Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Into the Badlands 2x01 Tiger pushes mountain („Hegyet tol a tigris”)

2018. július 27. 15:00 - vero.na

Az első évad végéhez képest hat hónappal később folytatódik a történet. Az első jelenet nagyon erős, Rag’n’Bone Man Human című számára látunk vonulni feltételezhetően rabszolgákat egy elég ronda bányavároskán keresztül. Köztük van Sunny, megbajuszosodva, madárszarral(?) a haján. A helyi kisfőnökhöz viszik, aki előad egy szokásos, karakteréhez illő beszédet, ami mindig arra jó, hogy a főhős annyira felhúzza magát, hogy szökést kíséreljen meg. Sunny meg is próbálja, a mobil kalodáját fegyverként használva egész sok őrt a másvilágra küld, de lekapcsolják, mielőtt a kisfőnökben kárt tehetne. Hadd jegyezzem meg, a harcok szerintem évadról évadra kreatívabbak.

into1.png

Sunny rossz bőrben van, annyira, hogy Veil-nek hallucinálja kövér, szakállas, vörös hajú rabszolga kollégáját, akivel össze van láncolva, és aki bevezeti a bánya és a rabszolgaság mindennapjaiba. Az illető neve Bajie, és Sunny tökéletes ellentéte: fegyelmezetlen, sokat beszél, és van humora. Érezzük, hogy nem egy felejtős mellékszereplőről van szó. Mosakodásnál Sunny tetkóit látva kikövetkezteti, hogy Quinn ex-szamurájával van dolga, és ebben lát lehetőséget: a Badlands-ben épp káosz dúl, Bajie pedig ért a zavarosban halászáshoz. Az este végül a heti szokásos harcolásba fullad, ahol a rabszolgák, akik nem bányásztak eleget, agyonverethetik magukat a kisfőnök nagydarab emberével. Sunny-n látjuk, hogy tervezget.

into2.png

into3.png

Az előző évadban megismert szerzeteseknél M. K harcművész jellegű kiképzésen vesz részt, de a Mesterrel, a szerzetesek főnökével még nem találkozott, és ez frusztrálja. Már várjuk, milyen hülyeséget csinál legközelebb. Nem is kell türelmetlenkedni, ugyanis rövid beszélgetése egy szerzetestanonc társával máris arra inspirálja, hogy felkeresse a Mestert, titokban. A szobájában rá is bukkan, Sunny Azrás iránytűjével együtt, amin felhúzza magát. A Mester próbálja nyugtatni, már ez itten az otthonod, mi vigyázunk rád, meg csak akkor mehetsz el, ha démonizálódás nélkül legyőzöd az origami darumat, ami persze nem sikerül, mert a daru megvágja M. K.-t, aki átalakulva nekimegy a Mesternek. A Mester gyorsan hatástalanítja M. K.-t, és aludni küldi, ám utána mutatják, hogy bár kivédte M. K. csapását, nyílt törést szenvedett miatta a karja. M. K.-vel még baj lesz, természetesen. Mindenesetre innentől a Mester maga edzi M. K.-t.

into4.png

into5.png

Eztán Ryder-t és Jade-et látjuk, romiznak Quinn lezárt udvarházában. Mint kiderül, mindenki azt hiszi, hogy Ryder egyedül nyomta le Quinn-t és Jacobee-t, ezért a többi báró egyelőre nyugton van, a szamurájok követik, megkapta Jade-et, három terület ura, de Ryder stresszel, és nem bír szabadulni apja emlékétől. Annyira nem sajnáljuk. Főszamurája kérésére elmennek az olajmezőkre, ahol balhé van, nem elég a munkás, mindenki szökik az Özvegyhez, aki menedéket ad a jobbágyoknak. Jade egész jó megoldást javasol (egyértelműen ő Ryder esze), ám az Özvegyék épp erre a délutánra terveztek terrortámadást, robbantanak, harcolnak, szerintem az Özvegy új frizurája borzalmas. Az Özvegy üldözőbe veszi Jade-et, közben kinyírja Ryder szamurájhadának jelentős hányadát, köztük a józannak tűnő főszamurájt is, de a végén nem bántja Jade-et, csak üzenetet bíz rá: ezennel visszaveszi az olajmezőit, és ha Ryder ugrál, abból baj lesz. Majd stílusosan levágja a tatus zászlókat.

into6.png

into7.png

into8.png

A bányában Bajie Sunny kérésére szerez térképet, Sunny pedig beavatja a tervébe, miszerint nem teljesíti a kvótáját, ezáltal megverekedhet a következő alkalommal. Bajie ezt rossz ötletnek tartja, főleg, mert ő is bajba keveredhet, és mivel ez Sunny-t nem zavarja, Bajie alternatív megoldást keres: gátlástalanul elveszi egy rabszolga-kolléga szerzeményét, egy gyűrűt, ezzel a kisfőnök színe elé járulhat. Mivel a jutalma csak egy nap pihi lenne, nem a szabadság, információt próbál többre cserélni: van egy szamuráj a bányászok között.

into9.png

Az Özvegy aggódik, mi lesz így, már nemcsak katonai, de egyéb vezetőként is meg kell felelnie, de Tilda biztosítja, nem lesz baj, gyere, nézz ki a menekültekhez, mindenki téged éltet, és de jó, hogy visszataláltunk egymáshoz, az Özvegy pedig örül, de jó, hogy ilyen kiváló kormányzóm van, mint te. A menekültek látogatása fél siker: a felszabadított prostik örömmel fogadják, de egy szamuráj Ryder színeiben nem veszi be ezt a szabadság, egyenlőség, testvériség dumát, és mivel az Özvegy szabad távozást enged, el is mennek páran. Vesztükre, ugyanis Tilda új barátnője, Odessa, aki prosti volt náluk, elmeséli, hogy bántak velük. Ezért hiába ígért az Özvegy szabad távozást, Tilda és pár embere bosszút áll rajtuk.

into10.png

into11.png

Az utolsó jelenetben Veil-t és újszülöttjét látjuk, nem más, mint Quinn társaságában, aki őrültebbnek tűnik, mint valaha.

into12.png

Sejtettük, hogy él, mert a főcímben ott volt a Quinn-t játszó színész, Marton Csokas neve.

Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása