Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Into the Badlands 1x05 Snake creeps down („Tekeredik a kígyó…”)

2018. július 11. 09:00 - vero.na

Álomjelenettel nyitunk, melyben Sunny és M. K. edzésének végén M. K. spontán démonná alakul, Sunny meg verejtékben fürödve ébred (ezt nem látjuk, csak hozzáképzeljük). Levezetésképp próbálná az Özvegytől lopott azrai könyvet olvasni, de csak annyira jut vele, mint én jutnék a Voynich-kézirattal. Belepróbálja az iránytűt, de sajna semmi izgi nem történik. Később, a kiképzőközpontban Sunny közli M. K.-vel, hogy egy, nem ölted meg Tildát démonként, és ez gyanús, kettő, megyünk megölni az Özvegyet, öltözz.

into1.png

Már látjuk is az Özvegyet, az előző részen elcsalt jobbágyoknak ígérget (elszúrtam az előző részben, bocsi, nem a tanoncokat, hanem a jobbágyokat csábította magához, rájöhettem volna…), meg kenyeret oszt, anyukám meg azt mondaná Tildának, hogy húzza ki magát. Quinn meg aggódik, mi lesz most, hogy a jobbágyai elmentek. Jade felveti, hogy mondjuk, bánjunk velük úgy, mintha ők is emberi lények volnának, de Quinn és Lydia leszavazzák. Viszont a báró megengedi neki, hogy mákonymetszésre oktasson néhány szamurájt, míg jobbágyhiány van. Elő is adnák a javaslatot a szamurájcsapatnak, de közben Quinn nagyon rosszul lesz. Míg Lydia istápolja, a báró Jade-re bízza a szónoklat folytatását, aminek Jade láthatóan örül.

into2.png

Sunny és kis csapata (M .K. plusz két fő) valami erdőn keresztül, hátizsákokkal megy az Özvegyre vadászni. M. K. minden témát felhoz, amiről Sunny nyilvánosan nem akar beszélni, Veil terhességét, a szökést, a démonizálódást, de a többi szamuráj van oly diszkrét, hogy hallótávolságon kívül lopakodnak. Ezalatt az Özvegy minden egyes hozzá beeső tinédzserkorú fiút megvág, hátha kitör a vérengzés, de nem. Tilda kicsit puhatolózik, és ugyan mi lesz a fiúval, ha megtaláljuk? Az Özvegy ráérez, hogy Tilda sunnyog, és azt feleli, ő csak jót akar, mert a fiú életereje minden egyes átváltozással csökken. Tilda hiszi is, nem is.

into3.png

Úgy néz ki, Waldo mindenki lelki szemetesládája, most Ryder fordul hozzá. Ugyan, ha a dolgok változnának, támogatnál-e, öreg? Az apám rossz volt hozzád, eltaszított, mikor megrokkantál (mi hüledezünk, hogy Ryder mennyire nem figyel oda, hogy lehet erre apellálni az öreg esetében?). Waldo közli, hogy ő bizony a győztes oldalon fog állni. Ryder érdeklődne még, hogy M. K. nyaklánca, ami még mindig nála van, mit ábrázol. Ezt Waldo se tudja, de Ryder nagyapja, Lydia apja igen. Ám Lydia régóta nem beszélt vele, meg Prédikátor kódnéven emlegetik, nem lehet egyszerű figura. Közben Sunny-ék szépen belesétálnak az Özvegyék csapdáiba, szó szerint.

into4.png

Jade elkezdi első „Hogyan metszünk mákonyt?” szemináriumát, és legnagyobb meglepetésére Lydia is jön segíteni. Tán adnak esélyt egymásnak? Bent, a házban Veil gyógyítaná Quinn-t, és az egymást csipkedésük végén Quinn bevallja, hogy ő adta a parancsot Veil szüleinek meggyilkolására, de nem az ő kardja végzett velük. A többiről kérdezze Sunny-t, aki ott volt. Ajjaj.

into5.png

Az est leszálltával több izgi esemény is zajlik mindenféle erdőkben. Ryder meglátogatja nagyapját, a Prédikátort, aki valami mocsár közepén tanyáz (engem meg a hideg ráz, hogy mennyi szúnyog lehet ott), és a nyakláncról kérdezi. Nagypapa elmond egy mesét arról, hogy ez Azra, valami népi hiedelem, hogy van jobb hely a Földön, mint a Badlands, aztán miután Ryder ellovagol, utasítást egy emberének, hogy tessen szólni az illetékesnek, hogy van egy démon az Erődben. Kicsit arrébb Sunny-ék csapdába lépett társukat ápolják, míg Tilda egy fa mögött bujkál, majd M. K. őrsége alatt előbukkan, hogy beszéljen vele, és menekülésre ösztönözze, mert itt mindenki csak kihasználná. Tán meg is terveznék, hogy együtt szöknek, de Sunny leüti Tildát (amúgy ezt a bátorságot, Sunny-tól tíz lépésre titkokat cserélni…). Amíg csak hárman vannak ébren, M. K. meg tudná győzni Sunny-t, hogy Tildát kár lenne bántani, mert mint az előző részben kiderült, Tilda miatt képes abbahagyni démonként a vérengzést. Sunny hajlana a javaslatra, de felébrednek a többiek, a másik tanonc srác szívózik, amire Tilda leharapja a fülét (jaj), erre Sunny-nak elege lesz, és visszamennek az erődbe. Az erdőben később az Özvegyék találnak egy cafat ruhát, amit egy Quinn tatus jelével díszített tőrrel rögzítettek. Az Özvegy kiadja a parancsot: szólni az emberünknek, be kell mennem az Erődbe! Ebből megtudjuk, hogy egyrészt van egy kém Quinn-nél, másrészt Tilda nagyon fontos az Özvegynek, ha személyesen akarja kiszabadítani.

into6.png

into7.png

into8.png

Az egész napos mákonymetszés után Jade ápolja kicsit Lydiát, ki tán életében ennyit még nem dolgozott, és próbálnak békét kötni megint, el is hisszük nekik, egyelőre. Kicsit későbbb Lydia és Quinn majdnem beszélgetnek egy tartalmasat, de jön Sunny, és jelenti Tilda elfogását. Quinn kiadaja a parancsot a kínzására, és megtiltja Sunny-nak, hogy találkozzon Veil-lel. Sunny nem örül. Lent, a tömlöcben M. K. sem örül, mert Tilda meg lesz kínozva, csak a leharapott fülű kis barátja érez némi elégtételt. Majd Quinn-hez Jade is benéz, visz neki levest, de hirtelen Jade rosszul lesz, Quinn segítségért üvölt, nekünk meg eszünkbe jut, hogy Quinn második feleségét Lydia mérgezte meg.

into9.png

into10.png

Mielőtt elkezdődhetne Tilda megkínoztatása, M. K. kérleli, hogy tessen beszélni, de Tilda nem akar, meg nem is tud, mert megjelenik az Özvegy személyesen, hogy megmentse. Itt két szál indul, egyrészt Özvegy kontra Sunny, ami jól néz ki, mert épp a fegyverraktárba keverednek. M. K. meg nekiáll kioldozni Tildát, de kis barátja leüti, majd Tildának is nekiesik, M. K. kétségbeesésében megvágja magát, és a sötét énjére bízza a megoldást.

into11.png

into12.png

M. K. a kis barátját át is küldi a túlvilágra, a pillanatnyi zavarban Sunny olyan pillantást vet Tildára, ami akár azt is jelentheti, hogy „Menjél már!”, megy is, Özvegyestül. Az egészet talán el lehetne sikálni, de Quinn mindent látott… (Csak azt mondja meg valaki, hogy hogy került a pincébe, amikor az előbb még a megmérgezett Jade-ért aggódott?)

Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása