Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Outlander 1x13 - The Watch (Az Őrség)

2018. augusztus 07. 13:00 - pethő.anni

Ott hagytuk abba a legutóbbi részben, hogy egy férfi fegyvert szegez Jamie fejéhez. Van némi feszkó a mostani epizód elején, majd kivételesen Jenny oldja és nem szítja a hangulatot, nevén szólítja (Taran) az idegent. Jamie-t viszont unokatestvéreként mutatja be. Ahogy Claire megszólal, kiderül, hogy sassenach. Jenny hűti az indulatokat, ahhoz képest, hogy angol, rendes asszonka ám. Ian biceg be, ők csak jövő hónapban várták a kompániát. Ja, amúgy megcsináltatta a főnök kardját. Jamie pedig egyre ingerültebben figyeli, mi zajlik körülötte. 

outlander_1_13_1.jpg

Na akkor együnk, mondja a pasas (teljes neve Taran McQuarrie). Jenny megjegyzi, ismeritek az utat az étkezőbe, fiúk, majd kirohan a konyhába jó háziasszony módjára gyorsan összecsapni valamit a vendégeknek. Jamie utánamegy és számon kéri, mégis mi a fene történik itt. Az Őrséget látják vendégül? De hát ezek bűnözők! Igen, de megvédik a birtokot és a bérlőket is a vörös kabátosok szívózásaitól. És a vérdíj? Ha Jamie tartja magát ahhoz, hogy ő itt csak unokatestvér, akkor nem lesz semmi gond, pár nap és úgyis lelépnek.

outlander_1_13_8.jpg

Vacsorakor a bandavezér az asztalfőnél ül, Jamie kilétéről érdeklődik. A háborúkra terelődik a szó, Jamie és Ian Franciaországban küzdött, mit ad Isten, McQuarrie is harcolt a franciák ellen. Viszont gyanút fog, hiszen Ian szeret háborús történeteket mesélni, de eddig még soha nem említette ezt a rokont. Jenny menti megint a helyzetet: biztos túl sokat ivott, azért nem emlékszik rá. Egy tószt után az egyik fickó teljes természetességgel felrakja a lábait az asztalra, Claire kelletlenül érdeklődik, mennyi ideig tetszik a kedves Őrségnek maradnia.  A főnök érzi a feszültséget, lelöki a bandatag lábát az asztalról. Majd elmondja, holnap jön még embere, valami nagyon nagy dolgot terveznek, de addig látnia kellene egy kovácsnak a lova patkóját.

outlander_1_13_7.jpg

Jamie felajánlja, majd ő megnézi. Másnap reggel be is váltja az ígéretét. De nem állja meg, hogy megjegyezze, túl jó árú Ian dohánya a banditának, aki tegnap az asztalra tette a lábát. Erre a férfi felgyújtja a szénásszekeret, ami mellett álldogált. Tűz van, tűz van! - üvöltik röhögve az Őrség tagjai (köztük van Yoren a Trónok harcából,  aki Aryát vitte volna a Falra). Jamie és két másik helyi férfi sietnek oltani. Jamie kiakad, inkább hálásnak kellene lenni az vendéglátásért, a gyújtogatós fazon viszont pisztolyt ránt. Bunyó van, az épp érkező főnök pedig látja, hogy ezzel a Jamie gyerekkel jobb nem ujjat húzni, ha így lerendezi az embereit. Jó hasznát venné az Őrség a tudásának, de Jamie nem érdekelt ilyesmiben.

outlander_1_13_99.jpg

Megérkeznek az új emberek, köztük Horrocks is, akivel Jamie üzletelt pár résszel ezelőtt a váltságdíj ügyében. McQuarrie rögtön leveszi – nem hülye a fickó, csak iszonyúan ellenszenves -, hogy ezek ketten ismerik egymást. Horrock is óvatos, ő is azt hitte, de hát a skótok mind egyformák. Aztán cinkosan kacsint egyet Jamie-re. Jamie tanácstalan, Claire biztatja, megoldjuk, bárhogy is. Jamie odalent a földszinten hallja, hogy a vendégek teljesen nyíltan egy szomszédos bírtok bevételeinek kirablását tervezik. Közben Jennyinek teregetés közben elfolyik a magzatvize. Claire megvizsgálja, majd megállapítja, hogy farfekvéses a baba. Megkísérli megfordítani, de nem megy. Jenny levonja a tanulságot: a kicsi már saját lábán születik majd meg.

outlander_1_13_21.jpg

Horrocks és Jamie a könyvtárszobában beszélgetnek. A dezertőr értékeli, micsoda jómódú urasággal üzletelt a múltkor. Lendületből megzsarolja, pénz kéne még, menne a gyarmatokra. Jamie pragmatikus, mint mindig, megkérdezi, mennyiről is lenne szó. Claire és Jenny felkészülnek a szülésre. Claire érdeklődik, milyen várandósnak lenni. Jenny elmehetne írónak, olyan kíméletlen pontossággal írja le a kínokat és kellemetlenségeket, de azt is, hogy a vége felé már olyan, mint szexelni, de úgy, hogy nem csak a farka van benn a férfinek, hanem egész maga mászik vissza a nőbe. Jenny konklúziója: a férfiak tulajdonképpen ezt akarják szex közben, visszamászni teljességgel a nőbe.

outlander_1_13_5.jpg

Ekkor megérkezik a házvezetőnő a rossz hírrel: a bába nem fog jönni, nem ér rá. Miközben Jamie és Ian javítják a felgyújtott szekeret, a sógor arról beszél, hogy igazából velük itt rendesen bánik az Őrség, mert máshonnan többet visznek el. Ian nem tagadja, hogy kifejezetten várja McQuarrie látogatását, hiszen olyan emberrel iszogathat, aki nem nézi le, nem tekinti nyomorék korcsnak. És egy kicsit Jamie-re is emlékezteti. Ígéri, ami Jenny-vel történt, soha többé nem fog megtörténni, de Randallal szemben nem elég a háznép, kell egy sereg is.

outlander_1_13_88.jpg

Jamie elmondja, hogy az új fickó, Horrocks felismerte őt és hallgatási pénzt kér. Szó esik egy Fraser apuka által elrejtett dugipénzről is, Ian szerint most van az a pillanat, amikor azt fel kell használni. Jamie Claire-nek magyarázza, hogy az a pénz a családalapításra lett volna, ugyanis sok kis vörös loknis lurkót szeretne itt látni maga körül. Claire-ben megfagy a vér, ő úgy tudja, neki nem lehet gyereke. Kicsit gyötrődik, majd elmondja, mi a helyzet. Hát, talán így a legjobb, ölelgeti meg Jamie kicsi feleségét, ő ugyanis nem tudná elviselni az asszony fájdalmát, márpedig szülés közben bármi rosszul sülhet el.

outlander_1_13_6.jpg

Jamie elviszi a pénzt Horrocknak, de persze nem lesz neki elég, tovább fenyegetőzik. Jamie már készül a pisztolyt előhúzni, a dezertőr is előszedi az övét, de hátulról érkezik egy kard, Iané, aki leszúrja a zsarolót. Szerinte még az Őrséghez sem volt méltó. Kicsit sokkos állapotban van a szimpatikus bicebócánk, úgy remeg a keze, nem tudja visszatenni a kardot a hüvelybe, s Jamie figyelmezteti, hogy előtte azért legalább jó lenne letörölni a vért róla. Aztán elássák a hullát (feltehetőleg, mert ezt már nem mutatják).

outlander_1_13_20.jpg

Jenny üvöltése zavarja fel az idilli rusztikus éjszakát. Egy apró kis faragott kígyót szorongatva Jenny Willie-ről beszél, a legidősebb fiúról, aki gyerekkorában meghalt. Odalent a szalonban az Őrség tagjai hallgatják az üvöltést, Yoren (maradjunk ennél a névnél, a karakter amúgy sincs nevesítve) felkiabált, hogy most már azért kuss. Feltűnik a férfiknak, hogy nincs meg Horrocks. Reggel McQuarrie összerakja a képletet. Tényleg matematikai egyenletként magyarázza, hogy három férfi kimegy, kettő jön vissza, az gyanús. Szóval miért is kellett a pasast megölni? Jamie elmondja, azért, mert zsarolta a családját és ezért ő leszúrta. Jól tette, így a bandavezér. Csakhogy van egy bibi, eggyel kevesebb ember van a rablótámadásra, kellene egy jókötésű, ügyes fegyverfogató férfi. Jamie beleegyezik. Ian is jönne, McQuarrie nem mond rá nemet.

outlander_1_13_77.jpg

Claire búcsúzóul odaadja Jamie-nek a faragott kígyót, ugyanis neki faragta a fivér, Shawny Jamie gyerekkori beceneve. Az esőben sétalovagolva McQuarrie magyarázza Jamie-nek, hogy megunta az uraságokért harcolni, inkább a maga bizniszét hajtja. Pénzt elvenni amúgy is jobb buli, mint megkeresni. Beszélgetnek a szabad ég alatti halálról, és hogy Jamie csatlakozhatna hosszútávon a bandához. A vezér kikéri magának, ő soha nem adná fel az angoloknak Jamie-t. Közben "hazakapcsolunk", lássuk, hol tart a szülés. Mindjárt meglesz a baba.  A lovasok tempósabbra veszik a vágtát. Valóban van egy csapda, de nem a pénzszállítók, hanem az Őrség számára. Lassított felvételen látszik, hogy jönnek az angolok, Jamie kardot ránt, majd egy fegyver is elsül.

outlander_1_13_10.jpg

A Murray család legújabb tagja kislány lett, Maggie-nek (Margaretnek) nevezik el. Viszont három napja nem látták Jamie-éket. Ez azért már aggodalomra ad okot. Jenny a magabiztosabb, nyugi, haza fognak jönni. Aztán előszed egy furcsa kettős karperecet, Fraser anyuka kapta nászajándékul egy hódolójától, de soha nem árulta el, kitől. Csak mosolygott, mosolygott. Aztán ugat a kutya és a falábát vesztett Iant hozza valaki, de nem Jamie az, hanem Yoren. Rendes ember mégiscsak, na, hogy visszahozta. Jamie viszont az angolok foglya.

Címkék: Outlander
Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása