Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Outlander 1x08 Both Sides Now (Mindkét oldalon, most)

2018. július 12. 09:00 - pethő.anni

Vajon mi történik Frankkel, mialatt Claire a mézesheteit tölti 1743-ban? A nyolcadik rész elején meg is kapjuk rá a választ: a helyi rendőrőrsön most érzik elérkezettnek az időt, hogy szembesítsék az oxfordi történészt azzal, hogy felesége valószínűleg lelépett egy skót pasassal. Hat hét után fel kellene hagyni a kerestetésével. A háttérben ott van az első részben látott kísértetszerű alakról készült fantomkép. Frank - bármennyire is elege van már belőle mindenkinek - nem hajlandó elfogadni az elméletet, hogy felesége szimplán csak elhagyta. 

outlander_1_08_01.jpg

 Vált a kép, Claire és Jamie piknikeznek egy hegytetőn, no meg, ha már csak ketten vannak, csinálnának mást is, de nyílvessző landol mellettük, tulajdonosa pedig egy néma koldus, Hugh Munro, Jamie haverja. Hugh nagypályás kéregető, ezt jelzik a nyakában lógó biléták, ahány plecsni, annyi egyházkerület engedélye. Miután bemutatkoznak, Claire kap egy rögtönzött nászajándékot, egy borostyánba ragadt szitakötőt. A fickó rendes fazonnak tűnik, ráadásul mártír, hiszen török fogságban vágták ki a nyelvét és nyomorították meg a lábát, mert nem volt hajlandó hitet váltani. Nem véletlen találkoztunk vele, információi vannak egy Horrocks nevű fickóról, aki szemtanúként segíthet eltöröltetni a Jamie-re kitűzött vérdíjat. Búcsúzáskor Claire puszit ad a koldusnak, aki ettől teljesen elolvad. 

outlander_1_08_02.jpg

Újra Frankről szól a történet, aki most a tiszteletes elméletét hallgatja arról, hogy Claire-t lehet, hogy elsodorta egy folyó. Frank egyre csüggedtebb, miközben egy übercuki 4-5 éves forma öltönyös kisfiú, Roger téblábol a felnőttek között. A történész elmegy a helyi kocsmába, s már jó néhány pohár fenekére nézhetett, amikor leül melléje egy nő, és titokzatoskodóan elmondja, hogy tudja, hol van a fantomképen látható férfi. Éjjel fél egyre beszél meg találkozót, és figyelmezteti Franket, hogy a jutalmat is hozza magával. 

outlander_1_08_03.jpg

Sokat változott a táborozás, mióta Claire Mrs. Frazer lett, a férfiak kevésbé harsányak, most épp Rupert mesél a tűznél egy víziló feleségéről, ez valami pre-Monty Python performaszkísérlet lehet, miközben az ifjú házasok kicsit távolabb turbékolnak. Aztán hirtelen nyugtalankodni kezdenek a lovak, és következik egy eszement jó jelenetsor, ami alatt úgy készülnek fel hőseink a támadásra, mintha észre sem vennék, hogy gond van. Rupert elbeszélő hangja ugyanolyan nyugodt és álmosító, Angus és Murtagh szórakozottan, mintha unnák a mesét, sétálgatnak, Jamie pedig csók közben csúsztatja tőrét Claire kezébe, hogy legyen neki is valami védelmi eszköze. Aztán  jöhet a bunyó. Egy másik klán tagjai a támadók, szimplán ki akarták őket rabolni, el is vittek néhány zsák búzát meg egy lovat, Dougal szerint ezt olcsón megúszták. A bulinak amúgy Ned pisztolyának elsülése vet véget, az ügyvéd maga is rácsodálkozik, hogy ilyesmit volt tenni képes. 

outlander_1_08_13.jpg

Frank a szakadó esőben pontosan érkezik a megbeszélt helyszínre, a nő ezt szóvá is teszi, jöhetett volna korábban. Eléggé elhagyatott helyen járnak, és ha valaki arra gyanakszik, hogy szimplán ki akarják rabolni Franket, jól sejti, de a sztori váratlan fordulattal szolgál, mikor a férfiből előbújik a Randall-gén, és maga kezdi el püfölni támadóit valami tompa tárggyal, amit a zsebéből húzott elő. Az ijedt nőt pedig majdnem megfojtja. Ettől ő maga is besokall, lelki tanácsot kér a tiszteletestől. A konklúzió megint ugyanaz: el kellene engedni Claire-t, ahogyan ő is elengedte a férjét, itt kellene hagyni ezt a hülye kisvárost, hazamenni Oxfordba új életet kezdeni.   

outlander_1_08_14.jpg

A múltban közben Claire tőrét keresik, ugyanis ijedtségében elejtette. Ned felveti, hogy nem elég fegyvert adni valaki kezébe, meg is kellene tanítani használni azt. Abban is megállapodnak a férfiak, hogy egy rejtett tőrt (neve is van: gian dhu ) érdemes női kézbe adni. A csinos kis darabbal aztán Angus kezdi oktatni Claire-t, hogy s mint érdemes használni. Kiderül, hogy ha emberölésről van szó, Angus kész anatómus, mindent tud bordákról, szívről, veséről, miközben a többiek bólogatnak hozzá. 

outlander_1_08_4.jpg

Frank eldöntötte, hogy hazamegy, pakol, miközben észreveszi Claire bőröndjét. Kinyitja, nézegeti kicsit az esküvői fotójukat. Claire közben Jamie-vel outdoor szexel egyet, a férfi felteszi a nagy kérdést, hogy vajon most már mindig így lesz, hogy állandóan kívánja a feleségét, vagy ez elmúlik-e valaha. Két dezertőr vörös kabátos szakítja félbe a pásztorórát. Az egyik lefogja Jamie-t, a másik pedig ráfekszik Claire-re, akinek azon nyomban gyakorlatban kell alkalmaznia Angus mestertől tanultakat. Elő a tőrt, határozott mozdulattal hátulról a vesébe. Az erőszakolónak annyi. Az egész jelenetsort homályosan és szakadozottan látjuk, hogy érzékeltesse:  Claire sokkot kapott. A másik katonaszökevényt Jamie intézi el.    

outlander_1_08_12.jpg

Mielőtt Frank távozna, a házvezetőnő, aki  annak idején Claire-nek is jósolt, beszélni akar a vendéggel, akkor is, ha ez az állásába kerül. A tiszteletes ostobaságnak tartja, de Frank illedelemesen végighallgatja, ahogy az asszony elmeséli, hogy dalok és elbeszélések szólnak róla, generációkon át öröklődnek a történetek arról, hogy Craigh na Dun szikláinál lehetséges az időutazás. Ja, és aki elmegy egy másik időbe, gyakran visszatér saját jelenébe. Frank köszöni szépen, érti, amit a nő mond, de nem hisz benne. 

outlander_1_08_05.jpg

Miközben fenn a hegytetőn Claire sokkos állapotban mászkál, addig odalent a férfiak a két dezertőr hullája felett arról tanácskoznak, hogy nem engedik el egyedül Jamie-t Horrockshoz, mert lehet, hogy csapda. A férfi Willie-re bízza feleségét, s Claire rájön, hogy nem másra mérges, csak saját magára, hiszen milyen könnyen elfeledkezett arról a tervéről, hogy hazajut a saját idejébe. Közben Franket látjuk, ahogy az autóban ül, és amikor a sziklák környékén jár, leállítja a motort, mérlegel, majd visszafordul, és elindul a mágikus kövekhez. Willie magára hagyná kicsit Claire-t, míg úgymond privát dolgát végzi, a nő közben sétál, és felfedezi, hogy  Craigh na Dun szikláinál vannak.

outlander_1_08_07.jpg

Claire rohanni kezd, Frank is akkor ér oda a kövekhez, végre itt kibőgheti magából minden keserűségét, felesége nevét kiabálja. Claire is szalad és kiabál, Frank, jövök, várj meg, úgy tűnik, mintha hallanák egymást. Aztán amikor Claire a sziklákhoz ér, elsötétül a kép. A következő jelenetben három vörös kabátos rángatja el a kétségbeesett nőt, megkötözik a kezét, beráncigálják egy szekérre, viszik Randall kapitányhoz. Frank pedig csalódottan visszatér a kocsijához. 

outlander_1_08_11.jpg

Claire-nek az út során van ideje előkészülni a találkozásra, s frivol módon társalog a pszichopata tiszttel. Kimondja Sandringham hercegének nevét, Randall félrenyeli az italt, Claire érzi, hogy a férfi elevenjére tapintott. Tovább blöfföl, a kapitánynak nem kellene beletrappolnia egy fontos küldetésbe, és szerinte az is rossz ötlet, hogy Randall kérdezősködjön a hercegnél, tényleg van-e neki egy női kéme. Black Jack csak úgy mellékesen érdeklődik arról, mennyire van jó viszonyban Claire a hercegnével, elvégre ő viseli a családban a nadrágot, hősnőnk elmondja, hogy bár nem találkoztak, de leveleznek. Na ez pech, ugyanis a herceg soha nem nősült meg, így most Black Jacknél az előny, sőt ez már egyenesen meccslabda. 

outlander_1_08_10.jpg

Utasítja a kis tizedest, hogy akármit hall, ne foglalkozzon vele, és senki más se zavarja őket. Letépi Claire felsőtestéről a ruhát, az asztalra fekteti a nőt, szoknya fel, csupasz fenék ki , majd nagyon úgy tűnik, hogy a férfi - miután megtalálja Claire rejtett tőrét - le akarja vágni a nő mellbimbóját. De mielőtt még megtenné, nyílnak az ablakpaletták, Jamie guggol pisztollyal a kezében a párkányon. Black Jack eszelősen röhögni kezd. 

Címkék: Outlander
Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása