Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

SWAT 1x20 – Az elrablós eset második felvonása

2018. augusztus 03. 11:00 - szde

Előzményként ajánlom a 11. rész hogyvoltját, ezt nekünk gyorsan fél percben (se) össze is foglalják. Hondo megfigyelés alatt tartja az Ázsiai fószert, a gazdag manuszt, akinek a vacsorájára berontott, részletes leírást készít arról, hogy miket lát. DEA nem engedi a fiát iskolába, mindig rajta kell tartania a szemét. Hondo szerint már csak egy darab hiányzik a kirakósból, és ő kideríti, bármi is legyen az.

vlcsnap-2018-07-26-10h11m53s461.png

Jimmynél a felügyelőtiszt leltározik, négy kés helyett csak hármat vallott be – hirtelen én sem tudom, mennyi kés van itthon: van rendes, kenyérvágó, sajtvágó, kerámia, rozsdamentes acél… –, és ez probléma. Mert a kés veszélyes, de hát ezt már tudjuk a gyereknevelésből is, hogy „kés, villa, olló, gyerek kezébe nem való”, főleg nem egy volt elítélt kezébe. A megyét nem hagyhatja el, Jimmy-nek meg alá kell íratnia valami papírt Hondo-val, hogy nála lakik az anyja. Aki amúgy kiborul azon, hogy övé az ágy és csak a gyereke idegeire megy, Jimmy vigasztalja.

Hondo a mosdóban beszédbe elegyedik a fotón látható fickóval, akit látott az Ázsiaival, és rögtön rákérdez, hogy mit bizniszel a manusszal, mert hát a hétvégén is találkoztak. A tag hűséges, Hondo meg megérti, mert ő csak nyaggat, de pénzt nem ad, Ázsiaira lehetetlen bármit rábizonyítani. Ilyen is előfordul, hogy Los Angelesben szakad az eső, de azért Hondo lehúzza az ablakot, hogy lássunk, amint DEA-vel beszél. Van Ázsiainak egy ingatlana, ami túl van árazva, az utolsó drogszállítmány oda jöhet be. Hondo-ra lőnek egy másik kocsiból, de ő menő, és tolatva is jól tud vezetni, majd a támadók közül egyet lelő, egyet a vállán sebesít meg, közben meg széttörte a Chevijét.

vlcsnap-2018-07-26-10h12m33s655.png

vlcsnap-2018-07-26-10h12m48s723.png

Mindenki a helyszínre jön, még a gyilkosságiak nyomozója is, persze esernyővel, mert az eső még mindig szakad. Los Angelesben. Próbálok ezen túllépni, de elég nehezen megy. Jessnek amúgy jól áll, hogy ki van engedve a haja, bájosabb így az arca. Hicks szerint Hondo-nak már ki kellett volna régen szállnia, és a hobbiját be kéne fejeznie, mert most akár halott is lehetne. Bentről fog segíteni, hiába jött a helyszínre a csapata. Érdekes, a csapaton nincsen esővédő, kivéve Deaconön.

Az egyik tag egy bandához tartozik, így jönnek az ellenfél banda egyik tagjához, akinek segítenie kell, hogy merre van a Próféták főhadiszállása, és mit kéne ott találni. Ez a tagnak nagyon bejön. Jimmy és Chris Gyilkosságissal nézik át Hondo jegyzeteit, elég szar élete lehet ennek az embernek, ha a munkája a hobbija is. Jimmy anyu megjelenik HQ-n, hogyan jutott be? A kinti srác szeret beszélni, hát rendben, neki sem lesz sokáig munkája. Anyunak amúgy jó hírei vannak, volt állásinterjún, meg elhozta a papírt, amit alá kell írnia Hondo-nak, és anyu már távozik is. Hondo-val pont összefutnak.

vlcsnap-2018-07-26-10h13m01s701.png

vlcsnap-2018-07-26-10h13m09s899.png

vlcsnap-2018-07-26-10h13m51s829.png

Rajtaütés a Prófétáknál, a hely tele van lopott zenelejátszókkal, meg megvan a sérült vállú tag is, aki csak a sofőr volt, de ha nincsen más, hát ő lesz a hunyó. Melák az elmenekült, egy bérgyilkos a messzi Nevadából, és a vállon megsérült nem hallott még soha Ázsiairól. Hondo DEA-vel beszél, Hicksnek meg azt hazudja, hogy a jogi osztályra megy, de helyette valami bankba jön, ahol le kell szögezni, hogy ő nem biztos úr, hanem őrmester, és meggyőzi a nőt, aki valami fejes a bankban, hogy ne adjon kölcsönt Ázsiainak. Jimmy és Chris közben megfigyelik Ázsiait, aki most tudja meg, hogy volt-nincs 25 milla. Amúgy elég hülye lépés volt Hondo-tól, én biztos bementem volna a jogi osztályra is, alibinek. De hát nem én vagyok kommandós.

Hondo Ázsiaival beszél, az eső még mindig esik. Kis fenyegetések, addig a többiek egy lakásba jönnek, ahol megtalálják a mosdós fickót, holtan. A lakásban meg DEA van ott, de nem ő ölte meg, Gyilkosságisnak viszont muszáj letartóztatnia, mivel nem hívta rögtön a rendőrséget. Vagy a 911-et. HQ-n vallatják a nőt, de nem tud semmi hasznosat, Hondo meg biztos benne, hogy nem ő volt a gyilkos. Szerinte Ázsiai intézte el, hogy a nő odamenjen, Gyilkosságis szerint meg ez csak egy gyilkosság, nem olyan rejtélyes. Hát, ő se olvasott még soha Agatha Christie-t. Hondo lebukik, hogy nem volt a jogi osztályon, Hicks pedig ideges – jogosan – és az ügy végéig fedél alatt kell maradnia a kommandósnak. Hondo meg dühös, mert hát ugye DEA fiáról is szó van, az meg az ő keresztfia.

vlcsnap-2018-07-26-10h14m03s906.png

vlcsnap-2018-07-26-10h14m37s254.png

vlcsnap-2018-07-26-10h14m52s819.png

Victor, Deac és Luca buszpályaudvarra jönnek, ahol megvan Melák, aki szakállas, bár nyilván a forgatókönyvírók se láttak még szakállat, de mindegy. Húszezer dollár van a táskájában, Hondo közben a keresztfiával beszélget, aki aggódik, hogy az anyja nem lépett mégse ki, és inkább a nyelvtannal foglalkozzon, meg egyen. Jess szerint Hondo jó keresztapának, meg hírei is vannak. Doki az, akit Ázsiai nem sokkal ezelőtt felhívta, ugye az első rész végén, ha még emlékszünk rá. Dokitól tudott Ázsiai a megfigyelésről, és miután ez egy magánvállalkozás, ő nem tudott róla, Hondo szerint Doki csak egy aktakukac, és az olyan emberek, mint a civilkontrol, védik Ázsiait. Jess itt lép közbe, hogy mindenki egy csónakban evez, a kérdés már csak az, hova megy a csónak.

Hozzák a fiúk Melákot, Hondo meg gyorsan megfenyegeti, és hát sajnos a megbízóról nem tud sok mindent. Annyit mégis, hogy férfi az illető. Jimmy Deaconnel akarja aláíratni a papirost, ami nem formalitás, és Hondo szignója kell rá, merthogy három jobból nem lesz bal. Bármit is jelentsen ez. Jess és Hondo egy új helyszínről tudnak, ahol Ázsiai szeretne minél több készpénzt szerezni, és Doki is a meghívottak listáján van. Az ingatlanokkal mossa a kartele pénzét, és Doki örül, hogy segíthet, hiszen a lőtárban is mekkora buli volt már. Na, Dokinak csak annyit kell tennie, hogy kimondassa Ázsiaival a dolgokat, de kint fogja várni a csapat a sikátorban, Chris meg pincérnőként a helyszínen. Ja, és a nyakkendőjébe rejtett mikrofont ne piszkája.

vlcsnap-2018-07-26-10h15m05s308.png

vlcsnap-2018-07-26-10h15m12s964.png

Indul a buli, Ázsiai rögtön rámegy arra, hogy Hondo kereste, Doki megígéri, hogy el van intézve az ügy, majd rögtön az ügyre tér, kicsit túlságosan is agresszíven, és a fószer nem mond semmit. Hondo szerint direkt szúrta el Doki a dolgokat, ő akar még egy esélyt, de mindenki ki akarja vonni. Doki tósztot mond, elmondja, hogy az ingatlan sosem hozna sokat, nem mondta el, kitől vette: önmagától. Ázsiai csaló, aki szerint Doki csak részeg, de tartja magát az állításához, hogy felesleges pénzkidobás lenne a befektetés.

HQ-n Doki roppant büszke magára, hogy pénzügyi nehézségei lesznek Ázsiainak, és így ő is a célkeresztbe került. Hondo vallatja Melákot, a Próféták voltak ugyanis a drog terjesztői, és nemsokára jön egy nagyobb adag szállítmány. Egy örmény is benne van a dologban, Hondo pedig nem jöhet velük, de a szabály az szabály. Deac kézben tartja a dolgokat, el fogják kapni Ázsiait.

vlcsnap-2018-07-26-10h15m50s534.png

vlcsnap-2018-07-26-10h16m06s191.png

Megjött a kikötőbe Ázsiai is. Kezd izgissé válni a helyzet. Luca sajnos nem beszél örményül, így nem érti, hogy mi történik, ez az amerikai közoktatásból sajnos kimaradt – eddig. Elég egy kézfogás az üzlet megköttetéséhez, amint ez megvolt, a csipetcsapat beront, Jimmy az örmény fejét párszor odaveri a kormányhoz, Ázsiai meg jó kondiban van, de Deacon még jobban, és elkapta a tagot. Az HQ-n mindenki megnyugszik, megvan a rakás drog is, meg az Ázsiai is.

Jimmyt hívják telefonon, hogy miért, az egyenlőre még homályba vész. Közben DEA és Hondo büszkén figyelik, ahogy Ázsiait elvezetik. Na, Jimmy a régi házához jött, az anyja betört a telekre, és a járőr csak jófej volt, hogy nem vitte be anyut. Anyu csak egy nyakláncért jött, amit régen itthagyott, ér valamennyit az ékszer. Zaciba viszi, mert még nincsen állása, és segíteni akar a fiának. Jimmy nem akar bemenni, anyu meg sír, hogy ő is rossz ember volt, nem csak apu. Szüpp. Az állást se kapta meg, pedig minden kérdésre jól válaszolt, és nem tudja, hogy fog kijutni ebből. Mégiscsak el kellett volna fogadnia azt az állást Long Beachen, vagy hol, az ételosztósat.

vlcsnap-2018-07-26-10h16m45s420.png

Hondo a keresztfiának tart előadást a HŐS szó jelentéséről, ami szép meg jó, és igazából arra fut ki a dolog, hogy DEA is hős, no meg Hondo is, csak hát ezt már nem mondja, mert szerény. Hotelben fog lakni anya és fia, amíg el nem ül a vihar, végül Jimmy is befut, és odaadja a papírt a főnökének. Jimmy anyunak biztos ez a legjobb, hogy a kommandósnak is, az nem világos, de Hondo szignózza a lap alját. Befut a csapat többi tagja, és megint nagy beszéd jön, hogy mennyire örül, hogy ilyen emberei vannak, sose felejti el, köszöni, satöbbi.

Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása