Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Into the Badlands 1x04 Two tigers subdue dragons („Két tigris sárkányt győz”)

2018. július 04. 13:00 - vero.na

Az Özvegy keverésével kezdünk, Jacobee báró embereit gyilkoltatja le, Quinn egy szamurájának a fejét is a helyszínen hagyja, hogy gyanús legyen, és elviszi Jacobee aranyát. Hidegvérén, ahogy a szamurájt lefejezi, még Tilda is enyhén meglepődik. Kicsit később az Özvegy új vackában, a Szentélyben látjuk viszont a csapatot. Tildáék találnak egy lemezjátszót, és normális fiatal lányok módjára táncolnak egy fél percet, de az Özvegy megöli a bulit, és leszidja őket, takarítani vannak itt, nem szórakozni. Tilda ellenkezik, hogy miben bíznak, nem lesz segítség. Erre az Özvegy félrehívja, és érzelmileg zsarolja kicsit, hogy mégis ki tanított harcolni? Ki mentett meg a férjemtől, amikor kiskorodban zaklatott? Én, úgyhogy tisztelj.

into1.png

Közben Sunny edzené M. K.-t, de felbukkan Quinn, akinek most Sunny-ra van szüksége. Aggasztja, hogy mit szólnak a többi bárók az özvegy olajmezőinek elfoglalásához, és hogy ebből komoly háború is lehet. Sunny is aggódik, de nem mondja, inkább megnyugtatja betegnek tűnő báróját. M. K. lelkesen edz egyedül is, éjszakába nyúlóan is. Elgondolkodik, hogy megvágja-e magát és démonként eddzen, de ellene dönt, az utána kémkedő Sunny nagy örömére. Az udvarházban Lydia, Jade és egy szobalány készülnek az esküvőre, a szituációból kiolvasható, hogy a személyzet Jade-et preferálja. Lydia ki is küldi a lányt, hogy verbálisan Jade torkának essen, de a fiatalabb nő megpróbálja leszerelni azzal, hogy nekem anyám nincs, neked lányod, mi lenne, ha inkább így gondolnánk egymásra, nem riválisként? Talán működne, ha Lydia nem tudna Ryder-ről, így azzal hagyja ott az ifjú menyasszonyt, hogy tán nem kéne a báróval és a bárófival is kavarni. Ezalatt Veil próbál kezdeni valamit Quinn tumorával, de ő nem az apja, aki mondjuk értett is ehhez. Quinn megérdemli, hogy kikeljen valami az agyában, nemcsak Veil családjának lemészárlásáért és egyéb gaztettekért, de amiatt s, hogy mindig a lány szemébe hazudja, hogy mindent megtesz, hogy kézre kerítse a gyilkosokat.

into2.png

Másnap Sunny, M. K. és Sunny motorja elég messze mennek ahhoz, hogy Sunny kipróbálhassa, mire képes démon-M. K., miután megvágja. M. K. szerint ez rossz ötlet, és igaza is van. Sunny piszkos szerencséjére „csak” a falhoz löki (fénysebességgel), majd összeesik. Felkelvén megbeszélik, hogy mikor legközelebb M. K. démonizálódna, gondoljon valami szépre, kedvesre. M. K. felteszi a jogos kérdést, oszt itt a Badlands-ben mi számít annak? Erre a kérdésre a sokat látott Sunny se tudja a választ. Estére beérik az Özvegy csele, üzenet érkezik Quinn-hez Jacobee bárótól, egy levágott fej képében, melynek homlokára a „tárgyalás” szó van vésve. Finoman arra utal, hogy Quinn cseszheti a különalkut vele. Quinn átlát rajta, de nem sokra megy, ha Jacobee nem, ráadásul Ryder-rel is feszült a viszonyuk, mert egyrészt Ryder ágál a ráosztott feladat ellen, hogy ő lovagoljon ki az üzivel, hogy hol legyen a tárgyalás. Másrészt Quinn is tud Jade-ről. Quinn titkon arra játszik, hogy ha eleget szívatja, Ryder talán növeszt gerincet. Hát, hajrá.

into3.png

A tréning után Sunny és M. K. beugrik Veil-hez, aminek a végén mindenki ideges lesz. Sunny azért, mert M. K. ellopta  a könyvet és hazudott, mert mégsem tudja az utat, Veil azért, mert nem Sunny beszélt neki a könyvről, ami tán a kiutat jelentheti a Badlands-ből, M. K. azért, mert megint le van cseszve, hogy hülyeséget csinál. Eztán Sunny és Veil azt nem tudják, mi a rosszabb: kinyírni Quinn-t, és azért lesz háború, vagy nem kinyírni Quinn-t, és akkor miatta lesz háború. Közben egy kis tisztáson Ryder és Zypher találkoznak, hogy megbeszéljék, hol legyen a tárgyalás. Zypher egy jogos kérdéssel kezd, megtisztelve vagy megsértve érezze magát, hogy az inkompetens bárófi képviseli Quinn-t? És hoppá, a megbeszélés végén Ryder ajánlatot tenne még Jacobee bárónak, a saját szakállára, de nem most derül ki, hogy mit.

into4.png

Sunny, szokásához híven, Waldo-hoz megy tanácsért, akkor hogy lépjek meg? Vinném a nőmet is, aki terhes, Waldo sóhajt, szerelmes vagy, tehát hülye vagy, de sebaj, adok egy játék katonát, ez audienciára jogosít fel a Folyó Királyánál, ugyanis a folyón csak az közlekedik, amiről ő is tud. Sunny elsőre nem fogadja el, mert ez Waldo kiútja lehet, de Waldo legyint, ugyan hova gurulnék, jó itt nekem.

into5.png

Közben úgy tűnik, Ryder tököket növesztett, csak tán befele, mert először menne Jade-hez, hogy hetek óta nem jártál a szobámban, de Jade szakít vele, már nem is fogok, hogy te biztonságban legyél. Ryder ezen megsértődik, miért nézi mindenki nebáncsvirágnak? (Mert az). Távoztában még odaszúrja Jade-nek, hogy Quinn időrendben második, már nem élő felesége nem magától halt meg, Lydia így vagy úgy segédkezett benne. Jade szerencséjére komolyan veszi, és másnap kideríti, hogy ez bizony így igaz. Ezalatt az udvaron Sunny gyűjt hat tanoncot, hogy jöjjenek felderítőnek a tárgyalásra. M. K.-t feldúlja, hogy őt nem választotta ki.

into6.png

A tárgyalásra készülődve Quinn egy gombot nézeget nagyobb szeretettel, mint Ryder-t valaha. A tárgyalást egy temetőben rendezik, legalább helyben lesznek. M. K. természetesen utánuk szökik, meg sem lepődünk, jobb híján Sunny őrt állni küldi. Míg Quinn és Jacobee eszik egymást azon, hogy ki utál kit és az Özvey keveri-e a szart, vagy sem, M. K. felfedezi a lopakodó Tildát, és rosszat sejt. Kiabál is a többieknek, ám Tilda nem dobópillangót, hanem egy csákányt vág Quinn-hez, ami Jacobee embereinek szimbóluma, és ahelyett, hogy kultúremberek módjára megvizsgálnák az esetet, inkább egymásnak esnek. Egyedül Sunny-nak van annyi esze, hogy a csákányt hajító alak után eredjen, de Zypher az útját állja. Míg harcolnak, M. K. elkapja Tildát, és kérdőre vonja az Özvegy jó szándékát illetően. Tilda megsebesíti, M. K. átváltozik, de a végén nem bántja Tildát, hanem elájul, ezt már Sunny szeme előtt. Sunny a szemfüles Tilda dobópillangóját is megtalálja, miután a lány elmenekül: az Özvegy tehet mindenről! És pont időben érkezik, mielőtt Jacobee és Quinn felvagdalnák egymást. Az, hogy Sunny hogyan egyezett meg Zypher-rel, hogy nem ölik meg egymást, és a báróik párbajhelyszínén találkoznak, rejtély. Jacobee végszava, hogy majd beszélnek Quinn-nel, ha kiiktatta az Özvegyet.

into7.png

Hazaérve Quinn-nék kellemetlen látvánnyal szembesülnek: a mezőkön nem dolgozik senki, viszont fekszik kint pár halott szamuráj. Egy túlélőtől megtudják, hogy az Özvegy járt itt, a szamurájokat leölette, a tanoncoknak pedig felajánlotta, hogy jöjjenek vele, még aranyat is ad, Jacobee-ét, de rendes. Quinn elküldi Sunny-t, hogy elveszejtse az Özvegyet. Ez idő alatt titkos helyszínen Ryder azt hiszi, hogy Zypher szervezésében Jacobee-val fog találkozni, de meglepetésére az Özvegy bukkan elő. Hoppá, a két nő összejátszik! Az Özvegy alkut ajánl: ők dolgozzanak össze, akkor Ryder lehet Quinn helyett a báró, Zephyr megkapja Jacobee helyét, és az Özvegynek csak M. K. kell. Ez nekem gyanús lenne, de Ryder ráhagyja, csináljuk.

into10.png

Kevés szabadidejét kihasználva Sunny meglátogatja a Folyó Királyát. Halálian néz ki az ürge, olyan, mint Presser Gábor new orleans-i unokatestvére.

into9.png

Felmutatja a katonát, de a Folyó Királya nem kívánja kiterjeszteni rá a Waldo-nak tett ígéretet, viszont ha Sunny levadász neki valakit, lehet róla szó. A levadásznivaló természetesen M. K., aki hajórakomány korában meggyilkolta a vele utazó összes utast, jelentős anyagi károkat okozva ezzel a Folyó Királyának. Sunny kicsit kétségbeesik.

Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása