Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

A szolgálólány meséje 2x13 - The Word

2018. július 18. 07:54 - hektor_

Megérkeztünk a második évad végéhez, jövő tavaszig egy képkockányi közelit sem látunk Elizabeth Moss nézéséről, úgyhogy jól figyeljetek.

Offred és Szürke a nemrég kivégzett Nickné ruhái felett ül tort: jaj, hát egy szó szavam sem volt hozzá, mondja Rita, segíteni kellett volna neki, jaj hát emberszámba sem vettem, siránkozik tovább, de a szolgálólány elviszi ezt a kört egy „én meg lefeküdtem a férjével!” aduval. A pakolászás közben talál egy kis bibliát Eden holmijai között, amivel rögvest szalad is Türkizhez: nézd már, anyukám, telejegyzetelte a Könyvet. Türkiz kiakad, lám csak, Edennek nem kevés bűne volt – miután az olvasás tilos a gileádi nőknek, az írás, sőt, a Biblia összefirkálása még inkább az, ugye. Offred kiakad és jól összemarnak azon, hogy Nichole-lal mi lesz ha felnő, tán őt is be akarják zárni hogy egy tudatlan bábként élje le az életét egy olyan országban, ahol nőként nem vesznek emberszámba?

h1.png

Eden apja a család előtt kér bocsánatot Nicktől a lánya tettéért, majd a Waterford háztartástól is – a Parancsnok jó nagy pöcsként viselkedik, Serena próbálja oldani a feszültséget, Szürke bőgve kirohan. Mikor odaér a beszélgetés, hogy a lány hazarohant a fiúval, mire a családja azonnal hívta a hatóságokat, Offred már nem tudja szó nélkül hagyni a dolgot, sőt, miután távoznak a többiek, beszól Waterfordnak is: mit tesz majd, ha eljönnek a lányáért? A férfi erre leken neki egy istenes átszállót, de a lány sem rest, olyat visszaüt a férfi arcára, hogy annak majdnem lerepül a fejéről a pepi. Waterford közli egy cirkalmas idézetbe téve, hogy a nők a férfiak nyomorúsága.

h2.png

Később Ritának elmeséli az esetet, elheherésznek rajta hogy Offred badass volt, majd Nichole felébred és visítani kezd, mire befut Nick és Szürke magára hagyja a a kis családot. A nagy babázás közben Offredből kicsúszik egy „szeretlek!”, valószínűleg a sorozat hatodik évadában ha eljutunk oda hogy összekössék a kanadai szálat a gileádival, jó 2 évadot el lehet majd azzal tartani hogy végtelenbe nyúló jelenetekben June hol az egyik, hogy a másik férfiját nézi.

h3.png

Mivel a vízbe fojtást a csarnok szűkös férőhelyei miatt nem láthatta mindenki, a halott párt felakasztották a Falra még pár napra. Offred a fejük felett meséli el a lányoknak a könyves esetet, majd Emily fiának hetedik születénapjáról van szó, megünneplik jövő héten! Nagy a dilemma:

- Süthetnénk tortát!

- Vagy tequilázzunk?

Türkizék egy bulin vannak, ahol megosztja aggodalmait Warren Parancsnok feleségével arról, amit Offred mondott reggel. Kiderül hogy többen is vannak az asszonyok között, akik kétségek között vergődnek azzal kapcsolatban hogy mi lesz a kislányukkal ha felnő, épp jókor esik le nekik hogy Gileádban nem fenékig tejfel az élet.

Este Emily készül az Első Ceremóniájára az új házban, míg más asszonyok ilyenkor csipkés fehérneműt vesznek, ő ezzel szemben egy kést vesz magához és letérdel a bársonypárnára. Lawrence Parancsnok óbégat a naracsléért, közben mellékesen megkérdezi a lányt, hát te mit csinálsz itt? Ma Ceremónia van, mondja Emily, de a férfi közli hogy dehogyis, úgyhogy fáradjon csak vissza a szobájába. Mondtam, ő lesz a tégla.

h4.png

h5.png

Türkiz audienciát kért a Parancsnokoktól. Míg belibeg a kihallgatásra, valamelyik vicces faszi elsüti hogy

Otthon felejtetted az ebéded, Waterford?

A férfi szeméből süt, mikor a feleségére néz, hogy egy rossz szó, és ha hazamennek, Türkiz olyat kap, hogy még vissza fogja sírni a múltkori szíjas fenekelést. Na, a nő belekezd a mondandójába, mire felsorakozik mögötte az összes gileádi Feleség: azt akarjuk, hogy a fiaink és lányaink olvashassák a Bibliát. A férfiak összenéznek, micsoda RADIKÁLIS JAVASLAT, mondja Warren Parancsnok. Waterford lezárná egy köszi, majd értesítünkkel az ügyet, de Türkiz nem hagyja magát, előkapja Eden könyvét és felolvas belőle egy passzust ("Tee, tök jó volt ez az áldás, csak kicsit bonyolult vagy. Mi ez a sok lőn meg a vala?"). A feleségek ezen már besokkolnak és a gyávábbak azonnal megindulnak kifelé, ilyen terrorizmust még nem éltek, hogy egy nő olvasson, ráadásul nyilvánosan, még ha Isten szócsöveként funkcionál, se. Kint várják az ítéletet, mikor kijön Fred és elküld mindenkit, Türkizt pedig elhurcolják az őrök. Nabaszdmeg.

h6.png

h7.png

Mindeközben Lydia néni megjelenik a Lawrence házban és zrikálni kezdi Emilyt: hallottam, jól sikerült a ceremónia, ilyen ez az isteni kegyelem, urunk megváltást ajánl a legdegeneráltabb bárányának is. Én azt hittem, ezt a Parancsnokra mondta, de Emily magára vette és egy kést szúrva a néni hátába hálálja meg a hallottakat. A vér szagától aztán a lány begőzöl, és lelöki a lépcsőn a fulladozó nénit, majd elkezdi rugdosni, erre beszalad a félszemű márta és mellékesen szól a Parancsnoknak, hogy nem ártana hívni egy mentőt, a lányt meg visszazárja ugyan a szobájába, de különösebben nincs kiakadva a sztorin.

h8.png

Türkizt hazatámogatja a férje, úgy megy, mint akiből a szart is kiverték. Mialatt a Parancsnok lemegy teát főzni, megmutatja Offrednek a kezét.. és igen, levágták a kisujját, amiért megpróbálta amit meg kellett. Hát Fred, remélem nálad van Madame Pomfrey végtagnövesztő italreceptje a Roxfortból, különben a „mostmár minden jó lesz” állításod kb annyit ér, mint süketnek a jó reggelt. Offred egy támogató kézszorítás után lemegy a konyhába, ahol kérdőre vonja Waterfordot, miért hagyta hogy ezt tegyék a feleségével, mire az közli hogy mindenkinek meg kell tanulnia, hol a helye, Serenát is emlékeztetni kellett rá, majd elkezdi fűzni a lányt, igen, ott a konyhában, hogy ha jól viselkedik, elintézi hogy ott maradhasson a házban.

- Megpróbálhatnánk megint. Ezúttal fiút akarok.

- Dögölj meg, Fred!

Az oltást most nem követi pofon, sőt, a férfi kiterjeszti az ajánlatát arra is, hogy a lány többször láthassa Hannaht.

h9.png

Közjáték: Lawrence Parancsnok kocsikázni viszi Emilyt, a jelenet alatt egy teljesen képtelen szám szól, amire a férfi úgy táncol az anyósülésen, ahogy én szoktam ropni éjjel 2kor, mikor Dévényi Tibi bácsi beszabadul a djpult mögé az egyik fesztiválon.

h10.gif

Offred a ház ablakából bámulja a szemben lévő házat, amit felgyújtottak, mikor Szürke nem kis hírrel érkezik: pakolj, kivisznek a márta haverjaim Gileádból. KÉREM?! Ja, ja, úgyhogy fogd a kölyköd és futás az udvar sarkába. A lány cuccol, egy utolsó ölelés, út közben egy gyors összebólintás Nickkel, majd beguggol a virágház melletti sarokba. Nick eközben a Parancsnokot akadályozza a kijutásban, nem biztonságos, uram, mondja, megspékelve a dolgot egy finoman előkapott pisztollyal. Offred épp megpillantja a mártát a lépcsőn, DE ekkor jön Türkiz és nyakon csípi. Hova viszed a gyerekeMet, kérdi, Offredben szerencsére van annyi lélekjelenlét hogy hasson az asszony szívére a mai események fényében: nem maradhat itt, te is tudod, nézdmeg mit csináltak veled, akarod ezt a kislányunknak is? Türkiz nem akarja, így csak szaval egyet a babának, miközben nálam a nappalinkban ülve a babzsákban már percek óta elfogyott a oxigén, hogy a) nem fogja visszaadni a gyereket és ordítani kezd, végül Offred nem megy sehova b) Offred elküldi Türkizt a gyerekkel, de Offred nem megy sehova. Végül egyik sem lett, na és akkor most jön a nettó 7 perc míg June a mártákkal futkos a kertek alatt.

h11.png

h12.png

Megérkeznek egy hídhoz, ahol csőtörés lehetett nemrég, ezért ömlik a víz, June leül és flashbackezik míg várja a felmentő sereget. Jó a jelenet, mikor megérkezik az autó, a víz miatt nem látszik, kié, de mi már tudjuk: persze, hogy Lawrence Parancsnok az, Emilyvel! A TÉGLA! A lányok meglátják egymást, Emily csak pillázik:

E: Mi folyik itt?

LP: Nagy szarba keverem magam.

Jön egy másik autó, ő viszi a lányokat, így a parancsnok elköszön és lelép, Emily beszáll a kocsiba, és már tudom, mi lesz, de nem hiszek a szememnek mikor tényleg megtörténik: Offred átadja a kisbabát Emilynek, majd a drámai hegedűszólam aláfestésére kéri, hogy hívja a gyereket Nicholenak és mondja meg neki majd, hogy szereti, majd becsapja a furgon hátulját és nézi, ahogy távolodnak. Kapucni fel, Batman nézés on, épphogy a köpenyét nem lobogtatja meg, majd futás vissza Gileádba.

h13.png

h14.png

Köszönöm szépen a megtisztelő figyelmet, jövőre ugyanez ugyanekkor, addig is csak ügyesen!

31 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

CSOKKI MÁLNA 2018.07.18. 09:43:24

Vajon a muzulmán migránsok által nap nap után megbecstelenített, meggyalázott európai fehér nők kálváriájáról mikor készül film..?

Bruti · www.facebook.com/Brutistandup 2018.07.18. 09:54:00

Nekem tetszett a vége, hisz már van egy halom titkos szövetségese és ebből még egy forradalom is összejöhet...

FMR 2018.07.18. 10:28:50

A Szolgálólány meséje 2. évadja eléggé zűrös. Ugyan kiváló volt a felütés a 2. évad 1. részében, ígéretes volt a folytatás is, de a későbbi epizódok már vontatottak voltak, érdemi cselekmény nélkül. Még ez sem lett volna igazán bajos, ha June belső lelki vívódásaira, szenvedésére került volna a fókusz, a társadalmi történések helyett, hitelesen. Csakhogy ez sem sikerült: June története tele van ellentmondással, ahogyan Gileád pszichopata despotáinak és spiritus rectorainak a reakciói, viselkedése, mondatai, gesztusai is hamisak, kimódoltak. Egyszerűen nem életszerű az, ahogyan szegény June egyes szituációkban viselkedik. Nem szenvedett még eleget ahhoz, hogy a puskacső végén lévő két elmebeteget, a földi pokol két helytartóját elintézze? Miben reménykedett? Miért lágyult el Serena kifakadásától ("nincs semmim") épp az a June, aki mindenre elszánt és állhatatos? És miért nem szökött meg a végén, maga mögött hagyva mindent és mindenkit? Tényleg azt hiszi, hogy hozzáférhet majd a lányához, Hannához, és boldogan élnek majd, míg meg nem halnak? És hogy lehetséges az, hogy a történet végén épp Gileád egyik főideológusa menti meg őket? Az egész életszerűtlen, abszurd, hiteltelen, vagyis súlytalan immár. Így lesz hétköznap esti biztonságos borzongást ígérő mainstream szappanopera egy tőről metszett valódi és mélyen megrázó, filozófiai-antropológiai-pszichológiai tanulságokban bővelkedő - tehát csak a kulturálisan-szellemileg kifinomult kisebbség érdeklődésére számot tartó - drámából.
Nagy kár.

CyberPunK 2018.07.18. 11:01:02

@FMR: "Egyszerűen nem életszerű az, ahogyan szegény June egyes szituációkban viselkedik."

Dehogynem, olyan buta az a nő, mint a faék (btw, ez igaz még a szereplők felére is) az nem életszerű, hogy nincs már rég a gyarmatokon vagy agymosottan valami ágyhozkötözve, mint élő inkubátor.

FMR 2018.07.18. 11:15:42

@CyberPunK: nem, szó sincs róla. Bölcs nő June, aki túlélni akar és viszontlátni a lányát. Csodában reménykedik, de ez nem felróható neki, ahogyan senkinek sem. Ez nagyon is emberi viselkedés, ráadásul tele van a történelem konkrét példák ezreivel, amikor foglyok csodálatos módon menekültek meg. A pillantásaiból látható, hogy lépésekkel elnyomóik előtt jár. Ez teljesen érthető és rendben van. Ha June ellentmondásosan viselkedik, nem életszerű módon, az távolról sem az ő hibája, hanem az elfuserált forgatókönyvé, amelyre - mint az tudható - maga Atwood is az áldását adta...

_Ske_ 2018.07.18. 11:33:05

@maxval balcán bircaman: Te is nyomatod a szar propagandádat.

CyberPunK 2018.07.18. 12:05:47

@FMR: "A pillantásaiból látható, hogy lépésekkel elnyomóik előtt jár."

Ja, ezért rángatja a cica bajszát folyamatosan. Nem, a nő teljesen hülye, de mondom, sok szereplőről elmondható, hogy bár csak minimális erőfeszítésbe kerüljön, hogy fenntartsa a látszatot és rendes gerillaként viselkedjen, de nem, helyette adja az öntudatos idiótát.

FMR 2018.07.18. 12:15:08

@CyberPunK: Nem, nem hülye. Csak emitt gyáva, amott irracionális. Mint egy nő.

FMR 2018.07.18. 13:29:25

@CyberPunK: ha szerinted a gyávaság és/vagy irracionális viselkedés egyenlő az ostobasággal, az éppen hogy rólad árul el többet, mint szerencsétlen June-ról.

FMR 2018.07.18. 13:30:59

@Jakab.gipsz: tökéletesen tévedsz. A Szolgálólány (a szót egybe kell írni) meséje kiváló sorozat, temérdek tanulsággal. Érdemes róla beszélni, nagyon is, komolyan is. Üdv: egy X generációs.

2018.07.18. 15:28:51

@FMR: Ha jól emlékszem, ő szokta teleszórni a bloghu-t férfihangos cikkekkel.

CyberPunK 2018.07.18. 15:34:00

@FMR: June nem gyáva, ha az lenne, akkor már rég behódolt volna teljesen. Irracionális? Ezzel egyetértek. De az meg az ostoba szinonimája.

Az viszont vicces, hogy a kommentem törölve lett a pinája szó miatt. Könyörgöm, nemi erőszakra és népírtásra épülő sorozatról van szó...

2018.07.18. 15:38:06

@CyberPunK: Volt egy másik kommented, amit vélhetően kimoderáltak, de válaszolni akartam; ti. hogy miért nem túrta ki Serenát, kihasználva, hogy a parancsnok rá van kattanva.
Nos, mert bármilyen logikus is a hideg racionalitás szempontjából, gyomor kell hozzá. Szerintem June kimerítette a tartalékait ezen a téren; néha képes volt jó képet vágni a parancsnokhoz, de - Serena helyébe lépve - ezt hosszú távon nem bírta volna (megjegyzem, én sem).

CyberPunK 2018.07.18. 15:44:42

@similar: Pedig eddig a részig ő volt a főellenség. Az meg, hogy hosszútávon gyomor kell hozzá egy dolog, idáig pont nulla hosszútávú célja volt.

Prof. William · http://profwilliam.wordpress.com/ 2018.07.18. 16:00:11

Csak Lydia nénit ne! Ő az egyik kedvencem. Remélem megússza! :)

@CyberPunK: Ja, ezért rángatja a cica bajszát folyamatosan.

EZ! Mindenki mást az első sanda pillantásra kivégeznek, felakasztanak meg vízbe fojtanak de June valahogy sérthetetlen egy olyan rendszereben, ahol a még egy Parancsnokot is kivégeznek, ha nem Istennek tetsző gabonapelyhet reggelizett.

A második évaddal hogy az első után nem ezt vontatott. lassú szenvedást várnű az ember, hanem azt hogy végre jobban beinduljanak a dolgok.
De a sorozat szinte egyhalyben toporgott 10! részen keresztül és nem hanszált kis szinte egy lehetőséget sem.

Offred megszökik. - Nem történik semmi.

FELROBBANTJÁK Gileád vezetőinek minimum felét. - A követez rész elejln egy kicsit több akasztott ember van de amúgy semmi sem történik.

Mintha formálódna egy Offred-Türkiz véd és dacszövetség + az ahogy Türkiz mintha tervezne némi női részvételt de egy FÉL! rész után megy kukába az egész és de abból se lesz semmi. Türkiz egy részel később már vidáman segít Offred megerőszakolásában.

Belengetik a kémszálat. Türkizt be akarják szervezni. - Ismét semmi.

Offred MEGINT megszökik. - Jé megint nem történik semmi.

És persze Offred most nemhogy harmadjára is elszökött, de közben elszöktette a Parancsnok LÁNY! gyermekét. - De mibe fogadunk hogy nem fogják felhúzni az első fára, vagy küldik a gyarmatokra, hanem a 3-ik évad elején megint ott bámulja falat a Parancsnok házában.

Szerintem ez volt a legnagyobb baja a sorozatnak. Egy rakás érdekesen induló szálat lengettek be de aztán SEMMI! sem történt hanem mentek tovább a szürke Gileádi hétköznapok.

Pedig én akár magáról Gileádról , vagy hatalomátvételről is szívesen meg tudtam volna több dolgot, de annyira kellet az idő Offred rekordidejű bambulásaira, hogy arra már nem volt idő.

Egy szó mint szár nagyon latymatag volt ez az évad. Persze nem vártam tőle Into the Badlands
féle akcióorgiát, de ez már TÚL lassú és elnyújtott volt.

Ha a harmadik szezon is hasonló lesz (Isten óvjon attól hogy 10 évad legyen, mint ahogy belengették) akkor nem biztos, hogy folytatni fogom Offred messzeségbe bámulós kalandjait.

CSOKKI MÁLNA 2018.07.18. 17:19:13

@Bruti: Nincs szánalmasabb egy kiégett humoristánál. Te is úgy végzed, mint Rokker Zsoltti..:)

Kulics 2018.07.18. 17:31:48

@FMR: Jól mondod! Hiteltelenné vált. Egy ilyen társadalom, ahol MINDENKI szenvedésre van ítélve, állandóan sírnak és szomorkodnak, ez nem életképes. A férfiak sem boldogok, a nők meg pláne nem.
Ráadásul Serena volt ez egyik főideológusa Gileádnak és neki nem tűnik fel, hogyan bánnak a nőkkel és milyen sors vár egy kislányra??? Ezt ki hiszi el?

morpho 2018.07.18. 22:06:26

Az első évad első 5 részét megnéztem. A harmadiktól már nagyon nehéz volt nézni ezt az unalmas szart, hátha szól is valamiről és nem alszom el rajta, de egyszerűen nem bírtam tovább. A második évad közelébe sem mentem.
Az alapproblémám az az egésszel, hogy a kiindulópont annyira téves, hogy megmosolyogtató. A világ úgy működik, hogy az diktál, akinek olyan képessége van, ami másnak nincs. Az arany azért értékes, mert kevés van belőle. Ha csak egy maréknyi nő tud gyereket szülni, akkor abban a társadalomban ők uralkodnak.Ez ennyi. Egy laza öngyilkossági szándékkal bármit kizsarolhatnának. Ha nem engedik szabadon, felvágja az ereit az összes, a társadalom meg kihal. Ez ennyi. Ennek az ellenkezőjét vizionálni minden logikával szembemegy. Ezért röhögtem az egészen és ezért untam. Az alapfelvetés teljes tévedés. Ez ennyi.

CSOKKI MÁLNA 2018.07.18. 22:06:59

Lesz belőle egy horror verzió is, a Szolgálólány veséje címmel..A főszerepben: Jack the ripper..:))

ercypici 2018.07.18. 23:56:36

@morpho: hát igen. Ha tovább nézted volna tudnád miért nem igaz amit írsz. 1. Mert csak Gileadban megy így az élet , nem az egéaz világon. 2.Nem csak pár nő tud szülni, csak a társadalom kisebb része. 3. A szolgálolányok azért kapták ezt a sorsot, mert valami "bűnt" követtek el. ( June pl házasságtörő) de vannak Gileadban családok ahol annak szülnek a nők akit szeretnek. 4. Voltak akik probálkoztak az öngyilkossággal, de azokat elzárták, és megláncolták, hogy ne tudjanak kárt tenni magukban. 5. Később kiderül, hogy nem is a nőkkel van baj, hanem a pasikkal...

Nekem betelt a pohár. Annyira egyértelmű, hogy csak azért nyújtják mint a rétestésztát, mert fut a szekér. Annyi izgi sztori lenne, ahelyett, hogy terrorizálják Offredet. Szökjön meg. Legyen ellenálló vagy valami. De ez a folytonos watherfordék. Értem én , hogy (ahogy itt szokás emlegetni) Voldemort kisöccse húzónév. De attól még lehet szerepe. Mint a kanadai szál.
June döntése a végén meg egyszerűen nevetséges. Ilyet egy anya nem tesz. Oda adja egy nőnek akoről anyit tud , hogy Emilynek hívják. Fingja nincs, hogy hova megy (jó mi tudjuk mi van Kanadaba de ő elvileg nem ) hogy fogja megtalálni mi lesz vele. 2 évad ment le, de a történetből kiderül, hogy már több éve létezik Gilead. Tehat min. 3 éve kb nem tud az utcára se kimenni. Hannahval fegyveressel karöltve talizhatott, és egyébként szintén lövése sincs amúgy hol van. Tehát legikus lenne , azt gondolnia, hogy kintről lehet többet tehet mint ott a fegyveresek hadával. De igy két gyerekét hajthatja. Gratulálok. Arról nem is beszélve, hogy majd Serena tárt karokkal várja. Biztos megint kihúzzák a szarból. Holtan aztán sokat tud segíteni a lányának. ( nyilván nem hal meg. De ezt elvileg ő nem tudhatja.) minimum egy medencézés várna rá is, ha nem a megkövezést kapja gyerek lopásért. Szóval egy f*****g már bocsánat.
Én biztos nem gyötrődök végig még egy évadot ugyan azon a helyszinen. Semmit nem haladt a sztori. Köszi...

2018.07.19. 01:46:19

@Kulics: "Ráadásul Serena volt ez egyik főideológusa Gileádnak és neki nem tűnik fel, hogyan bánnak a nőkkel és milyen sors vár egy kislányra??? Ezt ki hiszi el?"
Az emberek többsége ugyanígy viselkedne.
Amíg nem a saját bőrén érzi, addig másvalaki problémája; meggyőzte magát, hogy ha rendesen viselkedik - nem úgy, mint AZOK -, akkor biztonságban van és lesz. Ez az áldozathibáztatás fő motivációja is.

midnightcoder2 2018.07.19. 06:03:53

@pina noir: Mondjuk elég vicces valóban, hogy egy elképzelt nyugati keresztény-nőlenyomó disztópiát filmesítettek meg a szent feminizmus jegyében, miközben ma a világon egy csomó helyen ennél sokkal szarabb a nők helyzete. Lásd iszlám országok, afrikai országok, afrikai iszlám országok... Megerőszakolt nőket halálra kövező igazságszolgáltatás, női körülmetélés üvegcseréppel és más hasonló finomságok. Nemrég az USA kedvenc szövetséges diktatúrájában diadallal ünnepelték, hogy lám, odáig jutottak, hogy már a nők is vezethetnek autót. 2018-ban. Na, ezt kellene inkább megfilmesíteni a femináciknak. Csak az nem lenne PC, különben is felrobbantanák őket az üldözött és befogadott menekültek.

CSOKKI MÁLNA 2018.07.19. 09:53:19

@midnightcoder2: Ez azért van, mert a liberálnácik fejében mindent megelőz az idegen kultúra tisztelete és feltétlen imádata. Ha egy feminista az iszlám nőelnyomó mivoltát firtatja (ez lenne a dolga), akkor egyszerűen lenácizzák, és kivetik maguk közül.

Prof. William · http://profwilliam.wordpress.com/ 2018.07.19. 10:46:56

Szerencsére már készül a Spin-Off sorozat.

A Szolgálófiú meséje, avagy a Handmen's Tale. :)

www.youtube.com/watch?v=ciPszqk703k&t=3s

morpho 2018.07.19. 13:20:03

@ercypici: Ezzel nem cáfoltad amit írtam. Tök másról beszélsz.

Kulics 2018.07.20. 08:54:42

@similar: Részben egyetértek, de ez a fajta megalkuvó viselkedés a társadalom elnyomott tagjaira igaz. Serena meg az uralkodók közé tartozott, ezért nem tudom átélni amit írsz.

Az áldozathibáztatás mint fogalom, mára a ló tulsó oldalává silányult: az egyéni felelősség teljes elutasítása. Aki áldozat az csakis a gonosz külvilágtól vált azzá, neki semmi szerepe, se felelőssége nincs ebben. Ez hibás nézőpont.

Treff Bubi 2018.07.22. 21:07:22

Én is azokkal értek egyet, akik szerint elromlott ez a sorozat a végére (az eddigire). Szokás szerint egy jól megírt könyvet akartak tovább írni tévés szempontok alapján, gondolom kidomborítva azokat az elemeket, amik statisztikailag sikeresek voltak a tesztvetítéseken. Persze meg lehet magyarázni sok mindent: June plot armorja fakadhat abból, hogy Fred valami sajátos módon szerelmes belé, és megvédi a rendszertől. A Gileád egészét érintő változások (pl. a robbantásos merénylet) nagyívű bemutatásának hiánya fakadhat abból, hogy egy pár háztömbnyi területen élő, minden infótól elzárt ember szemszögéből követjük az eseményeket, tehát June nem nézi át esténként a neten, mi a helyzet mondjuk Miamiban, vagy változott e a tőzsdeindex az események hatására, vagy van-e olyan egyáltalán, hogy tőzsde. Nem érdemes realizmust várni ettől a sorozattól, szimbólumokból épít fel szinte minden jelenetet.
süti beállítások módosítása