Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Grimm 6x09 - Fapofa

2018. július 12. 15:00 - Gabba

"Vígan látom délelőtt

Fám tövén kinyúlva őt" - William Blake

Az eredeti epizódcímből (Tree People) azt gondolhatjuk, Szilszakáll, Hamariberkenye és a többi ent kései rokonaival fogunk találkozni, és tulajdonképpen nem is járunk messze az igazságtól. A csapat tagjai Julist hallgatják, aki a fürdőszobában az előző részben látott maszkos alakról mesél nekik, aki a tükrön átnyúlva fojtogatta. Ez azt jelenti, hogy célpont vagy, jelenti ki Adalind, de mivel Nick is látta a maszkost, ő is célpont valszeg. Végszóra belép Diana a hálószobából és hozzáteszi: ez az egész olyasmit jelent, ami csak később fog megtörténni a tükör túloldalán. Na tessék, mostantól ne nézzünk egyedül tükörbe és mindenhová csak párosával menjünk, parázik Monroe. Eve/Julis meg költözzön be a fűszerüzletbe, ott biztonságban lesz.

grimm_6_9_01.JPG

Váltunk az éjszakai erdőre, két vadász kocsikázik az erdei úton sört vedelve, közben szarvast keresnek. Fel is bukkan egy a reflektor fényében, az egyik részeges semjénzsolt rálő, és látszólag megsebzi. Diadalmasan indul utána a fák közé, társa dobozos sört kortyolgatva kissé lemaradva követi. Pár erőteljes és hangos büfi után utol is éri és megdöbbenve látja, hogy a haver faindák szoros kötelékében hever a földön. Sőt, úgy néz ki, az egyik fa életre kel és magasba emeli az áldozatot, társa rálő a fára, de helyette a haverját sikerül homlokon találnia. Rémülten visszarohan a kocsihoz és elhajt, de nem jut messzire, mert a nagy izgalomban nekihajt egy vastag fának.

grimm_6_9_02.JPG

Főcím után Nick reggeli borotválkozásra készül az elővigyázatosan letakart tükör előtt, az új szabály szerint nem lehet egyedül, tehát Adalind is odaáll vele. Nick szerint a maszkos alak tudta, hogy ő Grimm, és valami különleges kapcsolatban lehet a boszorkányszörny Eve-vel. És mivel Adalind is az volt, ő is veszélyben lehet. Végül biztos ami ziher alapon úgy döntenek, nem kockáztatják a tükörbe nézést, hagyják a borotvahabot a fenébe, Nick borostásan is jól néz ki. Wu csörög be, az erdei út mellett helyszínel, egy fickó nekihajtott egy fának és arról magyaráz, hogy a haverját megölte valamilyen szörny.

grimm_6_9_03.JPG

Nick és Hank kiérkezik az erdőbe, a Ralph Rotterman nevű vadász épp ott tart, hogyan vonszolták el az indák a haverját. A kocsijában üres sörösdobozok és sok töltény, de puskát nem találnak, Hank szerint ez így elsőre ittas vezetésnek tűnik. Ralph az érkező nyomozóknak is előadja az esetet, az egyik ág felnyársalta a haverját, Devet, jól van, segítünk, nyugtatja Hank. A vadász elvezeti barátainkat a helyszínre, a szarvastetem mellett ott hever Dev puskája. A közelben megtalálják Ralph eldobott fegyverét is, a vadász kétségbeesve meséli, hogy tűnt elő a semmiből egy sárral és levelekkel borított alak, a karja helyén indák nőttek, az vonszolta el Devet. Nickék úgy döntenek, beviszik Ralphot kihallgatni, a helyszínelők meg fésüljék át a környéket.

grimm_6_9_04.JPG

A fűszerüzletben Julis megmutatja a kézitükröt Monroe-éknak, amit széttört ugyan, de most mégis épen hever a fiókban. Monroe elővigyázatosan egy fakalapácsot szorongat, mint Vitéz László a nagymamucikája báli legyezőjét, hátha újra előugrik a szörny. Hát, ha az nem is, de vér mindenesetre csöpögni kezd a tükörből, Monroe gyorsan visszazárja a fiókba. Csak egy módon tudhatjuk meg, mi rejtőzik a túloldalon: ha átkelünk, jelenti ki elszánt arccal Julis.

grimm_6_9_05.JPG

Az őrsön Hank és Nick a nyilvántartásban utánanéz a két vadásznak: ittas vezetés, természetkárosítás, ilyesmiket találnak róluk, tehát nem az a kimondott flower people típus egyik sem. Lehet, hogy Ralph csak simán lelőtte a társát és a hulláját elrejtette, morfondíroznak, de ekkor odalép Wu. A környéken öt év alatt három eltűnés történt és az eltűntek soha többé nem kerültek elő. Talán az ufók vitték el őket, újra hallgassuk ki Ralphot, hátha mesél az űrhajóról, humorkodik Hank. Wu addig kikutatja, mit csinálhattak a régebbi eltűntek az erdőben.

grimm_6_9_06.JPG

A kihallgatóban Ralph ragaszkodik hozzá, hogy egy szörny ölte meg a haverját, keresztüldöfte egy ággal, attól lett az ő ruhája is véres. Nem jutnak előbbre, ekkor Wu nyit be és kihívja őket. Beszámol a laborjelentésről, eszerint Ralph kabátján nemcsak Dev vére volt, hanem klorofill, mégpedig olyan koncentrátumban, mint egy mamutfenyőben. Lehet, hogy a támadó keveréklény volt, de ilyen fajtával még nem találkoztak, Nick utána fog nézni a mindentudó könyvben. A folyosón találkozik Renarddal, szúrós pillantást váltanak, de csak ennyi.

grimm_6_9_07.JPG

Renardot az irodájában Dasa Karpusin, az orosz nő hívja videón, oroszul tudók ismét örülhetnek a szinkron nélküli párbeszédnek. Sajnos a nő pár szó után angolra vált és elmondja, mit tudott meg Diana rajzáról. Renard bevallja, hogy a lány anyja boszorkányszörny, és a kicsi erősebb mint ő és a mutter együtt. Dasa szerint meg kell tudni, miféle alagútban látta ezeket a jeleket Diana, mert ezek ugyan ősi szimbólumok, de jó részüket még Dasa és barátai sem ismerik, akkor meg hogy tudhat róluk egy ilyen málenkaja gyévocska?

grimm_6_9_08.JPG

A fűszerüzlet alagsorában Monroe és Rosalee segítenek a könyvekben megkeresni a fás lény leírását. Szerintük vadöregről lehet szó, olyan lényről, aki nem szíveli a természetkárosítókat meg az orvvadászokat. Japánul kinoshimobe-nak hívják, a rajz illik is a Ralph által adott leíráshoz. A könyv szerint sajnos csak kevés infó van róluk, mert aki a beszámolót írta, az egy erősen ópiátfüggő japán volt. Az viszont kiderül, hogy akit egy ilyen lény elkap, az többé nem kerül elő, a csalit rabja lesz mindörökre. Ezért nincsenek meg a hullák, talán a lény megeszi őket vagy ilyesmi. Ez ám a valódi természetvédő zöld párt, nem az LMP, bólogatnak egyetértőleg.

grimm_6_9_09.JPG

Wu telefonál, behívja Nickéket az őrsre, mert mutatni akar valamit. A nyilvántartás szerint az összes korábbi eltűntet elítélték természet ellenes bűnök elkövetéséért, és most nem fajtalankodásra gondolok, közli Wu, hanem szemetelésre, orvvadászatra meg hasonlókra. Holnap reggel visszamegyünk a tetthelyre újból szétnézni, zárja a megbeszélést Nick.

In the meantime az erdőbe valami hulladékkezelő hivatal Ford furgonja érkezik, egy cigiző középkorú nő száll ki belőle és a platón szállított hordóból a trutymót lazán nekiáll kiengedni az egyik fa tövére. Rutinos környezettudatos nézők biztosak lehetnek benne, hogy az előzmények ismeretében a nő nem sokáig marad életben, és nem azért, mert láncdohányos. Amíg a tartály ürül, ő elővesz egy nyugágyat és elheveredik benne, de nem sokáig élvezheti a jól megérdemelt (nem) pihit. Egyszer csak indák tekerednek a testére és egy ág átszúrja a torkát, gyorsabb és fájdalommentesebb halál ez, mint a tüdőrák, de a nőt ez már nyilván nem vigasztalja. A faszerű (vigyázzunk, hogy hol választjuk el ezt a szót!) lény bevonszolja a hullát a fák közé, ezt nevezem valódi hulla-dékkezelésnek.

grimm_6_9_10.JPG

Három rendőrünk is megérkezik a természet lágy ölébe, és szétválnak, mert így nagyobb területet tudnak átfésülni. Idill mindenhol: békésen kérődző szarvas, vidáman kergetőző mókusok, szállongó lepkék, és egy véres karosszériájú Ford furgon. Ez utóbbira Wu bukkan rá, a kocsi mellett felborított nyugágy fekszik, az is véres, de holttest sehol. A szemlézés után a nyomozók visszamennek az őrsre és a furgon rendszáma alapján lekérik az adatokat: kiderül, hogy a tulajt már több ízben megbüntették illegális hulladéklerakásért. Nick térképen bejelöli a korábbi eltűnéseket, a helyszínek egy nagyjából öt mérföld sugarú kört formáznak, ennek a középpontját kell átkutatniuk.

grimm_6_9_11.JPG

Visszamennek az erdőbe, a képzeletbeli középpontban találnak egy fura formájú fát, aminek a kérgében egy ordító arcot fedeznek fel, hát hogy ezt nem Makovecz Imre faragta ide, az is biztos. Sőt, ahogy alaposabban megvizsgálják a törzset és az ágakat, még több arcot fedeznek fel. Ilyen családfát sem lát gyakran az ember, jegyzi meg Hank, miközben lefényképezik a fát.

grimm_6_9_12.JPG

A fűszerüzletben Rosalee felismeri a fotóról a Jubokko nevű lényt, ami valójában nem keverék, hanem gyökeret ereszt, mint bármelyik fa, a különbség annyi, hogy ez vérrel táplálkozik. Tehát úgy néz ki ez a fadolog, hogy a kinoshimobe elkapja az áldozatokat és odavonszolja a Jubokkónak, aki jóízűen elfogyasztja őket. Szimbiózis szerű kapcsolatban élnek, ezért a legegyszerűbb módszer valami környezetszennyezéssel előcsalni a kinoshimobet - vagy legalább látszólagos szennyezéssel. Rosalee-nek erre is van megoldása: gyerekkorukban a tesójával gyakran csináltak göbsarjasztó nevű trutymót az egyik szomszédjuk bosszantására, meg is találja egy könyvben az összeállítás leírását. Nagyon büdös, de csak pikkelyes keveréklényeknél okoz viszketést, tehát nem igazán ártalmas. Miután elkészül a trutyi, a fiúk a biztonság kedvéért még magukkal visznek pár éles vágófegyvert a Grimm arzenálból.

grimm_6_9_13.JPG

Monroe is elkíséri őket, a Jubokko körül szépen körbeöntözik a földet a büdös trutymóval és várnak. Már kezd leszállni az este, de nem történik semmi, talán kicsit fel kéne turbózni az anyagot. Hívják Rosalee-t, szerinte terpentinnel lehet plusz hatást elérni, máris indul vele az erdőbe. Közben a fiúk vitatkoznak kicsit Monroe-val, aki szerint a természet védelme jogos a kinoshimobe részéről, de Hank szerint ha közben embereket öl, akkor pusztulnia kell. (Ez elég komoly dilemma, ne is merüljünk bele mélyebben, de az biztos, hogy nem kell ide külső ellenség, az emberiség ezzel a környezetszennyező tempóval saját magát fogja kipusztítani.)

grimm_6_9_14.JPG

Koncentráljunk inkább Rozálkára, aki már a földúton hajt a fiúk felé, de közben ráhajt valami kőre, ami kilyukasztja az olajtankot, sikerül is szép olajcsíkot húzni maga után az úton. Az autó leáll, a fák közül meg feltűnik a kinoshimobe. A lány sikolyát meghallják Monroe-ék és rohannak segíteni.

grimm_6_9_15.JPG

Feszült zene, menekülés, szerencsére a fiúk még időben rátalálnak a rőtbundásra. Együtt elkísérik a Jubokkóhoz és már éppen megnyugodnának, amikor váratlanul indák tekerednek elő és ráfonódnak Rosalee lábára. A srácok kétségbeesetten csapkodni kezdik az indákat a vágófegyverekkel, és szerencsésen sikerül kiszabadítaniuk Rozit. Ám ekkor előlép a fák közül a kinoshimobe és sorra  mindenkit beteker indával. Szerencsére még mielőtt Nick kerülne sorra, a Grimm-nek sikerül belevágnia a szekercét a törzsébe, a sebből zöld klorofill szivárog elő, majd a lény földre rogy és meghal. Újabb indák tekerednek elő és a kinoshimobet bevonszolják a Jubokkóba. A Jubokko kérgén újabb arc tűnik fel, de ez nem ordító, inkább békés. A csapat az izgalmak(k) múltával gyorsan beszáll a furgonba és elhajt, a kinoshimobe szeme ekkor kinyílik és így néz a távozók után.

grimm_6_9_15_1.JPG

A fűszerüzletben Nick leírja a kalandjukról szóló beszámolót a Grimm könyvbe, Monroe szerint még az is lehet, hogy a Jubokko előlük akarta elrejteni a kinoshimobet, azért vonszolta magába. Mindenki fáradt, nyomozóink elhúznak haza, Monroe-ék is mennek lefeküdni. Mielőtt lekapcsolnák a lámpát, archoz hasonló rajzolatot vesznek észre a fenyőből készült plafonon. Le kell festenünk a mennyezetet, jelenti ki Monroe, és a párocska biztos ami biztos alapon szorosan összebújik. Szép álmokat, rózsás csókokat!

grimm_6_9_16.JPG

Címkék: grimm
4 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Flankerr 2018.07.12. 23:33:45

"A faszerű (vigyázzunk, hogy hol választjuk el ezt a szót!) lény bevonszolja a hullát a fák közé, ezt nevezem valódi hulla-dékkezelésnek."

Köszi, most takaríthatom a monitort :D

Gabba 2018.07.13. 08:42:47

@Flankerr: bocsi, nem direkt volt!
(de :)

Pácsó Ármándó 2018.07.13. 17:07:56

Jó volt ez a rész, kimondottan tetszett a faszamuráj, (hoppácska, vigyázzunk!) aki nem biztos, hogy maszkos, lehet hogy csak egyszerűen úgy néz ki :-)
Ralphfal én nem mennék se sörözni, se vadászni, a kettőt együtt meg végképp nem :-)
"Sajnos a nő pár szó után angolra vált" - Cserébe a 11. részben lehet hogy sokat fognak beszélgetni szinkron nélkül oroszul. Cпасибо!
Egyetértek a Kinoshimobéval, hogy védi a környezetet!
Köszi a hogyvoltot, jól sikerült! :-)

Pácsó Ármándó 2018.07.13. 17:09:37

@Pácsó Ármándó: Mármint a tükörszörny nem biztos, hogy maszkos, csak összekeveredtek itt az elején a mondataim :-)
süti beállítások módosítása