Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Grimm 6x11 - Vadvirág

2018. július 27. 17:00 - Pácsó Ármándó

 "A pokol üres, mert minden ördög a felszínen van." - William Shakespeare

 "Ugyanitt nagy, fűtött raktár kiadó!" - Ármi

Nick este ér haza, Adalind már a hálószobában várja felcsigázva! Innen több irányba is folytatódhatna a történet, de a grimm csak simán elmeséli, hogy beszélt Renarddal, aki skypolt az ismerősével, aki azt állította, hogy a kis Lilaszemű veszélyben van. A volt bosziszörnyben felmerül a kérdés, hogy meg említsék-e a főrendőrnek a titkos alagutat, de Nick még bizonytalan, hogy Adalind "alagútját" fedezze-e fel vagy folyjon tovább a diskurzus. Győz a beszéd és a szőke milf árulkodik saját lányáról, bizony ő volt az aki Bonaparte meggyilkolására késztette Seant. Ja, és Rachel Wood takaróbacsavarásos halála is Diana lelkén szárad, szóval jól jönne a Telivér Hercig segítsége is. Egyébként meg bújjon be mellé, de előtte ne felejtse el betakarni a kis sorozatgyilkos nevelt lányát!

01.jpg

Rozálkáék hazatérnek, Monroe fickósító teát készítene, de feltűnik neki, hogy a nappali nagy tükréről valaki lecibálta az ökocsomagolópapírt, és nem takarított fel maga után! És basszus, szanaszét hagyta a boszorkány szörny enciklopédiát és egy furcsa tört is, ráadásul összevérezte a tükör keretét. Nincs mese, fel kell hívni grimm barátjukat, hátha még nem merült bele mélyen. Az alvásba, természetesen. Nem, nem merült, de szükség lesz rá és Adalindra is Monroeéknál a következő utáni jelenetben, úgyhogy markolja meg a botját és igyekezzen vele!

02.jpg

Eve, (aki komoly olvasói nyomás és némi élvezeti cikk felajánlásának hatására a tükrön túli világban Alice névre fog hallgatni ezentúl), ébredezik a csillagka... izé  dimenziókapu előtt és egy monolitba szerkesztett 40"-os lcd tévén még látja, hogy az állapotos Rozálka kénytelen utána feltakarítani a nappalijukat, de hiába dörömböl a lapos képernyőn, hamarosan lejár az előfizetése, az adás megszűnik és egyedül marad a téli Stonehenge2-nél, ahová átjutott. Barátságos környéknek tűnik, egy ember és féllények kergetőznek a fák között. Miután elharapják az utolért játékos gigáját, Alice inkább a bújócskát választja.

03.jpg

Mivel a Burkhardt család viszi magával a gyerekeket mindenhová, a kis Lilaszemű rögtön odaáll a nagytükör elé és közli, hogy a soknevű ex odaát van, mint az igazság. Adalind fellapozza az enciklopédiát és kideríti, hogy egy bosziszörny átkellhetett rajta vérmágiával, következésképp ő mehetne a meggondolatlan Alice után, de Nick ezt nem hagyja, mert inkább a varázsbotját használná a tükörnél, mindenki szeme láttára. Monroe is vele tartana Rozálka ellenkezésének dacára, szerencsére sikerül lebeszélnie róla. A nyomozó terve beválik. Félig. A grimm átjut, a varázsbot marad. (Gyerekek! Ha egy dimenziókapun készültök átkelni, mindig legyen nálatok 3 napi hideg élelem, váltás alsó, meg egy OTs-14 Groza gépkarabély, sok tölténnyel!)

04.jpg

Nick is Stonhenge2-re érkezik és az ablakként funkcionáló nagytévéből értesül róla, hogy a varázsbot nem jutott át, csak a pisztolyára számíthat. Természetesen a CSK1-Alice már elbóklászott onnan messzebbre, nem várva be az utánpótlást. A férfi is találkozik a helyi lakosokkal, hasonlóan volt barátnőjéhez, azaz fogócska-bújócska-giga, de lebukik és kénytelen a fegyverét használnia, a csaj meghallja és egyből odasiet hozzá. Találnak egy ösvényt, ami elvezetheti őket egy másik forgatási helyszínre, miközben három olyan helyi dúvad kezdi el üldözni őket, akik szeretnék megtapasztalni a pisztolygolyó által okozott hirtelen halál érzését.

05.jpg

A tükörvilág Portland-i oldalán Adalindéknál gyűlnek össze, aki megint átmenne a dimenziókapun, (biztos rajta van a bakancslistáján), de Monroeék lebeszélik róla. A szőkeség ekkor ismét felveti, hogy vonják be az ügybe Renardot is, akinek kiterjedt kapcsolatai vannak, hátha tud valamiben segíteni nekik. Rozálka és a forgatókönyvírók egyetértenek vele, tehát úgy lesz.

06.jpg

Az idegen világban a főszereplő párosunk hogyvoltozza egymásnak a külön töltött időt a közelmúltból, miközben Alice akarata ellenére kezd átváltozni bosziszörnnyé, láthatólag először a kezein, mert a teste többi részét ruha fedi.

07.jpg

Befut Wu és Hank is a gyártelepi lakásba. Odavárják még Seant, aki hamarosan megérkezik és Monroe megmutatja neki a titkos alagutat, vagyis félrehajtják a fal egy részét és tessék, lehet nézelődni. (Azt hiszem egy kicsit költségtakarékosak voltak ennél a résznél a készítők, hogy minden helyben van.)

08.jpg

Valahol egy messzi-messzi fekete erdőben zajlik a nemzet- és fajközi tájékozódási futási verseny, a finis egy helyi falu nagykapuja lenne, ha szorgalmas piszkos kezek be nem zárták volna előttük, így Nick kénytelen a cél előtt lelőni az üldözőik 2/3-át, mire az ámuldozó falusiak a látottak és az "Ich spreche némi dajcsot" bemutatkozó szöveg hatására beengedik őket.

09.jpg

A Portland-i csapat az alagútban megmutatja Renardnak a jeleket. Már félig kikotyogják a rejtélyes botot is, mikor Diana uv-üzemmódba kapcsol és lilára világít minden ábrát.

10.jpg

A faluban tart az ismerkedési est, amelynek keretében a jövevények németül felsorolják az összes féllényt, aki ellen jó a pisztolygolyó és Nick kezdetleges rajzos-jelnyelves kombóval a Ződszömű Koponyafej hollétéről érdeklődik. (Háát, Weisz Fanni sokkal jobban csinálná, ráadásul százszor aranyosabb). A helyiek azonban Activity-bajnokok, mert egyből rávágják, hogy ez bizony Herr Zerstörer, aki neve ellenére nem a Kaiserslautern jobbszélsője, viszont a Schwarzwaldban lakik ( talán rögtön Brinkmann professzorék mellett).

11.jpg

Ideát Monroeék megmutatják a varázsbotot Seannak, a "mindent a szemnek semmit a kéznek" elv alkalmazásával. A főrendőr egy számítógépet kér tőlük (nem karácsonyra), hogy segítségével kapcsolatba léphessen orosz ismerősével itt és most.

12.jpg

Nickéket a faluból elkísérik megölni a szörnyet, aki már értesült jövetelükről. Meglepő módon Stonhenge2-nél lakik, csak nem volt otthon napközben, mikor az egyre jobban átváltozó Aliceék átjöttek a tükrön. A kísérő angolosan távozik mellőlük, pedig ősgermán.

13.jpg

Dasha Karpushin Irkutskból Dianát faggatja a különös jelekről skypon keresztül. Megállapítja, hogy nem kellett volna a grimméknek átmenni a dimenziókapun, mert igen könnyen meghallhatnak. Mikor megtudja, hogy van ott egy zöldszemű koponyafejű lény, akkor változtat álláspontján, nemcsak Nickék halnak meg, hanem mindenki. Ráadásul átvált orosz nyelvre, hogy a többiek ne értsék, hogy a Zerstörer el akarja venni a kiskorú Dianát feleségül és ezer gyereket akar csinálni neki. Hmmm! Ez minden lányos apa álma! - komorodik el Renard.

14.jpg

Mielőtt harcolnának, Aliceék felkeresik az átjárókövet, ami felett ugyanaz a csillagkép virít, mint a kövön. Jó lenne valahogy majd aktiválni, hogy legyőzve az ellenséget hazajuthassanak rajta. De erre most nincs idő, kezdetét veszi a harc! Először az 1/3 maradék dúvad támad rájuk, a nő tökön rúgja, Nick lead rá két lövést, két golyó mínusz. Vagy négy, ez pontosan nem derül ki.

15.jpg

Dianát a szülei ágyba dugják, utána pedig a többiekkel együtt megtárgyalják Dasha Karpushin következtetéseit. Megállapodnak abban, hogy túl kevés az infó, a tanulmányozniuk kell az idevonatkozó szakirodalmat a fűszerüzletben és Monroeék otthonában is.

16a.jpg

16b.jpg

Mivel Nicknek már csak három golyója maradt (egyes számítások szerint öt) és még várakozniuk kell a szörnyre, ezért vitatkoznak egy kicsit arról, hogy Alice miért akarja feláldozni magát. A nő szerint eléggé uncsi volt idegesítő barátnőnek lenni a főhős oldalán, ennél már sokkal jobb ez a Trinity hasonmás szerepkör, de mivel ebben sem alakít kiemelkedőt, inkább feláldozza magát, ezzel még ki lehet hozni valamit a karakteréből. Vagy valami hasonló. Ééés ott a szörny! Hirtelen megremeg a föld és egy szeizmikus lökéshullámmal beköszön a Zerstörer! A hanyatt vágódott Nick feltápászkodik és beleüríti a tárat, de még két rész hátra van, ezért a Ződszömű Koponyafej golyóálló! Ezzel az izgalmas jelenettel vége ennek a résznek, legközelebb innen folytatja egy igen tehetséges kollégám, tartsatok velünk a jövő héten is! Köszi a figyelmet!

16 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

AaannnaaA 2018.07.28. 10:15:45

Köszi szépen a hogyvoltot!
Itt azért sajnáltam, hogy ilyen kurta az évad, mert már csak két rész van hátra, ugyanakkor csomó dolgot el lehetne még mesélni. Pl. a kalandozás tükörországban is elég rövid volt - szinte semmi infó arról, hogy mi ez itt, miért ilyen, mi a sorsuk az ittenieknek, stb.
Sean érthető módon aggódik, ha a Ződszemű Dianát akarja, szóval marad a reménykedés, hogy azok ketten odaát legyőzik (vagy csak levágják a... botját, amivel az utódokat varázsolná a kiskorúba).

AaannnaaA 2018.07.28. 10:16:24

Ez a mai kedvencem, amúgy: "hiába dörömböl a lapos képernyőn, hamarosan lejár az előfizetése, az adás megszűnik" - ezen nagyon hangosan röhögtem.

Pácsó Ármándó 2018.07.28. 12:19:17

@AaannnaaA:
:-)))
Én azon gondolkodtam, hogy ha a kézi tükörből kinyúlt a Zerstörer és torkon ragadta Julist, akkor a nagytükörből mennyire tudott volna átjönni? Derékig? Vagy a kislábujjáig?
És Nick varázsbotja nem juthatott át, mert "nem abba a világba tartozik". És a pisztolya? :-)

AaannnaaA 2018.07.28. 14:00:57

@Pácsó Ármándó: Hát igen, voltak logikai bakik, de tegye fel a kezét, aki látott már hibátlan sorozatot... Na ugye.
Addig jó, amíg a történet leköt, és közben nem ezeken az apró faszságokon agyalsz, legfeljebb utólag jössz rá, hogy voltak baklövések is. Én mindig is így voltam a Grimmel, elvitt a sztori magával, ezeken a dolgokon nem filóztam. Ha valahol már nézés közben kilóg a lóláb, az amúgy is instant kasza (mármint nálam. Túl kevés időm van sorozatot nézni ahhoz, hogy minőségileg kifogásolható darabokat nézzek.)

Pácsó Ármándó 2018.07.28. 14:37:02

@AaannnaaA: Lehet, hogy túl ritkázva láttam az egyes részeket egymás után és a fiJúk is többet vetkőztek benne, mint a lányok :-)

Gabba 2018.07.28. 15:36:18

@Pácsó Ármándó: "A kísérő angolosan távozik mellőlük, pedig ősgermán."
én ezen vihogtam a szokásosnál hangosabban :)

"Herr Zerstörer, aki neve ellenére nem a Kaiserslautern jobbszélsője"
persze, mert ő a balhátvéd :)

izgis cliffhangerrel fordulnak rá a dupla zárórészre, ha nem hutt lennék, a hajamat tépném izgalmamban....

Pácsó Ármándó 2018.07.28. 22:04:56

@Gabba: Én is az tépném, de kalap van a fejemen :-)

Kapitánylány 2018.07.29. 11:17:49

@Pácsó Ármándó: ó, köszönöm szépen a dícsérő szavakat, bele is kezdek az évad vagyis a sorozatzáróba... :)

Kapitánylány 2018.07.29. 11:19:08

végre már nem napi ügyekkel foglalkoznak, jobb későn mint soha! nagyon jó a hogyvolt, próbálom megírni elődeim szellemében az utolsó két részt!

Pácsó Ármándó 2018.07.29. 16:04:48

@Kapitánylány: Még sohasem volt duplahogyvolt egyszerre! :-)

Flankerr 2018.07.30. 20:30:27

"meg egy OTs-14 Groza gépkarabély,"

Jár a piros pont :)

Gabba 2018.07.31. 19:38:22

@Pácsó Ármándó: ne fogadj szót Joe Cockernek, és dobd le! :)

@Flankerr: én rohadtul nem értek hozzá, ez a géppityu tényleg olyan nagy truváj?

Flankerr 2018.08.01. 23:17:40

@Gabba: Nem az, csak menő ezt írni a sablon többi helyett :D

Kapitánylány 2018.08.04. 07:23:01

@Pácsó Ármándó: dupla hogyvolt, mi? örülök, ha az utolsóval kijövök időben... :D
süti beállítások módosítása