Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

A zseniális háttérsztori a Walking Dead egyik legsokkolóbb jelenetéhez

2018. július 29. 10:00 - Sick Rhymes

screen-shot-2014-07-25-at-4-28-07-pm.png

Hiába találkoztak már a túlélők kannibálokkal a Walking Deadben, a Terminus talán azért volt pár fokkal sokkolóbb, mert az emberek tényleg egy jobb életet keresve találtak egy rakás beteg állatot, akik embereket esznek. Az egész Terminus-időszak talán legdurvább jelenete az, amikor szó szerint vágóhídra viszik a szereplőket, hogy térdepelve, kipeckelt szájjal, megkötözött kézzel egy vályú fölé térdeljenek, és várják, hogy elvágják a torkukat. A kétségtelenül sokkoló részlet nem csak azért emlékezetes, mert itt ölik meg Robin Lord Taylor karakterkét, hanem azért is, ahogyan készült.

A No Sanctuary címet kapó évadnyitó egyébként több klasszikus horrorfilm előtt is tiszteleg, azonban az említett jelenet egy kicsit másféle "horrorfilmből" merített ihletet. Mint az a Talking Dead afterműsorból kiderült, Greg Nicoterót az 1979-es Alien inspirálta, pontosabban az a jelenet, amikor a xenomorf kiugrik az egyik csávó mellkasából. Erre gondolok:

Ezt annak idején úgy forgatták, hogy nem mondták el a színészeknek pontosan mikor, hol és hogyan fog előbukkanni a xenomorf, hogy igazán őszinte reakciója legyen a színészeknek. Sőt, még azt sem mondta el nekik Ridley Scott, hogy valami elő fog bukkanni a csávó mellkasából.

Nicotero ugyanezt a megoldást választotta Robin Lord Taylor nyakának az elvágásánál is. Glenn, Rick és a többiek reakciója teljesen őszinte, senki sem tudta a forgatáson, hogy ennél a jelenetnél tényleg megölik valamelyik karaktert.

 

Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása