Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Grimm 6x12 – A pusztulás napja

2018. augusztus 02. 15:00 - Kapitánylány

„Összetöröd őket vasvesszővel” - Zsoltárok könyve 2. fejezet 9. vers

A Zerstörer a Grimm botjánál is nagyobb botjával fenyegeti Nick-et és Alice-t, a férfi ötletelni akar, most mi a fenét csináljanak? Alice átváltozik, nagy porfelleget kavar erejével, így támadnak rá zöldszemű lényünkre két oldalról.

01.jpg

A boszorkányszörny és a varázslószörny azon vitatkozik, hogy ki menjen át megmenteni mindenkit, de főleg Diana-t, ezt a csörtét Monroe szakítja félbe, hozta a keveréklény Bibliát. A másvilágról kezd el magyarázni, ahol a Zerstörer a főnök. Szóval Diana olyan dolgokat lát, amit mások nem, a másik világot is, Monroe szerint biztos képes az erejével megnyitni az átjárót, a férfiak átmennek rajta és visszahozzák Nick-et és Eve-t. A párocska persze tiltakozik, féltik a lányukat, aki álmából felébredve kihallgatja őket.

02.jpg

Az első ötlet nem válik be, jöhet a következő, el kell venni a Zerstörer varázsbotját! Emelje fel a kezét, aki azt hitte ez beválik! Senki? Biztos? Persze, hogy ez is hülye terv volt, de legalább rájönnek arra, hogy a másvilág gonosza nem akarja megölni őket.

A fűszerüzlet alagsorában is olvasnak, rengeteget, nekem annyi maradt meg, amikor a Ragnarök merül fel, nem is volt olyan rossz az a Thor film, és ha ott is jó lett a vége, itt is reménykedhetünk a szép végkifejletben, igaz *SPOILER* Asgard elpusztult *SPOILER vége*. Végül csak találnak valami használhatót, amelyből kiderül, hogy a Zerstörer-nek az átjutásához egy Grimm kell (CSK-kód helyi megfelelője), szóval jól át lettek vágva, végig a kezére játszottak, nem szabad megnyitniuk az átjárót! A figyelmeztetés azonban későn érkezik, Diana a kis bottal megnyitja a tükörátjárót, Nick és Alice átvágódik rajta, a Zerstörer pedig belesétál, ajjaj!

03.jpg

Nick és Eve tükröt törve érkezik vissza, utánuk nem jön senki, talán mégse jutott át? Megérkezik mindenki a farkaslakba, Rosalee közli, hogy ma van az a nap, amit megjósoltak, csak reménykedhetünk, hogy nem sikerült a Zerstörer-nek átjutnia. Persze ez hiú remény, mert mi történik ha a vonal foglalt? A Csillagkapu féregjárata átkapcsol egy másik vonalra, mint ahogy régen a telefonok, hopp, ez nem az a sorozat, köszi Ármándó! Szóval egy helyi benzinkút körül baljós dolgok történnek (döglött denevérek hullnak az égből), és a férfi mosdó tükrét nagyon mutogatják.

04.jpg

Nick és Eve mesél a másik világról, ahonnan a Zerstörer, vagyis a Pusztító származik, ahol a keveréklények sosem változnak vissza, még a haláluk után se, pont mint a családi Bibliában. Diana ekkor hangosan felkiált, Eve megváltozott, egy része a másik helyen maradt, újra Juliette, vagyis már nem tud átváltozni. Diana sírógörcsben tör ki, persze nem mostohaapu exe miatt, hanem azért mert a Zerstörer közeledik, ennyit az eddig tökös kiscsajról.

A férfi mosdó tükréből ekkor a meztelen Pusztító (nem, nem a Terminátor) érkezik meg, leszúrva a botjával az épp bent tartózkodó kuncsaftot. A számomra igen tetszetős Zerstörer kivonul, majd a kutast lesokkolózza, kell neki ruha, sajnos.

05.jpg

Diana tovább folytatja a hisztit, sírva közli, hogy megérkezett a Pusztító, nem akar a mennyasszonya lenni! Mindenki igyekszik megnyugtatni, nem fogják engedni, hogy bármi baja is legyen. Adalind megy lefektetni a nyugtalan kislányát, a többiek pedig azon tanakodnak, hogy mitévők legyenek. Egyrészt kell egy rejtekhely, legyen ez a kezdet, vagyis az az erdei házikó, ahol a postás dúvad tartotta az elrabolt kislányt. De ettől még rátalálhat a Zerstörer, kell egy bűbáj is, például a lélekfátyol, amitől Diana-t láthatatlanná tehetik az üldözője elől. A csapat egy része megy a varázslatot készíteni, másik vissza az őrsre hátha történik valami, Eve pedig a könyveket akarja átnyálazni. Közben a csapat utolsó tagja is felbukkan az alagútban a botot keresve, Trubel is itt van!

06.jpg

A felöltözött (sajnos) Zerstörer elindul keresni mennyasszonyát, míg Adalind alkalmazza a lélekfátyol bűbájt lányán. Mehetnek is a rejtekhelyre, amelyről mind Sean-nak, mind Nick-nek vannak emlékei, még abból az időből, amikor Adalind-nak semelyik férfitól nem volt gyereke, de rég is volt… Nick a századosra bízza a kis családját, elindul megkeresni a Zerstörer-t. Adalind szalad utána, hogy elbúcsúzzanak, a csók és az érzelmes szerelmi vallomás után úgy vélem itt nem lesz happy end.

Wu érkezik egy különös üggyel, két holttestet találtak egy benzinkúton, közelben döglött denevérekkel. Feltérképezik a helyszínt, valószínűleg a Zerstörer érkezési oldalához van szerencsénk, ezt Nick-nek is látnia kell.

Közben a fűszerüzlet alagsorában a Pusztító botjának az élettörténetét nézik át, Dávid (az óriásölő) kezében is ott van, illetve Mózesnek is volt szerencséje hozzá. Ekkor hangokra lesznek figyelmesek a földszintről, de csak Trubel az, mindenkire a frászt hozva, gyorsan be is avatják az eddigi eseményekbe.

08-1.jpg

08-2.jpg

Miközben a benzinkúton Nick-kel kiegészülve a helyszínt nézik át, majd a biztonsági felvételeket, addig a Pusztító a helyi nyelvvel és kultúrával ismerkedik. Konkrétan a rátámadó hajléktalanok egyikét öli meg a kígyóvá átváltozott botjával, könnyű lesz követni a nyomait.

Az alagsorban még mindig a nagy bot a téma, Juliette-t idegesíti, hogy olyannak látta, mintha sok darabból lett volna összeragasztva. Monroe-nak ekkor esik le, hogy ismer egy legendát, amiben leírják, hogy egy nagy erejű botot 100 darabra törtek és azokat szétszórták az egész világban. Szóval a Pusztító valószínűleg összerakta nagyjából mielőtt átkerült a másvilágba, és csak Nick kis botja hiányzik hozzá, hogy teljes legyen, azonnal figyelmeztetni kell, odahívják az üzletbe!

09.jpg

Diana hangokat hall, az átalakult Zerstörer ugrott be hozzájuk. Felsikít, apja rátámad a Pusztítóra, kap is egy villámütést. A kislány erre felriad, csak rémálom volt, nyugtatják a szülei. Diana nem így érzi, mert a szörnynek nem csak ő, hanem az öccse is kell!

Nick lélekszakadva rohan le a lépcsőn, előadják neki a felfedezésüket, nagyon kell vigyázni a kis botra, nem szabad odaadniuk a Pusztítónak, lehet csak azzal tudják legyőzni. Nick visszamegy az őrsre, Trubel az utolsó gyilkossági helyszínre. A rendőrségen a fiúk felfegyverkeznek, de ez nem ér sokat, a megérkező átváltozott Zerstörer az egész rendőrőrsöt legyilkolja.

10.jpg

Wu, Hank és Nick az egész tárat rálövi, de meg se karcolódik a Pusztító. A varázsbottal letaglózza őket, a leghamarabb feltápászkodó Wu átváltozva támad rá, azonban a Zerstörer a bottal leszúrja őt. Nick megszakadó szívvel nézi végig barátja halálát, dühében neki megy a másvilági ördögnek, aki simán leüti. Hank ekkor még egy adag ólmot küld a Pusztító felé, aki cserébe torkon szúrja, Nick-nek az ő halálát is végig kell néznie! Nem, nem, nem! Innen folytatjuk! De hogy? Miért?

Címkék: grimm
6 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Gabba 2018.08.02. 15:30:08

micsodaaa? Wu és Hank kaputt?
hát, nem mondtam túl szépeket az írokra, amikor láttam ezt a részt....

Pácsó Ármándó 2018.08.03. 11:21:55

Ó, szegénykék! :-((
Trubel hogy befutott a végére!
Nagyon jó lett a hogyvolt, ülnek a Csillagkapus hasonlatok és vicces is volt meg olvastatta magát :-)
Még mindig azt gondolom, hogy ha a Zerstörer ki tud nyúlni a tükrön, akkor át is tud jönni önállóan, legfeljebb a fenekén lesz egy kézitükör mindig, hogy egy kis darabja odaát maradjon. De ha ettől eltekintünk, akkor ki b@ccta el? Hát Julis! Ha nem megy át, Nick se megy át érte, a Zerstörer meg nem jut át ide soha. Amúgy tuti, hogy még Nick botját is meg fogja kaparintani Z.

Gabba 2018.08.03. 18:15:28

@Pácsó Ármándó: Nick botjára pályáznak néhányan.... és nem csak a szereplők közül :)

Trubel vagy megöregedett az elmúlt pár hétben, vagy hozzá nem értő sminkes kenceficézte ki, mindenesetre nem néz ki olyan jól, mint a korábbi évadokban.

Kapitánylány 2018.08.04. 07:21:25

@Gabba: én csak annyit mondogattam, hogy ez biztos nem fog megtörténni, valahogy mindenki túléli! bár elnézve az egészet, ebben a sorozatban a főszereplők közül senkit se öltek még meg... egyszer Julist, de őt is visszahozták... Trubel-lel kapcsolatban: most, hogy írod! én is néztem mi olyan furcsa, az a hosszabb haj, de tényleg öregedett egy kicsit...

@Pácsó Ármándó: köszönöm, köszönöm! van néhány logikai bukfenc a sorozatban, de hát azért szeretjük, hogy megbocsássunk neki! :)

Nick botja, hát igen, sokan pályáznak arra a csoda botra! XD

Pácsó Ármándó 2018.08.10. 16:39:14

Már olyan kíváncsi vagyok a végére! :)

AaannnaaA 2018.08.19. 08:00:30

A Zerstörer ezzel a borzalmas festett szőke hajjal.. Mehh! Vajh' odaát hol vette a hajfestéket? :)
Azért a halálozásokon qrvára kiakadtam, ez nem egy olyan sorozat, ahol nyírják a főszereplőket, főleg nem párosával!
@Pácsó Ármándó: A befejezés engem is érdekelne.
süti beállítások módosítása