Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Into the Badlands 1x06 Hand of five poisons („Az öt méreg keze”)

2018. július 19. 15:00 - vero.na

Szépen, keretes szerkezetet követve Sunny-t látjuk motorozni a mákonyföldeken át, mint az első részben. A Folyó Királyához igyekszik, zsákjában M. K. kis, immár halott barátjának fejével, hogy cserébe a folyón keresztül menekülhessen. A Folyó Királya gyanakszik egy rövidet a fül hiánya miatt (amit Tilda harapott le), de egye fene, éjfélkor indul a hajó. Innen Sunny első útja Veil-hez vezet, aki szembesíti azzal, hogy tudja, az ő kardjával végeztek a szüleivel, és nem értékeli Sunny őszintétlenségét. Az, hogy hajlandó-e szökni Sunny-val, majd kiderül, ha itt lesz-e este, mikor jönnek érte, mert amúgy az Erődbe kell mennie Jade-t meg Quinn-t ápolni.

into1.png

Eztán a Prédikátor emberét követjük, amint hírt ad távolban tartózkodó, narancsszín ruhás szerzeteseknek arról, hogy felbukkant egy démon, jelenleg Quinn erődjében van. A szerzetesek útnak indulnak, hogy begyűjtsék M. K.-t. Közben az erődben Lydia ápolja a megmérgezett Jade-et, mikor belép Quinn, és kiutasítja első feleségét, ugyanis megtalálták a szobájában a mérgezést okozó növényt. Lydia tagad, és abból, ahogy Jade-del egymásra néznek, következtethetjük, hogy most Lydia mond igazat, és Jade saját magát mérgezte meg, és feketítette be Lydiát. Mielőtt Lydia végleg száműzetésbe vonul, Ryder még képletesen belerúg, és kicsit marják egymást. Lydia azzal búcsúzik, hogy Ryder egy hónapig nem húzza az erődben nélküle, és Ryder-t ismerve el is hisszük neki.

into2.png

into3.png

Visszatérve Ryder az apjához megy, és Sunny-t feketíti, neki van kulcsa a földalatti átjáróhoz, ahol az Özvegy elszökött. Quinn annyit hisz el, hogy Sunny kever valamit, lezáratja az erődöt, és talira hívja Sunny-t a kápolnába. A kápolnás megbeszélések gyakran torkollnak mészárlásba, majd meglátjuk, mi lesz. Majdnem, Quinn elfogatja Sunny-t, aki elgondolkodik, hogy csináljon-e holttestekből folyosót, hogy kijusson, de nem teszi meg. Quinn Veil-ért küld, és M. K.-t is odacibálják, aki inkább halna Sunny-val, de Quinn biztosítja, hogy ő biza ma nem hal meg.

into4.png

Veil-t látjuk, ahogy elrabolják, de hoppá, nem a báróék, hanem Tildáék, ebből talán jól is kijöhet. Az Özvegyhez viszik, akit Sunny sebesített meg az előző részben, hogy legyen szíves összevarrni. Kicsit kölcsönösen bizalmatlankodnak, aztán Veil nekilát. Közben Quinn kicsit szívatja Sunny-t ezen rész tételmondatával, miszerint Sunny gyilkos, és az is marad, mindegy mit csinál, szökik-e vagy sem. Ezalatt Lydia visszamegy apjához, a Prédikátorhoz az összkomfortos mocsárba, és az ürge visszafogadja, Veil pedig megmenti az Özvegyet, de egy utolsót trükközik: három üvegcsét ad, kettő méreg, egy gyógyszer, de csak akkor mondja meg, melyik mi, ha elébb egyben hazaviszik. Az Özvegy szerint inkább maradjon, ma Quinn úgyis meghal, mert az Özvegy terve működésbe lépett. Persze Quinn még él és virul, és M. K. agyát mossa, hogy tök jó lesz neki, ha egy-két dolgot megtesz Quinn-nek, akkor Sunny is életben maradhat, megkapja Tildát, és ma este még bordélyba is elviszi, hogy Tildával ne bénázzon. Reméljük, hogy M. K. nem hisz neki.

into5.png

Zypher és Ryder randevúznak, Ryder közli, hogy Quinn csak egy tanonc társaságában fogja elhagyni az erődöt, Zypher megígéri, hogy viszi Jacobee bárót, és a harc hevében megöli, Quinn-nel együtt, hogy másnapra két új báró lehessen (Isten irgalmazzon a Badlands-nek akkor). Ryder lebeszéli Zypher-t az Özvegy értesítéséről, neki úgyis annyi, de mi sejtjük, hogy ezt még megbánják. A jó, öreg Waldo meg kiszabadítja Sunny-t, és jó tanácsot ad, húzz el innen a csajoddal, M. K.-t hagy a fenébe, ja, és én vagyok az Özvegy kéme, mert a rendszer rossz, változás kell. Azért elejti azt is, hogy a bordélyházban lesz a buli ma, ott gyűlik össze Quinn és Jacobee, és jó esetben mindkettő otthagyja a fogát.

into6.png

Tilda hazaviszi Veil-t, aki megmondja, melyik a gyógyszer, de azt is hozzáteszi, hogy Tilda is dönthet, hogy hogyan tovább, és az a nő, aki kislányokat tanít ölni, nem anya. Közben Quinn tényleg kettesben megy ki M. K.-vel, és mi sejtjük, hogy sejt valamit, de nem fél, mert majd megvágja M. K.-t, és minden jó lesz. És tényleg, amint a városba érnek, sehol senki, Quinn szólítja a merénylőket, tessen előbújni. Elő is bújnak, random katonák, Jacobee, Zypher, és Ryder, hoppá, ez még picit Quinn-t is meglepi, bár csalódott, hogy Ryder nem egyedül árulja el. Aztán megvágja M. K.-t, és kezdődik a buli. Quinn elbújna, de pont mögötte van Sunny, aki persze, hogy idejött, ahelyett, hogy szökött volna. Egyből hason szúrja Quinn-t, mi pedig aggódunk kicsit, mert korábbi filmes élményeinkből tudjuk, hogy vagy a szívet, vagy a fejet kell célozni, és lyukat csinálni, különben az illető visszatérhet. Majd Sunny fut M. K.-hez, aki már mindenkit elintézett, és épp Ryder-t veszi célba (Sunny igazán késhetett volna egy keveset), de nem tudja megállítani, csak pont annyira, hogy Ryder elmeneküljön. Sunny és M. K. lehetséges párbaját megakadályozzák a most érkező szerzetesek, akikkel Sunny nekiáll harcolni M K.-ért, de nincs esélye, mert mind a három tud démonizálódni, magától. M. K.-t elviszik.

into7.png

into8.png

Lydiát beavatják (visszaavatják?), az Özvegy és Tilda lejátszák utolsó meccsüket: Tilda tudta, hogy M. K. a démonfiú, de azt nem, hogy az Özvegynek van némi rálátása a dolgokra, mert ő is démon volt, no de melyik üvegcse a gyógyszer? Hazaérve Veil megtalálja Sunny törött kardját, és hibásan következtet, mert Sunny életben van, a Folyó Királyának hajóján, aki megbünteti, amiért tudatosan rossz fiúfejet hozott neki, és eladja rabszolgának valahol a Badlands-en kívül. M. K.-vel búcsúzunk, akit valami sivatagon keresztül visznek valahová, és aki azon töpreng, hogy ez még csak a kezdet. Nagyon mély.

into9.png

into10.png

into11.png

Ennyit az első évadról, ez kis rövidke volt, nekem személy szerint a második évad tetszett eddig legjobban, jó lesz majd azt írni :)

komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása