Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Grimm 6x08 - Újjászületés

2018. július 05. 09:00 - Pácsó Ármándó

"Senki sem azért választja a gonoszt, mert az gonosz. Csupán összekeveri azt a boldogsággal." - Mary Shelley

"Figyeljetek oda! Legyetek ótvar.. óvatosak!" - Ármi

A csapat a rejtélyes jelek megfejtésén tanakodik késő este a fűszerüzlet alagsorában, ahová Eve be szeretne költözni, mert Nickéknél a kis Lilaszemű ágyát bitorolja, ami tudvalevőleg nem a hosszú élet titka. Monróék meg nem veszik be harmadiknak az éjszakákba, tehát marad a pince, úgyis megszokta már a föld alatti életet a múltkor. A titokzatos ábrák szerint a tavaszi napéjegyenlőség környékén nagy gubanc várható.

01.jpg

Tudósok veszekednek egy kutatólaborban, egy mankós férfi kérlel egy néger csajt, hogy segítsen neki valamit befejezni, de a nő elutasítóan kizavarja onnan és utána egy indiai férfinak panaszkodik telefonon, hogy Dr. Shelley, aki egy régi kollégájuk, még mindig zaklatja őt. A másik megnyugtatja és hazaküldi a doktornőt, aki összepakol, kilép a labor ajtaján és .... aarrghhhhrgggrhh!

02.jpg

A fűszerüzlet pincéjében a könyvmolyok nem tudnak rendesen vacsorázni, mert Eve a legjobb falatokat lapozgatja, utána meg egy kézitükörben nézegeti magát. Hát persze, hogy megjelenik a Ződszömű Szörny leselkedni. Még az sem hatja meg, hogy a nő eltöri a foncsorozott üveget, azt újra összeállítja, mint a terminátor saját magát a vaskohónál. Megvan! Ő lehet az üvegesek védőszentje! De talán mégsem, mert elég gonosz módon kinyúl a tükörből és torkon ragadja Evet és aki beleharap a karjába bosziszörnyé változva, de nagyon rossz ízeket érezhet, mert ráájul az ideiglenes dimenziókapura és összevérzi azt. (Meg kellene borotválkoznom, de azt hiszem elhalasztom egy kicsit). Főcím!

03.jpg

Másnap Rosaleeék találják meg, ugyanabban a helyzetben. Közben a nyomozókat kihívták a laborhoz, a takarítók leltek rá hajnali háromkor a csuromvér doktornőre. (Most kb. reggel nyolc lehet a filmben, szerintem a túlóradíjazásukat vitatták meg a szorgalmas munkások, mielőtt felhívták a rendőrséget). Monroék viszont rögtön szólnak Nicknek, hogy Evet baleset érte. Különösképp a grimm a régi nevén említi meg volt barátnőjét.

04.jpg

Renard felskypolja régi ismerősét Dasha Karpushint Irkutskban és megmutatja neki a lánya rajzát, vajon a nő kinéz-e belőle valami értelmeset vagy nem. Kinéz, de ha nem akarja benézni a dolgokat, ezért  hogy többet tudjon mondani, még alaposabban át kell azt tanulmányoznia. Mindenesetre hívni fogja hamarosan az eredménnyel.

05.jpg

Nick találkozik Monroeékkal a kórháznál és a házaspár beszámol a férfinak arról, hogy Eve a kézitükrön feküdt amikor megtalálták, a grimm pedig arról az iszonyatos alakról, akit a fürdőszoba tükörben láttak.

06.jpg

Wu és Hank felkeresi az indiai kutatót, aki nem árulja el nekik, hogy egy régi kollégájuk zaklatta a doktornőt, közvetlenül a halála előtt és ezért  hívta fel őt az áldozat. Viszont a nyomozók szerint ő még odaérhetett a laborhoz a hívás után. A férfi elmondja, hogy utána még beszélt telefonon másokkal, ez igazolhatja az alibijét, ha szükséges. A távozó rendőrök megbeszélik egymással, hogy a kutató ártatlannak tűnik a gyilkosságban, de valamit elhallgathat a telefonbeszélgetéssel kapcsolatban. Az eszméletlen Evet Nick látogatja meg a kórházban, leül mellé és elgondolkozik azon, hogy akár két nővel is együtt lehetne egyszerre. (Látszólag persze csak némán ül és bambán bámul, de mi másra gondolhatna közben, nem igaz?!)

07.jpg

Az őrsön Hank kinyomozza, hogy négy tudós vett részt egy közös kutatásban és közülük az egyik a doktornő, a másik az indiai férfi, a többiekkel eddig még nem találkoztak. Wu olyan híreket hozott, amelyek alaposan megkavarják a szart a biliben, két ujjlenyomatot találtak a helyszínen, olyan ismert bűnözőktől, akik már fél éve halottak! Te jó ég, walking dead?! Ráadásul a két gonosztevőt haláluk után elhamvasztották. Akkor inkább ghosts? Nincs más hátra, irány a zombik és szellemek kedvenc napközije, a temető.

08.jpg

Hogy még különösebb legyen a dolog, egy fura alak tántorog az utcán, karjain mindkét elégetett bűnöző tetoválásával, de a feje egy eltűnt srácé, akit plakátokon keresnek. Hmmm. Frankenstein? Mellesleg az egyik karja átváltozik hüllőszerűvé. WTF! Ha elkezd tüzet okádni és elénekli az "Ó, ha rózsabimbó lehetnék" kezdetű örökzöldet, én hazamegyek Mexicóba és éjszakai klubbot nyitok egy kiadó azték piramisban!

09.jpg

Jó ha előre tudjuk, Hank hamvasztatni akarja majd magát halála után és beleszóratni hamvait egy folyóba, mert a föld alatt klausztrofóbiás lenne. Wu szerint víz és por alakban, egy tehén és később egy tehénlepény közvetítésével még odakerülhet így is. A temető vezetője különös alak, nála érdeklődnek az elhamvasztott bűnözők testrészeinek holléte felől, nem esett-e a kemence mellé véletlenül egy-két karocska esetleg? Hát esett, de nem csak karocska, hanem fejecske, meg törzsecske meg izécske. Mintegy féltucat hullát adott el kápéért egy ismeretlen furgonosnak az utóbbi időben. Fiúk-lányok! Ne egyetek mostanában leértékelt hamburgert Portlandben! A hulladealert nem csukják le, ha legközebb felhívja őket, amikor újra lesz akciós csontoskaraj.

10.jpg

Rosalee az ominózus kézitükröt vizsgálgatja Monroeval a fűszerüzletben. A biztonság kedvéért kulcsra zárva elrejtik az egyik asztalfiókban. És a nagy fürdőszobatükör Nickéknél? Valami más megoldást kellene keresni szerintem, akkora fiókuk biztos nincs.

11.jpg

Az indiai kutató és Julian Levy a harmadik társuk, a mankós negyedikről társalog iratmegsemmisítés közben. Azt gyanítják, hogy a tudós nem végzett Süsüvel (bocs gyerekek!) a kísérletek után. Julian dühösen elviharzik haza, letörölni számítógépéről az otthon tárolt feljegyzéseket. A kreatúra közben megérkezik a laborhoz, megtámadja Doktor Rajut és .... aarrghhhhrgggrhh!

12.jpg

Wuék most Dr. Victor Shelleyt keresik fel, akivel az epizód elején már találkoztunk. A férfi bevallja, hogy a gyilkosság estéjén megkérte régi kollégáját, hogy segítsen neki a kutatásban, de az elutasította őt, ezért azután szépen hazatért. Alibije tehát nincs a rokkant tudósnak.

13.jpg

A temető vezetője az őrsön felismeri Juliant fényképről, ő vette meg a hullákat ezer dolláros darabáron. Ha az adóbevallásában szerepel az összeg, (mert ugye jövedelem volt), akkor nem szegett szabályt, nagyvonalúaskodnak a rendőrök a tanúskodásért cserébe. (Szóval, ha pénzszűkében vagytok és van egy rosszakarótok, keressétek Doktor Levyt. De nem tőlem hallottátok!) És még egy adalék, Nick nemrég gyíkember féllényeket ölt, az ő holttestük is ugyanabba a temetőbe került és talán onnan tovább kísérleti célokra, bizonyos laborokba. (Huh, akkor mégsem Süsü! Gracias a Dios!)

14.jpg

Be is hozzák kihallgatni a testüzér dokit, aki bevallja, hogy amikor régen Dr. Shelley autóbalesetet szenvedett és meghalt a fia, akkor kezdődött az egész, de konkrétumokat nem mond. Rákérdeznek a féllényekre is, de azt nem vágja a férfi, mire gondolhatnak ezalatt. Wuék eldöntik, hogy jobban utánanéznek a mankós tudósnak, Dr. Levyt pedig szabadon engedik, hátha nyomra vezeti őket. Nick még mindig a volt barátnőjét őrzi a kórházban és a múltjukon révedezik. (Vagy másmilyen lyukon, a bilincs és a gumibot alternatív felhasználási módjainak segítségével. Ki tudja?!) Adalind biztos boldog most otthon, hogy gyermekének apja hol tölti az egész napját.

15.jpg

A nyomozás szépen halad, Hank utána nézett a tudományos értekezéseknek a testrészek átültetéséről, Wu pedig a balesetnek, amiben elhunyt a fiú. Közben hívást kapnak, hogy megtalálták a meggyilkolt Dr. Raju holttestét. A helyszínen felfedeznek egy ígéretesnek tűnő pendrájvot, ami segítheti az eset felgöngyölítését.

16.jpg

Monroeék békésen alszanak otthon, mikor Rosalee hírtelen felébreszti a férjét, apa leszel Eddie! Mármint nem csak egyszer majd, hanem perceken belül, ugyanis elfolyt a magzatvize! A férfi pillanatok alatt felébred és gyorsított eljárásban világra segíti a bébiket. Az ötödik után már erősen kérleli a feleségét, hogy álljon le, de nemsokára előkerül a hatodik és a hetedik is! Ez még gombócból is sok, hát még gyerekből! Ha ez most nem csak egy álom lenne, Monroe egy pár évtizedig lemondhatna az összes hobbijáról.

17.jpg

Az őrsön megnyitják a pendrájvon található homevideót és szexis rezidensek helyett, a különböző testrészekből összefércelt balesetet szenvedett fiút látjuk egy háziműtőben, ahogy próbálnak belé életet lehelni, egy defibrillátorral. A kísérlet harmadszori nekifutásra sikerül, azonban nem úgy, ahogy elsőre elképzelték. A féllénytestrészek átalakulnak és a fiú törni-zúzni kezd. Mikor leszedálják, normálissá válik az agyműködése egy pillanatra és megismeri az apját, aztán elájul. A sorsáról megoszlanak a vélemények. A doktornő el akarja pusztítani, az apja nem, de végül látszólag beleegyezik a dologba és kiküldi a többieket, hogy egyedül maradhasson újjáéledt fiával az utolsó percben. Stáblista. (Ja, az nem volt!)

18.jpg

Dasha hívja Renardot a rajzzal kapcsolatban, ilyet még ő sem látott soha, de félelmetesnek tűnik. Még azt sem lehet tudni, hogy jó vagy rossz dolgot takar-e, de inkább rosszat, ha választani kell. Vagy még rosszabbat! Ez egy ősi jóslat, valamiről, ami hamarosan bekövetkezik. És mivel a lánya látta ezeket az ábrákat valahol, hozzá is kapcsolódik a dolog valamiféleképpen. Legyenek nagyon óvatosak. (Aha, egy tükörből kinyúló lénnyel).

19.jpg

Dr. Shelley otthon a garázsból átalakított háziműtőjében a papírjait rendezgeti, mikor egy járókelő felhívja, látta a plakátokon keresett fiút nemrég az utcán. Azonnal indul oda és a biztonság kedvéért egy pisztolyt is visz magával. Azaz vinne, mert befut Dr. Levy is, hogy számon kérje, miért nem ölte meg saját kis frankensteinüket. Már éppen belekezdenének egy jó kis vitába, amikor Hankék is megérkeznek hogy figyelmeztessék a még életben marad kutatókat, a fiú veszélyes! A Húsost elengedik és tovább beszélgetnek az elkeseredett apával, de Julian nem jut messzire, Süsü (most már mindegy) őt is lekarmolja, utána a nyomozókat simán leveri, míg végül Dr. Shelley kénytelen őt lepuffantani erős könnyezés kíséretében. Mielőtt magát is megöngyilkolná, Hank elveszi tőle a pisztolyát.

20.jpg

Eve magához tér a kórházban és elhogyvoltozza az egész Ződszömű Szörny A Kézitükörben sztorit Nicknek. Egyetértenek abból, hogy már nincs sok hátra a rém megjelenéséig. Maradjatok velünk, izgalmas részek következnek, garantálom, hogy nem fapofával fogjátok őket végignézni!

8 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Gabba 2018.07.05. 20:21:48

ismét bebizonyosodott, hogy nem szabad Ármándó posztot kaja közben olvasni, mert a röhögéstől félrenyel az ember és rossz esetben Frankenstein doktor keze között végzi...

számomra ez volt a legerősebb pillanat: "... a múltjukon révedezik. Vagy másmilyen lyukon,..."

azték piramisban éjszakai klubot nyitni csakis Indiana Jones társtulajdonlásával ajánlott!
a csontoskaraj nekem is kedvencem, viszont leértékelt hamburgert semmiképpen nem fogok venni Portlandben mostanság, kösz a figyelmeztetést

kissé túltengenek a screenshotos képek, ami nem baj, sőt spoilerként elárulhatom, hogy Dasáról pont ilyen fog szerepelni a kövi heti posztban is - amihez amúgy pompás átkötést adtál a fapofás utalással ;)

AaannnaaA 2018.07.05. 21:31:25

" Ha elkezd tüzet okádni és elénekli az "Ó, ha rózsabimbó lehetnék" kezdetű örökzöldet, én hazamegyek Mexicóba és éjszakai klubbot nyitok egy kiadó azték piramisban."
Nagggyon hangosan röhögök :)
Btw. én inkább arra tippeltem volna, hogy hazatérvén főszerepet vállalsz egy szappanoperában. Mondjuk ilyen címmel, hogy "Süsü és Ármány", vagy a "Zöld ötven Ár(mándó)alata", vagy hasonló.

Pácsó Ármándó 2018.07.05. 22:20:38

@AaannnaaA: Most írjál gyorsan valamit Annácska, amíg lendületbe vagy! :-)))) Csak viccelek, megy az neked az inspirációm nélkül is :-)
Reméltem, hogy tetszeni fog az Egyfejű Sárkány képbe kerülése, magam is szerettem őt beleszőni a cselekmény szövetébe, vagymi :-)

@Gabba: Nekem a rész legerősebb jelenete az volt, mikor Rosalee elkezdett vajúdni és szegény Monroe várta a gyerekeket az érkezési oldalon, azok meg csak jöttek, csak jöttek! :-)) És az ötödik után elkezdte kérlelni a feleségét, hogy most már elég, most már álljon le :-)))))
A kövi rész nekem nagyon tetszett!

Amúgy az azték piramisos éjszakai báros utalás eredete még nincs megfejtve! :-)) Nem Indi (mikorrr?) és nem is a szappanoperák :-)

Gabba 2018.07.06. 07:44:08

@Pácsó Ármándó: nem tudtam, hogy az azték piramis feladvány volt - sőt tippem sincs a megfejtésre...

IJ-nek nem volt azték kalandja filmen, ha jól tudom, videójátékban viszont igen
indianajones.wikia.com/wiki/Aztec

Pácsó Ármándó 2018.07.06. 08:59:29

@Gabba: Eredetileg csak utalás volt, nem feladvány, de aztán elkezdtétek "megfejteni", úgyhogy ... :-))
Indi nagyon mozgékony és világlátott régész kalandor, neki javasolt felkeresni az azték piramisokat :-) Jó volna olvasni a fiatalkoráról még :-)

Gabba 2018.07.06. 11:41:26

@Pácsó Ármándó: szerintem is jó volna.... talán nemsokára...
ezzel kapcsolatban nem ígérek semmit, de azt tuti betartom :)

Kapitánylány 2018.07.10. 21:10:42

@Pácsó Ármándó: köszi ezt az élvezetes hogyvoltot! ez a rész pont Neked való volt! ;)

@Gabba: @AaannnaaA: és a hozzászólások se semmik! :D

Pácsó Ármándó 2018.07.11. 06:14:17

@Kapitánylány: Egyetértek veled, köszi hogy én kaptam! :-)
süti beállítások módosítása