Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

The Walking Dead 5x08 - Kóda (18+)

2018. augusztus 09. 10:00 - Chat Géza

Megrázó és megosztó epizódba torkollt ez a félévadzáró. A történések ismeretében most egy rendhagyó, már-már lelkizős, de leginkább picsogós hogyvolt fog következni, ha már a készítók ilyen csúnyán beleszartak ártatlan kis lelkivilágunkba.

The.Walking.Dead.S05E08.HDTV.x264-KILLERS_9.gif

Ami nem lényeg:

  • A pádre elbotorkált az iskoláig, hogy megnézzen valamit, de csak Bob férgek rágta grillezett csülkét találja. Na meg egy kisebb-nagyobb zombihordát, ami egyből le is támadja.
  • Visszamegy a templomhoz, Carl és Michonne megmenti a seggét.
  • Szusszannak egy kicsit a templom zombimentes előkertjében, mire a templom bejárati ajtaja meggyengül, a zombik majdhogynem kibukfenceznek a szabadba
  • de ekkor érkezik meg Abraham és a csapat (az A(braham)-Team) és elállják az utat a tűzoltókocsival.
  • hurrá
  • Beth is él – mondja Michonne Maggie-nek, aki ettől olyan boldog lesz, hogy villant is egy Colgate-mosolyt.

Ami a lényeg:

  • Rick elüti az egyik túszt, azt amelyik Sashát nekilökte az üvegnek. Az ok prózai: nem állt meg
  • ettől függetlenül a terv marad a régiben. Az ok prózai: senki sem akar meghalni a gecibe.
  • Túszcsere lesz, amibe minden akadékoskodás nélkül bele is mennek. Mintha David Blaine manupilálna mindenkit egyszerre és kényszerítene jóhiszeműségre.
  • Az most mindegy, hogy alapból három zseka volt túsz és csak kettő van itt helyszínen, mert behazudják, hogy azt megették a zombik, pedig ugye Rick maszálta el a járőrautóval, majd lőtte fejbe szakszerűen az epizód harmadik percének tizenkettedik másodpercében.
  • Sebaj – mondja a főnöknő, majd hozzáteszi – jó lesz így is.
  • Carol magy elsőnek, aztán meg Beth. 
  • minden fasza...
  • lenne, ha a rendőrnő nem mondaná be végül, hogy de Noah aztán egy tapodtat se megy veletek tovább.
  • Jézus!
  • Rick már rántaná is elő a hatlövetűt…
  • Daryl már tárazná is be a nyílpuskát, vagy szabná le helyből a csaj fejét, vagy tépné ki a kezét és azzal zúzná ütné
  • de Noah leteszi a fegyvert és önként megy vissza…
  • Beth odarohan hozzá, búcsúzóul átüleli
  • mire a rendőrnő csak annyit vet oda, hogy : úgyis tudtam, hogy visszajössz
  • De ez most kinek szól? Beth-nek vagy Noah-nak?
  • Beth odaáll a rendőrnő elé, akivel még a minap öltek meg közösen egy járőrt, akivel hirtelen olyan jóba lett és lelki szemetesnek használhatta őt, hogy papolhason az elérzékenyülésről
  • majd azt mondja: már értem
  • és egy körömvágó óllót vág a mellkasába, amire biosz kettessel a hátam mögött és határtalan jóindulattal sem merem azt mondani, hogy szívre ment.
  • erre a rendőrnő reflexből agyonlövi
  • mire Daryl ránt maroklófegyvert és céloz és lő hirtelen

  • Még mielőtt hatalmas csikágót rendeznének a kórházi folyosón, az egyik csaj rendre int, hogy ennyi elég volt, egálba vagyunk, nem kell több gyilok
  • jogos – látja be Rick
  • sőt, aki jönni akar, jöjjön vele
  • nincs nagy tolongás… maradjunk annyiban
  • Daryl ölben viszi ki Beth-t
  • a frissen érkezett Abraham-Team is pont erre érkezik
  • sírok, ahogy Maggie is sír, mikor meglátja 20 perc játékidővel ezelőtt még élő nek hitt, de már halott kishúgát. :(

The.Walking.Dead.S05E08.HDTV.x264-KILLERS_2.gif

 

The Walking Dead konyhapszichológia

Beszéljünk róla, mert kell

Az ötödik évad brutálisan indult. mindenki ódákat zengett róla, hogy újra az első évad tökösségevel sikerült bekurblizni a zombiapokalipszisbe oltott kamaradrámát. Jöttek a nézettségi rekordok és a hibátlanabbnál hibátlanabb epizódok. Aztán jött egy kis akciómentes, biztonsági játékos mélyrepülés, amit persze a készítők nem így élnek meg, hisz nyugodtan mondhatják, hogy karakterépítettek. Igen, értjük, hogy Daryl Bet után hullajtott könnycseppjeiben eszkalálódott a dráma, de ez így egy kicsit sovány vigasz. Pedig én nem az epizódonként kötelezően elhasználandó többliternyi zombiművér kiloccsanása miatt nézem a sorozatot. (Konkrétan a második évad volt a kedvencem, ha bárkit is érdekelne.)

A terminusi zombik legyilkolásával elmúlt a veszély, ami alapjában igen is jót tesz a sorozatnak és a karaktereknek. Ennek hiányában olyan bénán cammogott a szezon második fele, mint egy nyomorék kóborló, hisz a kórházat elfoglalt rendőrök mindenek voltak csak félelmetesek nem. Hiába voltak a kis közösségükön belül diktátorok, egy Rick Grimes ettől már nem csokizza össze magát. Ahogy mi sem.

Rick Grimes az antikrisztus

ahová megy pusztulást hoz

Az feltűnt, hogy ahova Rick beteszi a lábát, legyen az bármennyire biztonságosnak hitt hely, ott szinte minden azonnal elszaródik? Nem? Gondoljunk csak bele. Az első évadban az erdő szélén tanyázó kis tábort sikerült megbomlasztania, hogy menjenek vagy maradjanak. Shane hiába erőlködött, hogy jó lesz a seggükön maradni, Rick, aki pár napja kelt fel a kómából jobban tud mindent. Elmennek a víruskutató intézetbe... ami felrobban. Aztán jön a farm, ahol előszőr a pajtában titokban tartott házi zombikat, Hershel feleségét meg a jó szomszédokat nyírják ki közös erővel, na meg Sophie-t, Carol kislányát, majd az erdőben hatalmas visszhangot követően lövi le (Carl?) Shane-t, ami csak egy uszkve 200 fős zombihordát vonz Hershel birtokára. Eztán jött a börtön és Woodburry, amik Rick és a Kormányzó miniháborúban manifesztálódott faszméregetése miatt már sehol sincsenek. Terminus is hasonló sorsra jutott, ugye, és most az atlantai kórháznál is berezegett a léc, mert Rick egy kósza pillanatban csavaronként szedte volna atomjaira a helyet Beth halála miatt, meg csak úgy hobbiból, dühből, miért ne alapon, ha az eddigi statisztikát nézzük.

De februárban is lesz egy menedék, amit betámadhatnak. Csak győzzük addig kivárni.

 

Címkék: 18+ twd
komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2014.12.02. 12:41:52

A végeföcim utáni jelenet volt a legjobb.

egy igazi barom vagy mária 2014.12.02. 12:52:48

Ezt most értette valaki?
Tulajdonképpen miért volt olyan rettenetes hely a kórház (a gonosz rendőröket már kinyírták)?
Miért nem akarta engedni a főrendőrcsaj a négert? Beth meg mit értett, és miért vágta bele az ollót?

egy igazi barom vagy mária 2014.12.02. 13:03:35

@Chat Géza: Gondolom lesz egy visszaemlékezés februárban... Vagy valami okos elmagyarázza

Bruti · www.facebook.com/Brutistandup 2014.12.02. 13:13:01

Beth azt értette meg, hogy egy büdös ringyó volt a Főrendőrnő, ezért megollózta. Vesztére. Kicsit hajánál fogva előrángatott cucc volt, de valahogy ki kellett nyírni ezt a szerencsétlent.

Bruti · www.facebook.com/Brutistandup 2014.12.02. 13:14:36

Amúgy eddig jó az évad, én nem unatkozok rajta, nem gondolkodok ilyeneken , csak nézem. :)

Mazzzzu 2014.12.02. 13:35:21

nekem kicsit olyan langymeleg ez az évad.. a másodikat én is nagyon szerettem, de most kicsit kevésbé érdekes nekem, bár ez az én hibám is. A gonosz rendőrnéni mennyire villámkezű? :D elég gyorsan megaprította kicsi Beth-t... és amúgy az A-team is elég könnyen odajutott a kórház kijáratához... na mindegy, de ha így úton lesznek, mit tud majd Rick szétzilálni? :D

Trompipi 2014.12.02. 14:31:51

Es mekkora balhe volt tegnap, h az AMC TWD oldalara kitettek egy bazi nagy fotot, ahogy Daryl a karjaiban viszi a halott Beth-t, alatta baszomnagy betukkel, hogy RIP BETH - mindezt, mielott a nyugati parton lement volna az epizod... En is az arcomba kaptam, mielott megneztem volna a reszt, jol esett nagyon.
Nekem amugy bejott az otodik evad, a "karakterepitos" reszek is, en szeretek belepillantani abba, hogy mashol mi a szitu. Es de messze van meg februar, basszus. Lehet, elkezdem addig elorol...

Jimbo75 2014.12.02. 14:56:17

Ház ez nagyon szar hogyvolt lett, majdnem annyira, mint maga a félévadzáró.....

panic_button 2014.12.02. 15:08:17

@Jimbo75: lehet jobbat írni, hajrá.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2014.12.02. 16:23:07

@Jimbo75: tényleg kicsit bevásárlolista filingje lett a posztnak. Volt már sokkal jobb twd hogyvolt is az tuti.

Pienaar 2014.12.02. 16:48:05

@Trompipi: Valahol azért magára vethet az aki egy új rész premierje után a TWD témájú oldalakat nézeget, én sem szoktam szörfölni a felvételről adott NFL meccsek megnézése előtt a sportportálokon. Na persze a Super Bowl-t azt szinte mindenhol leszpojlerezik már Magyarországon is...

Chat Géza · http://chatgeza.tumblr.com/ 2014.12.02. 16:58:40

@Jimbo75: @doggfather: Előfordulhat. Biztos nem ez volt a legjobb hogyvolt, nem ezért fogok irodalmi nobelt kapni. Nem hangulattól függ, hogy hogy írom meg az adott részt, nem erőltetem a részletes leírást ha nincs értelme, ha nincs cselekmény, de a vázlatosságot se erőszakolom meg. A mostani résznél az utolsó 3 perc volt a lényeg. Az bőven ki lett fejtve és szerintem jobban illett ehhez egy ilyen szerkezet, min egy folyamatos elbeszélő leírás.
Ezt a végén ellensúlyoztam egy kis önfasszopó eszmefuttatással.

Battenfeld 2014.12.02. 17:22:58

Tegnap az Indexen megjelent Sixx Norman Reedus interjúja. Az utolsó mondatot idézném:
"Van valami Beth-ben, ami reményt ad a többi karakternek is, ő az a kis pislákoló fény az alagút végén, amit nagyon nagyra értékelsz a koromsötétben."

Mazzzzu 2014.12.02. 17:55:27

@Pienaar: egyrészt azért ez nem volt szokás a TWD eredeti fészbuk oldaláról, egy napot minimum vártak mindig és nem ekkora spoilereket raktak ki, másrészt meg baromi korán kinn volt az a kép, reggel hatkor kelek és olyankor szoktam kicsit netezni egyből ott volt a képemben. Az NFL oldalak az kicsit más, ott rögtön kinn vannak az eredmények.

Myko 2014.12.02. 18:12:56

@Mazzzzu: Ugyanígy jártam,mivel szintén 6kor kelek és gyors végig szoktam pörgetni a dolgokat. Az időeltolódás miatt szinte a legelső poszt volt :O

Nátán Apfelbaum 2014.12.02. 18:45:40

Lassan olyan lesz ez a sorozat mint a főiskolai matematika gyakorlaton a nyereggörbe ábrázolás.

tjunior 2014.12.02. 20:07:19

Ez a fél évad egy merő zűr és zavar, nem tart sehova. Mintha az írók kivették volna a szabit az 5.évadra és valami random generál program dobálta volna össze a sztorit. Az megvan, hogy max 1 hét történéseit láttuk a 8 rész alatt? csak szétszabdalva 3-4 szálra meg elnyújtva mint a rétestészta.

tjunior 2014.12.02. 20:19:42

Tegyük hozzá, hogy a 4.évad második fele is annyiról szólt, hogy emberek baktatnak a Terminus felé. Ott is több szálon folytak az események, csak ott működtek a dolgok, mert behoztak egy pár új karaktert meg voltak odabasz részek. Őszintén szólva az évad másik fele a szingli néger csóka miatt érdekel, meg azért, hogy kiderüljön mi az úristenért vannak azok a jelek a fákon (bár könnyen meglehet, hogy az is valami parasztvakítás lesz).

Pienaar 2014.12.02. 20:53:54

@tjunior: És ez a rövid időtáv miért is baj ? Egy 5. évadtól ne várjatok már minden ízében és minden részben az újdonság erejével fotelba préselő mozifilmet. A sorozat eredeti hangulata továbbra is müködik és a díszletekkel sem spórolnak. Talán sokan arra számítottak hogy néhány rész már Washingtonban fog játszódni és lesz Fehér Ház, meg lepusztult Redskins stadion. :)

Emanuelle 2014.12.02. 23:34:09

@egy igazi barom vagy mária: A kórházban maradni lassú öngyilkosság lett volna, Noah-t azért akarta visszakapni a főrendőrcsajszi, mert ezzel még odavágott volna egyet a kis csipet-csapatnak, nem mellesleg bebizonyítja a hatalmát, amit azért a nagy emberszeretet mellett mégiscsak a legjobban kedvelt. Ezt értette meg Beth és úgy gondolta, hogy kissé javít a dolgok menetén és visszaállít valamennyit a világ rendjéből.

Bikli néni 2014.12.03. 00:34:08

A facebookos spoiler miatt (félig-meddig jogosan) síróknak üzenem,hogy van ott egy kis ikon, a Követem/Follow nevezetű, onnét tessék kivenni a pipát, és akkor nem fog a RIP Beth felirat reggel hatkor a képetekbe robbanni a hírfolyamból.

A fába karcolt jeleket még Gareth-ék tették oda, nem akarom itt reklámozni az ominózus oldalt, de van ennek a sorozatnak (is) egy elég aktív kibeszélője, ahol az összes itteni kérdésetekre, meg még ezer másikra megkapjátok a választ.

Trompipi 2014.12.03. 16:03:54

@Pienaar: nem nezegettem TWD temaju oldalakat, megnyitottam a FB-ot es kb a lap kozepen ott viritott a kep. Kommenteket sosem szoktam olvasni elore, pont ezert, de itt most masrol volt szo.

Trompipi 2014.12.03. 16:10:04

@Emanuelle: en azon gondolkoztam, hogy nem lehet, hogy Dawn szexualisan hasznalta Noah-t? Ez azert mondta, hogy "tudtam, hogy visszajossz", es erre pipult be Beth?

Moria 2014.12.09. 17:25:41

Nekem tetszett ez a félévad is. Igaz, lassabb volt, mint ahogy lenni szokott, de jó volt a több szálon futó cselekmény.

Mit fogok csinálni februárig?

Moria 2014.12.09. 17:36:48

Azt a jelenetet, melyben Daryl hozza ki a halott Beth-t a karjában, és Maggie meglátja, összeesik, azt én is erősen megkönnyeztem...

A Walking Dead hasonló a Trónok Harcához: sose tudhatod, ki hal meg. És Beth halála nagyon fájdalmas volt...
süti beállítások módosítása