Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Homeland 5x09 - The Litvinov Ruse (18+)

2018. július 06. 15:00 - AaannnaaA

Hősnőnket Etai szállítja a lakásba, ahol Saul bujkál, de mielőtt kitenné a kocsiból figyelmezteti, hogy nagyon megbántotta az öreget anno, amikor lobbizott ellene a CIA igazgatói posztjáért folyó harcban (wtf?).

Legyen kíméletes – jön a kérés –, ám Carrie ezt nem tudja megígérni, mert elég rossz hírt hozott. Amikor a lakásban állva meglátják egymást, mégis eltörik a mécses, és összeölelkeznek – remélem ezzel szent a béka. Ezután jön a nehezebb menet, meggyőzni Sault Allison bűnösségéről. A bizonyítékok egyértelműek, és ha nem is hisz nekik maradéktalanul, figyelmen kívül sem hagyhatja őket.

1.jpg

Az önjelölt terroristaosztag visszaérkezett németbe arra a helyre, ahol a következőkben táborozni fognak, legalábbis erre tippelek abból, hogy Quinnt végre kiszedik a furgonból, betaszigálják az épületbe és fix helyre láncolják. Qasim őrizetére bízzák, így mikor a srác vizet kínál neki, hősünk rögtön kihasználja az alkalmat, hogy újfent a lelkére beszéljen.

Amíg a furgonban utazott, látta a vegyszereket amiket szállítanak, és amikből szarin gáz állítható elő, ilyen mennyiségben akár több ezer ember megölhető vele. Kérleli a srácot, hogy nézzen utána, aki nem reagál, csak bosszúsan odébbáll. Persze nem bírja ki, sunyiban külön vonul a többiektől, laptopján ráguglizik a Peter által elmondottakra, majd elszörnyedve nézi az ideggáz borzalmas hatását.

2.jpg

Függetlenül attól, hogy jelenleg Saul az üldözött vad, szakmai tekintélye szerencsére töretlen – mással nem tudnám magyarázni, amiért a német elhárítás egyik főnöke, Herr Adler Astrid kíséretében eljött a titkos lakásba meghallgatni azt amit ő és Carrie mondani akarnak az árulóról. Végülis máshova már nem igen fordulhattak, ugye. Mondandójukat a németek is nehezen hiszik, de ignorálni hatalmas felelőtlenség lenne.

Hőseink Allison lebuktatása érdekében akciót javasolnak, teljes megfigyeléssel, hogy amcsi bíróság előtt is megingathatatlan bizonyítékuk legyen az árulásra. Saul vállalja, hogy váratlanul beállít a nőhöz, és bedrótozza a személyes cuccait, a többi nyilván a németek dolga.

3.jpg

Terv szerint tehát Saul hívatlanul beállít Allisonhoz azzal a dumával, hogy búcsúzni jött, másnap hivatalosan disszidál Izraelbe. A nő nem akarja elhinni a dolgot, de az öreg elég jól tudja előadni magát, így végül sikerrel jár. Éjjel felkel, magához veszi az áruló táskáját, a fürdőszobába lopózik vele, és jeladót/lehallgatót tesz a telefonba és a táskába is.

Szintén még az éjjel Qasim körülnéz kicsit az épületben, ahol időznek. Hirtelen társasága akad, és mivel ő is a rosszfiúk közé tartozik, a fazon gondolkodás nélkül beavatja terveikbe. Váratlan kísérője – Dr. Aziz – elmeséli, hogy tesztkamrát épített, amiben ki fogják próbálni az általuk előállított szarin gáz hatásosságát. Kamerát is bekészítettek a teszt felvételéhez, a tesztalany pedig nem lesz más, mint Quinn, baszki! Qasim megijed, hogy mi van, ha a gáz kiszivárog, de nem kell aggódni, van ellenszer mindannyiuk számára.

4_1.jpg

4_2.jpg

Herr Adler és Astrid akcióba lendül, első körben leülnek Allisonnal és Dar Adallal tárgyalni – információjuk van ugyanis egy hamarosan disszidáló orosz fejesről, aki az amcsikhoz akar menni, német segítséggel. Az említett ember nagyon magas pozícióban van a ruszkiknál, ismeri a német, brit és török kémhálózatot, szóval rengeteg hasznos információval szolgálhat. Megegyeznek abban, hogy a németek mindenben segítik, majd három napig hallgathatják ki az embert, végül átadják az amerikaiaknak. Úgy nézem ez a csali, ezzel a kitalált disszidenssel akarják Allisont megijeszteni, aki egyelőre az elgondolkodásig jut, mást nem csinál.

A tárgyalást a németek – és velük Carrie és Saul – figyelik a saját műveleti szobájukban, hallják ahogy Allison otthagyja a megbeszélést, látják milyen üzenetet küld egy ismeretlennek, de egyelőre nem viselkedik túl gyanúsan.

5.jpg

Qasim ételt visz Peternek, de kajálás helyett inkább beszélgetnek. Hősünk győzködi, hogy ne asszisztáljon a rengetege ártatlan ember halálához, mire a srác benyögi, hogy talán nem is kell. Akkor, ha célt érnek a bemutató videóval, amit tesztalannyal készítenek. Quinn ebből megérti, hogy ő lesz a kísérleti nyúl, a szarin gáz kipróbálásában. Megkísérli a sráccal megértetni, hogy se a bemutató videóval, de az esetlegesen bevetett gázzal sem mennek semmire, ettől a nagypolitika nem fog pillanatok alatt megváltozni, csak ártatlanoknak okoznak iszonyú szenvedést.

Akadályozza meg: sunyiban öntse ki a gáz egyik összetevőjét a földre és meneküljön el, akkor a többiek nem fognak tudni vegyi anyagot kutyulni, neki meg nem szárad a lelkén annyi értelmetlen halál. Qasim nem válaszol, de úgy nézem elgondolkodik a hallottakon.

6.jpg

Allison lakását bekamerázták, a csapat feszülten figyeli minden mozdulatát, de eleinte nem igazán van mit nézni, mert csak otthon lézeng. Később vendége érkezik, aki felrakja a konyhapultra és alaposan megkeféli. Saul kiborul a látványtól és némán kioldalog, Carrie értetlenül áll a reakciója előtt. Astrid világosítja fel arról, hogy a megfigyelt és az öreg szeretők voltak.

Szőkénk exfőnöke után rohan megkérdezni, hogy esetleg nem figyelmeztette-e sunyiban Allisont, mivel az nem pánikolt be az átállni készülő orosz fejes hírére. Ő igazán megértené, ha így tett volna, tudja milyen nagy a kísértés. Saul nemmel válaszol, így nincs más hátra, újabb löketet kell adni az akciónak, különben Allison nem lép semmit, a németek meg kihajítják a renitens amcsikat.

7.jpg

Éjjel Qasim „akcióba lép”, hogy megvalósítsa amit Peter javasolt – óvatosan belopózik a helyiségbe, ahol a szarin előállításához használt anyagokat tárolják, ám nincs szerencséje: az alapanyagokat tartalmazó tartályok üresek. Bibinek (aki amúgy Qasim unokatesója!) nyilván van annyi esze, hogy nem tart mindent egy helyen, így viszont ugrik a könnyű megoldás lehetősége.

Astrid kávézóba hívta privát, ügynökségen kívüli találkozóra Allisont, itt adja be neki a mese következő szintjét, remélve, hogy kiugrasztja a nyulat a bokorból. Előadja, hogy az állítólag disszidálni szándékozó orosz góré megsürgette őket, mielőbb túl szeretne esni a dolgon, de semmiképpen sem Berlinben, mert a berlini követségre beszivárogtak az oroszok, és így azonnal kiderülne a távozási szándéka. Minderre pedig bizonyítéka is van, amit át fog adni a németeknek – holnap, mikor a Lett határon átérve felszedik őt. Miután ledobta a bombát, Astrid távozik, a megfigyelők pedig várják a csali következő lépését.

8.jpg

Allison mélázik kicsit, majd felhívja asszisztensét, hogy foglaljon neki jegyet a koppenhágai vonatra. Ezután ismeretlen számot hív, ahol nem szól bele senki, csupán sípolás hallatszik. A németek nem értik ez mit jelent, Saul és Carrie viszont annál inkább: ezt a kódot Bagdadban használták az ügynök és a megbízója közötti előre megbeszélt üzenetváltáshoz. Ergo egyértelmű, hogy a nő menekülőre fogta.

Elcsíp egy taxit, út közben a telefonját ugyan szétkapja, a táskájában lévő GPS azonban működik, így biztos távolból követni tudják. A Hauptbahnhofra megy, ahol némi kavarás után felszáll a Potsdam felé tartó vonatra. Az időközben a műveleti központba beérő Astrid jelzi a többieknek, hogy abban az irányban van egy orosz menedékház néhány megálló múlva, nyilván ott fog leszállni. Kéri, hogy késleltessék a vonatot és küldjenek drónt a megálló közelébe.

9.jpg

Az akció közben telefonál Herr Adler a hírrel, hogy kiadták Allison ellen az elfogató parancsot, Saul döntheti el mikor csapnak le rá. A vonat megérkezik a tippelt állomásra, a szökevény célirányosan egy ott parkoló járműhöz megy, előveszi a kulcsait és bepattan a volán mögé. Út közben folyton skubizza, hogy nem követik-e; pechjére az égre nem néz, pedig a drón kitartóan a nyomában van.

Aminek a hátulütője akkor lesz nyilvánvaló, mikor az orosz biztonságos ház közelébe ér: az ottani jeladók blokkolják a vételt, így az a veszély fenyeget, hogy hamarosan megszűnik a kép (és a hang), ezért Saulnak döntenie kell: lekapcsolják most a nőt, avagy sem. A bizonyítékok még nem elegendőek, ezért az öreg hezitál, ám ekkor a házhoz érkező Allison elé kisétál Ivan, és az ő látványa elég a döntéshez – kiadja a parancsot: gyűjtsék be mind! Mi közben látjuk a helyszínen az eseményeket: a szökevény Iván karjába ugrik, és elrebegi, hogy lebukott, azonnal ki kell menekítenie az országból. A férfi higgadt marad, betereli a nőt megbeszélni a részleteket.

10.jpg

Az áruló elrebegi, hogy Ivan egyik helyettese holnap disszidál a Lett határon át, és mivel tud Allison viselt dolgairól (arról, hogy kém), ezért bukni fog. Ivan szerint ez egyáltalán nem így van, rajta kívül csupán két ember tud a nő létezéséről, és most mindketten horgásztúrán vannak, sőt neki is velük kellett volna mennie. A férfi jön rá először, hogy ez az egész átverés, a következő pillanatban pedig bizonyosságot is szereznek: az egyik ügynök jelenti, hogy a rendőrség behatolt a birtokra. Ivan utasítást ad a merevlemezek megsemmisítésére, aztán elveszíti a fejét, és őrjöngve szidja a nőt. Erre váratlanul neki tér vissza a hidegvére, lekever egyet Ivánnak, majd hirtelen kiötlött tervvel áll elő – ezt sajnos mi nem halljuk, egyelőre csak a letartóztatásukat nézhetjük végig.

A cirkusz végeztével ez egész sztorit le lehet nyomni Dar Adal torkán, aki a fejlemények alakulásától kissé morcos, de persze ő végzi a németek őrizetében lévő Allison kihallgatását. Így végre megtudjuk a mestertervet, amit az áruló az uccsó pillanatban kitalált: az elmúlt 12 évben Ivan volt az ő ügynöke (amúgy is kapott tőle némi infót, ez most milyen jól jön), nem pedig fordítva! Adal szóhoz sem jut a megdöbbenéstől, reméljük a végén nem ad neki kitüntetést a jól megérdemelt kötél helyett...

11_1.jpg

11_2.jpg

Ezalatt terroristáéknál is felpörögnek az események, lábra állítják a megláncolt Quinnt és elindulnak vele, hogy feláldozzák, mint kísérleti nyulat. A kamrához kísérik, de még molyolnak valamit, mielőtt beterelnék. Ezt kihasználva Qasim halkan odasúgja: fuss! A nyomatékosság kedvéért int is a fejével, Peter pedig veszi az adást, menekülőre fogja.

Persze nem jut messzire, őrei azonnal a földre terítik, közben Qasim ezt kihasználva úgy csinál, mintha ő is el akarná fogni; ráugrik és sunyiban beadja neki a gáz ellenszerét, miközben odasúgja: remélem túléled. Nos, jelen körülmények között ez is hatalmas csoda, hogy ennyit tudott segíteni. Az incidens után a rabot beterelik a kamrába, rácsukják az ajtót majd megnyitják a gázt. Pillanatokkal később vadul pislogni, rángatózni majd nyáladzani kezd, végül összeesik. Baszki, remélem nem murdel meg itt nekem!

12.jpg

Hogyvoltíró a twitteren - további tervek, megjelenések, készültségi fok információk:

https://twitter.com/AaannnaaA_HV

Címkék: 18+ Homeland
komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Gabba 2018.07.10. 19:01:48

Petert már többet vegzálják, mint anno Jack Bauert. De remélhetőleg ő is hasonlóképpen túl fogja élni.

AaannnaaA 2018.07.21. 16:34:36

@Gabba: Na igen, szegény Quinn valóban Jack-et megszégyenítő tortúrán megy át, de az eddigiek alapján ő is hasonlóan kemény csávó, várom már mikor harapja ki valakinek a gigáját.
Most, hogy bemondtam az unalmast, én már csak a hogyvoltból fogom megtudni, amit amúgy nagyon várok. Ugye... :)
süti beállítások módosítása