Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Lucifer 3x15 - High School Poppycock

2018. július 20. 17:00 - Szencsike

Lucifer lakásán kezdünk, este van, Chloe eljött érte, új ügyet kaptak, ám Lucifer sehova se akar menni. Lucifer nagyon küzd saját magával, a hátán pedig épp előtörni készülnek a szárnyai. Chloe segítene, bár Lucifer nem könnyíti meg a dolgát, az ő problémáján egyáltalán nem lehet segíteni. A szárnyak teljes valójukban előbukkannak, Chloe megijed, az erkély felé hátrál, de felbukik és lezuhan. Lucifer utána veti magát, ám nem sikerül elkapnia. Itt szokott általában felébredni, vagyis ez egy álom, amit épp Doktor Lindának mesél el. A legtöbb álmában sok a meztelenség, ez viszont teljesen másról szól. Bizony, Linda próbálja rávezetni, hogy ez a veszteséget jelenti, de Lucifer már eleve sok mindenen keresztül ment: visszakapta a szárnyait, elveszítette az ördögi arcát. Annyi megpróbáltatás, mint a régi szép időkben, amikor az apja uralkodott felette. Akár Chloét is elveszítheti, de Lucifer tiltakozik, ehhez a nyomozónak semmi köze! Sőt, már tudja is mivel lázadhat: segít leszedni Káin jegyét, ám ez sem olyan sima ügy, mint ahogy gondolta. Pierce mindent kipróbált már korábban, ami Lucifernek eszébe jutott, de megtorpant. Ezért is kell Lindának segíteni, hogy további ötletei legyenek, talán hipnotizálhatná! Sajnos ez nem ilyen egyszerű, az ötlethiányra nincs megoldás, csak türelmesnek kell lenni és a semmiből visszatér az ihlet. Kösz a semmit Doki! Lucifer puffogva elmegy, Linda viszont nem sokáig lesz letört, Ámenka hívja, ami nagy mosolyt csal az arcára.

1.png

A rendőrségen Chloe lemond egy közös bulizást Ellával, a munkára és a szülői kötelességekre hivatkozva. Ella próbálja győzködni, lazítson egy kicsit végre, hát sose volt őrült tinikora?! Ezen muszáj elgondolkodni, de nem azért, mert a sok piálástól megkoptak az emlékek, egészen egyszerűen Chloe sosem volt őrült, simán csak koravén volt tiniként is. Hiába adott Ella egy neonrózsaszín parókát, nincs buli, remélhetőleg Chloe sem fogja megbánni a kihagyott alkalmat. Útban az aktuális helyszín felé Lucifer szokatlanul csendben ül az anyósülésen. Chloét túlságosan is zavarja ez a nagy csend, mi a gond? Megtorpant, nem jön az ihlet egy fontos probléma megoldásához. Vajon Chloe mit csinált, mikor egy nehéz ügyben nem jutott előre, természetesen, mielőtt Lucifer belépett volna az életébe, hisz ugye vele együtt Chloe szárnyal a melóban. Hát persze, régen viszont Chloe mindig igyekezett megvizsgálni minden nézőpontot, így viszonylag könnyen boldogult. A helyszín egy tehetséges írónő otthona, Kathleen Pike-nak hívják, és  YA/sci-fi sztorikat írt, a 3001. évfolyam c. sorozattal futott be, ám valaki megölte. A saját írógépével verték fejbe, a hulla mellett közvetlenül olvadt szintetikus fehér vérnyomok látszanak. Sajnos Ella kollégái nem Alien rajongók, így nem fogják az utalást, és a cucc amúgy is csak fagyi. Este ölték meg, dolgozott, közben fagyizott, és lecsapták a fejét az írógéppel. A hölgyet a szerkesztője, Vince találta meg, Chloe beszél is vele. Lucifer viszont a saját problémáján kattog, és tanácsot kér az egyetlen üresfejű ismerősétől, Dantől. Hogyan oldja meg az imprót? Az impró lényege, hogy mindenre igent mond, majd kimondja az első dolgot ami eszébe jut. Ennek semmi értelme, de Lucifer már elég kétségbeesett ahhoz, hogy bármit kipróbáljon.

2.png

Vincent késő éjjel kapta a telefont, hogy kész Kathleen regénye, megbeszélték, hogy reggel érte jön. Mindig ezt tették, Kathleen egy régi típusú író: írógép, csak egy példány készül, papíron, számítógép kizárva. Nem tud ellenségekről, óriási rajongótábora volt. Sajnos Vincent annyira lelkes volt, hogy kitwittelte az új regényről szóló infókat, robotharccal zárulna a regény, de lakcímet nem írt ki, igaz ezt könnyen ki lehet nyomozni. Lucifer eddig minden infóra helyeselt és hozzáfűzött valamit, a robotharc meg elcsépelt. Chloe rávilágít, hogy hiába helyesel, gyakorlatilag ugyanazt teszi, amit eddig is a kéretlen megjegyzéseivel. Igen, és egyáltalán nem jött be Dan ötlete, vissza az alapokhoz! Vincent megérti Lucifer helyzetét, Kathleen is írói válságba került, a sorozat utolsó része közel 5 évig készült, mert nem tudta, hogyan fejezze be. Viszont sikerült kilábalni belőle, és a lezárásban el is meséli, hogyan jutott túl rajta. Sajnos azonban nem olvasta el, hiszen az egyetlen példány a gyilkosság során eleve eltűnt, így Vincent nem tud segíteni Lucifernek. Akkor meg kell találni a kéziratot, Chloe javít, a gyilkost, igen őt is, aki majd szépen átadja Lucifernek a kéziratot.

3.png

Linda és Ámenka randiznak, dúl a lámúr, ám titokban kell tartani a kapcsolatot, hiszen mindketten félnek Mézi reakciójától, de legalább beismerik, hogy gyávák. Linda ugyan vallana, de képtelen vele beszélni, még a telefont se veszi fel, ha hívja, azt se tudja mi van vele. Fejvadászkodik, de ennyi nem elég és Ámenka lovagiasan felajánlja, hogy megnézi Mézit. A rendőrségen Lucifer a 3001-es évfolyam első részét olvassa, borzasztóan nyálas tini sci-fi, se szex, se drogok, csak uncsi középsulis kalandok, Chloénak is ilyen átlagos tinikora volt? Ő nem járt gimibe, de nem lógott, csak a színészkedés sok idejét elvette, magántanuló volt. Viszont Lucifer tényleg reméli, hogy a sztori segít elkapni a gyilkost? Nem biztos, csak meg akarja ismerni Kathleen világát, hogy tudja, hogyan küzdött meg a válsággal, a gyilkos után Chloénak kéne nyomoznia. Szerencsére van már itt is nyom, van egy rajongó, Ashley3001fan, aki a könyves fórumon vitázott Kathleennel, mert túl sokáig tartott befejezni a könyvet, de vita után a rajongó eltűnt. Lehet bosszút állt, és megszerezte a kéziratot, meg kell találni. A gyilkost, de Chloét már nem zavarja a könyv sem.

4.png

Ámenka betartja az ígéretét, elment Mézihez, a kicsi Trixie nyit ajtót, de Mézi „nincs itthon", átadja, hogy kereste. Trixie a búcsú után visszahuppan a díványra Mézi mellé, a kicsi kedveli Ámenkát, de Mézi szerint egy barát nem hazudik. Trixie viszont ad egy ötletet a barátnőnek, idézi az anyját, a legtöbben az igazság kimondásától félnek, és csak segíteni kell, hogy elmondják. Végül is a fejvadászkodással is segíti az igazság kiderítését, azt hiszem ebből még baj lesz. Chloe és Lucifer megérkezett Ashley3001fan melóhelyére, lenyomozták a netes aktivitás alapján, és ez egy fagyibolt, Kathleen fagyija is innen származik. A pultnál épp három fiatal lány szolgálja ki a vendégeket, Lucifer szerint elég egyszerű lehet a személyiségük, ha olvasnak és fagyit árulnak, de Chloe szerint lehet, hogy csak lazítani akarnak itt, mielőtt igazán felelősséget vállalnának az életben és a barátokkal is együtt lóghatnak. Chloe odamegy az egyikükhöz, előveszi a jelvényét, alig tudja végigmondani, miért is jöttek, egy másik lány már iszkol is. Elkapják a lányt, aki azt hitte, hogy a füvezés miatt vannak itt, de a lány neve Claire. Felbukkan a főnök úr is, egy 30-as pasas, az ő neve Ashley. Miután Lucifer túltette magát azon, hogy Ashley egy férfi, azonnal a könyvet követeli tőle vagy visszanyal a fagyi.

5.png

Fagyis Ashley már a kihallgatóban ül, de nincs nála a könyv. A fagyit Kathleen számára találta ki, és ő vitte ki. Aztán megölte ugye, de a gyilkosság híre megrázza őt, nem ölte meg Kathleent. Lucifer gyomra azt is nehezen veszi be, hogy egy 30-as pasas a tiniregényekért rajong, de Fagyis szerint a 3001-es évfolyamnak hála újra a középsuliban érezheti magát, azok voltak a legjobb évei. A netes vitájukat is sajnálja, hogy így elmérgesedett, ezért később elküldte Kathleenek a 3001-es fanficjeit, hogy kibéküljenek. Kathleen kedvelte az írásait, sőt, arra is megkérte, hogy segítsen neki megírni a sorozat befejezését. Vagyis az írói válság megoldása a kiszervezés, szép… Fagyis szerint mindez annyira jól sikerült, hogy Kathleen emiatt változtatott az eredeti elképzelésein is, így sikerült befejezni a könyvet. Lucifert persze a válság érdekli, hogy küzdötte le? Kathleen visszatért a gyökerekhez, hogy sokkal eredetibb legyen, de ez a válasz Lucifernek értelmezhetetlen. De akkor mi ihlette meg?

6.png

A tárgyalóban előkerült egy rakás iskolai évkönyv, Kathleen ugyanis a saját középiskolás élményeit és évfolyamtársait eleveníti fel a történetében. Sőt, olyannyira valósak a történetek, hogy egyedül a vezetékneveket cserélte, a keresztnevek alapján simán be lehet azonosítani az évkönyvben a szereplőket. Ella szerint Kathleen kiválóan találta ki a futurisztikus világot, hisz ő itt a szakértő sci-fi fan, ráadásul ő is írja a saját sztoriját. Sajnos Lucifernek nem tud segíteni, ő sose fogy ki az ötletekből, sőt, még túl sok ötlete is van. Ne dicsekedjen, de vissza az ügyre, Charlotte szerint az indíték megvan, valaki dühös lett, mert akaratán kívül bekerült a könyvbe. Dan buzgón helyesel, ezzel sikerült megmosolyogtatnia a szintén jelenlévő Charlotte-ot, a bejelentős tweet miatt valaki megölte az írónőt. Ella összeszedte a fő gyanúsítottakat, tipikus középsulis karakterek: a bálkirály, a vezérszurkoló, a sportoló, a vitakör elnöke, a rossz fiú, valamelyiknél ott a könyv! Sajnos azonban ez Charlotte-nak nem elég, eddig csak feltételezések hangzottak el, senki sem fog beismerni semmit. Viszont Kathleen évfolyamtársainak másnap este lesz az évfolyam-találkozójuk, ahol be akarta volna mutatni az új könyvet. Vagyis mindenki a városban van, az alkalom is megvan. Remek, akkor be kell épülni, de egy évfolyamtalin mindenki ismer mindenkit ugye. Van egy kivétel, Todd Cornwell, nincsen semmilyen közösségi oldala, külföldre ment egyetemre és ő volt a tipikus kispados az évfolyamban: szemüveg, pattanások, rossz külső… Akkor Lucifer lesz Todd, Dan kiröhögi, de még Lucifer is érzi, hogy csak akkor lesz esélyük, hogy higgyenek neki, ha azt mondja, hogy plasztikai műtétek során vett részt, hogy ilyen jóképű legény legyen belőle. Todd azonban bejelölte az igen választ a találkozóra, el kell téríteni onnan. Törvényes módja ennek alig van, egy fejvadász még épp belefér, ezért ha alaposabban meg akarják beszélni a tervet, Charlotte inkább visszamegy az irodájába. Akkor kell Mézi, Lucifer intézi, addig Chloe szépen olvasson utána a gyanúsítottaknak a 3001-esben.

Eljött végre a nagy találkozás pillanata, az állandóan „elfoglalt” Lindához Mézi sétál be, biztos azért nem taliztak, mert lett egy új pasi a képben, igaz? Nem, dehogyis, senki, totális a szingliség. Remek, ezen Mézi változtatni fog, leszervezett neki egy vakrandit. Linda próbálná menteni az életét, de Mézinek nem mondhat nemet, ráér a randira. Nézzük Chloét, az eddig megjelent 3001-es könyvek közül már a 3. résznél tart, ahol a híres-hírhedt évfolyam a 11. osztályt tapossa (ez a junior év az amcsiknál), és nagyon élvezi a sztorit. Jön Trixie, neki mennie kéne, szegény Chloe meg azt hiszi, hogy este van. Nem, már reggel, a sulibusz mindjárt jön. Na, Chloe átolvasta az egész éjszakát, de meglesz a haszna, ugyanis eljött az évfolyamtali ideje, Lucifer elborzad a gimi feldíszített tornatermétől, a Pokolban állandó kínzási program az osztálytali, érthető… Chloe viszont teljesen fel van dobva, neki ez teljesen új élmény, sőt, igazi 3001-es fangirl lett, kapásból azonosítja a valós osztálytársakat, de nem úgy, mint ahogy nyomozóként tenné, hanem úgy, mint egy túlpörgött rajongó. Chloe számára a könyv igazi megvilágosodást jelentett, ezekben az emberekben sokkal több rejtőzik, mint ahogy bárki is sejtheti. Most olyasmi történik, ami eddig soha, Lucifer az, aki komolyan veszi az ügyet és számára mindenki gyanúsított, Chloe meg mintha a fellegekben, vagyis ez esetben a képzeletbeli középsulijában járna és alig várja, hogy elbeszélgessen az osztálytársakkal. Lucifer nem is érti, mi történik itt.

Egy másik étteremben egy vakrandi készülődik, Linda az első aki megérkezett, szerencsére nem kell sokat várnia, felbukkant Ámenka is, őt Mézi hívta meg. Szerencsére hamar rájönnek arra, hogy a démonka átverte őket, tuti tud róluk és így akarja őket vallomásra kényszeríteni. Megérkezett Mézi is, vele pedig a valódi Todd Cornwell jött. Ő lesz Linda partnere, még virágot is hozott, ami hatásos a székrekedés ellen, aww, cuki. Mézi pedig csont nélkül eladja magát Ámenka partnerének, dupla randi lesz az este! Az évfolyamtalin Lucifer megkeresi az egyik gyanúsítottat, Isabellt, aki rögtön másképp néz a fura Toddra, most hogy ő lett Mr. Tökéletes, brit akcentussal. Chloe is pletyizik, ő pont olyanokat fog ki, akik utálták Kathleent a könyv miatt. A Tristan nevű pasas egy másik államba költözött, csak hadd meneküljön a kétes hírnév elől. Lucifernek nincs szerencséje, senki sem tud semmit a könyvről. Chloe kissé túl lelkesen kérdezgeti őket, hol voltak két nappal ezelőtt, de senkinek sincsen igazán hihető alibije, igaz Chloe még ezt is megmagyarázza, a régi sulis kavarások miatt mindenki utál mindenkit, és egyikük se akarja bevallani, hogy kivel volt. Luciferre rávetődik Isabelle, Chloet pedig maga a Bálkirály viszi el egy négyszemközti beszélgetésre. Az étteremben  Mézi igyekszik a lehető legkellemetlenebbé tenni Linda és Ámenka helyzetét, mikor Mézi nem figyel, gyorsan összesúgnak, kibírják a mai estét! Egyedül Todd örül annak, hogy megismerheti Lindát, észre sem veszi, hogy csak egy játékszer a démonka szemében.

12.png

Lucifer egyre jobban bepöccen, mert mindenki kamuzik hol volt két napja, de egyszer kell csak őt feldühíteni és Tristanból kiszedi, hogy a társaság nagy része a gyilkosság estéjén belógott a suli uszodájába és medencés bulit csaptak, és vannak olyanok, akiket nem hívtak el, pl. Todd-ot, mert, hát… ő Todd, de most, hogy ilyen menő lett, lóghat velük bármikor. Vagyis az alibi megvan a gyanúsítottaknak, időpocsékolás, ideje hazamenni, csak meg kell találni a nyomozót. A drága fangirlt épp a Bálkirály szédíti, de sajnos jön a Jessica nevű csaj, elég féltékeny még most is, van is mire, Chloe feleleveníti a nagyobb megcsalásokat a suli idejéből. Hiába telt el 15 év, a Bálkirály és Jessica még mindig éreznek egymás iránt valamit. Sajnos ez is bukik, jön a Bálkirály jelenlegi ágymelegítője, akivel régen csalta Jessicát, de most Jessicáról szó se volt, ketten akartak maradni. Jön Lucifer is, óriási vita lesz, hogy ki kivel csalta meg régen a másikat, Lucifer szerencsére túlkiabálja a gimis társaságot, hogy egyikük se ölte meg Kathleent. Na erre felfigyelnek, Chloe is mintha visszatérne a valóságba, Lucifer meg most kettejük helyett is dolgozott, de meglett a társaság közös alibije, a medencés parti. A Bálkirály bocsánatot kér Toddtól, hogy nem hívták meg, mert amúgy is Kathleennel volt este. Vagyis lehet Todd a gyilkos, aki a suli után egyébként jóban lett Bálkirállyal is, vagy legalábbis szívesen megcsinálja neki az adóbevallását.

13.png

Meg kell keresni Toddot, szerencsére Mézi jelezte Lucifernek hol vannak, viszont Chloe… Most aztán megkapja Lucifertől a fejmosást a viselkedéséért, de hajlandó megbocsájtani neki. Igen, túlságosan is a fejébe szállt ez a fiatalkori őrület, talán így akarta bepótolni az elveszett éveket, hiába, még a saját végzős báljára sem ment el… Az étteremben a hangulat a béka feneke alatt van, ráadásul Mézi nagyon kényelmetlen helyeken simogatja Ámenkát. Linda nehezen viseli, hogy nyilvánosan taperolnak valakit, legalábbis ez a látszólagos indok. Mézi tovább megy, megnyalja Ámenka arcát, és végre leesik a párosnak a húszfillér, Mézi tud róluk, ezért a kínzó este. Bizony, hogy tudja, sőt, annyira dühös a hazudós párosra, akiket a barátainak gondolt, hogy egy SEMMIT SEM REAGÁLOK TÚL! kiborulás után a tőrét belevágja az asztalba. Linda megkapja tőle az önző jelzőt, Ámenkát puhánynak nevezi, de Linda lesz az, aki kiborul. Most az egyszer hadd gondoljon már önmagára, mert egy igazán váratlan lehetőséget kapott a boldogságra. Mézi nagyon a szívére vette az elhangzottakat, de nem enged, a barátjának hitte Lindát. Kis híján elbőgi magát, úgyhogy lelép, majdnem fellökve a megérkező Luciferéket, Toddnál meg ott van három kés, nem csoda, ha Chloe fegyvert fog rá.

14.png

Todd bilincsben a kihallgatóban tudja meg, hogy Kathleent azon az estén ölték meg, amikor ő is nála volt. És ja, érti,  hogy ő lett a gyanúsított, a fura alak. Az emberek hajlamosak elsőre ítélni, ezért sincsen közösségi média oldala, de Kathleen így is le tudta nyomozni. Kathleen kereste őt, hogy átbeszéljék a könyvet, ami azért fura, mert az előző részekben Todd egyáltalán nem szerepelt, most pedig ő lett a főhős. A könyvet nem olvasta el, nem is tudja, mit írt az utószóban, de Kathleen mesélt a sztoriról, egy igazán békés befejezést írt, ahol nincsen menők-kívülállók párharc, hanem végre hajlandóak megérteni a másikat, ami igazán gyönyörű lehet. És uncsi Lucifer szerint, és nagyon messze a szerkesztő által vázolt robotharctól, vagyis Chloe új irányt szimatol. Chloe felhívja Vincentet, megkérdi, hogy Kathleen együtt dolgozhatott-e egy szellemíróval, nem, de talán így hamarabb meglett volna a könyv. Nem is emlegetett egy Ashley Collins nevű fanfic írót, akinek van egy fagyizója? De, még egy külön fagyit is kreált Kathleennek, de a nő nem kedvelte őt, gyanúsított esetleg? Nem adhat ki infót, de sokat segített, a hívás után pedig mennek Luciferrel fagyizni.

15.png

A fagyizóba megérkezett Vincent, de ott csak Lucifer és Chloe várnak rá. Chloe felhívta Ashleyt, a robotharc az övé, nem Kathleen ötlete. Az utcai kamerák felvétele szerint Vincent elment Kathleenhez a gyilkosság éjjelén, aki beismeri ezt. Öt évet várt erre a könyvre, és egy elcsépelt, idealizált gagyit kapott, a megfelelő befejezés Ashleyé, hisz ez a verzió hozná a legtöbb bevételt. Összevesztek Kathleennel a befejezésen és igen, hozzávágta az írógépet. De Ashley verzióját nem adhatja ki Kathleen neve alatt, ezért jött a fagyizóba, hogy elintézze őt is. Ami Lucifert érdekli, hol a kézirat? Megsemmisítette, ez viszont Lucifer számára maga a katasztrófa, így sose fogja megtudni, hogyan oldotta fel Kathleen a válságát! Rátámad Vincentre, ha olvasta a kéziratot, olvasta a befejezést is, mit csinált Kathleen?! Rájött arra, hogy nem változtathat semmin, ami már megtörtént, de Lucifernek ez kevés. Sajnos Lucifer túl erőszakosan akarja kiszedni Vincentből az igazat, Chloe figyelmeztetése sem sokat ér, kénytelen odalőni, így Lucifer elengedi Vincentet. Chloe letartóztatja őt, de Lucifer nagyon nincs jól.

Egy szép reggelen Linda és Ámenka rendezik a soraikat, Mézi ezzel az őrült tervvel túl messzire ment, de sikerült Lindát ráébresztenie valamire. Hazudnia kellett neki is és saját magának is. Tudta, hogy fájdalmat fog okozni Mézinek, mégis együtt akart lenni Ámenkával. Nagyon boldognak érezte magát mellette, de Mézi a barátja, és túl messzire ment, hiszen a démonka bekattant miattuk. Nem akar ennyire rossz ember lenni, hogy tönkreteszi őt. Ámenka szerint Mézi nagyon jó dolgot szakított el köztük, de megérti Lindát, mindketten megváltoztak. Vagyis itt a vége köztük. Lux, Chloe érkezett, Lucifer ellenőrizni akarta, hogy ismét normális-e, ugyanis jobb szerette azt a felállást, amikor Chloe a felelősségteljes és ő a vicces. Szerencsére már minden rendben, és volt alkalma gondolkodni is, a gimis pletykák, az őrültségek, a drámák, a bálok, egyszerűen nem ő, jobban érzi magát, ha felelősségteljesen viselkedhet. Vagyis nincs több gimis szórakozás? Nincs bizony, kár, akkor a virág sem jár. Igen, egy kicsi ruhára tűzhető virág, amit a fiúk annak a lánynak adnak, akit elhívtak a sulibálra. Lucifer pedig rendezett Chloénak egy saját bált. Lucifer kivezeti Chloét a tánctérre, felkapcsolja a fényeket, a zenét és indulhat a romantika. A Deckerstar rajongók végre örülhetnek, reménykedhetnek, hiszen annyira helyesek együtt. Chloe megkapta a bálját, de Lucifernek mi a gondja? Elmeséli, hogy régen a drága Apa megátkozott valakit, ő pedig ezt meg akarja törni, hogy bebizonyítsa,  egyáltalán nem olyan erős és hatalmas, mint amilyennek hiszi magát és bizonyítsa, hogy senkit sem irányíthat. Chloénak ez egy fura metafora, de amit megtanult ebből az ügyből, hogy tovább kell lépni, le kell zárni a múltat, mert azt nem lehet megváltoztatni. Lucifernek csak ennyi kellett, Chloe nem is tudná, de ő igen! A zseniális nyomozója egy igazán jó ötletet adott neki! Meg kell szüntetni azt az okot, ami miatt az átok létezik! A rögtönzött bál ugyan folytatódik, de Lucifer esze valahol máshol jár. Zenelista.

Címkék: lucifer
Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása