Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

A szolgálólány meséje 2x12 - Postpartum

2018. július 10. 13:00 - hektor_

Vágóképekkel nyitunk a boldog Türkizről, ahogy arcán ábrándos mosollyal fürdeti a zsír új kisbabáját, akit ráadásul a nagy vallási fanatizmusban egy tipik sztripper névvel illettek: íme a kis Nichole, semmi Ráhelezés, semmi Delilázás. Na, mondom, Türkiz mindjárt felébredsz, kizárt dolog hogy egy snittel elvágták az előző rész végét és végül mégis megint Gileád nyert, de a következő kép meggyőz róla hogy nem vagyok csalhatatlan, tessék:

h1.png

Szóval így állunk, Offred visszakerült a mókuskerékbe, ráadásul Türkiz ígéretéhez híven nem engedi a gyermeke közelébe, így az egyetlen ami összekapcsolja őket immár az egy mellszívó. Kevés a tej, elégedetlenkednek a nénik, Lydia néni viszont köti az ebet a karóhoz: ha az Anya ezt kérte, akkor nincs mit tenni – sajnálkozik, majd biztatóan közli Offreddel hogy a lány milyen népszerű lett a gileádi arisztokráciában, kilométeres sorok várják hogy ki tudják bérelni élő inkubátornak, sőt, az egyik Feleség odáig merészkedett ,hogy muffinokkal vesztegette meg Lydia nénit. Korpással. Fúj.

h2.png

Nick is előkerült valahonnan, nem derül ki, hogyan, a Parancsnok lehetőségekkel kecsegteti, de pontosan tudja hogy ő a gyerek valódi apja, így próbál belőle valami érzelmet kicsikarni azzal, hogy vele teteti fel a legújabb, hármas családi fotót, miközben úgy lesi, mint a héja. Etetés idő van, Szürke behozza a tejet és célozgat rá hogy tán több tej lenne, ha Türkiz engedné Offrednek hogy lássa a gyerekét – ennek következménye hogy a Parancsnok később Lydia néni és Nick felügyelete alatt megmutatja Offrednek a kislányt, majd mikor a gyereksírástól Offred ruháját átáztatja a tej (hogy dülled Waterford szeme!), el is dugná a gyereket – iszonyú az egész. Lydia néni javasolja, hogy jobb lesz, ha Offred „otthon” feji meg magát innentől, úgyhogy Türkiz akárhogy is óbégat és tiltakozik később, a lány egyelőre visszaköltözik a Waterford rezidenciára.

h3.png

h4.png

Emily új házba költözik, az új gazdája pedig nem más, mint aki kitalálta Gileád gazdasági rendszerét, ezzel együtt halálra ítélve a nőcsoportokat, akiket kibasztak a gyarmatokra kapálni. A ház berendezése gileádi mércével igen szürreális, 2018-as mércével azt mondanám, egy elvont művész fészke – meg is érkezik a faszi, nem csalódtam. Lydia nénit rövid úton kipenderíti a házból, majd a félszemű mártájával veszekszik:

- Ne nyúlj a holmimhoz!

- Útban van!

- Megverjelek?

- Próbálja meg, vénember!

Ennyi! Emily csak pillázik, hova kerültem, baszki?

h5.png

Offred a padló résein át hallgatja kisbabája sírását, majd lemegy a konyhába, ahol belefut Nicknébe, aki kellemetlen kérdésekkel tolakodik. Beszélgetni kezdenek, végül kibújik a szög a zsákból Eden részéről, úgyhogy a lány nyugtatni kezdi, hogy miatta ne aggódjon, úgysem lesz már itt sokáig – halkan jegyezném meg, hogy azt nem mondja, hogy nincs köztük semmi Nickkel, de Edent nem is ez érdekli. Offred megerősíti az alábbival abban, amiért kirobbantotta ezt a beszélgetést:

Azt hiszem, ezen a helyen ott ragadd meg a szeretetet, ahol találod.

Másnap reggel Edennek hűlt helye.

h6.png

Nicket különösebben nem érdekli, hol lehet a felesége, inkább Offreddel tervezgeti, mi lenne ha harmadszor is elszöknének, és ananászt majszolva leélnék az életüket Hawaii-in, családként. Az idillt a Parancsnok érkezése zavarja meg: eltűnt Isaac, mondja. Húbazmeg Parancsnok, baj van, akkor ezek együtt léptek le – mondja a sofőr. Fred később a feleségének hogyvoltozza óbégatva az eseményeket, Serena viszont közli hogy léc van fiacskám, a gyerekem környékén nem tűröm a haragot. A gyerek viszont haragszik, egyfolytában üvölt, így Türkiz kipróbál egy trükköt: megszoptatja a kislányt az üres emlőiből, viszont Holly Nichole csak még jobban dühöng mikor rájön hogy átverték.

h7.png

h8.png

Offred a kislánya ruháit szaglássza a konyhában, mikor a Parancsnok jön provokálni: hol bújtál el, miért nem jöttél haza velem, satöbbi. Hát, talán el akartam tölteni egy kis időt a gyerekemmel, mielőtt ellopjátok megszülöm, mondja. A férfi csak nem hagyja annyiban, na és Hannah? A te kedvedért hoztam össze a találkozót, hogy örülj, úgyhogy most elő is húznám a pöcsöm hálaszex-kártyát. A lány belemegy a játékba, meg is beszélik hogy szókirakóznak egyet valamikor, a régi szép idők emlékére.

h9.png

Emily mosakszik este, mikor beront hozzá Mrs.Lawrence, aki elkotyogja hogy a férje nem szereti ha a lányokkal beszél, majd azt is eldarálja hogy igen, a férje küldi a nőket a gyarmatokra ásni a sugárfertőzött szemetet – a nagy vehemenciával előadott sztorizást a férj érkezése szakítja meg, aki fogja és visszazárja az asszonyt a szobájába, majd halál nyugodtan lehívja Emilyt borozni. A nappaliban kiderül, hogy mindent tud a lányról, atom creepy az egész beszélgetés, tudom, hogy ez a csávó nem lehet a tégla, de közben mégis azt hiszem, hogy az.

h10.png

Szürke ront be a hírrel Offredhez másnap reggel: visszahozták Edent, Isaaccel együtt. Később Nick győzködi a feleségét, mondja azt hogy terhes, vagy hogy Isaac elhurcolta, bármit, helyre is hozhatják a házasságukat, de ha bűnösnek vallja magát, fel fogják kötni! A lány Istenre hivatkozik, ha kell, meghalna a szerelemért, eszembe jut trójai Hector bölcsessége, mikor leoltotta Orlando Bloomot amiért ellopta más feleségét. A tárgyalás rövid, és az a vége hogy a párocskát bedobják egy 50m-es medencébe, a gileádi divatnak megfelelő bokalánccal = egy-egy kosárlabda méretű ólomgolyóval.

h11.png

h12.png

A záró képkockákban Türkiz kétségbeesésében, amiért nem tudja megnyugtatni a gyerekét, elfogadja Offred segítségét és megengedi a lánynak, hogy részt vegyen a babázásban.

2 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Prof. William · http://profwilliam.wordpress.com/ 2018.07.11. 12:43:23

Egy lépést előre kettőt hátra. Ilyen ez a sorozat. Már kezdtem reménykedni, hogy lesz valami erre megint üdv a Gileádi dolgos hétköznapokban.

Az az eggyik legnagyobb hibája a sorozatnak.

Először belengették a szökést. - Majd nem történt semmi.
Aztán jött a merénylet. - Semmi.
Majd elindítottak egy szálat, aminek akár egy Serena-Offred dacszövetség is lehetett volna a vége. - Ismét semmi.
Offred megint megszökik- - Ismét semmi.

Remek szálkezdeményeket lengetnek be de aztán vissza az agyzsibbasztó Gileádi hétköznapokba.

Most -enyhe változtatással- kb ismét ugyanott vagyunk mint az első évad első részében.

encir 2018.09.08. 18:03:30

Ha elszökne, igencsak vége lenne a sorozatnak :)
Áldassék, b...d
süti beállítások módosítása