Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Grimm 6x10 - Vérvarázslat

2018. július 19. 13:00 - AaannnaaA

„Semmi sem biztosabb a halálnál, és semmi sem bizonytalanabb a haldoklásnál.” - Thomas Paine

Rozál és Monroe letakargatják a házban lévő tükröket, nehogy a rémlény valamelyiken átvigye magával Juliskát. Említett ezalatt betér Adalindhoz infóért: hogyan működnek a tükrök, hogyan juthatna át valamelyiken a túloldalra, ahonnan a lény jött? A nő anyjának könyveiben lehet útmutatás ezzel kapcsolatban. Adalind fut pár tiszteletkört – aggódik Julis testi épségéért –, de végül megadja magát, na meg a könyveket.

Mikor aztán ura hazatér, elpicsogja neki a történteket, aki ígéri, hogy utánanéz exének, mielőtt az az ismeretlenbe távozna a tükrökön át. Nem téved nagyon, Julcsa otthon a könyvek azonnali tanulmányozásukba kezd. Meglátjuk sikerrel jár-e.

1.jpg

Ezalatt heti ügyet is kapunk – így az évad véghajrájában igazán elhagyhatnánk már ezt, csak mondom! Két barátnő távozik egy étteremből, majd mikor egyikük magára marad, szörnytáplálék lesz. A tetthelyen szokás szerint Wu ismerteti hőseinkkel a helyzetet, a kivégzés módja nyilvánvalóvá teszi (számukra), hogy teremtménnyel van dolguk.

Innen idősek otthonába váltunk, ahol vénséges vén öreglányt – Mrs. Cutlert – támogat fiatal ápolója, Mason. A nő a szobája falai között hirtelen átváltozik, és a gondozója torkának ugrik, aki ijedtében falhoz vágja. A dulakodásra befut még egy ápolónő, ám addigra a lény már visszaváltozik, így Masont hiszik támadónak. Ezen a ponton úgy tippelek, hogy a múltba révedező, magán uralkodni képtelen, nyilván kissé szenilis féllény lehet eheti gyilkosunk. Vagy?

2_1.jpg

2_2.jpg

Hank annyit már kiderített, hogy hasonló gyilkosság történt 10 napja egy másik körzetben, talán összefügg a kettő. Wu feladata, hogy az ottani bizonyítékokat, felvételeket átnézze, hátha talál valami nyomot. Az őrsről Nick egyenesen Julishoz megy megtárgyalni a tükör-ügyet, és arra kéri, bármit is talál, ne induljon egyedül a szörny nyomába.

Mrs. Cutlerhez ellátogat egy másik féllény, s míg alszik csápjaival az orrába nyúl (mehh!), aminek következtében az öreglány kimúl. Hőseinknek másnapra ebből lesz az újabb ügyük – az intézetben úgy vélik ugyanis, hogy a nő Mason támadásába halt bele.

3.jpg

Párosunk először az előző napi dulakodást tanúsító ápolónővel beszél, aki elmondja, hogy Mason a letartóztatásakor arról zagyvált, hogy azért támadta meg Mrs. Cutlert, mert az szörny volt. Szerinte viszont az öreglány az ijedtségbe halt bele, és ezért a támadónak felelnie kell.

A következőként megszólaló intézményi orvos – Dr. Landeaux – azonban rendet tesz a fejekben: az áldozat idős kora miatt halt meg, halála nem függ össze az előző napi eseményekkel, nincs itt semmi látnivaló. Nickék ennek ellenére beszélni akarnak a támadóval, mégiscsak arról zagyvált, hogy ápoltja szörnnyé alakult.

4.jpg

Haladéktalanul meglátogatják, ám a tag a rendőrök láttán futásnak ered. Rövid kergetőzés után Mason húzza a rövidebbet, irány az őrs. A kihallgatóban elmondja a történteket, ahogy mi magunk is láthattuk, aztán ő lepődik meg a legjobban, mikor Hank benyögi, hogy hisznek neki. Innen a halottkémhez mennek, aki tájékoztatja őket, hogy Mason támadása nem lehet a halál oka; ugyanakkor egy különös poloskafaj mérgéből hatalmas dózis volt az áldozat szervezetében, ami okozhatta az elmúlást, csak épp nem tudni hogyan került oda. Nekünk azért van rá tippünk kedves olvasók, ugye?

Julis tovább nézegeti a könyveket, és rátalál az ún. „vérmágiára” vagy vérvarázslatra, mely szerinte a megoldás kulcsa lehet – a túlvilágra jutáshoz kell a vér, egyfajta útiköltségként. Adalind eltanácsolja a kipróbálásától, mert ez veszélyes (vajon bemondják majd a TV2 híradójában is?).

5_1.jpg

5_2.jpg

Nyomozóink Rozálkáékhoz jönnek a poloskáról érdeklődni, de kivételesen nem találkoznak túl nagy segítőkészséggel – a pár nem igazán akar beszélni a dologról. Némi kuncsorgás után végül mégis elmesélik amit tudnak: ha idős féllények demenciában szenvednek veszélyesek a mit sem sejtő társadalomra, merthogy akaratlanul is átalakulhatnak, ezzel leleplezve magukat. Ezért ilyenkor a családtagok az „Arató” nevű lényt hívják, aki egyfajta poloska, és aki a mérgével / nyálával eutanáziát hajt végre a betegeken.

Nick megkéri a házaspárt, hogy hívják a „dokit” Mason ügyének tisztázása érdekében. Belemennek, de cserébe nagyon kérik barátaikat, hogy az Arató kilétét senkinek se fedjék fel. Az alku megköttetett, lehet megejteni a kamu hívást, mellyel házhoz csalják a teremtményt. A doki jelenleg elfoglalt, de visszahívást ígér.

6.jpg

Wu talált összefüggést a 10 nappal ezelőtti gyilkosság és a fiatal lány ügye között: ugyanaz az idős úr sétált el a biztonsági kamerák előtt, pillanatokkal az áldozatok után. A további agyalást Renard szakítja félbe, aki hősünket az irodájába hívatja. Történt ugyanis, hogy nem sokkal korábban Adalind azt mondta telefonon leánya apjának, ha többet akar tudni a Diana által rajzolt jelekről, akkor lyuksógorát kell kérdeznie a részletekről.

Meg is teszi, ám mivel a viszonyuk távol áll a felhőtlentől, csupán vicsorognak egymással pár kört, egyikük sem enged: Nick nem hajlandó megmutatni az alagutat, ahol Diana a jeleket látta, míg Renard nem hajlandó elmondani mit derített ki eddig. Tisztára win-win szitu. Ja, nem.

7.jpg

Az Arató visszahívja Rozálékat, akik értesítik hősünket és kérik azonnal menjen a lakásukra, ha találkozni akar vele. A doki megérkezik a házba, és láss csodát – Dr. Landeaux az. Nem örül a kamu hívásnak, pláne annak, hogy egy Grimmel eresztették össze. Viszonylag gyorsan tisztázzák a szitut, Nick pedig arra kéri, segítsen végleg felmentetni Masont: többek között meggyőzni az ápolónőt, aki látta őt dulakodni az idős hölggyel, hogy nem a férfi a tettes; továbbá orvosként igazolni, hogy Mrs. Cutler természetes halált halt. A doki beleegyezik.

8.jpg

A beszélgetésnek ezen a pontján hívást kap, miszerint egy demenciában szenvedő férfihez (Mr. Stantonhoz) hívja annak felesége – az öreg épp őrjöngő kedvében van. Nickék úgy döntenek, hogy tekintettel a szituációra ők is odamennek. A beteg címe hallatán Rozálék is csatlakoznak, ugyanis a házaspár női tagja törzsvásárló, és nagyon kedvelik őt. Így hát az egész kompánia rendőri villogóval felvezetve állít be a beteghez, de jelen állapota miatt nyomozóink mennek először a lakásba.

Nincs szerencséjük, az öreg behúzott a feleségének, és olajra lépett. Legalább a mobilját magával vitte, így Nickék kérik az őrsön lebzselő Wu-t, mérje be a számát, addig is elindulnak utána. Közben konstatálják, hogy az elmúlt két támadás viszonylag közel volt Stantonék lakásához, az öreg lehet akit a felvételen láttak az áldozatok után sétálni.

10.jpg

Szerencsére gyorsan megtalálják, kocsiba ültetik, és hazaviszik. Szegény még mindig zavarodott állapotban van, felesége és a doki alig tudja megnyugtatni. Befut Wu is, és együttesen megállapítják, hogy valóban Mr. Stanton a két gyilkosság elkövetője. Nick áldását adja az eutanáziára, így legalább nem fordulhat elő akaratlan átalakulás a börtönben, vagy a bíróságon.

A csapat távozik, csupán Monroe és Rosalie marad hátra, hogy átsegítsék a nehéz helyzeten a leendő özvegyet. Az idős pár búcsút vesz egymástól, a doki munkához lát, én meg bőgök a képernyő előtt.

9.jpg

Julis hazatér Rozálék házába a hírrel, miszerint megoldásra bukkant a tükrök ügyében. Mivel a lakók nincsenek itthon, úgy dönt nekilát kipróbálni a vérmágiát. Egyik tükörről leszedi a takarást, megvágja magát, a vérét rákeni a tükörre, és vár. Pillanatokkal később a tükör elszürkül és zavaros lesz. Pont úgy néz ki, mintha átjáró lenne egy másik világba. Az is, hősnőnk belép és… a többit már csak a következő részben tudjuk meg, addig is lehet körmöt rágni. Ugye.

Címkék: grimm
15 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Pácsó Ármándó 2018.07.20. 22:46:33

Mesés lett ez a hogyvolt így Juliskával az elején, köszi! :-)
És külön köszi a laza stílust és a sok féllényképet!
Na látod, csak jó volt a nyomozós szál is benne :-)
A kövi részt kénytelen voltam előre megnézni. Annyit elárulhatok, hogy az eddigi szereplők kalandjai folytatódnak benne :-) Hogy mi fog kisülni a hogyvoltjából arra én is kíváncsi vagyok, tekintettel arra hogy meg kell(ene) már írnom :-)

Gabba 2018.07.21. 12:24:31

Ha Eve / Julis átmegy a tükrön, akkor majd Alice-nak fogják hívni? :)

Pácsó Ármándó 2018.07.21. 15:26:08

@Gabba: Úgy fogják hívni, hogy "gyere vissza!" :-))

AaannnaaA 2018.07.21. 16:30:57

@Pácsó Ármándó: Köszönöm, aranyos vagy :)
Az írást ne is mondd, én is szerda este hoztam ezt össze, szóval nem maradtál le semmiről, ha még nem vagy kész a 11. résszel!
@Gabba: Hát, ahány neve vót má', és sejthetően amúgy is csodafődre érkezik, én látatlanban is megadom neki az Alice nevet.

Gabba 2018.07.21. 16:46:52

@AaannnaaA: @Pácsó Ármándó:
ezt majd hátha figyelembe veszi a jövő heti szerző....

Pácsó Ármándó 2018.07.22. 00:21:04

@Gabba: Van az a császármorzsa mennyiség, amiért elgondolkodik rajta :-)
@AaannnaaA: Most megnyugtattál! :-)

Gabba 2018.07.22. 05:52:54

@Pácsó Ármándó: na jó, lehozom a húszliteres vájdlingot a padlásról :)

Kapitánylány 2018.07.24. 21:01:41

@AaannnaaA: köszi a hogyvoltot, és hogy ennyi időt szántál rá!

@Pácsó Ármándó: @Gabba: ó, ne is mondjátok, az évad/sorozatzáró még csak gondolatban van, annyi minden jött össze mostanában... és hát a kedv se sok...

Pácsó Ármándó 2018.07.25. 10:38:42

@Kapitánylány: Én már megírtam a 11-est, úgyhogy ... :-)

Gabba 2018.07.25. 17:04:08

@Kapitánylány: @Pácsó Ármándó: @AaannnaaA: úgy vélem, egy jó kis piknik segíthetne a dolgon...

Kapitánylány 2018.07.25. 19:12:48

@Gabba: jól jönne, de úgy látom a randirendem már csak augusztus 4-én üres :)

@Pácsó Ármándó: a helyzet fokozására törekedem, az izgalom a tetőfokára fog hágni, hogy vajh mikor jön ki az utolsó 2 rész hogyvoltja... XĐ

Pácsó Ármándó 2018.07.25. 21:51:42

@Kapitánylány: Ja, hogy hágni fog! Akkor nem szóltam! :-))

@Gabba: Az én táncrendem most nem teszi lehetővé, de nem felejtjük el az a vájdling császármorzsit amivel sikeresen(?) megvesztegettél :-)

Gabba 2018.07.26. 08:11:23

@Pácsó Ármándó: akkor majd félreteszek egy kis lábaskával, kegyelmeséknél átveheted :)

Pácsó Ármándó 2018.07.28. 09:30:22

@Gabba: Hozd át a 11-eshez, ha arra jársz, köszi szépen! :)
süti beállítások módosítása