Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

The Walking Dead 3x12 - Clear (18+)

2018. július 02. 10:00 - Chat Géza

A megtévesztő címmel ellentétben most nem az fog jönni, hogy Rick fogkefével tisztára sikálja börtönt. Nem, ennél sokkal jobb dolgok jönnek, egy igazi kis roadmovie-ba csomagolva. De a filmszakos kamuelemzős blablát hanyagolva inkább lássuk a hogyvoltot.

twd3x12.5.jpg

Rick, Michone és Carl utazik vissza a városba, ahol a sherifünk kis története elkezdődött – aminek a városnak a nevét szerintem soha a büdös életben nem említették, annyira elhanyagolható kis zsákfalu. Csak kocsikáznak a cél felé, semmi utazós zene csak a kínos csend. Egyszer csak megpillantanak egy stoppost, de az hiába kalimpál, hiába könyörög ordítva, Rick nem ad parancsot Michone-nak, hogy lassítson, mert hát ki tudja milyen pszichopata állat lehet. Carlt sem hatja meg a dolog, hozzáedződött már apja racionalitással megtámogatott szívtelenségéhez. Az embert ott hagyják, aki még pofára is esik. Két-három kanyarral később Michone egy kis úttorlaszt kikerülve a Hyundai beragad a mocsárba – kellett neki megállni, ugye, így vezetnek a nők – és már jönnek is a zombik. De ez már fel sem izgatja embereinket, egy snittel és pár jól célzott lövéssel később máris a kocsi kiszabadításán ügyeskednek. A gallyak kerék alá tuszkolása közben Carl hisztizik, hogy Michone csak púp a hátukra, még vezetni sem tud, és különben is. A kardos kaszabolós nőstény hero ezt persze simán hallja, mivel bent ül a kocsiban letekert ablakkal. A kocsi továbbgördül. Még szerencse, mert az idegesítő stoppos faszi már a kanyarból ordibál, hogy várják már meg ,vegyék már fel. Hát a lófaszt. Elhúznak a vérbe.

twd3x12.4.jpg

Carl szülővárosához érve elég fura dolgokat látnak, mintha az egész városból egy erődöt eszkábált volna valaki. Az utat tüskés hordók és szögesdrótok szelik át, amiken simán fennakadnak a kóborlók. Ez ügyes. A helyi Jani kevésbé értékeli a vendégek elismerő hümmögését, ahogy állig felfegyverkezve, egy maszkban a tetőn állva ad le rájuk figyelmeztető lövéseket, hogy tűnjenek innen el. Ruck juszt se távozik, inkább tűzpárbajba keveredik. A helyi terminátor már a placcon lövi szitává a fém hordót, ami mögé Rick kucorodott le. Szerencsére Carl közbelép és szíven lövi a rejtélyes idegent. Rick csak piheg és dühös, mert ükázba adta a gyereknek, hogy menjen a kocsihoz, másrészt meg nem akarta, hogy embert kelljen ölnie. Ezen változtatni már nem lehet, ugye, úgyhogy lépjünk is tovább.

Szerencsére a fickó nem halt meg. Jó, de ez miért és érdekel miket? – teszi fel az igen csak releváns kérdést Michone. Rick letépi a faszi fejéről a maszkot, így végre kiderül, hogy az első részben olyan nagy barátja lett Morgan az. De hát akkor mi a rákért akarta szitává lőni őt? Mindegy, az utcán nem hagyják, felviszik a házba. Óvatosan lépkednek, mert látszólag a faszi agya eléggé megzakkant. Majdnem ráléptek egy madzagra, ami beindított volna egy titkos csapdát és baltát állított volna beléjük. Egy szobához érve a faszit ledobják az egyetlen matracra, majd meglátják, hogy az egész pecó rengeteg munícióval meg különböző fegyverekkel van telepumpálva. Már pakolnak is és mennének is a búsba, de Rick lelkiismerete nem engedi, hogy Morgant csak úgy eszméletlenül ott hagyják, inkább megvárja míg felébred és dumál vele egy kellemeset. Addig is Carl elmehet a bababoltba gyerekágyért, ha már így kisírta magának a mehetnéket.

twd3x12.3.jpg

Carl és Michone szépen elsunnyognak a bababolt mellett és egyből a kocsmát lövik be végcélnak. Michone hiába tolja a hegyi beszédet, Carl rendre valami missziót emleget, aminek az a legnagyobb ütőkártya, hogy a kishúgáért, Judithért kell megtennie valamit. Édes faszom, hát legyen. Már nyomulnak is be a krimóba, Carl leakaszt egy képet, de sikerül elejtenie, amikor egy kóborló elkapja a lábát és menekülnie kell. Ennek annyi! – kurvaanyázik magában Carl. A nagy bánatot Michone két perc alatt orvosolja. Hátul bement az ominózus képért és simán ki is jött, mintha rendes világban lennénk. Carl örülhet, van végre egy családi fotó a kis Judithnak, aki így tudni fogja majd, hogy hogy nézett ki az anyja.

twd3x12.7.jpg

Rick még pakolászik némi lőszert, amikor Morgan gyanús mozgolódására lesz figyelmes. Az egykori megmentő hirtelen felpattan nekiront Ricknek és már megy is az ütés váltás. Rick hiába szabadkozik, hogy ismerik egymást, Morgan csak azt hajtogatja, hogy egyrészt leszarja, másrészt nem ismeri, harmadrészt meg meg kell Ricket tisztítani, mert át fog változni. Erre Rick vállába nyomja a rambó kését. Rick feláll, földhöz bassza ellenfelét, majd az egykori walki-talkis sztorival jön, hogy ő az a pali, aki hajnalonként bejelentkezett, de baszott válaszolni. Morgan erre máshogy emlékszik, ő már csak a fehér zajt hallotta, és a régi sebeket felszakítva üvöltve sírni kezd. „Rick, cseszdmeg! Azt mondod, hogy Te megtaláltad a családodat. Hát én meg kurvára elveszítettem. Te adtál nekem fegyvert, hogy lelőjem a feleségemet, de én nem voltam rá képes. Egy napon, amikor az egyik ház pincéjét kutattam át, a fiamnak azt mondtam maradjon a földszinten. Mire felértem a zombivá változott anyja állt vele szembe. A gyerek ráfogta a pisztolyt, de nem tudta lelőni az anyját. magamhoz hívtam, de amint megfordult, az anyja egyből rávetette magát, én meg csak ordítottam és csak lőttem és csak lőttem. De akkor már késő volt. Senkim sincs.” – fakadt ki Morganból a szomorú nagymonológ.

Itt már nincs mit tenni. Morgan marad, Rickék továbbállnak. Még egy jó tanács köjök – böki oda Carlnak Morgan – sose sajnáld, ha lelősz egy embert. A börtön felé robogva Rick és Carl egy kacsitással lebeszélik egymás között, hogy Michone jó arc, meg lehet benne bízni, és így, kicsit jobb hangulatban zötykölődnek vissza a többiekhez. Valahol félúton az ide fele jövet látott stoppos vérben tocsogó táskáját is megpillantják. Elhajtanak mellette, majd visszatolatnak és viszik magukkal a kóterbe.

Címkék: 18+ twd
68 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

dr. Dottyka, a Vörös Cipellős, Katgimis Angyal 2014.05.27. 14:47:42

Még mindig várunk a blogunkra :) Esetleg egy választ megereszthetnél :)))

dr. Dottyka, a Vörös Cipellős, Katgimis Angyal 2014.05.27. 16:24:40

Darylnek a tesókájával talizunk valahol még?

dr. Dottyka, a Vörös Cipellős, Katgimis Angyal 2014.05.27. 17:43:57

A kettő pont háromnál járok. De mióta szaladnak ezek az izék?

aggyistenbrittudós (törölt) 2014.05.27. 17:53:40

@dr. Dorothy, a Vörös Cipellős: Mióta kevesebb a táplálék, és az is óvatosabb lett :) Tessen haladni a nézdegéléssel, és legalább eltereli a figyelmet a betegségről :)

dr. Dottyka, a Vörös Cipellős, Katgimis Angyal 2014.05.27. 17:54:59

@aggyistenbrittudós: azt csinálom, de nem beszéled meg velem, pedig miattad nézem (meg Gézu miatt)

dr. Dottyka, a Vörös Cipellős, Katgimis Angyal 2014.05.27. 18:15:56

@aggyistenbrittudós: az, ez tény, persze Gézumat nem überelheti.

Fentebbi @dr. Dorothy, a Vörös Cipellős: kérdésemre nem válaszoltál.

aggyistenbrittudós (törölt) 2014.05.27. 18:23:37

@dr. Dorothy, a Vörös Cipellős: Ja bocsi, ha a 2*3-nál tartasz, akkor lesz még tesó.

dr. Dottyka, a Vörös Cipellős, Katgimis Angyal 2014.05.27. 21:11:03

Ez a szofi idegesítő, miért nem tud szót fogadni?

aggyistenbrittudós (törölt) 2014.05.27. 22:36:19

@dr. Dorothy, a Vörös Cipellős: Meglelik.
És ja, kérdéses hogy a kislányok mennyire nem tudnak szót fogadni ebben a helyzetben. Hajlamosak pánikba esni. A pánik és a józan ész pedig felnőttnél sem barát, nem csak gyereknél.

dr. Dottyka, a Vörös Cipellős, Katgimis Angyal 2014.05.27. 22:53:25

@aggyistenbrittudós: ilyenek ezek a gyerekek. Sajnálom, meg miden. Az emberi természet már csak amolyan pánikolós.

dr. Dottyka, a Vörös Cipellős, Katgimis Angyal 2014.05.28. 10:27:01

Azért vicces, amikor már az emberek is nyírogatják egymást.

nicu71 2014.05.28. 11:46:44

Nahát,milyen jól elbeszelgetnek itt egyesek a múltról...de a sophiás rész vérfagyasztó volt...anno.

dr. Dottyka, a Vörös Cipellős, Katgimis Angyal 2014.05.28. 14:23:47

Biri!!!!!! Végeztem a második évaddal.

@nicu71: mármint, amikor meglelik?

nicu71 2014.05.28. 15:53:54

@dr. Dorothy, a Vörös Cipellős: Természetesen.Részemről annál a résznél ülve hordtam ki egy közepes infarktust!Harmadik évad első feléig is lesznek igencsak katartktikus pillanatok ;)

dr. Dottyka, a Vörös Cipellős, Katgimis Angyal 2014.05.28. 16:12:08

Gézuuuu!!!

Nem maradt ki két rész hogyvoltozása? vagy a számozás rossz?

@nicu71: igen, most a háromnál járok.

aggyistenbrittudós (törölt) 2014.05.29. 18:26:26

@nicu71: Ez azért van, mert nem nézhettük tétlenül, hogy Gézu kevés kommentet kap, és azok is zömmel undokoskodók (fúúú, ti még itt tartatok, jajjjdegáz, pffff) hogy javítsuk a statisztikát.
@dr. Dorothy, a Vörös Cipellős: EZT neked: <3

dr. Dottyka, a Vörös Cipellős, Katgimis Angyal 2014.05.29. 20:23:49

@aggyistenbrittudós: köszike.

Na, tárgyalhatjuk?

Pl, a Hundáj kocsi igenis piszkos lesz :)

nicu71 2014.05.29. 21:01:14

@aggyistenbrittudós: Igy van,nem szabad hagyni hogy Gézut idegesitsék.Mert akkor nem tud a munkájára koncentrálni.
Amúgy azt vettem észre hogy a második részt a dupla epizódokból nagyon összecsapja,ejnye. :)

dr. Dottyka, a Vörös Cipellős, Katgimis Angyal 2014.05.29. 21:27:46

@nicu71: én meg azt, h két rész hogyvoltja nincs meg, vagy csak béna vagyok, vagy csak nincs címkéje.

Chat Géza · http://chatgeza.tumblr.com/ 2014.06.02. 14:38:19

@dr. Dorothy, a Vörös Cipellős: Kizárt. Minden hogyvoltot megírtam. NEm volt olyan hetem, hogy emiatt ne keltem volna kedden hajnali négykor.
@nicu71: Előfordulhat. Azokra van, hogy elfogy az erő és nem akarom ragozni a semmit. Szeretem lehagyni a sallangokat, mert míg az üresjáratok a sorozatban nem annyira feltűnőek, addig olvasva eléggé feleslegesek tudnak lenni. De igyekszem. Plusz ezt az évadot kifejezetten nem szerettem.

dr. Dottyka, a Vörös Cipellős, Katgimis Angyal 2014.06.02. 20:34:34

@aggyistenbrittudós: nekem is az volt.

@Chat Géza: elhiszem, ezért kérdeztem, mert lehet, h csak címke nem volt. Én úgy kerestem vissza a részeket.

nicu71 2014.06.02. 21:50:33

@aggyistenbrittudós: SPOILER!!!/de csak light :)/

a 12 rész un. roadmovie jellege előrevetiti a 4.évad hangulatát.Több ilyen rész is lesz.Nekem egyáltalán nem volt unalmas,sőt.

aggyistenbrittudós (törölt) 2014.06.03. 06:41:28

@nicu71: nagyjából képben vagyok, hogy mik fognak történni, meg ezek régi részek, úgyhogy duplán nem vagy spoileres :)

Andrea engem úgy irritál, szeretném néha (gyakran) jól kupán vágni.

nicu71 2014.06.03. 08:56:55

@aggyistenbrittudós: Andrea a kedvencem.Ne bántsd...

aggyistenbrittudós (törölt) 2014.06.03. 10:35:38

@nicu71: akkor majd csak olyankor, ha elfordulsz és nem figyelsz :)

nicu71 2014.06.03. 12:58:20

@aggyistenbrittudós: Igy is meglesz neki a maga baja,nem kell tetézni :) Néha kicsit határozatlan,/melyikunk nem az/ meg gyakran beüt a szőke nő effektus,de akkor is a legjobb csaj evör a sorozatban /talán Maggie-t leszámitva ;)

aggyistenbrittudós (törölt) 2014.06.03. 17:52:25

@nicu71: nem a határozatlansága zavar, hanem ahogy ész nélkül lődöz mindenre -ez leginkább a 2. évadban volt rá jellemző. Csóri Darylt is lepuffantotta, hiába üvöltözték, hogy ne tegye. Demárcsakazértis bumm!
Na tessék, most megint felbosszantott, mindjárt kupán vágom. Fordulj el légyszives.

aggyistenbrittudós (törölt) 2014.06.03. 19:25:48

@dr. Dorothy, a Vörös Cipellős: @nicu71: azt már csak reszketve írom le, hogy engem Carl is bosszant.Értem én, hogy gyorsan fel kell nőni a helyzethez, de valahogy akkor is zavar, hogy egyik részben még ártatlan kiskölyök, őzikét simogat, majd hirtelen (vagy nagyon kis átmenettel) szenvtelenné válik.

dr. Dottyka, a Vörös Cipellős, Katgimis Angyal 2014.06.03. 19:29:35

@aggyistenbrittudós: igen, meg aztán, h képes lelőni az anyját...Meg azért berosál egy zombitól, de aztán meg jártatja a pofáját. Nekem Daryl a kedvencem. Meg az új, néger csaj.

aggyistenbrittudós (törölt) 2014.06.03. 19:35:13

@dr. Dorothy, a Vörös Cipellős: (a lelövés azért jogos volt.)
Daryl és Misóón, hát a két legkedvencebb!!!! Namost vagyunk egy EKG-n igazán! :DDDD

dr. Dottyka, a Vörös Cipellős, Katgimis Angyal 2014.06.03. 19:39:36

@aggyistenbrittudós: az igen, nem tudom, h ki tudná megtenni, arra céloztam. De legalább kinyiffant az anyja, idegesített :D

nicu71 2014.06.03. 20:11:41

@dr. Dorothy, a Vörös Cipellős: Természetesen engem is idegesít ez a kölök,legesleginkább a kalapja ami nem nem rohadna a fejéről az istennek se...anno még amikor feliratosan néztem Lori is nagyon bosszantott,ám most újranézve valahogy vele megbékéltem.Nem véletlenül ők ketten a legutáltabb figurák a TWD-ben.Daryl meg Michonne a legkedveltebb.

aggyistenbrittudós (törölt) 2014.06.03. 20:16:49

@dr. Dorothy, a Vörös Cipellős: Rickék ugyanúgy felépítettek egy mini társadalmat, akár csak a Kormányzó. van elnök/diktátor, mrs elnök/mrs diktátor, tanácsadók (Hersh/dokiMilton) hadvezérek (daryl/és a négernemjuteszembeaneve) és a gyalogok.
Kongresszus szenátorokkal nincs.

dr. Dottyka, a Vörös Cipellős, Katgimis Angyal 2014.06.03. 20:34:35

@nicu71: mondjuk ilyen szempontból pont jó a karakter, mert megjegyezhető, nem mész el mellette. Érzelmet vált ki.

Carol pl számomra uncsi.

@aggyistenbrittudós: igen, de rick h lett főni? Ez még mindig rejtély számomra. Remélem, ricki is meghuny :P

aggyistenbrittudós (törölt) 2014.06.03. 20:47:48

@dr. Dorothy, a Vörös Cipellős: Rick mindig is főnök volt,de legjobban akkor vált azzá, amikor a farmot elhagyva beszédet tartott (mostantól nincs demokrácia, az van amit én akarok)
(nem fog elhunyni)

dr. Dottyka, a Vörös Cipellős, Katgimis Angyal 2014.06.03. 21:09:33

@aggyistenbrittudós: nem, ő felkelt a kómából, jött, látott, győzött. Ő csak kinevezte magát főnöknek, pedig a kínainak köszönheti, meg a néger csávesznek az életét:D

aggyistenbrittudós (törölt) 2014.06.03. 21:15:04

@dr. Dorothy, a Vörös Cipellős: koreai pizzafutár! :DDDDD
Mióta egy csapatot alkotnak, a döntéseket ő hozza, nem? Tehát fönök.

dr. Dottyka, a Vörös Cipellős, Katgimis Angyal 2014.06.03. 21:20:17

@aggyistenbrittudós: jó, koreai, ázsiai, az a lényeg. Őt valamiért bírom, nem tudom, h miért :D Meg a csaját is.

A hersi pasit meg sosem kedveltem. Mármint a színészt.

aggyistenbrittudós (törölt) 2014.06.03. 21:25:13

@dr. Dorothy, a Vörös Cipellős: Hátde imádommm őket!

Hersót azóta kedvelem, mióta kinőtt az ősz szakálla menekülés közben, és Télaput nem utálhatjuk.:)

nicu71 2014.06.03. 21:45:39

@aggyistenbrittudós: És Tordy Géza a hangja! Carolnak pedig Kubik Anna.És még"igénytelen" a szinkron....

aggyistenbrittudós (törölt) 2014.06.03. 21:56:16

@nicu71: Én szeretem a magyar szinkronhangokat :)
A nagyok tudnak pluszt beleadni.

aggyistenbrittudós (törölt) 2014.06.04. 20:08:31

@dr. Dorothy, a Vörös Cipellős: @nicu71: addig-addig, amíg idevonzzuk a "a szinkron szar-én eredetiben nézem- a neten- ti még csak itt tartotok pedig már a 128.évad megy és én már azt is láttam-meg a forgatókönyvet is én írtam" típusú kedvenceimet :)))

dr. Dottyka, a Vörös Cipellős, Katgimis Angyal 2014.06.04. 20:18:03

@aggyistenbrittudós: amúgy sincs tévém és csakis spektrumot nézek, de a pincében kizárólag.

aggyistenbrittudós (törölt) 2014.06.04. 20:21:05

@dr. Dorothy, a Vörös Cipellős: najah, neked legalább van, mégha a pincében is. én mindig fogom a kis hokedlimet és a szomszéd ablakán keresztül kukkolom az övén.

dr. Dottyka, a Vörös Cipellős, Katgimis Angyal 2014.06.04. 20:23:01

@aggyistenbrittudós: bízom benne, h az internet is onnan veszed, mert az olyan alap.:D

nicu71 2014.06.04. 20:35:22

@aggyistenbrittudós: az ilyen személyeket én ignorálom,amúgy is csak szpojlerezni tudnak... :D

dr. Dottyka, a Vörös Cipellős, Katgimis Angyal 2014.06.04. 20:36:45

@aggyistenbrittudós: elég gyér lehet akkor, a SÜN nem elég akítv :D

@nicu71: direkte....

aggyistenbrittudós (törölt) 2014.06.04. 20:44:58

@dr. Dorothy, a Vörös Cipellős: még most fog betörni a piacra, vegyél SÜN részvényt! :)
süti beállítások módosítása