Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

The Walking Dead 5x05 - Önsegítés (18+)

2018. augusztus 06. 10:00 - Chat Géza

twd5x5.3.png

A mai részben úgy dől be Abraham kártyavára, mint annak a rendje. Ahhoz képest, hogy a rész megnézése előtt egy olyan minimális spoilerbe futottam bele, hogy ettől az epizódtól majd egy egész életre elmegy a kedvem anyám finom tyúkhúgylevesétől , nos (megvan a jelenet) bármikor tudnék bontani egy jó Vifon levest. Az irgalmatlan belezés elmaradt, de most nem is ez volt a fókuszban, hanem Abraham, akinek a megértéséhez nincs szükség a Révai összesre, de tény, hogy semmit nem lehet tudni róla. Szinte semmit. Nagyon védi Eugene-t és csak a washingtoni missziónak él, de eddig és ne tovább.

Hőseink zötykölődnek az úton. Épp a frizuradivatról csacsorásznak, amikor egyszer csak a busz motorja berobban, Abraham elveszíti az uralmat felette, nekimennek egy lerobbant autónak, ami olyan hollywoodiasan meg is dobja buszt, hogy egy negyed fordulattal, 10 méterrel odébb az oldalára érkezzen. Mindezt a lehető legkiválóbbkor, egy kisebb, 10-20 fős zombi csorda mellett elhaladva. Senkinek semmi baja, Glennék akkor ölnek meg ennyi kóborlót, ha nem figyelnek oda. Mennek tovább.

twd5x5.4.png

Egy kis könyvtárban szállnak meg éjszakára és játsszanak könyvégetősdit, hogy legyen fény meg meleg az éjszakára. Közben Eugene kukkolja Abrahamet, miközben a másik nővel kufircol. Tara rajta kapja, kiderül, hogy a női domborulatok látványától megnyugszik a pici lelke, így ez nem róható fel neki. Tara köpik rá, hát legyen. Már menne is útjára, amikor Eugene elkezd lelkizni, hogy miatta robbant le a busz. Dehogy miattad. De igen, mert egy izzót is beleraktam a benzintartályba még induláskor. Hát Eugene hallod, te lehet, hogy mégsem vagy olyan fene okos. Mindegy, kettejük titka marad. Naná.

Amint felkelt a nap Abraham már menne is, mivel pont van egy tűzoltóautó a közelben, amit elköthetnek. Most mondanám, hogy pöccre be is indul, de csak másodikra röffen be a gép, és akkor is csak 3 méterig bírja, pont addig, hogy a kocsival eltorlaszolt ajtón szabadon kijöhessenek a kóborlók. Ez már nagyobb gondot okoz, mint az útszéli csürhe instant legyakása, még szerencse, hogy Eugene az agy és a locsolócsövet maxra tolva vízágyúzza le a zombikat. Pazar, Abraham is beszarik a gyönyörtől. Életet lehelnek a gépbe és mennek is. Irány Washington. Még mindig.

Amíg le nem robban a gép. Már megint. Irgalmatlan bűz csapja meg az orrukat. Valaki befingott? Nem. Az emelkedőn túl egy komplett izgő-mozgó zombitelep zsizseg és árasztja magából a dögszagot. Abraham nem hallgat az észérvekre, hogy kerüljék el ezt a helyet, csak pár mérföld plusz, de a „ha ésszel nem megy, akkor megy erővel” alapon Abraham aszongya, hogy padlógázzal átcsapatnak rajtuk. Glennéknek nem tetszik, így meg is kezdődik egy minimális lökdösődés és egymás anyjának negatív hangvételben történő emlegetése, amit Eugene egy mondattal húgyoz ketté: „Nem vagyok tudós.” Abraham agya nem kap szikrát, így bever kettőt a nagy zseninek, aki úgy elájul, hogy arccal veszi le az aszfaltot. Abraham kicsit megzuhanva elsétál pár métert, térdre rogy és keservesen sírós fejet vág.

Bezzeg régen: Abraham egy konzervvel a kezében verte péppé valami csúnya betolakodó arcát, aki betévedt a jogosan elfoglalt kis mini Tescójába, hogy megvédje Ellent és a két gyereket, vagyis a családját (?). A hála persze elmarad, hisz már remegnek a kíméletlen katona véres arcát látva. Másnapra le is koccolnak, csak egy üzenetet hagytak maguk után, hogy ne is próbálj megkeresni minket. Abraham egyből kirohan az utcára és elkezdi Ellen nevét üvölteni. megtalálja őket, de már holtan. Letépi nyakából a dögcéduláját, pisztolytáskájához nyúl, kiveszi belőle kézi fegyverét, szájához emeli, bekapja… de mielőtt meghúzná, hallja és látja is, hogy előtte valaki segítségre szorul. Eugenet üldözi három kóborló. Abraham jó katona, segít, de Eugene hiába hálálkodik egy köszönömöt nem tud felböfögni. És Eugene itt hazudja be legelőször, hogy fontos missziója van, ő tudós, és sértetlenül Washingtonba kell jutni, hogy megmentse a világot. (És mint tudjuk, Abraham csont nélkül bekajálta a sztorit, mert az adott újra értelmet az életének.

Címkék: 18+ twd
14 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2014.11.11. 12:21:49

kicsit a szívemhez kaptam amikor eugene kimondta, hogy tud dolgokat, mint layla miller. :D
(knows stuff)

Ha nem lenne meg ki az: en.wikipedia.org/wiki/Layla_Miller

Egyébként pedig egy igen unalmas epizód volt, az elején mikor azt a tudományos bullshitet előadja (illetve mikor ugyan ezt tette 2-3 résszel ezelőtt) simán levágható volt, hogy nem tud ő lufaszt se.

Okés, hogy életképtelen, de, hogy miért kellett ilyen full kreténre venni azt nem egészen értem.
(pedig ugye tudjuk, hogy sose szabad fullba nyomni a kretént)

ensorcelant 2014.11.11. 12:35:01

Minden TWD-ek leguncsibb része volt. Még a nagy coming out sem volt olyan meglepő, sőt inkább várható volt. Remélem a következő részekben visszatérünk a csapat másik feléhez (Rick, Michonne...) Az imdb szerint talán.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2014.11.11. 13:05:47

@ensorcelant: darylt a népnek, ez volt zsinórban a 3. rész amiben szerepelt.

ensorcelant 2014.11.11. 14:03:30

@doggfather: Az 5/3-ban szerepelt. Tényleg nagyon hullámzó a színvonal, 1 jó rész után (No sanctuary; 4 walls and a roof) jön 1-2 szinte nézhetetlen. Kíváncsi leszek, hogy a félévadzáróra mit tartogatnak a készítők, mert ezután a 2 haláluncsi rész után kell 1-2 ütős rész.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2014.11.11. 14:45:57

@ensorcelant: az nem szereplés, hogy a végén megjelenik 1 fél percre. ;)

Battenfeld 2014.11.11. 17:56:37

Szerintem jó kis rész volt. Eugene túlélési taktikája szerintem nagyon jó volt, persze kódolt buktával. Ez tetszik a legjobban ebben a sororatban, hogy mindenki másképp próbálkozik: Rick és Carl pisztolyhősök, Daryl a jég hátán is megél, Lori rácuppant az aktuális alfahímre, Glenn és Maggie összefogtak, Carol átment terminátor tyúkanyóba, szóval változatosak a karik. Ennek a megvalósításához pedig szerintem kellenek a lelkizős, beszélgetős részek.

ensorcelant 2014.11.11. 19:04:42

@Battenfeld: Szerintem is jó ebben a sorozatban, hogy igazán nem maga a történés a lényeg, hanem az emberek reakciója, ki akar ember maradni, és ki csak túlélni.Ebben rejlik egyébként a gyengesége is: Aki zombikaszabolós filmre vágyik, annak sok a lelkizés, aki a drámát szereti, annak meg gusztustalanul véres.
Itt számomra nem lelkizés volt, hanem időhúzás ebben a részben, az előző meg kifejezetten felesleges szálat hozott be.

Micellás Zsizell (törölt) 2014.11.11. 19:07:25

@doggfather: ez a Eugene nekem is gyanús elejétől h nagy kamus :D na majd kiderül egyszer mert én nem olvasok előre úh csak szépen várom az elém tárt részeket

Micellás Zsizell (törölt) 2014.11.12. 19:06:06

@doggfather: képregényt, még egy régi kommentedre jutott eszembe

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2014.11.12. 19:41:06

@Micellás Zsizell: jah, az nem igazán számít előre olvasásnak, mert kábé az első évadnál eltértek tőle. ;)

Nátán Apfelbaum 2014.11.12. 22:15:25

Nem az van, hogy a zombik meg az apokalipszis csak körítés, a lényeg meg embernek maradni, vagy mi a rosseb?

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2014.11.13. 13:09:59

@Nátán Apfelbaum: de igen, miért olvastál valami ellenkezőt?
süti beállítások módosítása