Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Lucifer 3x14 - My Brother's Keeper

2018. július 16. 13:00 - Szencsike

A mostani epizód hasonlít Reese Getty-részre: sokat nem mozdít előre a cselekményen, de érdekes jobban megismerni egy-egy szereplőt. Egy fiatal menőjenővel kezdünk, a gyémántbizniszben utazik, munkatársa egy kisebb vagyonnal felérő gyémántkupacot rak elé. Sajnos Jenőke telefonja megcsörren, LAPD a felirat, a társ pánikol, még fegyvert is fog rá, de kiderül, hogy a hívó Jenőke húga és csak egy helyszínelő. A "csak egy helyszínelő" Ella, a tesó nem veszi fel a telefont, így marad a hangposta, Jay-nek hívják a bátyust, és hívja vissza Ellát, ha már L.A.-be méltóztatott jönni! A hadnagyi irodában Lucifer egy újabb elméletet hozott Káin megölésére, ez pedig a tetoválás lenne. Most csak egy szimpla kör látszik Pierce/Káin karján, a régi military stílusú rajz eltűnt, a teste folyamatosan gyógyul, ez is eltűnik, újra és újra varratnia kell. És amúgy is, számtalan infót összeszedett a jeléről, és lám, még mindig él és virul… De az Ördög még nem próbálkozott, és egyik forrásnak a Da Vinci-kód című klasszikust használta, hát köszi, sokra megy ezzel Káin. Viszont ha újabb szakértő kellene, talán Ámenkát is bevonhatják, eszes legény, bár Pierce elég tartózkodóan fogadja ezt a lehetőséget.

1.png

Nézzük Ellát, a Chloe-lak ajtaján kopog be, ahol egy picurka nindzsa harcos fogadja, rózsaszín gyöngyökkel díszített tőrökkel. Szerencsére a kicsi Trixie kegyes hangulatban van, Ella élhet, sőt, nagy pacsi lesz a vége, ugyanis mindkettejüknek sushi-pólójuk van. Ella most Mézihez jött, aki épp gyakorol, és rendes bébiszitterként Trixie-nek is megtanítja, hol okozzon igazi fájdalmat az ellenségnek. Mit akar Ellen, Ella amúgy, Mézi segítsége kell, meg akarja találni a bátyját. Tegnap este jött a városba, de nem jelentkezett, rossz érzése van, Mézi pedig a legjobb fejvadász, akit ismer. Vagyis a tesó bűnöző, de nem, csak Ellának jelzett be a baj-mérője, és a tesó bajban van. Fizet is, Mézi máris indulna. Luciferéknél Ámenka viszont egyáltalán nem akar segíteni, nem fog részt venni Káin feloldozásában. Egyrészt azért, mert Istenapjuk jó okkal bélyegezte meg a világ első gyilkosát, másrészt hiába apellál arra Lucifer, hogy az utóbbi időben igazi testvérek lettek, Ámenka részéről ez csak a teszt része. Lucifer miatt ragadt itt erőtlenül, aki most is, mint mindig, felelőtlenül viselkedik, és Ámenka feladata, hogy megóvja Lucifert saját magától. Hogy mit ígért vagy mit sem Káinnak, az már nem Ámenka gondja.

2.png

Ella és Mézi eljutottak JayLo főnökéhez, Fahrid Nasszerhez, ismert gyémántkereskedő, és lehetséges, hogy tilosban jár. De JayLo biztos nem keveredett semmibe, igaz, ő gyémánthitelesítő, aki a gyémánt eredetiségét állapítja meg és azonsítókat ír rá. Ella biztos benne, hogy a tesó nem áll a rossz oldalon. Mézinek aztán mondhatja, és csakhogy igaza legyen, az irodában van egy hulla, de szerencsére nem JayLo, hanem Fahrid. Ami persze sajnálatos, de lehetséges, hogy a tesó a gyilkos. A rendőrség kint van a helyszínen, Ella a nyomokat keresgéli, Mézi unatkozik. Ez most nem a kocsilopós tesó, JayLo a legidősebb báty és ő a család jófiúja. Ő az, akire mindenki büszke, akire felnézhetnek. Hát persze, mert a legtöbb báty eleve leereszkedően bánik a kisebb testvérekkel, és ha segíteni kell valakit megölni, akkor lelépnek. Na, Lucifer kivetíti az ügyre a saját problémáit, szegény Ella a gyilkosság említésre összerezzen, nincs is rá bizonyíték, hogy itt járt! De itt volt, Mézi épp a pénzét számolgatja, amit abból a pénztárcából szed elő, amit JayLo itt hagyott. A helyszínen vérnyomok is vannak, és Lucifer hiába könyveli el gyilkosnak, Ella máris cáfol, a halálos lövés után megmaradt nyomokból ítélve aki lőtt, az balkezes, Jay viszont jobbos, vagyis valaki még volt itt. Chloe igyekszik pártatlan maradni, balkezes gyilkost fognak keresni, de jobb lenne, ha Ella kimaradna a nyomozásból. Oké, de attól még tovább keresi a tesót, és Mézivel gyorsan el is mennek tovább kutatni őt. Lucifer JayLo-t akarja elkapni, de Chloe bízik Ellában, és előbb a harmadik embert akarja megtalálni. Lucifer szerint csalódni fog, mert a testvérekben általában csalódni szokás, de Chloe már nem is figyel, ugyanis talált egy véres gyémántot a padlón.

3.png

Nézzük Charlotte-ot, elment egy terapeutához, itt az ideje, hogy végre helyre tegye magában az átélt, szinte pokoli traumákat. Viszont a kezelője nem más, mint egy nagyon rémült Doktor Linda, aki egyetlen egy dolgot közöl Charlotte-tal, hogy menjen el, nem kezeli. Szegény Charlotte azt hiszi, hogy az elmondottak alapján menthetetlen, és nagyon csalódottan távozik. Linda továbbra is rémült és alig tud megszólalni. A rendőrségen Lucifer Pierce-nek panaszkodik, neki szerencséje van, már nincsen senki, aki bosszanthatná, de Ámenka… Mióta kiderült hogy ő Apa kedvence, igazán beképzelt lett. Pierce tudni akarja, hogy ezt honnan szedi, a történet hosszú lenne, de egy könyvben le van írva, úgyhogy biztos igaz. Később Lucifer már Dan összefoglalóját hallgatja az ügyről, és nagy csalódására még mindig nem JayLo a gyilkos. A gyémántkereskedelem alapja, hogy a kövekbe lézerrel belegravíroznak egy azonosítószámot, és a Chloe által talált gyémántban is van egy ilyen szám. Lucifer inkább pajzán rajzokat gravíroztatna bele, de sokkal fontosabb az, hogy ezt a kis kövecskét ellopták. Fahrid annak az ékszerboltnak az üzletkötője volt, ahonnan az ékszer származik, és a rablásról nincsen biztonsági felvétel, nincsenek ujjlenyomatok, egyszerűen nincsen semmi. Talán Fahridnak volt egy cinkosa, először az ékszerboltba fognak menni egy kicsit szaglászni.

A boltba érve Lucifer nem is igazán érti, hogy érhet több ezer dollárt egy réges-régi széndarab, de mindegy, mert Chloe most meglepi. A nyomozó a lelkes menyasszonyt játssza, de azok a gyűrűk, amiket az eladó mutat neki, azok túl olcsóak és egyszerűek, el is magyarázza, hogy nagyon drága gyűrűt szeretne. Az eladó elmegy keresni valami mást, addig Chloe elmagyarázza a zavart Lucinak, hogy a rablás aktája szerint nem voltak felvételek, de a bolti kamerák elég régiek ahhoz, hogy a rablás idején is itt legyenek, de ha nincs felvétel, akkor belsős munka volt. Igen, ezt még ő is érti, de Chloe honnan ért a gyémántokhoz? Nézi a tévében a helyi Feleségek Luxuskivitelbent, ott aztán megy a rongyrázás. Az eladó visszatér, de nem, a kis drágának nem jönnek be ezek sem. Megmutatja, hogy mit nem akar, és előveszi a megtalált és mostanra megtisztogatott gyémántot. Túl egyszerű, semmilyen, sose gondolta volna a jövendőbelijéről, hogy ilyen sóher lenne. Lucifer kikéri magának a sóherséget, az eladó közben megvizsgálja  a követ és felismeri a sorozatszámát, nagyon szomorú, de lopott. A menyasszony kiakad, hogy a sóherje még lopott követ akar neki adni, hát hívni fogja a rendőrséget! Az eladó megriad de készséggel hívja a rendőrségt. A riadalomra kijött a főnökasszony, Tiffany, aki mézes-mázos mosollyal kéri az ifjú párt, hogy ne legyen botrány, helyette inkább keressék együtt a megfelelő gyémántot.

6.png

Az irodában Chloe szembesíti Tiffanyt, hogy tudja, hogy ő tette. Se a biztonsági őr, se az eladó nem viselkedett gyanúsan, mikor a rendőrséget kezdte el emlegetni. A nő nem is érti, miről van szó, Chloe megmutatja a jelvényét, Lucifer elsőként kikéri magának a sóherséget, majd a lényegre tér, Tiffany kirabolta saját magát JayLo segítségével, majd megölte Fahridot. Jay Lopezt nem ismer, de Fahrid halála megrázta. Chloe rászól Luciferre, hogy ne irányítsa a tanút, de szegény Luci csak be akarja bizonyítani, hogy JayLo bűnös, hadd csalódjon Ella is a tesójában, kedves tőle... Chloe biztos benne, hogy csak azért ilyen, mert veszekedett Ámenkával, de ezt ne az ügyre vetítse ki, és egyébként Chloe is örült volna egy testvérnek, akivel gyerekként veszekedhetett volna…  Vissza az ügyhöz, Tiffany és Fahrid üzlettársak voltak, és Lucifer beveti a kis trükkjét. Tiffany utálja a tizenéveseket, még meg is verné őket, mert ők azok, akik a tudatosságukkal és az etikus vásárlásukkal tönkreteszik az iparágat. Miattuk nehéz fenntartani a boltot, ezért rabolták ki az üzletet is, de csak a biztosítási pénz kellet, senkit se ölt meg, Fahridnak vissza kellett volna adnia a gyémántokat. Lucifer már tudja is ki a sóher, Tiffany.

7.png

Mézi és Ella egy lepukkant hotelben keresi JayLo-t, ugyanis a közeli benzinkúton használta a kártyáját. Ella próbálja menteni a menthetőt, de Mézi tudja, hogy aki rosszban sántikál és nem akarja, hogy a nyomára bukkanjanak, az egy olyan hotelt választ, ahol készpénzben kell fizetni. A portás Mézi erőteljes noszogatására és Ella fenyegetésére megmutatja a vendégkönyvet, ami elsőre tiszta, de Ella felfedezi a Michael Knight nevet, a tesó mindig a kedvenc akcióhőse nevét választja álcának. Linda az irodájában épp rumos teát iszik, bár inkább csak rum van benne, mint tea. Megérkezik Lucifer, üzent neki, mi a gond? Charlotte Richards visszatért! Igen, Lucifer küldte hozzá, mert Linda a legjobb lélekgyógyász. De megpróbálta megölni! Nem, az nem Charlotte volt, Anyu már rég elment, Charlotte Richards pedig egy segítségre szoruló ártatlan nő. Lucifer önt egy kis piát Linda bögréjébe, hadd javuljon a hangulata. A rendőrségen Dan elhozta Mr. Zeikelt, ő a biztosítási szakértő, aki Tiffany üzletével foglalkozik. A pasas elég puccos, jó drága az öltönye és a piros orrú cipője is. Lezárhatja ő is ezt az ügyet végre, de ha volt még valaki, aki a gyémántok sorszámát átírta, akkor talán még nincs lezárva semmi. Chloe nem tud ilyet mondani, számot cserélnek, majd Zeikel elmegy. Dan és Chloe egyetértenek abban, hogy mindenképp meg kell találni JayLo-t, aki ugye gyémánthitelesítő.

8.png

Méziék JayLo szobája felé tartanak, addig pedig kibeszélik a testvéreiket. Mézinek több ezernyi van és állandóan csak kínozták egymást. Elláék is állandóan veszekedtek, de szerencsére a kapcsolat szoros, és mindig számíthatnak egymásra. Megérkeztek a szobához, Mézi berúgná az ajtót, "Ellen" inkább feltöri a zárat. A szobába érve egy csuklyás alak rátámad az elsőnek belépő Mézire, igen, JayLo bemutatkozott. Eközben a Luxban létrejött a nagy találkozó, Pierce meglepi Ámenkát, de Ámenka nem fog segíteni. Ugyan már, halhatatlannak lenni szívás, állandóan végig kell néznie, hogy azok, akiket megszeretett, meghalnak, újra és újra. Ráadásul már minden unalmas. Mindent kipróbált, mindenhol járt, semmi újdonság nincs semmiben. Ámenka a Trónok harcát javasolja, az egy életre elég meglepetést tartogat. Pierce számára ez a földi pokol, Ámenka szerint pontosan ezért jó büntetés. Pierce sokat gondolkodott, hogy kire bízhatta Isten a feladatot, és az egyik jelölt a „kedvenc fia” verzió, és igen, valóban Ámenka rakta rá a jelet. Pierce előveszi a fegyverét, most tud ártani Ámenkának, úgyhogy segítsen, ha rátette a jelet, akkor le is tudja venni azt.

9.png

A hotelban JayLo elmeséli, hogy mi történt: Fahrid felbérelte, hogy segítsen hitelesíteni pár gyémántot, de nem tudta, hogy lopottak. Fahrid valamiért ideges volt, és Jay is ideges lett, ezért kiment a mosdóba és akkor lőtték le Fahridot. Vitatkozást hallott, majd lövéseket, mire kijött, Fahrid halott volt. Ella elgondolkodott, majd lekapja a cipőjét és püfölni kezdi a tesót, segíthetett volna neki! Mézi szerencsére közbelép, és megszólal Ella telefonja is, Chloe keresi. Nem találták meg a harmadik személyt, lehetséges, hogy Jay tett valamit. Ha esetleg tudja hol van, szívesen beszélnének vele, de Ella tagadja, hogy megtalálta volna a tesóját. A hívás után Chloe biztos benne, hogy Ella hazudott, érkezik Lucifer is, megkapta, amit akar, lehetséges, hogy JayLo valóban bűnös. De Ella védeni akarja őt, ezért ha elbújtatta, hova vihette? Lucifer kétszer is a sztriptízbárra szavaz az ingyen kaja miatt, Dan a Comic Cont és egy helyszínelő konferenciát dob be, viszont Chloe tippje lesz jó. Ha Ella valóban védi a tesót, akkor mindenképp vissza fog térni a helyszínre, hogy bizonyítsa az ártatlanságát. A Luxban Pierce megfenyegeti Ámenkát, hogy akár egy ártatlan partizót is megöl, ha nem segít neki, így Ámenka bevallja, tényleg ő tette rá a jelet, de fogalma sincs, hogy lehet leszedni. Pierce hisz neki, ennek ellenére lead egy lövést, az emberek kimenekülnek a klubból, és miután kettesben maradtak, végre alaposan megverheti Ámenkát. Két bivalyerős halhatatlan csap össze, alaposan helybenhagyják egymást, mire Ámenka megszerzi a pisztolyt és lelövi Káint. Ő ugyan azt hiszi, jól végezte a dolgát, de Káin nem tud meghalni.

10.png

Elláék visszatértek Fahrid irodájába, JayLo a mosdóban volt, de mikor hallotta a veszekedést, kileste, hogy mi történik, és látta ki lőtte le Fahridot. Sajnos maszkot viselt, de a cipője piros orrát látta. Ella beszalad a mosdóba és lejátssza, mit is csinált Jay. Sajnos a sztori megbukott, a mosdóajtó kifelé nyílik, onnan bizony semmit se lehet látni. Mézit Fahrid rejtekhelye érdekli, ha gyémántokat rabolt, kellett, hogy legyen egy ilyen helyiség is. Sőt, meg is találta a rejtekajtót is, és lám, onnan egy titkos szoba nyílik, benne egy gravírozóval. Közben megérkezett Lucifer és Chloe, szegény JayLo azt hiszi, átverte őt a tesója, de nem, maguktól jöttek. És Zeikel is emlegette a gravirozósdit, úgyhogy JayLo vall, a gyilkosság idején itt volt, és új azonosítókat gyártott, Fahrid bérelte fel. Viszont JayLo pánikba esik, fegyvert fog Chloéra, Ella közéjük áll, ezalatt a tesó menekülhet. Lucifer meg is kérdezi Ellától, hogy ezek után is ártatlannak hiszi a tesóját? Később már a teljes csapat vizsgálódik a helyszínen, Ella letört, Mézi pedig távozna. Na nem, segítsen, hiszen JayLo bajban van! Kösz, de nem, amire Ella felkérte, azt megtette, nem fog bébisintért játszani, maximum akkor, ha fizet. Ella csalódott, ő azt hitte, összebarátkoztak, de Mézi nem fogja megkeresni a hazug, csaló, rabló, gyilkos bátyust. Ella is kénytelen belátni, hogy akkor talán Jay mégse olyan tökéletes, mint amilyennek hinni akarta… Viszont a család az, ami összeköti őket és a családtagok segítik egymást! Ezt a kincstári optimizmust sokan irigylik a helyszínelők gyöngyétől, ám Mézi nem tud erre mit mondani, egyszerűen lelép. Chloe és Lucifer is visszatért, Ella rögtön Lucifert kutyázza, most biztos elégedett lehet, úgy tűnik JayLo valóban bűnös! Szegény Lucifer hirtelen nem is tud mit mondani a kétségbeesett lánynak, aki azon lamentál, vajon mi mindenben hazudhatott Jay. Egy valamiben biztos nem, mert tényleg látta a gyilkost, ugyanis a titkos szobában van egy biztonsági kamera és ahhoz jár egy képernyő is. Ella felidézi, mit mondott Jay a gyilkosról, és elhangzik a furcsa, piros, puccos cipő is. A cipő után Chloe már tudja, kit kell keresni.

11.png

Mr. Zeikelt épp JayLo kéri számon Fahrid meggyilkolásáért. Nem fog helyette börtönbe menni, hanem elmennek a rendőrségre és Zeikel bevall mindent. Zeikel túl készséges, ha azt kéri, hogy hívja a zsarukat, megteszi, csak hadd kérje már el Jay telefonját, az övé lemerült. JayLo habozik, de a telefonjáért nyúl, ezt kihasználva Zeikel megszerzi a pisztolyát. Chloe, Lucifer és Ella megérkeztek Zeikel lakásához, Ella maradjon kint. A Luxban a helyzet változatlan, ám a klub berendezése ripityára törött, a harcoló felek most már a „csakazértis” fázisban vannak. Ámenkának sikerül a vasrácsra rádobnia Káint, sikerült az egyik rácsnak a szívét keresztül döfnie. Végre pihizhetnek, lelkizhetnek egyet, Ámenka is meg akarta ölni a saját tesóját, igaz? Ne legyen képmutató! Ha ő is megkapta a büntetését, Ámenkának is járna! Viszont a vasrácsról egyedül nem tud lekászálódni... A Zeikel háza előtt várakozó Ella felfedezi, hogy a tesóját túszul ejtették, rohan is oda hozzájuk. Zeikel balkezes, Jay tiszta és hamarosan itt lesz a rendőrség is. Zeikel beismeri a gyilkosságot, Fahriddal már régóta űzték a titkos bizniszt, de most Fahrid kihagyta őt. Ella is meg fog halni, hiszen látta az arcát. Viszont egy éles tőr fúródik Zeikel mellkasába, a lépcső tetején Mézi áll, ő volt a megmentő.

Ella leellenőrzi a tesót, de mire visszafordul, Mézi már eltűnt. Később, mikor már minden csendes, Chloe a random késről kérdezi Ellát, hát igen, csak úgy a semmiből jött! Mézi volt azt, tudja Chloe is, szobatársak, ismeri a késeit. Nem fog bajba kerülni, hiszen Ellát védte. A két tesó végre összeborulhat, Jay sorsa is tisztázódott, nincs ellene vádemelés, hiszen csak a sorozatszámot akarta megváltoztatni. Lucifer viszont olyat tesz, amit csak nagyon ritkán, megdicséri Chloét, amiért ilyen alapos volt, hisz lehet más már régen lecsukatta volna JayLo-t. Sőt, ha lenne egy bátyja Chloénak, az is büszke lenne rá. De a tévedéseit viszont sose fogja beismerni. És mi lesz vajon a lopott gyémántokkal? Chloe biztosra veszi, hogy Zeikel cuccai között lesznek.

Este a nagy beismerések ideje: Linda elmegy Charlotte-hoz bocsánatot kérni, ugyanis ismerte a régi gonosz Charlotte-ot és emiatt nem akarta őt kezelni. Viszont az illető nem is a valódi Charlotte volt, jöjjön vissza a kezelésre, hiszen ezzel Lindának is jót tenne. Charlotte beleegyezik, nagyon megkönnyebbült ő is, viszont Linda gyorsan leellenőriz valamit: kivesz egy aprócska rajzszöget és megszúrja vele Charlotte-ot. Anyu sugarai már nincsenek, ő tényleg Charlotte Richards. A másik beismerés Luciferé és JayLo-é lesz. Zeikel otthonában vagyunk,  a rendőrség már elment, a srác pedig végre megszerezte az itt eldugott gyémántokat. Lucifer elégedetten tapsol neki, szegény Ella nagyot téved, hogy tökéletesnek hiszi JayLo-t. Ő csak a családját védi, ő keres a legtöbbet, ő tartja el őket! Úgy látszik egyre mohóbb lett, igaz-e... Először csak a kocsilopós Lopezért tette le az óvadékot, majd a beteg anyuka következett, ez mind szép, de ő maga meg egy nem épp olcsó Armani öltönyben flangál. Akkor mi van, jár neki is, az egész család gondja az ő vállain van, megérdemli! És mi van Ellával, ő hisz benne, túlságosan is hisz benne. Rendben, mondja csak el neki, vagy majd inkább ő elmondja neki. Ez jó lenne, de ha Ella tudná az igazat, az fájna neki, és ezt Lucifer nem viselné el. Elkéri a gyémántokat, JayLo megígéri, hogy összeszedi magát, de Lucifer csak egyet kér tőle, hogy ne okozzon csalódást a húgának, mert akkor megkeresi és jaj lesz neki. Lucifer visszatért a Luxba, szerencsére a zongora megúszta a pusztulást, de Ámenka lelke nehezen gyógyul. Ő tette Pierce-re a jelet, de annak ott is kell maradnia! Akkor se segítene, ha tudna, mert átlát Pierce-en és Lucifer is jobban tenné, ha óvatosabb lenne vele. Ha segít neki, talán még az Apjuk haragját is magára vonhatja, de Lucifer pont ezt akarja. Lucifer elismeri, hogy Ámenka csak jó testvér akar lenni, aki vigyáz a kisebbre, de neki nem kell védelem. Elhangzanak az utolsó figyelmeztetések, és ha Lucifer nem akar leállni, Ámenka bármikor kész az útjába állni. Zenelista.

Címkék: lucifer
Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása