Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

The Walking Dead 5x09 – Ami történt és ami történik (18+)

2018. augusztus 10. 10:00 - Chat Géza

Jaj, de megúszós rész volt ez… Előre szólok, hogy agyon részletező hogyvolttal nem tudok szolgálni a legújabb The Walking Dead epizódról, hisz az egész rész cselekménye egy post itre is elférne; a belső moralizálás pedig nagyon sematikus volt, de azért érződött, hogy ez szükségszerű volt ahhoz, hogy a az ötödik évad második etapja tényleg nagyon nyomasztó legyen. Mert a promók alapján az lesz. Vagyis azt akarják velünk elhitetni.

twd9_1.jpg

Beth halott. Ezt agyon filterezett snittekben szemléltetik. Mindenkinek olyan szar kedve van, mint Sub Bass Monster Nincs nő, nincs sírás című számában a hintalónak. Mintha csak a Harry Potterben lennénk és a merengőbe bámulnánk, megmutatják tételesen, hogy Rickék eddig hány biztosnak hitt menedéket romboltak le és égettek porig. Ott volt a tábor, aztán a kutató központ, Herschel farmja, a börtön, Woodbury, Terminus és ahogy vesszük, de az Atlantai kórházat is ide lehet sorolni. Most egy újabb helyre igyekeznek, amit Noah súgott le nekik. Valami nyári tábor szerűség lesz az, de kicsit óvakodva tartanak a hely felé. Két kocsival mennek: Rick, Michonne, Glenn, Tyreese és Noah elöl, a többiek fél mérfölddel mögöttük maradnak erősítésnek. Őket nem is fogjuk látni az egész epizód alatt.

twd_3.jpg

Rick nem evett meszet, nem fog csak úgy becsöngetni, hogy itt vannak, megjöttek, hanem szépen bekommandóznak. 1-2 mérfölddel arrébb leteszik a kocsit és gyalog közelítik meg a tábort. Minden simán megy, elsőre úgy tűnik ez a hely jó lesz, de Glenn megnézi mi van a falon túl és akárhogy is, de nem tud őszinte mosolyt erőltetni az arcára, hisz ez a hely is zombiktól hemzseg. Noah agya picit megbomlik, Tyreese vele marad, a többiek lomiznak picit. Michonne-nak már tele van a popszegecsekkel kivert bakancsa, hogy folyton csak mennek, egyik napról a másikra élnek, hogy nincs egy biztos menedék. Próbál is érvelni, hogy ez a hely mekkora király már, de azzal a lendülettel egy bazi nagy tátongó lyukra bukkannak a kerítésen, amit félve vágott hullák öveznek. B terv: irány Washington.

twd9_5.jpg

Eközben Tyreese Noah bébiszitterét játssza, ami nem olyan könnyű feladat, hisz a sánta srác simán lefutja benga védelmezőjét. Megnézik, hogy mi a helyzet Noah házában. Mindenki halott, de van, aki nem eléggé. Mikor Tyreese az egyik gyerekszobát csekkolja, akkor látja, hogy a családi fotókon egy ikerpár van, és a szobában meg rohadtul csak egy nyüzüge gyerek fekszik holtan. Tyreese felocsudását segíti, hogy a zombi gyerek beleharap az alkarjába. Szerencsére jön Noah, aki egy modell repülőt vág a kisöcsi szemébe és már rohan is Rickékért. Addig Tyreese elhalucinálgat.

twd9_4.jpg

Ennek a durva LSD tripnek köszönhetően újra láthatjuk a Kormányzót, az erdőben megölt két kislányt, Mikát és Lizziet, Bobot, a faházban szent beszédet tartó redneck faszit, Martint,  akinek aztán jót szétcsapta a fejét, és persze Bethet. Akik életükben is kedvesek voltak, azok most is azok: a kislányok kedvesen mondják, hogy most már minden sokkal jobb, Beth énekel, Bob bekéjgázazva ül az ágy szélén, míg a Kormányzó meg Martin izomból tolja a nyomasztást. A vérveszteségből keletkező halucinációt még egy zombi is megzavarja, akit úgy hatástalanít, hogy engedi magút újra megharapni. aztán Rickék is megérkeznek és Michonne szakszerűen, a kardjával amputálja a kétszer is megharapott alkart. Amint tudják elcibálják a kocsihoz- még jó hogy mérföldekkel arrébb parkoltak, ugye – próbálják életben tartani, de hiába. Gabriel pádre celebrál egy temetést, míg Rick dühösen elássa sokadik barátját.

A sorozat epizódjait itthon a FOX vetíti, egy nappal az amerikai adás után.

A The Walking Dead a comment:com-on:

Címkék: 18+ twd
komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

nicu71 2015.02.10. 13:17:07

ez a rész annyira volt izgalmas és szórakoztató,hogy azt vettem észre hogy közben a telefont nyomkodom.No comment.
Annyi azért mégis hogy a feka szereplők közül Mychonne-n kívülTyresse volt az egyetlen elfogadható karakter a számomra,erre tessék...

egy igazi barom vagy mária 2015.02.10. 13:44:10

Ez egy baromság volt. Itt van ez a benga néger, aki folyamatosan zombikat gyilkolász már egy éve vagy kettő. Erre bemegy egy házba, és addig nézegeti a családi fotókat, amíg megharapják.
Ez most akkor mégis hogy van? A zombik néma csendben is tudnak lopózni, csak akkor hörögnek amikor már látszanak is?
A néger miután már elkaparta a családját, meg egy tucat embert, most hirtelen annyira kiakad a fotóktól, hogy elmegy a hallása is?

ancsika 2015.02.10. 14:16:22

a zombik akkor némák amikor egy szereplőt ki kell nyírni
amúgy ha nem ez a cél akkor marha hangosan szüttyögnek

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2015.02.10. 14:23:46

nem tudom eldönteni, hogy jó rész volt é vagy csak egy sima töltelék.
Volt hangulata meg minden, de valahogy mégse volt az igazi.

Scagnetti 2015.02.10. 14:57:31

A sírásós jelenet jó volt. Én simán benéztem, és azt hittem, Beth sírja készül. Aztán kiderült, hogy mégsem.
Ezen kívül egy teljesen átlagos rész volt. Tyreese nem tartozott a kedvenceim közé, különösebben nem fog hiányozni, de a mód, ahogy kinyírták, nekem kissé erőltetett volt. Volt már bőven rutinja, erre simán megharapja egy zombi. Egyébként sem értem ezt, én biztos rögtönöztem volna már valamiféle könnyű testpáncélt ha felderítésre kell menni, és nem csupasz karral mennék be egy ismeretlen helyre. Ezeknek évek alatt sem jutott még eszükbe. Na mindegy, csak egy film.
Szóval kezdhetne már felpörögni a dolog. Washington, mint ötlet ad erre némi reményt.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2015.02.10. 15:41:04

@Scagnetti: nem is kell rögtönözni, glennek megvan még a böriből (legalábbis mikor a csaját kereste cipelte magával) most mégse vitte ő se.

YessicaHard 2015.02.10. 15:49:51

Nekem nem tetszett. Amikor Michonne, aki a rohadt kemény, kardos nőci, és az egész sorozat alatt hármat szólt összesen, nekiállt lelkizni, idegbe rohantam. Karakteridegen volt. Az érvelés meg, hogy "tudom hogy a prof hazudott Washingtonról, de azért menjünk Washingtonba" szintén kiakasztott.

aggyistenbrittudós (törölt) 2015.02.10. 15:51:02

untam.
gézu poszt jó.
változik?
fordítottan?

Scagnetti 2015.02.10. 16:01:14

@YessicaHard: Ja igen. Michonne hirtelen összeomlása tényleg nem illett a képbe. Washington még belefér, szerintem még mindig ésszerű lenne megnézniük pár nagyobb várost, hátha maradt ott valami.

Robiekin · http://megfizethetetlenegeszseg.blogspot.hu/ 2015.02.10. 16:13:37

Hát sztem nem volt vmi nagy eresztés... (Bocs)

dekoninckxx 2015.02.10. 23:22:53

Ez volt az első rész, amit valaha is láttam, és csak néztem ki a fejemből, hogy miért is a nagy hype... Azért még adok egy esélyt neki a jövő héten...

0.5 bit 2015.02.11. 01:41:07

Remélem a következő rész pörgősebb lesz, mert ez nem igazán jött be. Persze megértem, hogy nem lehet minden rész olyan mint az évad első része vagy a két kislányos rész az előző évadból, de legalább egy kicsit temósabb lehetett volna.

Treff Bubi 2016.09.27. 16:18:22

Bevallom, én még csak most pótolom az egész sorozatot, most értem ehhez a részhez. Nekem kifejezetten tetszett, szépen filmezett epizód volt, lassú, nyugis átköltözéssel a túlvilágra. Ritkaság a nagy hentelések között! Viszont az feltűnt, hogy amikor elspuriztak a helyről, és véletlenül belementek az egyik lerobbant kocsiba, kiomlott belőle egy rakás torzó walker, nekem gyanús, hogy megint valami kattant közösség még kattantabb főgecije gyűjtögette be őket.
süti beállítások módosítása