1.png

Aaron érkezése rendesen felkavarta az állóvizet. Maggie és Sasha elvették tőle a fegyverét, a hátizsákját és beterelték a pajtába, ahol egyből nekifogott a szent beszédnek, hogy milyen jó az ő közösségük, mekkora fallal van körülvéve minden, hogy pénteken még táncház is van… Utóbbi poén volt, de senki sem nevetett. Aaron érzi, hogy mondhat itt ő bármit, Rick hűen vallja a régi Old Spice reklámszöveget, mert neki bizonyíték kell, nem ígéret. Aaron előveteti vele a táskája első zsebéből a rendkívül homályos fotókat, tovább ecseteli, hogy ez az utolsó mentsvár, az ő táborukban béke van, mire Rick felpattan, megindul felé, és lendületből kiüti. Minden különösebb ok nélkül.

Aaron magához tér, azaz a vallatás folytatódhat. Rick szíve legalább annyira szőrös, mint az arca, ezt már megszokhattuk, de Aaron egy egészen más szemszögből világítja meg Rick ridegségét és nem kicsit mániákus bizalmi problémáit. Az egy dolog, hogy össze kell tartani és óvatosnak kell lenni, de ez már sok. Látszik, hogy a csoport többi tagja, egyfajta hitvallásként tekint a nagyon jónak hangzó közösségben, mert olyan nincs, hogy csak ők vannak, meg ez a ló húgytól bűzlő pajta. Rick enged a nyomásnak és megengedi hogy Michone, Abraham, Glenn és Tanya elmenjenek leellenőrizni, hogy tényleg ott van-e a kocsi, ahol Aaron mondta. Addig a többiek a pajta körül keresnek menedéket, ő meg Judith-tal hármasban ellesznek.

twd11_2.png

Judith persze sírni kezd. Rick a hatlövetű marokrészével próbál satnyán szétmorzsolni pár diót, de nagyon nem megy neki, meg nem is értem, hogy egy még csak ülni tudó babának mégis hogy az istenbe akar adni ilyen szilárd ételt? aaron felajánlja a táskájában található almapépet. Ricknek bevillan, hogy biztos meg akarja mérgezni a gyerekét. Az nem zavarja, hogy akár álmukban is rájuk gyújthatta volna a pajtát, biztos ez egy jól kifundált terv része. Mint a királyok idejében, előkóstoltatja az ételt. Aaron nem akarja, mert az anyja egy szadista állat volt, aki úgy nevelte, hogy ha valami rosszat csinált, akkor olyan kaját adott neki, amit nem szeret. Almapépből sokat kaphatott, mert nagyon nem áll rá a szája a nyelésre, de azért csak-csak lemegy az. Rick is eszik belőle, eztán kap csak Judith. Eközben a felderítő csapat megtalálja a lakókocsit meg a másikat, tele élelmiszerrel.

twd11_3.png

A pajtában leszámolják az összes megszerzett élelmet, amit Rick korrektül einstandol is menten. Aaront nem zavarja, mert hát van a táborban bőven. A többiek kezdik egyre jobban csípni ezt a tábort, de Rick továbbra is csak egy nagyon jól felépített hazugságrendszert lát a végén egy 30 fokos végtelen lejtővel, amin ő meg a kis családja szopórollereznek. Mivel Daryl is azt mondja, hogy húzzanak el innen a vérbe, ezért Rick is áment mond az útra, ha Aaron rábök a térképen az úti célra. Aaronnak meg ez nem tetszik, mert figyelve Rickéket, hogy mikre képesek, ő sem sodorná veszélybe a saját közösségét. Elmondja, hogy a 16-os úton kell menni. Jó, akkor a 23-on megyünk – mondja Rick. De az nincs megtisztítva – hebeg-habog Aaron. Szarom le – dörmög vissza Rick.

twd11_4.png

Hogy még több legyen a nehezítő körülmény: éjszaka mennek, mert ha valami gáz van a hellyel, akkor szépen csendben felszívódhatnak. Csapatják is a 23-as úton. Michonne agyába bevillan, hogy ennek a faszinak vajon fel lett-e téve az a bizonyos három kérdés? Hoppá – mondaná Rick, de csak egy lesütött szemmel eldörmögött nemre futja tőle. Michonne most megteszi. Aaron rengeteg járkálót megölt már, de ami még fontosabb, két embert is. Hogy miért, mert meg akarták ölni? Ahogy azt tudjuk, ezzel a válaszokkal valaki már átment a teszten, de nincs idő ezen mélázni, mert a volán mögött szotyolázó Glenn egy mérföldnyi csoszogó zomibval találja szembe magát. Nem is pöcsöl, padlógáz és ablaktörlővel nyomja neki, mint süket a csengőt. Mire kitisztul az út, addigra a többiek eltűnnek és valahol a távolban valaki fellő egy jelzőrakétát. Aaron bepánikol, azt mondja mindennek vége és hátrakötött kézzel berohan az erdőbe. Rickék utána, hisz a kocsi mi mást csinált volna, mint lefulladt, a sok zombivégtag eltömítette a hűtőrácsot. Az erdőben vakon vagdalkoznak és lövöldöznek hőseink, Glenn még le is szakad az amúgy sem nagy csoporttól, de egymaga is túléli, persze. Sőt, megtalálja Aaront is, aki segítség nélkül zombitápként végezné… de itt van Glenn, ugye. ad is neki egy fegyvert, így ketten húzzák ki a csávából Michonne-t és Ricket. Rick is csak néz, hogy a faszi nem őt lőtte tarkón, hanem a zombikat. Aaron látva Rick szemében a kihunyni nem akaró kétejt, fogja és máris leteszi a földre a fegyvert, majd hozzáteszi, hogy akár meg is kötözhetik, csak siessenek, mert a pöcsölés úri huncutság jelen esetben. Ok, nincs kötözés, ez nem A szürke ötven árnyalata. Mennek a jelzőfény felé, megtalálják a víztározót, ott a csapat másik fele és Aaron partnere, egy fiatal fiú, akit nagy örömére le is smárol menten. Ricket nem nagyon izgatja a meleg hógolyózás, csak az új táborba akar már menni. Már Glenn is leérveli a passzív agresszív módon diktatórikus serifet, hogy a faszi végig igazat mondott, a kocsi nem volt kamu, az se, hogy rajta kívül csak egy valaki van még itt, hogy a 23-as út kész öngyilkosság, hogy az alamszósz nem mérgezett, szóval igazán lehetne hinni a táborral kapcsolatban is. Rick megint meghátrál. Rendben, reggel indulnak.

twd11_5.png

Közel vannak, már látni a tábort. Rick még elintéz valamit az út menti kis faház mellett, elrejt egy fegyvert a biztonság kedvéért. A kapuhoz érve Rick letekeri az ablakot és fülel. Hogy miért? Mert Woodbury-nél Michonne nem hallott semmit, Terminusnál szintén és mindegyik egy haláltábor volt, ugye. Egyelőre síri csönd van itt is, de aztán halk gyerekzsibaj hallatszik. Rick megnyugszik. Megérkeztek…

A maradásuk persze egyáltalán nem biztos, mert egy tanács fogja kihallgatni és a válaszaik alapján eldönteni, hogy maradhatnak-e vagy sem… (Az előzetesből ítélve, itt a túl nagy nyugi fog egy-két ember agyára menni… Nekem bejön ez a téma a sok menekülés után végre a nihilben is meglesz a feszütség.)

A sorozat epizódjait itthon a FOX vetíti, egy nappal az amerikai adás után.

A The Walking Dead a comment:com-on:

Címkék: 18+ twd
3 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2015.02.25. 12:43:55

@dr. Dorothy, a Vörös Cipellős, Katgimis DOMINA: de nem ám, kifejezetten izgalmas volt az a vihar előtti csend hangulat.
Meg Ricknek az a dumája, hogy igen jó emberek vagyunk de attól még simán megölünk az nagyon bad ass volt.

Scagnetti 2015.02.25. 18:45:30

Alakul. Remélem, most már az évad végéig nem lesz lazítás!
süti beállítások módosítása