Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

The Walking Dead 3x14 - Prey (18+)

2018. július 04. 10:00 - Chat Géza

4.jpg

Múltidéző pillanattal nyitunk, amikor Michone és Andrea még az erdőt róva éltek napról napra a két láncra vert zombival. Ennek a kis flashbacknek csak annyi jelentősége van, hogy megértsük Michone és Andrea mennyire összetartoznak. Mondjuk a beszélgetésükből minden lejön csak az nem, hogy országos barinők lennének, de ez már lényegtelen, mert a kérdés megválaszolatlanul marad, hogy az afro szamuráj amúgy honnan szerválta a rabszolga zombikat. Nincs kimondva, de csak a hülye nem veszi a lapot, hogy minimum közeli barátai vagy valami rokon féleségei voltak. A láncok csörgéséből szépen átslisszanunk a jelenbe, ahol a kormányzó feszeget két csőhöz rögzített láncot, és már örömmámorban úszva látja lelki szeme(i) előtt, ahogy teátrálisan megnyúzza és kivégzi Michone-t.

Milton látja, ahogy a Kormányzó alaposan kikészíti a személyre szabott kis kínzókamra műtőasztalára a szikét, a vaginatágító kacsát, meg minden mást, amivel fájdalmat lehet okozni. Odaszól, hogy amúgy minek ez a sok cucc? Barkácsolgatok – válaszol a Kormányzó, de tudjuk, hogy ez süket duma. Milton megpróbál a Kormányzó lelkére hatni, de mi tudjuk, hogy neki nincs olyan, ellenben most végérvényesen is kiderül, hogy ez az egész háborúsdi, csak egy gőgös faszság. Egyfelől Rick is bassza a csőrét, hogy simán elhoppolta a börtönt, no meg Michone magánakciója is olaj volt a tűzre, hogy kinyírta Penny-t, a Kormányzó szeme fényét. Shit happens, ahogy a francia mondja, de a Kormányzó ebbe csak nem tud belenyugodni, még akkor sem, ha a lánya agyatlan zombiként tengett lengett a kis kalodájában.

3.jpg

Milton gyorsan elköpi Andreának a Kormányzó faék egyszerű haditervét, hogy nincs semmilyen megegyezés, fegyverletétel és egyéb ilyen buziságok,  megy, oszt leöl mindenkit a vérbe. Andrea ezt nyilván nem hagyhatja, gyorsan megpattan Woodbury-ből. Igaz Tyresse kicsit arcoskodik, hogy nem kéne, de Andrea kezében megvillanó bicska láttán inkább lecsillapodik a gecibe, hiába a hegyomlás alkat, a háromszor akkora testsúlyfölény és a tény, hogy valszeg két pillanat alatt összecsomagolná a szöszit. Ez így van megírva, Tyresse alapból a légynek se tud ártani. Andrea már fut is a börtön felé, hogy szóljon Rickéknek: beütött a szar. Nem kell sok, hogy a Kormányzó tudomást szerezzen a szökésről és falhoz állítsa Miltont, aki hebegve, habogva bevallja, hogy mindent elmondott Andreának. Most már mindegy lófasz – gondolja magában a Kormányzó kocsiba vágódik és Andrea után megy.

2.jpg

Woodbery zsoldosai magukkal viszik Tyresse-t meg a nőjét meg azt a másik két embert is  –  akik annyira jelentéktelenek, hogy felesleges róluk, még egy kósza félmondatot is ejteni – és begyűjtenek pár foglyul esett zombit. Tyresse csak pislog, hogy ez meg mifasz itten? Ezzel zúzzuk le a börtönt – érkezik az egyértelmű válasz. Na abból én nem eszek. Az egyik statiszta alkatú faszi egyből pampog, hogy az ő nevében aztán kurvára ne beszéljen, mire Tyresse felkapja, és majdnem bevágja a zombik közé, akik már kapálóznak is a friss húsiért, de a jó ember csak nem veti oda felebarátját a dögevőknek.

Eközben Andrea fut a börtön felé, de leginkább a Kormányzó elől, aki épphogy nem hajtott a nyakára batár nagy terepjárójával. Kis mezőn driftelgetés után, Andrea elér egy nagyobb épülethez, ami látszatra ziher, hogy nem a börtön egy eddig nem ismert blokkja. És nem is. Gyorsan bekommandózik, mert már hallja is a Kormányzó benzinzabáló monstrumjának vészjósló, röfögő motorjának hangját. A Kormányzó Andrea után megy a sötét és ismeretlen helyre. Jellegzetes füttyszólamával a frászt hozza remegve menekülő nőre. Ezen az se segít, hogy amikor nem fütyörészik, akkor ablakokat basz ki izomból egy ásóval. Megy a terror keményen, közben zombik is feltűnnek. Az egyiket a Kormányzó többször megismételt monoton mozdulattal intézi el és vágja ketté a koponyáját, gusztustalan loccsanó hangok és fémes koppanások közepette. Valami kikezdte a kormányzó agyát, de még távol áll az önpusztítástól. Andrea zsákutcához ér. Benyit egy ajtón, ami egy ombikkal teli szobához vezet, gyorsan visszafordul, de onnan meg már a Kormányzó kacsintgat rá egyetlen megmaradt szemével, és búgó hangon mondja: „Haza viszlek szépen.” Majd hülye leszek, baszki – gondolta magában Andrea, rányitotta a félszemüre a zombikkal teli ajtót, míg ő maga biztonságba vonult és onnan nézte, ahogy a ellenfelére rászabadulnak a kóborlók. Az egyoldalú deathmatch végkimenetelét meg sem várva neki vágott az éjszakának, hogy minél hamarabb a börtönhöz érjen. Az éj leple alatt egy másik gazság is történik éppen, egy rejtélyes alak megy és felgyújtja a foglyul ejtett zombikat. A csodás dramaturgiai készségekkel megáldott készítők azt persze nem mutatják, hogy ki az, aki éjjel nagyban zombi pecsenyét sütöget.

1.jpg

Andrea már teljesen kifáradt, majdnem elesik, amikor az erdő széléről megpillantja a börtönt. Vigyorog és már integet is, de hirtelen lerántja valami. Nem, nem egy zombi, hanem a Kormányzó maga, aki a maga pszicho tekintetével csitítgatja Andreát. Eközben Rick nézeget távcsöves puskával az egyik őrtoronyból, nem lát semmi konkrétat, így azt hiszi, hogy megint csak a szeme káprázik és újfent halott embereket halucinál kénytelen kelletlen. A Kormányzó Woodbury falain belül faggatja az új lakókat, Tyresse-t és a többieket. A hegyomlás simán benyalja a bullshit dumát a zombikról, bocsánatot kér a kirohanásaiért, és további maradásért esedezik. Ok semmi para, de honnan szedte a benzint? – érkezik a kérdés a Kormányzótól. Hogy kérem micsoda? – néz Tyresse bután. Á semmi, semmi. A Kormányzó az utcán összefut Miltonnal, aki a maga robothangján érdeklődik a gyújtogató felől, mire a Kormányzó vészjóslóan a szemébe mondja, hogy ne kell fosni, már megtalálta a tettest. És ekkor bekúszik ez az istentelenül fasza szám, a kamera egy elhagyatott fészer felé közelít, ahol a Michone-nak szánt kínzókamrát és boncszéket Andrea bitorolja lebilincselve, tape-pel a száján.

5.jpg

Címkék: 18+ twd
21 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

fransancisco 2014.06.04. 11:21:49

Merle az egyik legfaszább tag volt. Még a zombiság se ártott neki, annyira kúl arcberendezése volt a fickónak. (könnycsepp elmorzsol). Azt szerettem volna, ha az öcsikével vállvetve harcol a gaz zombiáradat ellen míg a világ világ, és még egy nap, de hát ez ugye nem kivánságmüsor.

Iron1 2014.06.04. 11:23:14

Tyresse --> Tyreese
duck tape --> duct tape
Michone --> Michonne

Chat Géza · http://chatgeza.tumblr.com/ 2014.06.04. 13:45:56

@Iron1: Kösz, és tudom, hogy mindig elbaszom. Nem vagyok pró angolból. Idáig a Woodbury-t is úgy írtam, hogy Woodberry. Szóval sorry, de tényleg.
Az viszont tényleg az én gyökérségem, hogy a duck tape-ről eddig szentül hittem, hogy DUCK tape. Az összefüggést nem értettem, de szerettem, hogy egy ragasztót kacsának hívnak amerikában. Erre most kiderül, hogy nem. Szomorú nap ez a mai.

enzo23 2014.06.04. 18:58:54

A Woodberry eleinte zavart engem is, de hát egy idő után gondoltam, direkt írod úgy :D

Kíváncsi leszek a köv.rész hogyvoltjára, főleg arra a bizonyos elborulós jelenetre :)

dr. Dottyka, a Vörös Cipellős, Katgimis Angyal 2014.06.04. 20:10:22

@Chat Géza: legyél kedves linket adni nekem ahhoz a két részhez, amit nem leltem, köszi :)

aggyistenbrittudós (törölt) 2014.06.04. 20:26:45

@dr. Dorothy, a Vörös Cipellős: nem jó a kezdés! előbb kritizálni kellett volna, mert arra reagál, majd csak utána elkérni a szívességet.
(amúgy ezeket lehagytad: <3 <3 <3 remélem nem lesz bajod belőle)

dr. Dottyka, a Vörös Cipellős, Katgimis Angyal 2014.06.04. 20:38:30

@aggyistenbrittudós: rendben.

Most nem azért Gézu, de ezek az elírások elég gázak, figyelhetnél jobban is, mert akkor minek írod? Tudtam, h csakis a pénzért csinálod. És ne mondd, h nem kapsz pénzt, mert akkor csak hazudsz! Köszönöm a figyelmet.

aggyistenbrittudós (törölt) 2014.06.04. 20:43:11

@dr. Dorothy, a Vörös Cipellős: Alakul...segítsek? :)))
Géza! Ha már felmarkolod a tengersok pénzt, legalább ne ilyen fércmunkát adjál ki a kezedből! Ennél még a 8 hónapos unokatesóm is különbet alkot a pelenkájába!

(jujj, le fogja tépni a fejemet)

lavór 2014.06.04. 20:47:02

Elkezdtem a sorozatot, már az első évad is dögunalom, a 2.már kifejezetten idegesített. Nálam cancelt kapott. A szinkronért 3 év letöltendőt adnék szívem szerint. Bár ez lassan nem egyedi, majd minden középszerű sorozatnak kifejezetten idegesítő szinkronhangokat, keveréseket adnak.

dr. Dottyka, a Vörös Cipellős, Katgimis Angyal 2014.06.04. 20:47:31

@aggyistenbrittudós:

Igen, így talán jobban megérti, hogy alaposabb munkát kell végezni. Ha nem szívvel csinálja, akkor minek???? Hm????? Minek????? Aztán úgy járunk, mint a VV posztokkal, azok is milyenek voltak már.....

aggyistenbrittudós (törölt) 2014.06.04. 20:55:34

@lavór: Jaj hát zabállak!!!! :DDDDDDDDDD A hónap kommentje címet adományozom neked :)
Ha fiú vagy, akkor még beléd is szerettem! :) Ha lány...akkor is!!! :)

aggyistenbrittudós (törölt) 2014.06.04. 20:57:59

@dr. Dorothy, a Vörös Cipellős: na azok aztán mindennek a legalja voltak. De amúgy is, van épeszű ember, aki AZT nézte? Szentszőr, borzadok.

dr. Dottyka, a Vörös Cipellős, Katgimis Angyal 2014.06.04. 20:59:23

@aggyistenbrittudós: nem mindegy? Lehet, h Gézu posztjai miatt voltak olyanok, amilyenek. Úgy álltak a készítők is hozzá. Erre tessék, még ezek is milyenek már....

Jut eszembe! Tulképpen a sori idegesít, ezért szerettem meg :D

aggyistenbrittudós (törölt) 2014.06.04. 21:42:13

@lavór: Bocsáss meg, ha kicsit erőszakosnak (szinkronizálva: nyomulósnak) tűnök, de érdekelne, hogy mi motivált abban téged, hogy a díjnyertes kommentedet így a 3. évad végjátéka alatt megoszd velünk egy olyan sorozat alatt, amit már rég nem nézel?

lavór 2014.06.04. 21:49:25

@aggyistenbrittudós:
Ha már ilyen szépen kérted... Mostanában ültem neki a sorozatnak, mivel nagy volt körülötte az ajnározás. Így aztán szinte pár nap alatt végére értem a lemaradásom nagy részének. És ez mit ad Isten, hát nemrégiben volt. Már fakulnak az emlékek, de sajna nem elég gyorsan. :) Lehet egyetlen még élő ember vagyok a véleményemmel, de ez van, bevállaltam. :D

aggyistenbrittudós (törölt) 2014.06.04. 22:09:54

@lavór: Arra gondolok kedves Lavór (már ha megengeded nekem ezt a nagyfokú bizalmaskodást), hogy esetleg nem voltál kellően befogadóképes a sorira (rossz kedved lehetett, felbosszantottak, kedvezőtlen időjárási viszonyok, ilyesmi) és ezért nem ragadott meg a sztori.

Iron1 2014.06.04. 22:39:51

@Chat Géza: Ez legyen a legnagyobb gond, a lényeg, hogy jól legyen megírva. Bónusznak van még egy cask is a szövegben, az office angol autocorrectje szokta így eltolni a csak-ot.

aggyistenbrittudós (törölt) 2014.06.05. 00:42:11

@Chat Géza: Csak egy ötlet: Előbb fel kellene rakni az írásokat a korrektor blogra, majd utána kipakolni ide.
Annyira hemzseg a hibáktól, hogy sokat levon az élvezhetőségből. És külön plusz lenne, ha a következő részeket nem a szar szinkronnal tolnád ide, hanem eredetiben.
(Egy mukkom sem lenne, de mivel én írtam a forgatókönyvet, úgy érzem van beleszólási jogom) (a lehetőségben csak bízom, hogy van)

lavór 2014.06.05. 06:13:58

@aggyistenbrittudós:
Nem, nem... Kifejezetten vártam egy újszerű felfogással rendezett, kicsit izgalmas horror alapokra épített zombisorozatot. Minden kést kifentem, kellő ajzószereket bevettem - hogy epizódonként ki ne hagyjam azt az egy 10-15 mp-es izgalmas jelenetet.-, de semmi. Még azt sem mondanám, hogy a sztratoszféra zavarai miatt türelmetlen voltam. Az esélyt is szokatlanul hosszú ideig tartottam életben, hátha felfut a sztori. Nagy általánosságban 3-4 rész után megkapja a cancelt egy sorozat nálam, ha ennyire sablonos és unalmas. De ennek valami önkínzó módon 2 évadot adtam.
süti beállítások módosítása