Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

A szolgálólány meséje 2x11 - Holly

2018. július 04. 13:00 - hektor_

Számítottam valami olyasmire, hogy az írók itt hagynak minket a cliffhangerrel minimum a 2x12 részig, olyan „mindeközben” jelenetekkel húzva az időt hogy mi történik Kanadában, vagy Türkiz hazajött, a ház ura lebukott és kitört a pánik a Waterford-kúrián, esetleg Nick akasztására készülvén nettó 5-7 percnyi képkocka a kötél csomózásáról – de mindenki nyugodjon meg, erről szó sincs, kaptunk cserébe egy egyhelyszínes, 3+1 szereplős háromnegyed órát, amivel én az érthetetlenségek és a végtelenbe nyújtott szenvedések ellenére is elégedett vagyok.

Offred körbefutja párszor a házat, jót tesz a testmozgás terhesen, ebbe az ajtók rugdosása már nyilván nem tartozik bele, de hát jelen helyzetben mindent kénytelen megpróbálni az ember lánya. Megtalálja a garázst, viszont a kapuját képtelen kinyitni, így elkeseredettségében háttal nekidől az ajtónak, amikor is szembefordul egy fekete vadállattal: na, semmi más nem hiányzott még ide, csak ez - viszont a farkas csak nézi Piroskát, nem érti a szerepcserét, hogy miért a lánynak ekkora a hasa - így az vissza tud araszolni a házba.

h1.png

Átkutatja az épületet, talál pár képet Hannahról, van egyébként a konzervektől kezdve a télikabátokon át egészen a kocsikulcsig minden, ami egy jó szökéshez szükséges. Beúszik egy flashback: June gondolom táborba küldte Hannah-t, akit ezúttal egy másik gyerekszínész alakít, a kislány sír és nem akar menni, az anyja is sír, de mégis ott hagyja. Offred átmegy a garázsba és talál egy ránézésre is nyilván méregdrága Chevrolet-t, mikor beindítja, felbúg a Szabad Amerika Rádió, kellemes férfihang darál néhány hírt arra utalva, hogy már az angolok is befogadják a gileádi menekülteket és Kanadában még mindig minden ok, majd egy kiváló dallal kívánnak emlékeztetni minden hazafias amerikait és gileádi árulót arra, hogy az ellenállás még mindig él!

h2.png

Offred megint visszaszalad a házba, összegyűjteni a meneküléshez szükséges holmikat, nem világos ez miért nem történt meg már az első alkalommal, de lépjünk túl rajta – azon viszont kevésbé tudok túllépni, hogy majdnem a 15.percnél tartunk, és a lány ahelyett hogy már rég elhordta volna onnan az irháját, még mindig azzal tököl, hogy a hasát simogatva bámulja magát a tükörben, meg flashbackeken elmélkedik, holott a) bármelyik percben megszülhet, b) bármelyik percben betoppanhat valaki. Mire leírom a mondatot, be is gördül a ház elé a rettegett fekete limó, amiből kiugrik Türkiz, meg a Parancsnok. Na, most vagy szarban, anyukám.

h3.png

h4.png

A házaspár fel-alá rohangál a házban, mint a mérgezett egerek, a kezemet ökölbe szorítva izgulok, ahogy Türkiz megtalálja a feltúrt szekrényeket meg a lány piros felöltőjét. Offred közben valahol oldalt lapít (mekkora ez a ház, baszki!), míg Waterfordék egymást hibáztatva üvöltöznek:

- Ha kicsit is kedves lettél volna hozzá, sosem ment volna el!

- Kedves? Tegnap megerőszakoltad!

- A te ötleted volt! CSAK RENDBE AKARTAM HOZNI, AMIT ELTOLTÁL!

Hát Fred, ez egy szar kísérlet volt a rendbehozásra, legközelebb esetleg nézz szét a Bibliában az engesztelés hashtagre keresve, Jézusnak volt pár jó ötlete.

Offred eközben talál egy ládát tele fegyverekkel, lassan kinyitja, az idegeim pattanásig feszülnek, miért vállalja a kockázatot hogy leleplezik?! Megtölt egy puskát és kinyitja az ablakot ahonnan kiváló célpontot nyújtanak Waterfordék - minden egyes másodpercben várom hogy felnéz valamelyik és meglátja ahogy ott tollászkodik. Serena tovább óbégat:

- Kétszer szökött el a terhes szolgálólányunk (…) ellenállónak fognak tartani, fel fognak akasztani minket!

- Talán egymás mellé, ilyen az én szerencsém, baszki.

Egy-null oda. Türkiz siránkozik, ő csak gyereket akart, Fred meg belezúgott a szolgálólányba és kisemmizte, jaj jaj, mi lesz most – Offred szerint az lesz, hogy meghúzza a ravaszt, de mielőtt megtenné, lelépnek.

h5.png

h6.png

h7.png

A lány lemegy a földszintre, ahol megkezdődnek a szülési fájdalmak és összecsuklik.

Flashback: June-t az „otthon szülésre” buzdítja az anyja, azonban ő kórházat akar meg gyógyszereket, hiába meséli el az asszony hogy bizony rá műtét közben jöttek a fájások, és miután bevarrta a sebet még 20 órán át vajúdott epidurális nélkül, szóval semmiség az egész, az ember egyedül is kibírja.

A garázsban ismét megpróbálja kinyitni a kaput, nyilván olyan módszerekkel amiket meglett férfiak is csak kellő erő birtokában tudnának abszolválni, végül beül a kocsiba és az erősebb kutya baszik elven megpróbálja kivinni a kaput az elindított járművel – viszont a kapu így sem enged. Kívülről próbálkozik ismét az ásóval, viszont addig jár a korsó a kútra, míg megtelik magzatvízzel, így a lány elcsúszva, a saját vérében fürödve néz szemet ismét a farkassal, aki visszajött hogy jobban megnézze Piroskát, mert a meséhez híven mégiscsak bekapna valamit.

h9.png

h10.png

Beesteledik, a lány a kandalló előtt fekve az előző szülésére emlékezik, míg úgy dönt, ez így nem járja, egyedül nem fog menni, így kimegy a hóba egy puskával, elzavarja a farkast és elkezd a levegőbe lövöldözni, vészjelzés gyanánt – majd visszamegy a házba és egy flashback kavalkáddal tarkítva megszüli a gyereket. Hát ha így is meg tudtad csinálni, nagy marhaság volt felhívni magadra a figyelmet és elvágni a szökési lehetőséget a puskaropogtatással.

h11.png

h12.png

A kisded nevet is kap, June anyja után Hollynak kereszteli, és a nap fáradalmait kipihennék a takaró alatt – ekkor bevilágítanak az ablakon a megérkező autó fényei.

komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tiainen 2018.07.04. 15:03:19

"Hát Fred, ez egy szar kísérlet volt a rendbehozásra, legközelebb esetleg nézz szét a Bibliában az engesztelés hashtagre keresve, Jézusnak volt pár jó ötlete." - :D :D ez nagyon ütött
Szerintem azért nézegette magát a tükörben, mert nekik tilos ezt és így várandósan most látta magát először. De ettől függetlenül engem is kikészített idegileg, a farkas jelenléte meg pláne.

sylerolam 2018.07.04. 15:57:31

Sztm ezek akarnak még vmi díjat nyerni. Elképesztően jó rész volt.

Prof. William · http://profwilliam.wordpress.com/ 2018.07.04. 17:48:37

@Tiainen: Nem nézhette magát tükörben? Ez valahogy elsikkadt nekem az elmúlt részek alatt.

Gondolom ez is valami "a Biblia egyszer utalt rá egy fél mondattal ezért tilos +a hiúság bűne" Gileád marhaság lehet.

A felszereltségből és a fegyverekből tippre ez valami ellenálló vagy Gieládi kettős-ügynök háza lesz.

Tiainen 2018.07.05. 10:06:48

@Prof. William: Nem emlékszem pontosan, hogy ezt konkrétan kimondták-e a sorozatban, de a könyvben olvastam, hogy semmilyen tükröződő felület nem lehet a közelükben, pontosan a hiúság miatt. És nem lehet semmilyük sem, amivel egy picit is javíthatnának a külsejükön, pl. kézkrém, fogkefe.
süti beállítások módosítása