Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Lucifer 3x16 - Infernal Guinea Pig

2018. július 28. 11:00 - Szencsike

A mai részben alaposan átírjuk a Bibliát, nem mintha eddig ne tettük volna meg, de ez most felforgatja az ismereteinket. Lucifer előadásában Káin és Ábel története kifejezetten vicces, sőt, ehhez még egy aranyos pálcikaemberekkel illusztrált rajzokat is készített. Káin és Ábel mindenen veszekedő testvérek voltak, amíg Káin meg nem ölte Ábelt, ekkor vált a világ első gyilkosává. Azt a részt, ahol a Teremtő Atyuska megbélyegzi őt, Lucifer nem tudta lerajzolni, de a vége ismert, jókora szívás Káin számára. Viszont mi van, ha megváltoztatjuk mindezt? Mi lenne, ha meg sem ölné Ábelt? Lucifer letörli a megfelelő ábrát és egy üres lapot rak a helyére, jelezve, hogy Káin ezzel tiszta lapot kapott. Ugyanis egy másik ábrán Lucifer visszatér a Pokolba, onnan felhozza Ábel lelkét egy megfelelő testbe, majd megbocsájthatnak egymásnak, ezzel minden szép és jó lesz. Piercet sokkolta a dolog, hogy a tesója a Pokolba került, Lucifer megerősíti, a legelső ápolt volt odalent. Pierce  elégedett is, mindig Ábel volt a nagyobb barom kettejük közül, de senki se hitt neki. Lényeg az, ha Ábelt sikerül életre kelteni, akkor nincs bűn, nincs jel, és Pierce/Káin végre halandó lesz.

1.png

A második lépés, hogy a közelmúltban elhunytak fényképeit nézegetik, Pierce ki is nézett egy fiatal, jóképű fazont, de Lucifer vétóz, már több napja halott. Ugyan már, ha Ábel belebújik, kő kövön nem marad, de nem ez a lényeg. Lucifer már csinálta ezt, hisz ott volt Malcolm esete, illetve az Édesanyja is így kelt életre, a hullának frissnek kell lennie. És milyen jó, pont jön Chloe, robbanás történt egy irodaházban, van egy halott és egy másik a kórházba került. Lucifer kissé túlságosan is lelkes a halott miatt, de Pierce gyorsan helyesbít, elmennek Luciferrel a kórházba, ahol kikérdezhetik a sérültet. Aki egyébként nem biztos, hogy felépül, de Chloe jobb ha nem kérdez semmit, ő megy Dannel a helyszínre, ha már Pierce ilyen határozottan lestoppolta Lucit. A helyszínen Dan tájékoztat, a bombát egy futár hozta, amit az asszisztens nyitott ki, a futár a halott. Viszont a bombát nem az asszisztensnek szánták, hanem a főnökének, a híres filmproducer Alexa Lee-nek. A robbantáskor otthon volt, az edzőjével pilatesezett. Sajnos producerként sok a haragos, ám a leveleit az asszisztense Bree Garland kezeli, ő tudna többet mondani, ám a hölgy a sürgősségin fekszik, élet-halál között lebegve.

2.png

Lucifer és Káin a kórházban egy eszméletlen fiatal hölgy mellett ácsorognak, ő lenne Bree, az asszisztens.  Ám ő eleve nem is lenne jó Luciferéknek, ugyanis ha egy fiatal testbe kerülne Ábel, akkor  Káin még kb. 70 évet ráhúzhat az örökkévalóságára. Nekik egy öregebb kell és szerencsére, vagy épp sajnos, egy idős úr hal meg néhány ággyal arrébb. Meg is nézik az öreg kartonját, 97 éves, megtagadta az újraélesztést, Ábelnek pont jó lesz ez a test. Mehet a menet, Lucifer eltávozik a Pokolba, közben mellettük a hölgy szép csendben meghal, majd Lucifer visszafordul, de az öreg nem ébred fel. Bree viszont igen és egyszerűen  elsétál. Luciferék meg azon vesznek össze, hogy vajon nem szúrtak-e el semmit a lélekbeültetéssel. Káin/Pierce tesz néhány lépést, hogy lehiggadjon, és így veszi észre, hogy Bree eltűnt, és Lucifer sejti mi történt. A nő is meghalt, így lehetséges hogy rossz testbe rakta be Ábelt, de nyugi, Ábel él, a jelnek el kellene tűnnie,ám az még mindig ott virít Káin/Pierce karján. A páros később már hiába keresi Ábelinát, a női testbe bújt tesó túl fürge. Lucifer Chloét javasolja, ő segíthet megtalálni, de Pierce szerint ez egy borzalmas ötlet, már az is, ahogy elmesélik neki, hogy Ábelt felhozták a Pokolból, aki pont véletlenül az aktuális nyomozás koronatanújába költözött. Viszont Ábel mindenképp kell a tervük végrehajtásához, úgyhogy nekik kell megtalálni. Vajon hova mehetett, Pierce nem nagyon ismeri a tesó szokásait, Lucifer pedig nem is ismeri, hiszen hiába éltek együtt odalent, ő alig találkozott vele, de tud valakit, aki segíthet.

3.png

A rendőrségen Dan és Chloe az Alexának küldött fenyegető leveleket olvassák át. Dannek még egy extra meglepetés is jut, Alexa cége szponzorálta a kedvenc katasztrófa filmjét, ahol egy csapat tini indíja újra a Föld magjának a működését. Izgalmasnak hangzik, viszont az egyik levélíró halálosan megfenyegette Alexát, ő Liam Wade, a Z prófécia kitalálója, őt fogják elsőnek megkeresni.  Doktor Lindánál Charlotte számol be arról, hogy mit tett eddig azért, hogy visszanyerje az emlékeit, javítsa a memóriáját. Még egy borzalmas löttyöt is iszik, hátha az segíti az agysejtek működését, de semmi eredménye. Lindától is memóriajavító trükköket vár, de Linda nem ebbe az irányba indulna el. Előbb kielemezné Charlotte állandó nyerni akarását, és ha ennyire emlékezni akar, idézze fel, mitől is fél ennyire. Említett egy állandóan visszatérő rémálmot, amiből nem tud kitörni, de Charlotte még beszélni sem hajlandó erről. Sőt, nagyon felzaklatja, hogy nem azt kapja, amit kért, viszont Linda úgy gondolja, hogy zavarja, hogy itt a terápián más irányít, de jobb lenne, ha most hagyná, hogy más vezessen. Charlotte köszöni, de ebből ő nem kér. Lucifer és Pierce egy démon szakértelmét veszik igénybe, hogy megtalálják Ábelt. Mézi azonban a keresésben nem segít, de hasznos infókat ad az uraknak. Ábel volt a legelső páciens odalent, rajta gyakorolták és fejlesztették ki a kínzás minden praktikáját. Egy időhurok segítségével dolgoztak, hagyták hogy Ábel jól érezze magát, majd jött Káin és megölte, újra és újra és újra. Teljesen mindegy, hogy mit csinált, néha még az idősíkokat is változtatták, Káin mindig megjelent és megölte őt. Viszont Ábel tanulékony fiúnak bizonyult, sok nyelvet megtanult, sokféle készségre szert tett. Remek, és most egy nő testében van… Viszont mi van akkor, ha Ábel most is azt hiszi, hogy a Pokolban van és az időhurok miatt ez csak egy újabb kínzó kaland. Az időhurkos történetekben egy valami a közös, Ábel nagy csajozógép, Lucifer már sejti is hova mehet egy hozzá hasonló.

4.png

Ábel most sem hazudtolja meg önmagát, felfedezi a csinos csajokat, leáll velük flörtölni, de azok nem vevők a régimódi szövegelésére, de legalább követheti őket egy menő bárba. Valahol a Los Angeles melletti erdőben Dan és Chloe túráznak, Liam Wade valahol itt lakik, tipikus prepper. Chloe azon aggódik, hogy Luciferből végre tisztességes nyomozótárs-alapanyagot faragott, erre jön Pierce és egy szó nélkül elviszi, Lucifer pedig egy szó nélkül követi. Dan szerint nincs baj, Lucifer mindig is Chloe partnere lesz, ez csak egy aprócska kitérő, viszont egy aprócska piros pötty jelenik meg Dan homlokán, valaki célba vette őket. A fákra szerelt hangszórókból felhangzik Liam hangja, követeli, hogy tűnjenek el a birtokáról, ám Chloe megmutatja neki a zsarolólevelet. Liam is előbújik, álcaruha van rajta, kissé zakkant a tag, de Alexa megkapta a levelét! Sajnos azonban nem ő lesz az emberük, ugyanis a halálos fenyegetést átvitt értelembe gondolta, hiszen előbb-utóbb tényleg mindenki meghal. És ha nem teszik rendbe a bolygó magmaáramlását, lehet előbb jön el a halál mint utóbb. Ja, Dan is látta a filmet, Liam szerint a film egy fontos ügyre hívta fel a figyelmet, de a gagyi tini-akciófilm verzió miatt az üzenetét ma már senki sem veszi komolyan. Viszont a filmnek hála eljutott végveszélyre felhívó üzenet sok emberhez, így még hálás is a nőnek, akinek eleve sok ellensége van: néhány bűnöző, a boliviai maffia és a mutatványosok.

5.png

A menő tetőtéri bárban Ábel a csajokat stíröli, de vége a mókának, Ámenka eljött érte, visszaviszi a Pokolba. Ugyan nem, ő csajozni akar, de Ámenka elérak egy tálcát, ahol végre Ábel tükörbe nézhet, önmagával. Egy női testben van, most már érti, hogy miért nem moccantak rá. Ettől függetlenül ő bulizni akar, igaz egy idő után tuti jönni fog a bátyja és megöli őt. Mindig megöli őt, hiába bujkál, hiába áll ki ellene, hiába tesz bármit is, mindig megöli. Ámenka viszont tudna egy megoldást, előveszi a fegyverét, ezzel megoldódnának Ábel gondjai. Káin és Lucifer már a sokadik sztriptíz-bárt járták végig, eddig nincs meg a tesó. Viszont még ha meg is lenne, azt se tudják mihez kezdjenek vele. Apu szemet szemért típus, szóval egyik verzió szerint Ábel megölhetné őt. De vajon Káin hova kerülne, odaföntre vagy esetleg lent megrekedne egy időhurokban? Ugyan már, miért kerülne a Pokolba, ahol a bűntudattal kínoznak? Nincs bűntudata, hisz ugyanannyira meg akarta ölni Ábelt, mint ahogy Ábel őt, egyszerűen csak ő nyert. Viszont elsétál mellettük néhány alulöltözött hölgy, Lucifer követi őket, hisz Ábel helyett is gondolkodnia kell.

6.png

A rendőrségen Dan meghozta az eredményeket Liam birtokáról, nincs nyoma, hogy a bombát ott készítették volna. Chloe a bolíviai maffia ügyeibe ásta bele magát, Dan viszont vigyorog,  neki még mindig a gonosz mutatványosok elmélet tetszik, ha Liam agymenése alapján vizsgálják Alexa ügyeit. Bolívia viszont járhatóbb út lesz, ugyanis a bomba egyik alkotórészét Bolíviában gyártották, ráadásul Alexa cége is rendelkezik bolíviai kapcsolatokkal, de sajnos alvilági, drogmaffiás körökből. Chloe alaposan utána járt ennek, még az FBI-os kapcsolatát is bevetette, és lehet nagyobb halat is foghat. Egy maffiatag megérkezett L.A.-be. Ez a maffiatag is ott van a bárban, sőt, Káin és Lucifer is megérkezett. Ábel meglátja a tesóját és ezek után már Ámenka sem szimpatikus neki. Elveszi a pisztolyt, de ugyanebben a pillanatban a maffiózó Ábelra céloz, Ábel is lő és eltalálja őt. A bárban mindenki menekül, még Ábel is eltűnt, Lucifer viszont a tesójára mérges. Ámenka nem fogja hagyni, hogy Lucifer véghez vigye a tervét, Ábel szabadon engedése nagyon veszélyes volt, alaposan feldühítheti vele az Apját. Pont ez vele a cél, Lucifer most is a saját bajait akarja ezzel megoldani, két legyet egycsapásra. Ugyan már, az ördögi arc elvesztésénél és a visszakapott angyalszárnyaknál az Apjuk nagyobb károkat is tud neki okozni! Lucifer nem fog meghunyászkodni úgy mint Ámenka, a tesó viszont megfogja keresni Ábelt és visszaküldi őt a Pokolba!

7.png

Pierce nincs elájulva, hogy Ámenka keresztbe tehet nekik, de legalább megtudta, hogy a pisztolyos pasas a bolíviai maffia tagja, és sajnos ezt már nem titkolhatják el Chloe elől. Ez a nemes feladat Pierce-é lesz, és amikor színt vall Chloénak, az nem tesz semmit. Egyrészt azért, mert a felettesen, nem cseszheti le úgy, ahogy Lucifert szokta, amikor hibázik, másrészt ha már ellopta tőle Lucifert, legalább beavathatta volna a terveibe. Viszont fontosabb kérdés az, hogy miért akarják Bree-t megölni, így Chloe visszakéri Lucifert, Pierce pedig egyedül keresi tovább Breet. Chloe Luciferrel Alexát kérdezi ki, a nő nem is érti, hogy miért akarná bárki is Breet bántani, másrészt hogy a fenébe jutott ki a kórházból? Teljesen új ember lett belőle Lucifer szerint, Alexa annak örül, hogy az asszisztense jól van, csak meg kell találni, hiszen teljesen elveszettnek érzi magát nélküle az ügyei intézése közben. Chloe megérti, de miért pont Bree, milyen ellenségei lehetnek Bolíviában. Bree hatékonyan dolgozott az ügyfelekkel, akiket Alexa nem válogathatott ki, hisz bárhonnan jól jön a pénz a kissé zs-kategoriába illó filmjeihez. Chloe minden iratot látni akar, de sajnos ezek a széfben vannak, amit csak Bree tud kinyitni, ujjlenyomat-azonosítós zára van. Ez gyanúst mi rejtőzhet benne?

8.png

A választ a rendőségen tudjuk már meg, Dan leellenőrizte a céget, a pénzmozgások alapján úgy tűnik, hogy Bree sikkasztotta a dél-amerikai pénzeket. Chloe nagyon mérges lesz, miért tenne ilyet, hiszen Alexa adott neki munkát, mellette lett profi asszisztens, egy ilyen kapcsolatot nem lehet csak úgy eldobni, és igen, ez erős utalás Lucifer hálátlan viselkedésére is. Meg kell találni a kapcsolatot Bree és a maffia között, mivel megszökött a kórházból talán otthagyott valamit, Dan megy ellenőrizni. Pierce visszatér Mézihez, aki épp Lucifer lakásából hozza el a saját fegyvereit. A démonka nem különösebben sajnálja, hogy egy fejvadászat miatt lepattinthatja őt. Viszont a végső érv az lesz, hogyha Mézi segít, keresztbe tehet Ámenkának. Oké, ez könnyű volt, Ábel is elég könnyű kiismerni, nők és a kaja, de de most, hogy ő is női testben van, talán okozhat meglepetéseket. És okoz is, ugyanis Ábel  kilép a liftből, és lelövi Káint. Ábel ugrándozik örömében hogy lelőtte végre a senkiházi tesóját, de az megijeszti, hogy Mézi felismerte őt. Sajnos azonban nagyobb baja is lesz, Káin nem halt meg. Káin felkelt, Ábel az eljövendő halálra készül, ez már nála olyan mint Pavlov kutyájánál a nyáladzás. Viszont Káin nem fogja megölni, hiszen segítenie kell neki meghalni. Elmagyarázzák neki, hogy Mézi volt a Pokolbéli kínzója, egy időhurokban ragadt és mindig Káin ölte meg, most azonban nagyon is életben van.

9.png

A rendőrségen Pierce már Lucifert avatja be a félresikerült gyilkossági kísérletbe, mostantól a C-terv lép életbe, akármi is legyen az, mert még ki se gondolták. Bree/Ábel a kihallgatóban ül, Chloe és Charlotte fognak vele beszélni, de Ábelina nagyon rámozdult Charlottera. Chloe „Bree” viselkedését azzal magyarázza, hogy csak stresszes a traumák miatt, a hadnagy szerint csak rá kell hagyni. Ábelina már a juhait emlegeti, ami az ő idejében (=évezrdekkel ezelőtt) házassági ajánlatok alapjai voltak, bőven elég lenne két feleségnek. Komolyra kéne fordítani a szót, a nyomozóék a bolíviai kapcsolatokról akarnak hallani, cserébe teljes védelmet kap. „Bree” bármibe belemegy, amit a szépasszony kér tőle. Sőt, igazából bármi jöhet, ha nem kerül vissza abba a pokolba, ahonnan jött. Charlotte mintha tudná miről beszélne,  kihallgatás ennyi volt, Chloe már viszi is Breet. Ámenka tovább keresi Ábelt, ezúttal Mézinél, viszont ott csak egy felöltöztetett bábut talál és egy piszkosul mérges Mézit, aki végre leverheti rajta minden dühét, ami a Linda-Ámenka párossal kapcsolatban csak felgyűlt benne.

10.png

Chloe, Lucifer és Bree visszatértek az irodába, a csaj, lélekben férfi semmire sem emlékszik a bolíviaikaról, de bárhova odateszi az ujját, ahová Chloe csak kéri. Dan is telefonál, nincsen már semmi a kórházban, mindent Alexa vitt el. Ez túl gyanús, így utánanézett Alexa alibijének, a pilates edzése eredetileg reggelente van, de a robbanás napján, átrakatta délutánra, amikor robbant a bomba. Vagyis tudott a bombáról, mert figyelmeztették őt, vagyis nem Bree az igazi gyanúsított, hanem Alexa. Alexa dolgozott együtt a maffiával, Bree rájött és be akarta köpni őket. Talán a maffia megpróbálta lefizetni Breet, ezért volt annyi pénz a számláján, de mivel ez nem jött be, hát robbantottak. Viszont ennek a széfes keresgélésnek sincsen sok értelme, Alexa mondta meg nekik ezt is. Lucifer közben megkéri Breet, hogy nyomja rá a széf olvasójára az ujját, és ekkor Chloe rájön, hogy ez csapda. A széf ugyan kinyílt, és benne ott a bomba, ha elveszi az ujját, robban. Ez az egész csapda volt, a vonal másik végén Pierce már parancsba adta a tűzszerészek indulását, de Chloe nem fog elmenni. Bree az áldozat, nem tehet a bombáról, nem fogja itt hagyni, hiába dühös rá Pierce és Lucifer is. Ábelina hálából megosztja vele a nyáját, örökre, ha kéri! Pierce tudja, hogy most nem győzhet, így irányítani fogja Chloét, hogyan hatástalanítsa a bombát. Most Dan tiltakozik, ez nagyon veszélyes, és gondoljon Trixiere is. Állandóan rá gondol és Bree is a lánya valakinek, szóval ez nem érv. Pierce elmagyarázza, hogy mit tegyen a szerkezettel, de Lucifer is tiltakozik, mert ezzel csak Chloe került veszélybe, még úgy is, hogy egy másik fiatal „hölgyet” kell megvédenie. Chloénak már elege van, hogy Lucifer akadékoskodik,  menjen el, vagy kuss legyen. Lucifer marad, hisz társak, így az ő feladata lesz, hogy lenyomva tartsa Bree ujját, addig Chloe szétszereli a bombát. Kiszedi a detonátort, gyorsan elhajítja, ami ugyan robban, de mégse ölt meg senkit. És hadd ne tudják meg, hová dugná fel „Bree” az ujját.

Mézi viszont egy jókora átalakíthatós autót dugna fel jó mélyre Ámenka hátsójába, aki nem küzd. Őt próbálták volna óvni, de Mézi nagyon zabos az árulásuk miatt. Sajnos Ámenka nem fog verekedni, Mézi feladja, ás dühösen elmegy. A helyszínen Chloe hozza a híreket, Alexa ujjlenyomata ott volt a bombán, mosta a bolíviaiak pénzét, Bree pedig megpróbálta lebuktatni őt. Chloe megköszöni Lucifernek a segítséget, nélküle ez a bombás dolog nem ment volna. Chloe el, Lucifer pedig rájött, hogy nélküle Chloe nem is lett volna veszélyben. Lássuk Charlotte-ot, végre bevallja Lindának, hogy irányítás mániás, de sokkal fontosabb az, hogy van egy visszatérő rémálma, ezt élte át a Pokolban. Békésen indul a reggele a gyerekeivel, majd felbukkan egy régi ügyfele, aki megöli a családját. Tudja, hogy az illetőnek börtönben lenne a helye, de mégis azt választotta, hogy megvédi. Charlotte csak mosolyog, nem tesz semmit mialatt megölik a családját.  Ez ismétlődik állandóan, csak más-más védence öli meg a családját. Nem akar visszatérni ide, de nem tudja mit tegyen, hogy elkerülje ezt a helyet. Ezt élte át a Pokolban, ami rémálomként tér vissza. A Lux előtt Káin és Ábel békülnek, vagy legalábbis elásták a csatabárdot. Sajnos a jel nem tűnt el, de ha már ismét itt vannak mindketten, jobb ha tartják a távolságot, Ábelnek sok mindent kell átgondolnia, hisz a tesó ölte meg, állandóan. Ábel el, Lucifer megdicséri Pierce/Káint, hogy ez egész jól alakult, de van egy rossz híre. Fel kell bontania az egyezségüket, rájött, hogy veszélybe sodorta volna a nyomozót, ez túl nagy ár lett volna neki. Az Ördög mindig állja a szavát, ezért is volt ennyire nehéz meghozni ezt a döntést, igaz ez egész könnyű volt. Káin kénytelen belenyugodni, de Ábellel kezdődött minden, vele is ér majd véget, amíg ő él, addig neki is van remény. Nos, ezt jobb ha átgondolja, Ábelnek is alkalmazkodnia kell az életéhez, gyalog kel át az úton, ott majdnem elcsapja egy taxi, de ha a taxi nem is, egy mentő üti el… Ennyit Káin esélyeiről. Zenelista.

Címkék: lucifer
Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása