Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Outlander 1x06 - The Garrison Commander (A helyőrségi parancsnok)

2018. július 02. 09:00 - pethő.anni

Szinte lélegzetvételnyi pontossággal onnan folytatjuk, ahol az 5. epizódban félbeszakadt a jelenet. A kis hadnagyot az érdekli, ki szavatol a lady biztonságáért. Claire elmondja, vendégségben van a MacKenzie-knél. Ha a hölgy mondja, hát rendben. De azért a helyőrségi parancsnok, aki épp a közeli fogadóban tartózkodik, szívélyes meghívását küldi. Claire-nek nincsen más választása, mennie kell. Dougal is vele tart.

outlander_1_06_01.jpg

Az egykor szintén az angol hadsereg kötelékébe tartozó Claire biztonságban érzi magát a sajátjai között, de úgy sejti, Dougalnak biztos szívás, hogy - bár skót földön járnak még mindig – most ő az idegen (azaz outlander). A fogadó VIP-szobájában 7-8 főnyi angol tiszt üldögél terített asztalt mellett, Claire körül egyetlen egy férfi fontoskodik és bizalmaskodik, minden bizonnyal ő lehet akkor a parancsnok. S valóban, ő Lord Thomas dandártábornok, az északi hadsereg feje. A pasas első blikkre egy modoros gentleman, de a felszínes finomkodások mögött többször is durván belegázol Dougalbe, többek között azzal viccelődik beosztott tisztjei előtt, hogy szolgálata lejárta után akár ő is lehetne igazi skót földbirtokos, csak hát akkor azt a hülye szoknyát is hordania kellene. Dougal nemsokára lelép, az angolok sem nagyon marasztalják.

outlander_1_06_02.jpg

Claire tényleg jól érzi magát az angol tisztek társaságában, cseveg, lédiskedik, Lord Thomas pedig el van ájulva attól, miféle kalandokon esett át a nő az elmúlt hetekben. Úgy dönt, Claire mehet, ahova akar, Foster hadnagy (aki idehozta), majd elkíséri. Ekkor ront be Black Jack Randall, méghozzá olyan hirtelen, hogy Lord Thomas ijedtében majdnem kilöttyinti a borát, meg is feddi ezért a kapitányt. És tessék illően lerázni magáról az út porát is! Ja, a bor tényleg fontos, mondja cinikusan Black Jack, de azért eleget tesz a parancsnak, lerugdalja a csizmájáról a sarat, zubbonyát is megütögeti, sőt, hónalját is kiszellőzteti. 

outlander_1_06_03.jpg

Előtte még jelentőségteljesen néz Claire-re. Lord Thomas illendően bemutatja őket egymásnak. Black Jack azonban nem olyan mézes-mázos mint a többi tiszt (főleg a parancsnok), azonnal a tárgyra tér, hogy van az, hogy a felföldiek egyik legnagyobb klánjának hadvezére békésen iszogat odalent a söntésben? Hát úgy, hogy ő hozta magával a hölgyet. Apropó a hölgy, ő is nagyon gyanús. Gondok lehetnek az erkölcseivel, hisz azokkal a vadakkal töltött hónapokat Ki tudja, Dougal MacKenzie mivel szolgálta még ki a koszton és kvártélyon kívül. Claire könnyezni kezd a dühtől. outlander_1_06_09.jpg

Az asztaltársaság tagjai szemmel láthatóan nem kedvelik a nyers modorú Randallt, de hasonlóképpen nehezen viselik, ha egy nő határozottan nyilvánít politikai véleményt, főleg ha olyanokat mond, hogy a skótok nem akarnak semmi rosszat, csak ugyanazokat a jogokat, amelyek az angolok számára természetes módon adottak. Black Jacknek sikerült bogarat ültetni  tiszttársai fülébe, már a kapitány is bizalmatlanul méricskéli Claire-t. Ekkor egy katona ront be a szobába azzal, hogy rájuk támadtak a skótok, egy halálos áldozat van, két sebesült, az egyik ott fekszik odalent. Randall nyugtatja a felháborodott parancsnokot, új fiú itt még maga, az ilyesmi mindennapos.

outlander_1_06_10.jpg

Claire rohan a sebesülthöz, akinek kénytelenek a karját amputálni. Közben odaszól Dougalnak, jobb, ha most meghúzza magát, nehogy kéznél legyen, mikor valakit hibáztatni kell a történtekért. Claire az operáció után visszatér az emeleti terembe, ahol már csak Randall tartózkodik, őt épp egy tizedes borotválja. Lord Thomasék elmentek skótokat üldözni, bár a kapitány kétli, hogy az a balfasz (ő fogalmaz ilyen kedvesen) sokáig képes lovon maradni, látta már ugyanis nyeregben. A borotválkozó Black Jackről Claire-nek természetesen a borotválkozó Frank jut eszébe, pontosabban egy olyan jelenet, amikor az asszony borotválta férjét egy családi ereklyének számító borotvával. (Csak nem pont ugyanezzel?)

outlander_1_06_12.jpg

Ideges a tizedes,jaj, kapitány, nem kellene ennyit beszélni, mert így nehéz borotválni. Ki is serken egy kis vér, erre Black Jack demonstrációt tart arról, milyen is egy biztos kezű katona. Aztán elküldi az altisztet. Kezdetét veszi egy újabb kihallgatás, csak ugyebár most angol részről. No, akkor meséljen asszonyság, ki maga. Hát egy oxfordshire-i özvegy, aki… de Randall leállítja, ne hazudjon, arrafelé nem élnek Beauchampek. Fussunk még egyszer neki a történetnek. Tehát adott egy angol nő, aki fehérneműben egyedül mászkál az erdőben, majd magával viszi egy skót bandatag, utána hónapokon át az egyik befolyásos klánvezér vendége. Randall szerint két lehetőség van, az asszony vagy egy üresfejű lotyó, vagy olyasvalaki, aki politikai machinációk aktív részese.

outlander_1_06_05.jpg

Claire az első megoldással próbálkozik. Könnyek között megvallja, hogy beleszeretett egy ifjú tisztbe, akinek, mint később kiderült, csak arra kellett. De arra nagyon, mert amikor balga módon utána szökött, akkor a férfi rögtön erőszakoskodni kezdett vele. Ezért látta őt Randall alsóneműben.A tiszt unja a mesét, majd megkérdezi, és mégis hogy hívták azt a tisztet. Hát azt nem szabad elmondani, mert akkor azzal ártana a fiatalember reputációjának és karrierjének. Aha, ja persze. Randall kést vesz elő a zubbonyából, meg még valamit, á, egy ceruzát. Egy szövetdarabon valamit firkálgatni kezd. Portrét rajzol Claire-ről. Meg is mutatja, Claire lát némi hasonlóságot. 

outlander_1_06_13.jpg

De a kihallgatást tovább folyik. Black Jack nem hajlandó elhinni, hogy Claire hónapokat töltött a klántagok közt, de semmit sem hallott semmiféle lázadásról vagy egyébről. A nő tovább tagad, majd megkérdi, hát olyan hülyének nézi a MacKenzie-ket, hogy majd egy angol nő előtt fognak fecsegni? Azt sosem lehet tudni. De majd kiderítjük, tényleg nem tud-e semmit. Ó, Black Jack Randall módszereiről Claire-nek is volt szerencséje már hallani. Ha már az asszony felhozta Jamie megkorbácsolásának az ügyét, a kapitány mesélni kezd. Elmondja, hogy Dougal ott volt a helyszínen, de nem tett semmit unokaöccséért. Kicsit sajnáltatja magát is, nehéz meló ám a 100 korbácsütés.

outlander_1_06_14.jpg

Azt mondja, akkor szakadt el benne valami, amikor egyik katonája elájult, a nézelődők pedig röhögni kezdtek. Így ugyanis nehéz példát statuálni. Ezután kezdett bele igazán a buliba, s miközben a skótok kénytelenek voltak elfordulni, mert olyan borzalmas volt a látvány, ő úgy érezte, hogy Jamie-vel közösen valami egyedit és csodálatosat, valami velejéig igazat sikerült megalkotniuk. Ezt arra érti, ahogyan a kikötözött felföldi hátán már cafatokban lógnak  a bőr- és húsdarabok, ő maga pedig kimerülve, teljes extázisban esik-kel minden ütés után.

outlander_1_06_16.jpg

Claire alig jut szóhoz döbbenetében, de aztán azt mondja, hogy ha a kapitány tényleg kíváncsi az ő véleményére, akkor talán lehet, hogy mégis lakozik benne valami lélekféle is. És akkor van remény a változásra, bármikor elkezdhet jó emberként élni. Nem Black Jack az első és nem is az utolsó, akit ilyen csúnyán kifordított önmagából a katonai szolgálat, de ha már ezzel képes volt szembenézni, akkor jöhet a következő lépés a jó útra térésben. Claire bedől a trükknek, a kapitány csak szórakozott vele ezzel a dumával. Amikor a nő nyújtaná a karját kézfogásra, teljes erőből beküld neki egy gyomrost. Majd a tizedesnek is megparancsolja, hogy rúgjon bele a földön fekvő Claire-be, de ne anyámasszony katonája módra, hanem úgy istenigazából .

outlander_1_06_11.jpg

Dougal ront be, és kijelenti, hogy nem engedi, hogy így bánjanak a klán vendégével. Egyezkednek kicsit, hogy másnap napnyugtáig le kell szállítani a hölgyet Fort Williambe, különben Dougal is bűnrészes lesz. Megegyeznek, Claire-ék ellovagolnak, majd megállnak egy forrásnál, Dougal pedig előrántja  a tőrét, úgy kérdezgeti a nőt, mégis, kihez van szerencséje, tényleg, utoljára kérdezi. Claire sokadjára is elmondja, hogy nem kém, sem angol, sem francia, ő egyszerűen csak Claire Beauchamp. Dougal hisz neki. Nocsak? Most miért? Mert az igazmondó vízből ivott. Ja, vagy úgy.

outlander_1_06_15.jpg

Van amúgy megoldás, hogy lehetne kisasszézni Randall kezei közül. Claire-nek skóttá kell válnia. Méghozzá házasság révén. Claire nem sokkal később már a kész házassági szerződést olvassa – Ned gyorsan dolgozott –, és Jamie, a leendő férj, lecsüccsen mellé. Claire kérdezgeti, jóvágású fiatalember létére, nincs senkije? Nem olyan jó parti ám ő! És az sem zavarja, hogy a leendő arája már nem szűz? Nem. Feltéve, ha a leendő arát meg az nem zavarja, hogy a vőlegénye még igen. De legalább lesz valaki, aki tudja, mit kell majd csinálni a nászéjszakán. Hát ez ciki, vagy mifene. Az utolsó jelenetben a dühös Claire kirántja Dougal kezéből a borosüveget, és aztán balra elviharzik.

Címkék: Outlander
7 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

LondonCalled 2018.07.04. 12:17:59

Tobia Menzies egy állat. Még a szeme is más a két karakternél. És mi jön még ezután... No spoilers.

pethő.anni · https://hogyvolt.blog.hu/tags/Outlander 2018.07.04. 16:07:26

@LondonCalled: hajjaj, és hogyvoltírás szempontjából is jó kis kihívás írni az " és mi jön még ezután"-okról (én már itt közben ezekkel birkózom épp), kíváncsi is leszek a reakciókra

LondonCalled 2018.07.04. 17:51:29

@Pethő Anni: Egyébként nagy köszönet a hogyvoltokért, annyira jó olvasni, hogy a kedvenc részeim (mint a 6-ik) újra is nézem. Menziest pedig nagyon várom a The Crown új évadába. *rajong* :-)

pethő.anni · https://hogyvolt.blog.hu/tags/Outlander 2018.07.04. 19:22:26

@LondonCalled: hát, ha *rajong*, akkor biztos láttad már a mostani kinézetét, hihetetlen, de tényleg emlékeztet az 1970-es évekbeli Fülöpre. Szerintem az lesz érdekes, hogy milyen hangszínt üt majd meg.

Nagyon kösz a pozitív visszajelzést
.
És igen, szerintem is tök jó ez a rész, tulajdonképpen az angol tisztek minden mondatáról lehetne egy-egy kisesszét írni.

LondonCalled 2018.07.05. 10:55:50

@Pethő Anni: Hogyne láttam volna, alig várom az új évadot! :) Gondolom, akkor te is.
Londonban dolgozom és volt szerencsém 2 színházi előadásához is, azóta *rajong* csak igazán. :-D
süti beállítások módosítása