Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Outlander 1x07 - The Wedding (Az esküvő)

2018. július 05. 17:00 - pethő.anni

Ugye mostanra mindenki megemésztette az előző rész legfontosabb információját: széles vállú, vörös loknis, pajkos tekintetű lovászfiúnk  még szűz. Senkit nem riasszon el, hogy egy esküvőről szól az epizód, ez az Outlander, mielőtt túl nyálassá válna a dolog, tuti, hogy jön egy karakter, aki trollkodik egy jót. Aztán látunk egy flashbacket, hogyan is nézett ki Claire esküvője Frankkel.  Épp rohannak valahová kéz a kézben, amikor a férfi a hivatali épület előtt megkérdezi, bemenjenek-e. Claire előbb reflexből nemet mond, de aztán beleegyezik. Így kell ezt csinálni, kérem, szépen. Közben hitvesi csókról hitvesi csókra váltunk, a 20. századiról a 18. századira. 

outlander_1_07_20.jpg

 Claire egy fogadó emeleti szobájában ücsörög, és épp a múlt (jövő?) elengedéséről filozofál a narrációban, amikor belép Jamie. Mindketten idegesek. Claire megjegyzi, hogy úgy hallja, odalent még nem nyugodott el a násznép. Nem is fognak, míg hőseink hivatalossá nem teszik az esküvőt. Claire azt mondja, hála ég, hogy nem akarják végignézni, Jamie szerint azonban Rupert és Angus ezt az opciót is felvetették. Csak vicc volt, mondja a felföldi, de mi sejtjük, hogy nem az. Koccintanak egymásra, kiderül, Jamie valódi vezetékneve Fraser. Claire kicsit sűrűbben néz a pohár fenekére, mint férje (akinek most hátra van fésülve a haja és néha a szeme is fura, mintha ki lenne festve.)

outlander_1_07_3.jpg

 Claire-t továbbra is az érdekli, hogy egy ilyen jó parti fiatalember miért ment bele a házasságba. Újabb visszatekintés: Jamie, Dougal, Murtagh és Ned egy istállóban tanácskoznak. Necces a buli, csak a törvény betűire számíthatnak, de meg lehet oldani. Jamie feltételes módban beszél az esküvőről, Dougal viszont figyelmezteti, hogy nincsen "ha", mert amint Claire újra Black Jack kezei közé kerül, az is bevallja majd, amiről még nem is tudott, és akkor mindannyiuknak annyi.  Én legalább is így értelmezem a jelenetet, Claire viszont úgy érti, hogy Jamie lovagiasságból őt akarja megmenteni a kínvallatástól. 

outlander_1_07_04.jpg

Telik az idő, valamit kellene kezdeni egymással, így Claire bedobja az ötletet, hogy Jamie mesélhetne a családjáról. Hány generációt visszamenőleg? Elég csak a szülőkről. Claire narrációjából megtudjuk, hogy Jamie természetesen a mesemondáshoz is nagyon ért.  Közben olyasmit hallunk ki félmondatok szintjén a fiatalember beszédéből, hogy Fraser anyuka volt a környék femme fatale-ja, de Fraser apukáé volt a dicsőség, hogy megszöktette. Kezdi kényelmesen érezni magát az ifjú pár, amikor Angus és Rupert ront be a szobába, érdeklődének, megtörtént-e már a nevezetes esemény. Jamie kidobja őket. 

outlander_1_07_7.jpg

 Nincs más hátra, mint előre (szavam ne feledd!), túl kell rajta esni. Jamie értő módon és magabiztosan bontja ki a fűzőt (v. ö. kezdők bénázása a melltartókapoccsal), s mikor már csak az alsóruha marad Claire-en, lekerül a férfiról a kilt is. Aztán irány az ágy. Utána Claire érdeklődik, ilyennek képzelte-e a szexet hites ura? Majdnem, egyetlen dolgot kivéve, de az asszony ígérje meg, hogy nem fog nevetni rajta. Jamie nem gondolta, hogy elölről szokás, azt hitte, úgy zajlik, mint a lovaknál. Claire elröhögi magát. Jön a viszontkérdés: neki jó volt-e. A nő először nem felel. Hát, igen, megmondták Murtagh-ék előző este, mikor "kiokosították" a fiút, hogy a nőknek nem szokott tetszeni a dolog. Claire mondja, hogy jó volt, s ezt a narrációban saját magának is bevallja. 

outlander_1_07_8.jpg

Claire menne valami ennivalót nézni magának, de ahogy kinyitja az ajtót, üdvrivalgás és beszólások  fogadják, Jamie jobbnak látja, ha ő megy kajáért. Mindenki gratulál, mindenki vidám, csak Dougal ül morcosan az asztalnál, s mielőtt Jamie elindulna felfelé, odaszól neki, hogy illene megköszönni, hogy igazi nőt kapott, így nem kell többet a csikókat igénybe venni. Hoppácska! Ez de kínos! Viszont így már sok minden érthető. Majd  Dougal tovább okosítaná unokaöccsét, hogy egy igaz férfi ilyenkor nem rohan vissza az asszonka szoknyája alá. Jamie nem hallgat rá, hamarosan már odafent falatozik Claire-rel, és elmeséli neki ezt is. (Gondolom, a lovas megjegyzést nem.) 

outlander_1_07_08.jpg

Jamie folytatná a tapasztalatszerzést, Claire pedig azzal hárít, hogy az új kiltről - még a színe is más, igen,mert ezek a Fraser-színek - érdeklődik. Ismét flashback: Murtagh magyarázza Jamie-nek, hogy másnap estére vissza kell vinni az özvegynek a ruhát, akitől kölcsönkérték. Jamie azt kérdezi, vajon  az édesanyjának tetszene-e Claire, Murtagh pedig keserűen ismételgeti a feltételes módot jelölő szavakat. Előszedet Jamie-vel egy brosst, azt simogatja, majd annyit mond, a fiú édesanyjának volt a legbájosabb mosolya a világon, de Claire-é ugyanolyan édes. Végre megtudhatjuk, kicsoda Jamie morcos árnyéka, a teljes neve Murtagh Fitzgibbons Fraser.

outlander_1_07_09.jpg

Kiderül, Jamie három feltétellel vállalta csak az esküvőt. Először is, legyen rendes pap. Az újabb visszatekintésben Willie ráncigál egy lázas tekintetű fiatal atyát Dougal elé (itt minden egyházi ember ilyen eszelős kinézetű?), aki akadékoskodik kicsit, ki kell előbb hirdetni a dolgot, az meg három hét. Aztán gyakorlatilag lebukik, hogy a bibliai ismeretei kb. egy bekezdésre korlátozódnak, míg Willie lazán idéz bárhonnan. Dougal erőszakosabb fenyegetésére, hogy megöli, ha nem engedelmeskedik, a pap azt mondja, inkább a halál, mint ez az ótvar hely, ahol csak megbetegedhet az ember (szóval tényleg lázas, mondjuk eléggé durván köhög is), így megegyeznek abban, hogy kap új ablakokat, ha összeadja Jamie-éket. 

outlander_1_07_10.jpg

A második feltétel a jegygyűrű, ezt Angus és Rupert intézi, kapukulcsból készül az ékszer. A harmadik pedig Ned reszortja: alkalomhoz megfelelő ruhát keresni Claire-nek. Hova is érdemes ezzel a problémával fordulni? Naná, hogy a helyi bordélyházba! Ajánlgatják is magukat a lányok, mikor jön a madám (inkább házvezetőnőnek tűnik a szegényes környezetben), és hoz egy szép ruhát, amit az egyik csődbe jutott ügyfelük hagyott itt fizetség gyanánt. Senki sem viselte még. A nő óvatosan jelzi, hogy 1 shilling lenne az ára, Ned szó nélkül kifizeti. Mivel a tárcájában még további  shillingecskék lapulnak, a lányok szemében ő lesz a világ legvonzóbb férfija, aki a legrámenősebb virágszállal fel is megy az emeletre. A lányt másnap az esküvőre is magával viszi.  

outlander_1_07_11.jpg

Jamie is érdeklődik, hogy telt Claire napja. Ő huncut mosollyal a boroskancsóra mutat. A visszatekintésben látjuk, konkrétan annyira kiütötte magát, hogy Murtagh kaparta össze. A szertartásra már kijózanodik, de iszonyú másnapos. Jamie minden másodpercre emlékszik, számára a napfény jött el, ahogy Claire megjelent (ténylegesen látjuk, hogy felhősből napsütötte élénkre vált a kép), a nőnek csak részletek vannak meg. Emlékszik, hogy végre bemutatkoztak egymásnak (Jamie teljes neve James Alexander Malcolm MacKenzie Fraser), arra is, hogy levette a másik jegygyűrűjét, és hogy a rendes szertartás után volt egy vérszerződésszerűség: Dougal eret vágott a csuklójukon, a két kezet egymáshoz kötözte, így kellett elmondani egy gael esküszöveget. 

outlander_1_07_15.jpg

A fogadóbeli szobában egy darabig meztelenül vizsgálgatják egymást, majd az ágyban Jamie megint tanul valami újat: a nőknek is van orgazmusuk (ezt nem mondták a haverok?), nincs semmi baj, ha hangosan felnyög vagy felsikít. Claire aztán megismerteti férjét az orális szex csodájával is. Éjszaka közepén az asszony innivalóért indul, amikor összefut Dougallal. A hadvezér most tért vissza Randalltől. Claire nyugodt lehet, a kapitány ugyan durván szitkozódott, de nem olyan hülye, hogy el akarná rabolni egy klánvezér unokaöccsének feleségét. Dougal kilátásba helyezi, hogy Claire meghálálhatná neki a dolgot, ha már ifjú férje ilyen hamar kifáradt. A nő csak akkor tud kislisszolni a férfi szorításából, mikor Rupert is megjelenik. 

outlander_1_07_14.jpg

Még mindig éjszaka van, Jamie egy gyöngysort ajándékoz Claire-nek. Fraser anyukáé volt, féltett ereklye, de most már az új Mrs. Fraseré. Így szeretkeznek, Jamie Claire mellbimbóival együtt a gyöngysort is csókolgatja. Freud bácsi tudna erről mit mondani. Másnap reggel Claire megtalálja a másik jegygyűrűjét, amit visszahúz az ujjára. Az epizód úgy ér véget, hogy a nő a két tenyerét és a két jegygyűrűjét bámulja döbbenten.        

Címkék: Outlander
Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása