Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Honnan olyan ismerős Gabriel atya?

2018. július 31. 17:00 - Sick Rhymes

3d9d768f-d07f-445a-ab68-7a99dd3a8ac7.jpg

Viszonylag kevés olyan karakter maradt a nyolcadik évad végére, aki több éve aktív szereplője a sorozatnak. Az egyik kivétel Seth Gilliam, vagyis Gabriel atya, a sorozat egyik legösszetettebb karaktere, aki az ötödik évadban bukkant fel. Ha nehéz is közönségkedvencnek nevezni Gilliamet, azért azt le kell szögezni, hogy sok szereplővel ellentétben Gilliam már egész vaskos karrierrel a háta mögött érkezett a sorozathoz, és talán ezért lehet az, hogy az ember több év Walking Dead után is felteszi a kérdést, honnan ilyen ismerős ez a csávó?

Gilliam először a Bill Cosby Show-ban tűnt fel, de utána sokáig főleg totál ismeretlen produkciókban volt látható. Az első komolyabb említésre méltó szerepére egészen 1997-ig kellett várni, mégpedig a kultikus Csillagközi Invázióra, amelyben Gilliam nem mást játszott, mint Sugar Watkins őrmestert, a hős katonát, aki három társa életét megmentve magára rántott egy csomó gyilkoló űrbogarat, majd felrobbantotta magát, és vele több tucat kis rohadékot.

Pár elég rosszul sikerült film (Tar, Punks) után Gilliam aztán egy másik kultikus produkcióban, az Ozban találta magát. Az Ozről az igazi sorozatfüggők tudják, hogy az HBO első prémium kategóriás szériája volt, még bőven a Drót, a Deadwood vagy a Maffiózók előtt. A fegyházas sorozatban Gilliam Clayton Hughes felügyelőt alakította, és egész szép karakterívet írtak neki a végén. Gilliam itt egy börtönőrt játszott, akinek az apját az Ozban gyilkolták meg, és nem mellesleg legjobb barátok voltak a börtönigazgatóval. Gilliam a harmadik évadban tűnik fel börtönőrként, később aztán fegyencként kerül a rácsok mögé ugyanitt, hogy aztán itt is halállal végződjön a karaktere története.

Gilliam ezután felbukkant a Law & Orderben és pár kisebb produkcióban, de következő nagy dobása egy másik kultikus sorozat, a Drót volt. Gilliamre úgy látszik ráégett, hogy tökéletesen áll neki, hogy valami hivatalos szervhez tartozzon, legyen szó űrhadseregről, fegyőrködésről vagy utcai rendőrködésről, mint a Drót esetében. A Drótban ráadásul elég kiemelt szerep jutott neki, hiszen Ellis Carver őrmestert, majd detektívet alakította, aki Herckel az egyik legemlékezetesebb rendőrpárost jelentették az első évadokban. Carver a sorozat végére piti, morálisan instabil utcai zsaruból mintarendőr lett, akinek volt egy szállóigéje is a sorozatban: "A drogháborút azért nem hívom háborúnak, mert a háborúknak egyszer biztosan vége van".

the-wire-the-wire-35299935-1600-1200.jpg

Mindezek ellenére Gilliam még ezek után sem kapott igazán kiemelkedő szerepeket, bár azt is hozzá kell tenni, hogy a Csillagközi invázió, a Drót vagy éppen az Oz csak évekkel később kapta meg azt a kultikus státuszt, amit megérdemelt, a 2000-es évek elején bizony még nem kábelsorozatok menő mellékszereplői közül válogattak a nagy mozifilmek, mint manapság. Gilliam évekig csak egy-egy epizódra tűnt fel olyan sorozatokban a Law & Order mellett, mint a Nurse Jackie, a CS: Miami, a Damages, a Homeland, a Good Wife vagy a Gyilkos elmék. Egészen 2011-ig kellett várnia, amíg ismét rendszeres szereplője lesz valaminek, ez végül a Teen Wolf lett, ahol egy természetfeletti lényekkel szimpatizáló állatorvost játszott éveken keresztül.

teen_wolf_season_3_episode_5_frayed_deaton_1.jpg

A Teen Wolf harmadik évada után kapta meg Gabriel atya szerepét a Walking Deadben, és azóta voltaképpen ez az első számú munkahelye, a jövőben csak egy tévéfilmben, és két kisebb nagyjátékfilmben lesz csak biztosan látható.A Walking Dead kilencedik évadában azonban biztosan feltűnik, ráadásul úgy tűnik, átveszi a kötelező félszemű karakter helyét Carl halála után, ugyanis az eddigi promókból az derül ki, egy fertőzés miatt Gabriel teljesen megvakult a jobb szemére.

Mindenesetre aki az ötödik évadot csak most kezdi, figyeljen rendesen Gilliamre, mert azon kevés karakterek egyike, aki egészen szélsőséges fejlődésen megy keresztül.

Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása