Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Lucifer 3x13 - Til Death Do Us Part

2018. július 06. 09:00 - Szencsike

Az előző részben Lucifer és Káin megkötötte a sírig tartó szövetséget, hát most Lucifer otthon egy hatalmas láncfűrésszel várja a halálraítéltet. Sajnos azonban ez nem olyan egyszerű, Pierce/Káin sok mindent kipróbált, gránátot nyelt, savfürdőt vett, farkasok zabálták fel, felnyársalta őt egy helikopter, sőt még egy vulkánba is beugrott. Hosszú hat hónap volt, de még ez után is meggyógyult. Még saját elmélete is van arról, hogy mi lesz vele, ha pl. kettévágják. Elég ijesztő, de Lucifer nem fogja feladni, nagyon elkötelezett, hogy igazán felbosszantsa végre az apját. Van egy új fegyver, démon tőr, belevágja Káin hátába, de semmi, csak a hatalmas fájdalom deréktájon. Pierce eltotyog, Lucifer viszont optimista, a világ összes ideje az övék, hogy megoldják a rejtélyt, de Pierce számára ez rossz hír.

1.png

Ugorjunk L. A. egyik kertvárosába, egy nőt valaki belevágott a faaprító berendezésbe. Chloénak ismerős a környék, majdnem itt kötöttek ki Dannel Trixie születése után. Az egész szomszédság kint van, hogy szörnyülködjenek a derék szomszédasszony, June csúnya halálán, de semmi hasznos infó. Lucifer Mézivel brainstormingol Káin megölése ügyében, a démonka a legjobb kínhalált okozó eszközeit hozta el, de hiába készültek ezek is a Pokolban, egyik se jó, még az egyszerű démonpenge sem működött. Mézi bedobná Chloét, ha már sikerült neki Lucifert sebezhetővé tennie, talán Káinnal is bejön. Biztos, hogy van valami gyenge pontja, csak meg kell találnia. Igen, ez nem is rossz ötlet, Lucifer ezzel már tud is mit kezdeni. Lucifer elment a rendőrségre, felvett egy szemüveget is, és átvette Doktor Linda szerepét, most ő lesz Káin terapeutája, hogy érzi magát? Káin elég elutasító, de Lucifer csakazértis meg fogja találni a kriptonitját. Pierceként belebotlik Chloéba, aki nagyon megörül, hogy maradt a hadnagy, így beszámolhat az ügyről is, megakadt sajnos. A halott hölgy, June hamis személyazonossággal élt a kertvárosban, ugyanis hivatalosan Sandrának hívják és már 3 éve halottnak kéne lennie. Érkezik Lucifer is, Pierce már csak tudja, hogy működnek a hamis személyiségek, igaz-e? Bizony, hisz a korábbi munkahelye az eltűnt személyek osztályán volt, de nagyon szívesen segít megoldani az ügyet. Ahogy Lucifer is, imádja a rejtélyeket.

Chloe, Lucifer és Pierce ötletelnek azon, hogy Sandra miért is hazudott magáról, bizonyára menekült valami elől. Talán Pierce-nek is vannak ilyen menekülési kényszerei, hangzik Doktor Lucifer szájából a kérdés, de a páciens rá se hederít. Sandra aktája szerint régen a drogbizniszben futott, gyártotta és terjesztette is az anyagot a Koreai Hatalom nevű bandának. Viszont ő csak a vegyészük volt, Dan hozta az infót, feltörték Sandra laptopját, és találtak ott egy K-pop nevű mappát, amit Dan koreai popzenének gondol. Lucifer javít, kis naiv, ez a legjobb elérhető drog a piacon, személyesen is kipróbálta és tudja hol szerezhetnek ilyet, sőt Chloét is meghívja egy adagra, ha kivesz józanodásra egy szabadnapot. Nem, de kéne egy díler, így Lucifer elintézi a vételt, a rendőrség meg felderítheti a koreai hálózatot. Az ügyészségen eközben Mézi a legújabb áldozata aktáját nézi, elég uncsi ügynek tűnik, de mögötte elsétál Charlotte, a démonka meg rá van kattanva a különleges „illatra”. Követi Charlotte-ot az irodába, ő nem ismeri fel Mézit, de a démonka tudja ki ő, halálos ellenségek, de most valami mást érez, ami eltereli a figyelmét. Charlotte is igyekszik elterelni a saját figyelmét, ezzel is segíti magát, hogy megváltozzon, viszont Mézi egyre csak szagolgatja őt. Hála az égnek a kínos jelenet abbamarad, Mézinek dolgoznia kell, de el fog még jönni.

3.png

A Luxba megérkezik Chloe, Lucifer Pierce-re is számított, de ő elfoglalt, és nyugi, itt marad még egy ideig, Chloe meggyőzte. Dehogy is, Lucifer miatt marad, de lényegtelen, a Lux csaposa díler, adja is a K-popot, sőt, mesél is a szerről. Sajnos az utóbbi időben a szer élvezhetősége visszaesett, de volt egy  korábbi vegyész (June/Sandra), na ő egy igazi zseni volt, minőségi anyagot állított elő. De kapzsi lett, lopott a főnökeitől, akik meg akarták ölni, de a nőnek sikerült meglépnie előlük. A Koreai vezetője Brandon Hong, egy karaoke-bár a tanyája, úgyhogy Lucifer már megy is oda. Nem, ezt nem így kell, fel kell venni a vallomást, kell erősítés, hivatalos úton kell haladni. Pierce addig nem ad engedélyt erre, amíg nincs gyanúsított, de egy drogbáróhoz, öltönyben besétálni „Helló, drogdílerek!” szöveget üvöltve nem lehet! Lucifer sose tenne ilyet, legalábbis nem angolul üvöltözött, hanem koreaiul, amikor besétált a bárba, ahol persze rögtön fegyvert fognak rá. Lucifer bámulatos precizitással intézi el a felfegyverzett gengsztereket, és eljut a nagyfőnökhöz, kössenek egy üzletet. Hong később a kihallgatóban ül, hallotta a pletykákat, azért jött be önként vallomást tenni. Lényegében beismeri, hogy egy bűnszervezet feje, és Sandra régen nekik főzte a K-popot, de nem ők gyilkolták meg. Sandra megrendezte a saját halálát, mert tény, lopott tőlük, de később, immár June-ként újra megkereste őt, talán elege lett az állandó halálfélelemből, és vissza akarta adni a lopott pénzt. Hong nem egy megbocsájtó típus, a lopást még elnézte volna, de a távozást nem. Sandra volt a legjobb szakácsa, miután ő kilépett, zuhant a minőség, zuhant az ár, zuhant a kereslet. Könyörgött neki, hogy jöjjön vissza. Sandra/June valós meggyilkolásának estéjére az egész bagázsnak van alibije. Chloe elismeri, hogy ezt nem sikerül rábizonyítani, de számos más dolgot igen, jó ideig ülni fog. Hong bólogat, Lucifer is bólogat, Chloe inkább nem kérdez semmit.

4.png

Kint azonban tudja, hogy valami nem stimmel, sose volt még ennyire bőbeszédű egy bandavezér sem, mit csinált Lucifer? Alkut kötött vele, a vallomásért a koreaiak megkapták Sandra receptjét. Pár év börtön megéri azért, hogy minőségi áru legyen az utcán. Erre már Chloe sem tud mit mondani, hisz a piszkos drogok is károsak az egészségre, így legalább minőséget kapnak a használók. De hiába Lucifer fondorlatos terve, Hong nem gyanúsított, de Chloénak támadt egy újabb ötlete. Előveszi Sandra laptopját, a múltját már ismerik, de mi van a jelenével, June-ként. Honnan szerzett pénzt, hisz tanárként dolgozott, abból nem lehet kifizetni a maffiát. Talán visszatért a régi melóhoz, újból drogokat gyártott. Van egy külső winchester, de nem kapcsolódik a géphez, Lucifer fogja és széttöri, kiesik belőle egy fenyegető levél, illetve egy kis szer is. Pierce előtt is világos, a drogok utolérték Sandrát. Nem drog, házi készítésű gyógyszer, javít Lucifer, kipróbálta, hatásos, Chloe int, hogy ne kérdezzen semmit. Sandra az új környezethez igazította az árut, családanyák, dolgozó apák, kellett egy kis bogyó, hogy átvészeljék a mindennapokat. De valaki megfenyegette és mivel Sandra nem állt le, megölte. Remek, menjek oda, épüljenek be a szomszédságba, szaglásszanak és zárják le az ügyet, de sajnos nem egyszerű a helyzet. Chloét és Dant már ismerik, ráadásul van egy kiadó lakás, amit csak párok vehetnek ki, és kell két ember, akikről nem tudják, hogy zsaruk.

5.png

A kedves meleg pár beköltözött a kiadó lakásba, egy bizonyos Luke és Marc. Az első szomszédok, Brian és Anya már hozzák is a frissen készített welcome kaját. Lucifer lelkesedése alapján ő lesz a „hölgy” a kapcsolatban, hisz kell az a porcelántányér az asztalra,  míg a morc hadnagy a „férfi”, aki csak a színjáték kedvéért játszik. A társaság már a vacsoraasztalnál ül, és kellemesen elcsevegnek a megismerkedésükről, Brianék már középsuli óta együtt vannak, Lukékat pedig a drága Papa hozta össze, a kedves vendégek ezt csak egy aranyos családi sztorinak hiszik. A vacsi pont olyan, amilyennek egy ismerkedős vacsinak lennie kell, főleg ha az egyik fél elképesztően kíváncsi típus. Egy másik, sokkal vidámabb hangulatú vacsorán Dan és Charlotte próbál közelebb kerülni a másikhoz, sajnos azonban ennek vége, hisz megjött Mézi. Továbbra is rá van kattanva a nőre, aki rémülten veszi tudomásul, hogy Dan és Mézi ismerik egymást, és lehetséges, hogy ők hárman talán „úgy” együtt voltak, de nem. Dan viszont rettentően zavartan felajánlja, hogyha Charlotte ezt akarja, mert biztos nagyon jó és ha ilyen igényei vannak, ő támogatja ebben, de nagyon kínos a helyzet. Luke és Marc közben annyira jól megpuhították a szomszédokat, hogy már javában pletyiznek a halott szomszédról. Nagyon jó közösség, de néhányan tudnak bunkók lenni, sőt, van valaki, aki rendszeresen fenyegeti a környék lakóit, ha nem tetszik valami: hangos zene, parkolás, és minden más, amibe bele lehet kötni. Sajnos azonban senki sem tud semmi, ki lehet az illető. Ha őt nem ismerik meg, akkor legalább ismerjék meg a csodálatos Marcot…

Charlotte a bárpultnál iszik, Mézi nagyon vigyorog, nem lógott meg előle. Csak kellett egy pár perc, hogy összeszedje magát, elég pokoli időszakon megy keresztül. És ez a megoldás, Mézi ezért van annyira rákattanva, mert érzi rajta a fájdalmat és a kínt. Charlotte elmeséli neki, hogy majdnem meghalt és nagyon szeretné, ha minden újra normális lenne végre, de ez csak lelombozza Mézi vágyait. Neki itt a vége, nem Charlotte volt a lényeg, hanem a régi életére emlékeztette, de lehet azt már nem is akarja visszakapni. Dan viszont jó lehet Charlotte-nak, ő normális. Véget ért az este a meleg párnál, Lucifer jelent Chloénak, de azt sem hagyja, hogy Pierce elsunnyogja a mosogatást. Ez a rejtélyes fenyegető jó lehet és Lucifer tudja is, hogyan csalogassa elő. A jó szomszédi iszony első kézből az Ördögtől, hangos zene, alulöltözött csajok és minden, ami egy nyugis környéket megzavarhat, az beköltözött Luciferékkel. Sőt, Lucifer hajnali 4-kor áll neki flexelni, ha ez nem hozza elő a fenyegetőt, akkor semmi. Pierce sajnos véget vet a flexelésnek, egy gyilkossági ügyben nyomoznak, most ez a fontos! Lucifernek az, hogy megtudja Pierce gyenge pontját, és a páros veszekedni kezd. Szerencsére egy kocsiban ott rejtőzik Chloe, ő észreveszi azt, akit a páros nem, megjött a fenyegető, és Luciferéknek hozza az új üzenetet. Chloe üldözni kezdi az illetőt, a zajra már az urak is kijöttek, a fenyegető pedig nem más, mint Brian!

Brian már a kihallgatóban ül, ő egyszerűen csak be akarja tartatni a szomszédokkal a szabályokat. Viszont June-t nem ölte meg, sőt, eszébe se jutott volna megölni őt, hisz ő is hűséges vásárlója volt, ahogy szinte minden szomszéd vett tőle anyagot. Chloe megmutatja Briannek azt az üzenetet, amit June kapott, de nem ismeri fel az írást. Vakvágány, a kedves meleg pár már azt hiszi, hogy az utolsó veszekedésükön is túl vannak, de nem, Chloe-nak új ötlete támadt. Marc és Luke rendez egy kerti partit, ahol egy vendégkönyv is várja őket, hadd írjanak nekik néhány kedves szót. Legalábbis ha eljönnek, mert azok után, amit Lucifer művelt… Szerencsére azonban megbocsájtóak a kertvárosiak, elég sokan vannak a bulin. Hamarosan a páros elkezd egy csip-csup dolgon veszekedni, a kívülállóknak, így a figyelő Chloe számára is, csak egy szerelmes pár veszekedésének tűnik, de Lucifernek és Pierce-nek ez többről szól. Lucifer rá akar jönni, hogyan segíthetne megoldani a közös problémájukat, de Pierce a füle botját sem mozdítja, hogy segítsen ebben. Pierce szerint minden csak Luciferről szól, talán még az ígéretét se fogja betartani. Lucifer ezen felháborodik, és otthagyja a bulit.

Chloe rohan utána, vissza kell mennie, mert meg kell oldaniuk az ügyet! Sokszor előfordul, hogy a fedett munka egyszerűen túl sok lesz, de bármin is kaptak össze, nem ez a legfontosabb. Pierce-nek a munkáját kell elvégezni, és ez a társa nélkül nem fog menni és ezt ő is tudja. Úgyhogy menjen vissza és segítsen! Legyen, Lucifer visszatér és azt látja, hogy Pierce pakolgat, ezen vesztek össze korábban, és most a külső szemlélők a pár kibékülését látják, mi pedig tudjuk, hogy sokkal több mindent fognak együtt megoldani, mint ez az ügy. Hogy teljes legyen a közönségsiker, Lucifer még egy csókkal is megpecsételi a békülést. Lucifer ezek után a vendégkönyves üzeneteket vadássza, mindenkitől kér néhány kedves mondatot, Anya is sorra kerül, habozik ugyan, de meggyőzhető. Viszont Brian még mielőtt bármit is írna, elvinné az asszonykát, más dolguk van, menniük kell. Szinte elráncigálja az asszonyt, Pierce megállítja őket, de felkap egy sövényvágót, őt nem fogják átverni! Vajon Pierce próbálta már a sövényvágóval, a válasz igen, erre is. Jön Chloe, ám nem Brian a valódi gyilkos, Anyát védi. Anya írta a fenyegető levelet June-nak, Brian pedig felismerte az írását, ezért nem akarja, hogy a vendégkönyvbe írjon. Anya azt hitte, hogy Briannek viszonya van June-nal, lefogyott, majd látta őket együtt, Anya pedig bepöccent. Kérdőre vonta a nőt, aki tagadott mindent, June egyszer meglökte, beverte a fejét, nem akarta megölni… Ám Brian csak drogot vett tőle, azért, hogy Anyával együtt újra felidézzék a házasságuk legszebb napjait. Viszont most börtönbe mennek, Lucifert furcsa módon meghatja ez az összetartozás, ám ugyanettől  el is keseredik.

A rendőrségen Charlotte és Dan rendezheti a sorait, egyetértenek abban, hogy Mézi az oka mindennek, tiszta lökött. Viszont Charlotte is rájött arra, hogy ő is fura, és még hosszú az út, hogy helyrejöjjön. Hála az égnek Dan megérti őt, és nagyon szívesen vár rá, hisz miatta megéri. Chloe meglátogatja az újdonsült exférjet, Pierce megkapta a Lux felét. Jó poén, viszont Chloe meghívja Pierce-t egy kis sörözésre a többiekkel. Kösz, de nem. Nem is „úgy” gondolta, csak egy sörözés. Pierce semmit se akar Chloétól, nagyon rossz ötlet lenne, nem is igazán akar közel kerülni Chloéhoz, mert előbb-utóbb csak elveszítenék egymást. Chloe azt hiszi, hogy a tesója halála miatt gondolkodik így, de akárhogy is, ha volt is köztük egy kicsivel több, az akkor volt, amikor Chloe próbálta győzködni, hogy maradjon. Igen, az ilyesmi pillanat volt, de ne reménykedjen, nem neki valók a párkapcsolatok. Valamikor este Pierce meglátogatja Lucifert, aki végre rájött a titokra. Pierce fél közel kerülni az emberekhez, hiszen túléli őket. Meg akar halni, mert nem akar egyedül lenni és ezt az elhalálozást is együtt kell megoldaniuk. Pierce viszont megfordítja a dolgot, Lucifer azért ragaszkodik ehhez a közös munkához, mert ő nem akar egyedül lenni. Szintet léptek, akár barátok is lehetnének. Lucifer még nem biztos, hogy érti, ő csak pár éve van itt, Pierce már több évezrede, nagyon nehéz nem kötődni. Nagyon elkötelezettnek kell lenniük, ha megoldást akarnak találni, Pierce már egy házasságot is bevállalt vele, de legyen, próbáljanak ki mindent amit lehet, akár azt a fránya láncfűrészt is. Zenelista.

Címkék: lucifer
Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása